https://www.3sat.de/film/3sat-zuschauer ... t-166.htmlkakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/12/2020 16:37 kako pronaci ovaj film?
https://www.imdb.com/title/tt9178064/
Klub filma
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#626 Re: Klub filma
- zomri
#627 Re: Klub filma
zanimljivo je da si uzeo njega za primjer jer se radi o trilogiji. to je u biti tako jer su za character development prigodnije serije od filmova jer daju vrijeme i prostor da se dobar development desi. a po onoj analogiji da su serije romani, a filmovi priče vrijedi slično i za književnost - u priče ne ideš tražiti dobre likove. ono, mogu se naći, ali su više na nivou incidenta.
-
kakavdanakneiskustvu
#628 Re: Klub filma
hvala,jos da je kako prevod naci,biti ce uskoro nadam se
- ExNihilo
#629 Re: Klub filma
Treći dio Kuma nisam nikada pogledao iz principa. Tako da se ova moja ocjena odnosi isključivo na prva dva dijela. Ali rekao bih da bi isto vrijedilo čak i da je Kum ostao na jednom filmu jer se gro njegovog character developmenta dešava unutar istog. Svakako da pomaže što film traje tri sata.zomri wrote: ↑07/12/2020 18:45zanimljivo je da si uzeo njega za primjer jer se radi o trilogiji. to je u biti tako jer su za character development prigodnije serije od filmova jer daju vrijeme i prostor da se dobar development desi. a po onoj analogiji da su serije romani, a filmovi priče vrijedi slično i za književnost - u priče ne ideš tražiti dobre likove. ono, mogu se naći, ali su više na nivou incidenta.
Ovo što si napisao za filmove i serije kao pandan pričama i romanima zvuči logično, ali ipak su najveći likovi iz svijeta kinematografije skoro isključivo viđeni na filmu. Možda zbog toga što su serije donedavno viđene kao infeoriorne u odnosu na film, pa nisu ni privlačile najveće pisce, režisere, i glumce, ali možda takvo objašnjenje ipak nije dostatno, možda ima nešto u filmu što odnosi prevagu.
Evo nas već više od 10 godina u zlatnom dobu televizije, vidjeli smo interesantnih likova, od Tony Sopranosa do Mekonahejevog Rusta, ali još uvijek su najsnažniji likovi na filmu, još uvijek je Feniksov Joker upečatljiviji od svega viđenog u serijama, pa bih ipak rekao da dobro napisan lik ima veću težinu od prostora za character development koji format dopušta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- ExNihilo
#631 Re: Klub filma
Drago mi je da ti se sviđa. 
- ExNihilo
#632 Re: Klub filma
Bato, ako nisi gledao, baci oko na The Night Of, beton mini seriju. Mislim da je to jedina serija/film za koju smo postigli konsenzus na forumu da je beton. Čak i karanana kaže da je beton.
Plus ima taj pravni lajtmotiv zbog čega mi je i naumpala u kontekstu preporuke tebi.
Plus ima taj pravni lajtmotiv zbog čega mi je i naumpala u kontekstu preporuke tebi.
- Tito_i_Partija
#633 Re: Klub filma
Odlicna preporuka od kolege @ExNihilo, Riz Ahmed jednostavno kida u The Night Of.
A kad vec pricamo o noci i Riz Ahmedu, isto tako bi treb'o da pogledas i film Nightcrawler.
A kad vec pricamo o noci i Riz Ahmedu, isto tako bi treb'o da pogledas i film Nightcrawler.
- ExNihilo
#634 Re: Klub filma
Nightcrawler definitivno.
-
omar little
#635 Re: Klub filma
kad vec spominjete kuma, vidjeh neki dan da guraju neku novu verziju treceg dijela. za koji dan "izlazi" zasto i cemu to, nije mi jasno. tom filmu jedino putovanje kroz vrijeme i otkazivanje projekta u onom obliku moze pomoci i popraviti situaciju. kozmeticko lickanje i mijenjanje nekoliko scena je neopisivno besmisleno.
edit:
ne vidjeh da ste presaltali pricu na druge stvari, never majnd den.
edit:
ne vidjeh da ste presaltali pricu na druge stvari, never majnd den.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#636 Re: Klub filma
Izgubio sam zivce cekajuci te i prekrsio zavjet sa Bridge of spies.ExNihilo wrote: ↑07/12/2020 20:50 Bato, ako nisi gledao, baci oko na The Night Of, beton mini seriju. Mislim da je to jedina serija/film za koju smo postigli konsenzus na forumu da je beton. Čak i karanana kaže da je beton.![]()
Hvala za preporuku serije, ali nastavi i sa filmovima, ovim zadnjim si me bas dotukao.
Nightcraweler to ono dje Jake Gylengall snima zlocine? Smorio me taj fim ko da sam igrao 3 seta protiv Wawrine na sljaci.
- Tito_i_Partija
#637 Re: Klub filma
Tako je, de se ti vrati na Interstellar.omar little wrote: ↑07/12/2020 21:01 kad vec spominjete kuma, vidjeh neki dan da guraju neku novu verziju treceg dijela. za koji dan "izlazi" zasto i cemu to, nije mi jasno. tom filmu jedino putovanje kroz vrijeme i otkazivanje projekta u onom obliku moze pomoci i popraviti situaciju. kozmeticko lickanje i mijenjanje nekoliko scena je neopisivno besmisleno.
edit:
ne vidjeh da ste presaltali pricu na druge stvari, never majnd den.![]()
- Tito_i_Partija
#638 Re: Klub filma
E jebi ga prika, sad si me bas razocar'o._BataZiv_0809 wrote: ↑07/12/2020 21:08Izgubio sam zivce cekajuci te i prekrsio zavjet sa Bridge of spies.ExNihilo wrote: ↑07/12/2020 20:50 Bato, ako nisi gledao, baci oko na The Night Of, beton mini seriju. Mislim da je to jedina serija/film za koju smo postigli konsenzus na forumu da je beton. Čak i karanana kaže da je beton.![]()
Plus ima taj pravni lajtmotiv zbog čega mi je i naumpala u kontekstu preporuke tebi.![]()
Hvala za preporuku serije, ali nastavi i sa filmovima, ovim zadnjim si me bas dotukao.
Nightcraweler to ono dje Jake Gylengall snima zlocine? Smorio me taj fim ko da sam igrao 3 seta protiv Wawrine na sljaci.![]()
Ok nista, hajmo dalje na temu noci: pogledaj Nocturnal Animals.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#639 Re: Klub filma
To mi radi.
Opet Jake G.
Haj prezivjecu ako je bas top film
Opet Jake G.
Haj prezivjecu ako je bas top film
- Tito_i_Partija
#640 Re: Klub filma
Sta fali, covjek bas bira dobre filmove.
Nadam se da si vec gled'o Prisoners sa njim i Hugh Jackman-om.
Nadam se da si vec gled'o Prisoners sa njim i Hugh Jackman-om.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#641 Re: Klub filma
Jesam, dobar je film, ali mi on nije upecatljiv glumac, ne vjerujem mu kad glumi, ne mogu si pomoci jbga.
-
kakavdanakneiskustvu
#642 Re: Klub filma
gdje pronaći hrvatski film koja je ovo država?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Tito_i_Partija
#644 Re: Klub filma
Najveci nepotizam u svijetu filma.

The Godfather Part III, u narodu poznat k'o "Coppola Family Reunion."As an infant, Sofia Coppola had played Michael Corleone's infant nephew in The Godfather, during the climactic baptism/murder montage at the end of that film (Sofia Coppola also appeared in The Godfather Part II, as a small immigrant child in the scene where the nine-year-old Vito Corleone arrives by steamer at Ellis Island). The character of Michael's sister Connie is played by Francis Ford Coppola's sister, Talia Shire (making her both Mary's aunt in the movie and Sofia's aunt in real life). Other Coppola relatives with cameos in the film included the director's mother, father (who wrote and conducted much of the music in the film), uncle, and granddaughter Gia.In addition, Coppola cast Catherine Scorsese, mother of Martin Scorsese, in a small part.
- dale cooper
#645 Re: Klub filma
Ne diraj mi Sofije.Tito_i_Partija wrote: ↑11/12/2020 16:55 Najveci nepotizam u svijetu filma.
The Godfather Part III, u narodu poznat k'o "Coppola Family Reunion."As an infant, Sofia Coppola had played Michael Corleone's infant nephew in The Godfather, during the climactic baptism/murder montage at the end of that film (Sofia Coppola also appeared in The Godfather Part II, as a small immigrant child in the scene where the nine-year-old Vito Corleone arrives by steamer at Ellis Island). The character of Michael's sister Connie is played by Francis Ford Coppola's sister, Talia Shire (making her both Mary's aunt in the movie and Sofia's aunt in real life). Other Coppola relatives with cameos in the film included the director's mother, father (who wrote and conducted much of the music in the film), uncle, and granddaughter Gia.In addition, Coppola cast Catherine Scorsese, mother of Martin Scorsese, in a small part.![]()
i Lost in Translation. A i ne mislim da je Godfather III toliko loš koliko su druga dva nadljudski sjajna, pa ovaj ne može a da ne blijedi u usporedbi.
U svakom slučaju je lik Michaela Corleonea zadovoljavajuće zaokružen zadnjim dijelom i sa savršeno prikladnim krajem sa obzirom na izbore
i stvari koje je počinio tokom života.
-
omar little
#646 Re: Klub filma
odron je treci dio. navodno, ovo novo izdanje ima novi kraj.
sofia u trecem kumu je goli krindz, ali ne vidim sta je tu nepotizam. njegov film, njegove odluke.
cinjenica da se (iz)borio za al pacina, kojeg iz studija niko nije htio, mu je kupilo pravo da kastira koga mu cejf. 
sofia u trecem kumu je goli krindz, ali ne vidim sta je tu nepotizam. njegov film, njegove odluke.
-
omar little
#647 Re: Klub filma
vec danima se prica o kumu, na kraju cu ga morati pogledati opet. kec i dvojka postojani k'o rimska cesta.
- Tito_i_Partija
#648 Re: Klub filma
@dale cooper Hajmo ovako: Sofija je bila prinudjena da se preseli iz svijeta glume u svijet rezije nakon masovnog izliva negativnih komentara i kritika u vezi njene glume u Kumu 3.
Al' i sto se tice njene reziserske karijere, i to je garant babo nastelio. Mada joj je od Lost in Translation sve manje-vise nizbrdo krenulo.
Al' i sto se tice njene reziserske karijere, i to je garant babo nastelio. Mada joj je od Lost in Translation sve manje-vise nizbrdo krenulo.
- dale cooper
#649 Re: Klub filma
Opet je ispalo sjajno, pronašla je ono što joj više leži, a mi smo dobili par super filmova od nje.Tito_i_Partija wrote: ↑11/12/2020 21:39 @dale cooper Hajmo ovako: Sofija je bila prinudjena da se preseli iz svijeta glume u svijet rezije nakon masovnog izliva negativnih komentara i kritika u vezi njene glume u Kumu 3.![]()
-
omar little
#650 Re: Klub filma
ima ona novi film, ne znam jel izasao zbog covida, rashida jones i bill murray. znam da sam citala prije koji mjesec. cerka i otac, kajnd of thing.