Drugari, jel vas strah?
Moderator: O'zone
-
jagugu
#627 Re: Drugari, jel vas strah?
Strah? Ne znam, prije bih rekao neka nelagoda u meni. Otkad je počeo ovaj karantin većinu prosječnog dana sam normala jer imam dosta stvari za ubit vrijeme. Od treninga, čitanja, gledanja serija itd.
Ali kad udjem na portale i forume onda se iscrnjačim pravo. Samo se piše o panici, mračnim scenarijima, brojkama mrtvih i zaraženih itd.
Već nekoliko dana nisam gledao dnevnik iz upravo navedenih razloga ali večeras pogledam Senadov CD i još sam sjeban u pm. Da mi je nekako da se distanciram od tih silnih informacija, portala itd. ali dzaba opet me neki djavo natjera da upalim browser i čitam sve to. Hajvan.
Najvažnija stvar u svemu ovome pored zdravlja je ostati jak u glavi u ovakvim okolnostima. Teško je ali ako nemaš mentalne snage, mračne misli će te bukvalno pojesti gore od bilo čega drugog.
Ali kad udjem na portale i forume onda se iscrnjačim pravo. Samo se piše o panici, mračnim scenarijima, brojkama mrtvih i zaraženih itd.
Već nekoliko dana nisam gledao dnevnik iz upravo navedenih razloga ali večeras pogledam Senadov CD i još sam sjeban u pm. Da mi je nekako da se distanciram od tih silnih informacija, portala itd. ali dzaba opet me neki djavo natjera da upalim browser i čitam sve to. Hajvan.
Najvažnija stvar u svemu ovome pored zdravlja je ostati jak u glavi u ovakvim okolnostima. Teško je ali ako nemaš mentalne snage, mračne misli će te bukvalno pojesti gore od bilo čega drugog.
- muha_sa
- Lalena
#629 Re: Drugari, jel vas strah?
Ista stvar...Ali kad udjem na portale i forume onda se iscrnjačim pravo. Samo se piše o panici, mračnim scenarijima, brojkama mrtvih i zaraženih itd...
Svaki put se pokajem...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#630 Re: Drugari, jel vas strah?
Jediniti razveden u komsilu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/03/2020 21:49ja i juce na nekoj od ovih tema napisa,dvije noci ja na prozoru u 22 sata,plješći,plješći,nigdje nikog
- Jack Be Nimble
#631 Re: Drugari, jel vas strah?
Prije 2-3 sedmice bilo me strah/stres/nervoza ali sada sasvim ok. Ali ja i dalje imam posao, moram ici na posao, tako da u mom licnom zivotu nema vecih promjena.
Da sam izgubio posao, sigurno bi stvari gledao drugacije. Sad me strah zbog drugih i kako ce ovo sve izdurati.
Sa rajom se vidim, svako ponese svoju pivu, stolicu i sjedimo vani u krugu. Jedini problem, svi moramo nositi svoj dzoint, neva vise dodavanja
Da sam izgubio posao, sigurno bi stvari gledao drugacije. Sad me strah zbog drugih i kako ce ovo sve izdurati.
Sa rajom se vidim, svako ponese svoju pivu, stolicu i sjedimo vani u krugu. Jedini problem, svi moramo nositi svoj dzoint, neva vise dodavanja
-
mali jomu
#633 Re: Drugari, jel vas strah?
UHAPŠENI OTAC I SIN
Za vrijeme policijskog sata napadnuta policijska patrola u Sarajevu

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200327238
(ne zajebajite se sa policijom, sinoc su meni minut do sest pred vratima iz auta dobacili "ne zajebaji se snama", samo im fino i uljudno mahno i nazad iza vrata...)
Za vrijeme policijskog sata napadnuta policijska patrola u Sarajevu

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200327238
(ne zajebajite se sa policijom, sinoc su meni minut do sest pred vratima iz auta dobacili "ne zajebaji se snama", samo im fino i uljudno mahno i nazad iza vrata...)
-
sumirprimus
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#635 Re: Drugari, jel vas strah?
Dobro jutro.
Ima li ko iskustvo sa izlaskom na izletišta u ove dane, planine oko Sarajeva? Ići ili ostati? Gdje ići: Igman, Bjelašnica, Trebević (Prvi Šumar, Brus?), prema Skakavcu, gdje u p.m....?
Ima li ko iskustvo sa izlaskom na izletišta u ove dane, planine oko Sarajeva? Ići ili ostati? Gdje ići: Igman, Bjelašnica, Trebević (Prvi Šumar, Brus?), prema Skakavcu, gdje u p.m....?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#636 Re: Drugari, jel vas strah?
Pade i Tuzla, i to momacki.
- muha_sa
#637 Re: Drugari, jel vas strah?
Nije valjda zbog one sestre haos nasto
- plain vanilla
#638 Re: Drugari, jel vas strah?
-
almir90
#639 Re: Drugari, jel vas strah?
Sinoć baš slušam o ovome, jutros čujem da je u nas sinoć bila velika guža u Domu zdravlja prijavljuju se ljudi masovno jer sumnjaju da su zaraženi.
- plain vanilla
#640 Re: Drugari, jel vas strah?
Danima trubim da ljude treba informirati i ne ostavljati prostor za mahalanja i sirenje panike.
Neki su ovaj slucaj povezali s vijesti da se zatvara Kardioloska klinika, a to uopste nije ista ustanova.
Glupo je da smo sve prije doznali u komentarima na fb nego sto se neko zvanicno oglasio.
-
almir90
#641 Re: Drugari, jel vas strah?
Ma čaba kad svakakva šuša dobije medijski prostor da širi svoje mišljenje, bez konkretnih dokaza i slično. Ovo stanje sa zabranama će se definitivno nastaviti, da li će biti još više ograničenja, ostaje da saznamo.plain vanilla wrote: ↑28/03/2020 08:36
Danima trubim da ljude treba informirati i ne ostavljati prostor za mahalanja i sirenje panike.
Neki su ovaj slucaj povezali s vijesti da se zatvara Kardioloska klinika, a to uopste nije ista ustanova.
Glupo je da smo sve prije doznali u komentarima na fb nego sto se neko zvanicno oglasio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#642 Re: Drugari, jel vas strah?
Jesi li ti ikad vidio kako Čile izgleda na karti?
- problemnatravunu
#643 Re: Drugari, jel vas strah?
Možda sam glup i naivan, ali , iskreno, mene je veći strah nesposobne korumpirane rođačke klero-nacionalističke vlasti , nego samog virusa!
Prvo mislim sa aspekta mjera za suzbijanje i rješavanje medicinskog aspekta problema , ali možda još i više rješavanja ekonomskog aspekta problema!
Pa jebote, oni su se već sada hajmo reći na samom početku, već popičkarali oko toga ko će i kako nabaviti neophodne testove i opremu, koji su to lešinari, neljudi i prodane duše!
fuj fuj fuj
Evo poruke toj bandi smećarskoj
https://youtu.be/84N_5aoZvUU?t=2372
Prvo mislim sa aspekta mjera za suzbijanje i rješavanje medicinskog aspekta problema , ali možda još i više rješavanja ekonomskog aspekta problema!
Pa jebote, oni su se već sada hajmo reći na samom početku, već popičkarali oko toga ko će i kako nabaviti neophodne testove i opremu, koji su to lešinari, neljudi i prodane duše!
fuj fuj fuj
Evo poruke toj bandi smećarskoj
https://youtu.be/84N_5aoZvUU?t=2372
- Sanjarko
#644 Re: Drugari, jel vas strah?
Jest me strah. Psihijatrije zaglavi radi ovoga svega i ponovo nekog zdrastvenog problema. Mi tj., stara stala sa snalazenjem. Neznam sta cemo. Gladni cemo biti ako potraje ovo stanje.
- manuchao91
#645 Re: Drugari, jel vas strah?
druze radio u Cileu 6 mjeseci
Pozdrav
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#646 Re: Drugari, jel vas strah?
Jasta si
- plain vanilla
- Sanjarko
#648 Re: Drugari, jel vas strah?
Cekamo paket, ali upitan, i pitanje koliko moze to da potraje. Zasad trosimo sto sam skupio za opreme love i nesto sto stara ima poslovno. Neznam sta cemo. Bit ce neredi i demonstracije ako ovo nastavi ovako.
-
kakavdanakneiskustvu
#649 Re: Drugari, jel vas strah?
cini mi se da jeste ,preko mj. zajednica,kućnih savjeta
- manuchao91
#650 Re: Drugari, jel vas strah?
jesam ozbiljno preko austrijske firme KRESTA
Radili neke montazne hale u gradicu Huasco na samoj obali