Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semsasuljakovic wrote: ↑10/06/2025 21:48
Kako ugasiti automatsko kočenje na Golf 7?
Izludi me jebte.. Danas se lik prestrojio da skrene lijevo (dakle van moje trake), ali kako je u pitanju blagi zavoj ovaj
me moj Golf haman zakuca u mjestu.
Ili nedavno, kesa se vijori na putu - isto me zakuca u mjestu.
Golf 7 1.6 2014 godište, na brdu ala Bradina, Zuc, Sedrenik prelazi 90 stepeni pokazivac temperature rashladne tekucine, dodje do 98 maksimalno, a vecinom do 95 stepeni i nije mi jos isao preko. Uradio nedavno veliki servis, pa tek trebam da vidim da nije sta oko termostata i ventilatora
Jel neko imao slican problem na Golfu 7, jedan mi majstor kaze da ima dosta ljudi sa tim problem ljeto, klima ali ne bi trebalo šarati nema sanse
Kazaljka - jedan majstor mi je samo rekao vozi ne obaziri se, ali ovaj drugi vec govori ne valja, dovuci da pogledamo.
Maloprije na Trebevic malo šara 92,93, vozao sam dosta auta što privatno, što službeno, ne mogu da se sjetim ikad da mi je pokazivac temperature tako šarao ma kakvi uslovi bili, osim ako nije prokuhende
Koliko znam kod VW je kazaljka vazda zakucana na 90, temp. naravno realno sara gore-dole.
E sad ako ti kazaljka hoda dobro ti muzara rece, ko zna kolika je stvarno.
Pisao je neko nekad, ne sjecam se sad tacno cifara, da je od lupam stvarnih 75 do 105 na kazaljci 90.
Vecina ovih sto znam sa problemima sa termostatom je da tenperatura nece da predje 70 koliko god dugo vozio.
I za mnoge mehanicare je to nerjesiva enigma.
Ambula wrote: ↑13/07/2025 15:44
Golf 7 1.6 2014 godište, na brdu ala Bradina, Zuc, Sedrenik prelazi 90 stepeni pokazivac temperature rashladne tekucine, dodje do 98 maksimalno, a vecinom do 95 stepeni i nije mi jos isao preko. Uradio nedavno veliki servis, pa tek trebam da vidim da nije sta oko termostata i ventilatora
Jel neko imao slican problem na Golfu 7, jedan mi majstor kaze da ima dosta ljudi sa tim problem ljeto, klima ali ne bi trebalo šarati nema sanse
Da li je promjenjena vodena pumpa na tom velikom servisu i ako jeste koji si set ugradio ? Vodena pumpa kod 1.6 tdi motora radi slicno kao i termostat, zatvara i otvara protok rashladne tecnosti. Ukoliko ne otvori na vrijeme ili ne otvori do kraja moze doci do vece temperature rashladne tecnosti a ako ostane zatvorena moze doci do pregrijavanja.
Vrlo moguce da je to povezano za vodenom pumpom ako se to nije javljalo prije velikog servisa, a ta se pumpa u pravilu mijenja pri velikom servisu. Treba paziti sta se ugradjuje od dijelova. Ako je bilo i prije velikog servisa tad moze biti i nesto drugo poput termostata i sl.
Pokazivac temperature kod 1.6 tdi motora je fiksno na 90C, ako se pomjera u voznji preko 90C ili pada ispod 90C onda nesto nije uredu. Moze biti do vodene pumpe ili do nekog od termostata. Tako da ti taj majstor prica pogresno koji ti govori da kazaljka treba sarati. U stvarnosti temperatura sara ali kod tog vozila pokazivac ne smije sarati.