Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mirko77

#626 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

Dozer wrote: 03/03/2020 15:59 I kapljicno, i zrakom, i kopanjem nosa. Najvise se kaci na paranoicne.
znači gotov si
Dozer

#627 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Dozer »

Gotov. Al' prvo ti :lol:
Mirko77

#628 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

imal ovo kaka efekta

Image
Dozer

#629 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Dozer »

Ovaj je bolji, Ima produzeno dejstvo.
Image
Jack Be Nimble

#630 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Jack Be Nimble »

Skole zatvorene radi disinfekcije. Najvjerovatnije nastava slijedece dvije sedmice ce biti preko interneta.
Edin H.

#631 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Edin H. »

Mirko77 wrote: 02/03/2020 12:58
shbc wrote: 02/03/2020 08:09
Mirko77 wrote: 01/03/2020 20:07 prehlada ??

pa kako je umrla iranska sportašica sa 23 godine ?!?!
znači em 23 godine, em u top formi kao sportašica

kad je unro takav neko od obične gripe

ali nema veze
neka se i dalje neki zavaravaju
kad nas mogu zavaravat i obmanjivat WHO lažiranjem naziva tj. ne davanjem pravog imena virusu SARS 2
mogu i ovi tobož forumski stručnjaci "nepanicari"

mirno spavajte, neće bit rata

Image
Evo ovako:

https://www.google.com/amp/s/time.com/5 ... 3famp=true
ope znači gripa, prehlada...

https://covid19info.live

i šta kae tu pod VAŽNO !!!

čak kombinacija SARSA I MERSA :-)

Image
The head of the World Health Organization (WHO) says about 3.4% of those confirmed to have been infected with the new coronavirus have died - which would suggest a much higher fatality rate than seasonal flu, at less than 1%.
Mirko77

#632 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

e jebiga
sad si zajebo ove "antipaničare" koji cijelo vrijeme tvrde da je to obična gripa/prehlada
espn

#633 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by espn »

Smrtnost od obične sezonske gripe je 0,1%. Po tome je koronavirus 34 puta smrtonosniji od gripe.

https://www.livescience.com/new-coronav ... h-flu.html
Mirko77

#634 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

kvaka je što i tih 3-4% nije tačno, jer je trenutno stanje a ne okončano
sad kad bi stala zaraza nekim čudom, od broja zaraženih bi umrlo jos podobar broj
pa bi ta stopa po okončanim slučajevima bila 5-6%
sars 1 je imo 9%

Image
Ci-Nick

#635 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Ci-Nick »

Mirko77 wrote: 03/03/2020 21:11 kvaka je što i tih 3-4% nije tačno, jer je trenutno stanje a ne okončano
sad kad bi stala zaraza nekim čudom, od broja zaraženih bi umrlo jos podobar broj
sars 1 je imo 9%

Image
Brojke su očito netačne.
U Njemačkoj 196 inficiranih a nema ni jedan umrli i samo 16 izliječenih,.. smrtnost 0%, a onda uporediš npr. J. Koreju u kojoj je navodno ranije zabilježeni prvi slučajevi nego u Iranu i J. Koreja ima inficiranih 5.186, umrlih 28 i izliječenih 30 a u Iranu inficiranih 1.501, umrlih 66 i oporavljenih 291.
Kako je moguće da imaju mnogo više oporavljenih nego u J. Koreji ako je infekcija kasnije došla i navodno imaju manje inficiranih.
Broj inficiranih je mnogo veći posebno u Italiji i Iranu.
Mirko77

#636 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

vidi eto ti to šnjima, iako ti ima liogike, nema govora
https://covid19info.live/
daddy-kool

#637 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by daddy-kool »

Rano je govoriti o nekakvom ukupnom mortalitetu, ovo su izračuni na osnovu dokazanih slučajeva, a procjene su da je takvih malo u odnosu na ukupan broj inficiranih. Ne radi se test na COVID-19 za svakog ko kihne, nego za teške slučajeve i tamo gdje postoji epidemiološki interesantan slučaj. Najšire i najviše je testiranih u J.Koreji (a pretpostavljam da su i Japan, Švicarska tu negdje). Pretpostavke su da je ukupan mortalitet 1-2%, tj za one ispod 40 kao gripa, za 40-50 duplo opasniji od gripe, a onda ide eksponencijalno: 70-80 je oko 8%, a iznad 80 je preko 15%.
Edin H.

#638 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Edin H. »

Mirko77 wrote: 03/03/2020 21:11 kvaka je što i tih 3-4% nije tačno, jer je trenutno stanje a ne okončano
sars 1 je imo 9%
Losa ti je racunica :izet:

Ima mnogo slucajeva koji nisu pribiljezeni, jer pojedinci imaju blage simptome
daddy-kool

#639 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by daddy-kool »

Jack Be Nimble wrote: 03/03/2020 18:16 Skole zatvorene radi disinfekcije. Najvjerovatnije nastava slijedece dvije sedmice ce biti preko interneta.
Dje to?
StelaVrti

#640 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by StelaVrti »

Point. wrote: 29/02/2020 08:50
StelaVrti wrote: 29/02/2020 03:16
Point. wrote: 29/02/2020 00:44 U pm nek idu i Kinezi i Kina sva. Od ovolikih krava, krmaka, piletine, jagnjetine, jaretine, ćurana, patki oni žderu jebene pse, mačke, betmene, zmije, dabrove i vidi šta se desi. Majke im se svima sjetim.
:roll: titami

Zanimljivo je da ti je ok jesti malo umiljato janje i peppu pig, a onda se zgražavaš nad jedenjem pasa, a posebno mačaka, mislim ono :D
Zmije se jedu svugdje, tako da...niđe veze
Ako se jedu golubovi, prepelice, ne vidim razlog za čuđenje jer se negdje jedu betmeni...tako da Jopet :D

Kinezi ne žderu ništa od toga što si ti naveo, procenat onih koji to jedu/žderu bi bio kao procenat muslimana u Sarajevu koji se slade prasetinom i oblokavaju rakijom :D

https://observers.france24.com/en/20200 ... -indonesia

eto onako malo istraži Wildlife trafficking rakes in up to $26 billion per year...

I za kraj, ovi nisu jeli životinje iz tvoje fuj skupine, pa vidi pandemije...

https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resour ... demic.html

Eh Jah Nemoj SluĆajno oprati ruke prije i poslije jela, a kamoli poslije korištenja WC, haram je to... :roll:
Daj majke ti ne miješaj kruške i jabuke. Jesu li merino ovca i peppa pig kućne životinje kao mačka ili pašće? I prije nego kreneš kolutati okicama bilo bi dobro da pogledaš pijacu odakle je počeo ovaj virus i na šta to liči. Ovaj virus nije počeo da se širi od nepranja ruku nego što su miješali sve moguće i nemoguće životinje na jedno mjesto, klalo se tamo na mjestu, tu je bilo more krvi, iznutrica i Bog te pito čega sve ne, čudo da ranije ništa nije se desilo.

Čuj ti njega, kao jedeš ovcu a zgrazavaš se što jedu pse i mačke :lol:

I broj ljudi koji piju rakiju u Sarajevu nije toliko mali kao što misliš, ne znam čemu ovako poređenje.
Tebi (nama) pas i mačka kućne životinje, a nekome hrane. Jbga, različite kulture. U Indiji je krava sveta životinja, tako da... :D

Vidjela sam snimak pijace s koje je sve, navodno, počelo..(jer je bilo izjava da je to video sa pijace na Filipinima).
Ne negiram ja da je to stravično, itekako jeste, s moje točke gledišta, ja samo kažem da nije sve baš tako crno-bijelo.
Viđam ja puno sličnih stvari i po Sarajevu, kad mi likovi daju hljeb rukom po pekarama i granapima i još se obrecnu ako ih opomenem zbog toga, pa po inim mesnicama po centru gdje ujeda za oči od smrada kada se uđe unutra, da ne govorim o fast fudovima i njihovoj prljavštini.

Moja poenta je, da je i kod nas dozvoljena prodaja svega i svačega na ulicama, e pa bilo bi isto kao u Wuhanu. :mrgreen:

BTW nisam rekla ljudi koji piju rakiju i jedu prasetinu u Sarajevu jer znam da ih ima (i neka ih što više), rekla sam muslimana! Tako da... :D

Ostaj mi živ i zdrav i pazi šta jedeš, možda se koja mačka i ovdje ubila za tvog faširanog i čevapa :mrgreen:
Mirko77

#641 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mirko77 »

StelaVrti wrote: 03/03/2020 22:02

Tebi (nama) pas i mačka kućne životinje, a nekome hrane. Jbga, različite kulture. U Indiji je krava sveta životinja, tako da... :D

Vidjela sam snimak pijace s koje je sve, navodno, počelo..(jer je bilo izjava da je to video sa pijace na Filipinima).
Ne negiram ja da je to stravično, itekako jeste, s moje točke gledišta, ja samo kažem da nije sve baš tako crno-bijelo.
Viđam ja puno sličnih stvari i po Sarajevu, kad mi likovi daju hljeb rukom po pekarama i granapima i još se obrecnu ako ih opomenem zbog toga, pa po inim mesnicama po centru gdje ujeda za oči od smrada kada se uđe unutra, da ne govorim o fast fudovima i njihovoj prljavštini.

Moja poenta je, da je i kod nas dozvoljena prodaja svega i svačega na ulicama, e pa bilo bi isto kao u Wuhanu. :mrgreen:

BTW nisam rekla ljudi koji piju rakiju i jedu prasetinu u Sarajevu jer znam da ih ima (i neka ih što više), rekla sam muslimana! Tako da... :D

Ostaj mi živ i zdrav i pazi šta jedeš, možda se koja mačka i ovdje ubila za tvog faširanog i čevapa :mrgreen:
nemas ti pojma
ljudi kolju na licu mjesta i jedu živo meso ili jednostavno jedu ŽIVE !!!! životinje

idelni uslovi za nastanak virusa
uostalom SARS 1 je prenesen u Wuhanu sa šišmiša na cibetku a onda na čovjeka !!
za ovaj SARS 2 još se ne zna
sumnja se na zmiju

i špansku gripu su donijeli kinezi

šta ti nije onda jasno
Point.

#642 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Point. »

Mirko77 wrote: 03/03/2020 22:09

nemas ti pojma
ljudi kolju na licu mjesta i jedu živo meso ili jednostavno jedu ŽIVE !!!! životinje

sumnja se na zmiju

šta ti nije onda jasno
Ovaj Corona virus je najvjerovatnije se prenio sa šišmiša na mravojeda ili kako se zove ona životinja pa na čovjeka. Sumnjaju da se prenio tako što je čovjek dirao zaraženo meso te životinje, ne da je jeo. Juče gledao dokumentarac gdje intervjuišu australske naučnike.

S obzirom da većina ovih virusa dolazi iz Kine, predlažem da se jedan veliki kineski zid napravi oko cijele Kine, pa nek tamo jedu Betmenovo prkno boli me kurac al nek se drže svog brloga. Nikad ih nisam volio.
Jack Be Nimble

#643 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Jack Be Nimble »

daddy-kool wrote: 03/03/2020 21:59
Jack Be Nimble wrote: 03/03/2020 18:16 Skole zatvorene radi disinfekcije. Najvjerovatnije nastava slijedece dvije sedmice ce biti preko interneta.
Dje to?
Washington i Oregon. Sve vise skola zatvaraju vrata kao i crkve. U WA od petka 9 umrlih, uglavnom stariji. Virus dosao 16. Januara kada se jedan vratio iz Wuhana. Zatvorili ga u sobu 20 dana, on ozdravio i vlasti mislili da je to to. Medjutim virus od tog covjeka sirio citavo vrijeme :-?
Bluemore

#644 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Bluemore »

Jack Be Nimble wrote: 03/03/2020 22:43
daddy-kool wrote: 03/03/2020 21:59
Dje to?
Washington i Oregon. Sve vise skola zatvaraju vrata kao i crkve. U WA od petka 9 umrlih, uglavnom stariji. Virus dosao 16. Januara kada se jedan vratio iz Wuhana. Zatvorili ga u sobu 20 dana, on ozdravio i vlasti mislili da je to to. Medjutim virus od tog covjeka sirio citavo vrijeme :-?
bas bezobrazan neki virus :-?
Zox

#645 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Zox »

Spanci mrs nazad u Kinu!
StelaVrti

#646 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by StelaVrti »

nemas ti pojma

sumnja se na zmiju

šta ti nije onda jasno
Rekoh da sam pogledala video, tako da... tvoji opisi su nepotrebni, rekoh da bi svi klali na ulicama i prodavali da im je dozvoljeno, Kinezi zbog opstanka a ostali bi to radili iz čiste dobiti :D Šta tebi tu nije jasno?
Dosadilo pisati i objašnjavati ljudima kao ti koji ni ne pročitaju sve do kraja
BTW
"While it's unlikely that the “Spanish Flu” originated in Spain, scientists are still unsure of its source. France, China and Britain have all been suggested as the potential birthplace of the virus, as has the United States, where the first known case was reported at a military base in Kansas on March 11, 1918."

Tako da tvoj komentar da su špansku gripu donijeli Kinezi ne pije vode :D
neko_sa_strane

#647 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by neko_sa_strane »

Očito da zavisi i od organizovanosti države i kvaliteta zdravstva. Mislio sam da Italija ima dobar zdravstveni sistem. Sreća je što kod nas nema virusa inače bi bilo stanje kao i u Iranu. Južna Koreja, Japan i Kina se odlično nose sa virusom.
emirolini

#648 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by emirolini »

salik79 wrote: 02/03/2020 10:20
emirolini wrote: 02/03/2020 10:18 Ma obicna gripa, Lufthansa otkazala letove sa 32% svojih destinacija radi gripe, to je meni sasvim logicno. Rizikuju bankrot ali gripa je pa eto. Evo Iranci sa vjerom govore neda Bog neda Bog, oko 300 ih je do sada umrlo a zaraza se siri eksponencijalno. Ova "gripa" je napravljena savrseno, perfektno da se krije u organizmu i da se brzo siri. Kaze ona teta iz NY Pandemic odjela da je previse savrsena da bi je ljudi mogli napraviti, ovo je izjavila krajem Januara, dok niko nije znao gdje je i sta je...

I tebi, da ne vjerujes svakakvim glupostima, iz prve ruke:

Cuj 300 umrlo?! Onako iz prsta isis'o, ili?!
Aha salik, ti si jedan od onih koji vjeruju i u SDA kada kazu da ne kradu? :)
emirolini

#649 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by emirolini »

emirolini wrote: 02/03/2020 10:18 Ma obicna gripa, Lufthansa otkazala letove sa 32% svojih destinacija radi gripe, to je meni sasvim logicno. Rizikuju bankrot ali gripa je pa eto. Evo Iranci sa vjerom govore neda Bog neda Bog, oko 300 ih je do sada umrlo a zaraza se siri eksponencijalno. Ova "gripa" je napravljena savrseno, perfektno da se krije u organizmu i da se brzo siri. Kaze ona teta iz NY Pandemic odjela da je previse savrsena da bi je ljudi mogli napraviti, ovo je izjavila krajem Januara, dok niko nije znao gdje je i sta je...

I sta si mi dao ove hiroglife da citam, prevedi to. Nisi vise u Siriji.
salik79

#650 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by salik79 »

emirolini wrote: 04/03/2020 09:21

Aha salik, ti si jedan od onih koji vjeruju i u SDA kada kazu da ne kradu? :)
Aha, malo cemo i ad hominem.
Locked