Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nagibSA
#626 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Pravi mi odsjaj okolo svjetlo tablice na zadnjoj kameri, pa je skoro neupotrebljiva nocu. Malo je zavucena iza ivice vrata gepeka, skucen prostor pa dodatno zeza. Kamera je ugradjena u svetlo tablice, a LED W5W osram sijalica (nije prejaka). Kako rijesiti, staviti halogene? Vise imam osjecaj da boja svetlosti zeza nego jacina svjetla. (6500K).
-
tokio25
#627 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
stavi obicnu halogenu pa vidi kako je a na kraju krajeva tu sijalicu skroz izvadis ako smeta a mozes i staviti nesto tamno u kuciste prema kameri da zakloni svjetlost prema kameri
- nagibSA
#628 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Spoiler
Show

Razmisljao sam i o gasenju svjetla kada se ubaci u rikverc, ali mi je to cimanje da sad nesto budzim (preko relay-a koji se napaja preko recimo rikverc svjetla, ili jos bolje napajanja kamere, a napajanje zadnjeg svjetla tablice ide preko kontakta).
Tako da ostaje ili vadjenje sijalice (mozda bi bilo malo ruzno posto nece biti simetricno) ili pokusati sa halogenkom, a ja gledao da zaobidjem te halogenke generalno.
Ova LED nije jaka sijalica, oko 70ak Lm koliko mi se cini da sam procitao u specs, ne znam da li bih i nasao 'slabiju'. Jos ima mat plastiku (difuzor) nije da se vide smd diode sto bi vjerovatno bilo jos gore.
-
tokio25
#629 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
ne kontam kako ovdje zasljepljuje kameru
mislio sam da je malo drugacija pa je ono odmah pored al ovo je nekako istureno pa ne kontam
sta je ovo neki pezo ili sta?
mislio sam da je malo drugacija pa je ono odmah pored al ovo je nekako istureno pa ne kontam
sta je ovo neki pezo ili sta?
- nagibSA
#630 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Citroen. Ako ima svjetla okoline bude ok, ali ako je mrak onda svjetlo ometa kameru. Kada iskljucim svjetlo u mraku bude odlicno. Mozda je i do kamere, ne znam.
Ali sam se navikao na ovu kameru, mnogo znaci.