Povorka ponosa u Sarajevu
-
The 51st State
#626 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Neka se odrzi, no kakva je klima neka se raja pazi smekanja I afterparty opcija.
- NeDirajSirotinju
#627 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
- Ommadawn
#628 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa mi koji smo 78-79-80 godište smo prošli kroz takvu edukaciju na Zapadu devedesetih i nije nam ništa bilo.NeDirajSirotinju wrote:Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
Obogati te znanjem o seksu, da ti do znanja da postoje drugačiji i da te niko, ama baš niko ne smije prisiliti na seks ukoliko ti to nećeš.
Mene više brine kada se pojave nacisti i silovatelji ispred škola.
- piupiu
#629 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bra'oanimals wrote:Zanimljivo da u zemlji koju vode tri pedera, se
uopce raspravlja o tome..
-
moonca
#630 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nema nikakvih podataka da su NE prikladni za roditeljstvo.NeDirajSirotinju wrote:Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
Ako mislis na izgled..hm. I'ma dosta Zena koje lice na muskarca, gradjomm izgledom....NE vjerujem da CE ih SE djeca plasiti...ako dodju pred skolu da pokupe klinca/ ezu.
- piupiu
#631 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
palermo wrote:Nego ovo.......
malo čitajući postove primijetih da se spominje ime Branka Ćulibrka u kontekstu organizovanja povorke.......dakle, za one koji ne znaju, Branko i njegova ekipa (većinom LGBT populacija) su jedni od rijetkih (ako ne i jedini) koji zajedno sa Bošnjacima izađu na dan bijelih traka i obilježe zločine u Prijedoru.....
i da, čestitke NS na jasno izrečenom stavu
- S4mpion
#632 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Uvjeren sam da ne misli na izgled.moonca wrote:Nema nikakvih podataka da su NE prikladni za roditeljstvo.NeDirajSirotinju wrote:Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
Ako mislis na izgled..hm. I'ma dosta Zena koje lice na muskarca, gradjomm izgledom....NE vjerujem da CE ih SE djeca plasiti...ako dodju pred skolu da pokupe klinca/ ezu.
Možda je stav ekstreman i neprihvatljiv, ali žena nije muškarac niti je muškarac žena.
- problemnatravunu
#633 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovi što se svim silama bune i gnušaju "prajda", mislim da će biti ono "uzalud vam trud svirači"!
Dakle američka i "švecka" ambasada podržavaju event,
vrlo vjerovatno će američki ambasador sa partnerom biti nazočan,
policijske agencije će to morati vrhunski osigurati,
tako da, ljudi manite se ćorava posla, "živi i pusti druge živiti",
8.septembra , kome ovo ne paše, fino u prirodu, negdje na izlet, na ćevape na čaršiju i slično , i mozak na pašu!
A ovi koji misle da bi prilikom prolaska povorke mogli ispuniti svoje skrivene želje, tipa da vide penis u javnosti, ili kakvo karindžanje, glupi su i naivni!
Zna se šta je u javnosti dozvoljeno a, šta ne, ne sekirajte se!
I uživajte u onome šta vas raduje!
Dakle američka i "švecka" ambasada podržavaju event,
vrlo vjerovatno će američki ambasador sa partnerom biti nazočan,
policijske agencije će to morati vrhunski osigurati,
tako da, ljudi manite se ćorava posla, "živi i pusti druge živiti",
8.septembra , kome ovo ne paše, fino u prirodu, negdje na izlet, na ćevape na čaršiju i slično , i mozak na pašu!
A ovi koji misle da bi prilikom prolaska povorke mogli ispuniti svoje skrivene želje, tipa da vide penis u javnosti, ili kakvo karindžanje, glupi su i naivni!
Zna se šta je u javnosti dozvoljeno a, šta ne, ne sekirajte se!
I uživajte u onome šta vas raduje!
- medvjed23
#634 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
svaka na mjestuRizvan wrote:Napokon se javila NS.
Saopćenje za javnost Naše stranke
Naša stranka: Podrška Organizacionom odboru Povorke ponosa
Naša stranka najoštrije osuđuje govor mržnje u javnom prostoru kojim je popraćena najava održavanja Povorke ponosa u Sarajevu i poziva nadležne institucije da svojom reakcijom zaštite organizatore povorke od uvreda i poziva na nasilje. Ujedno, izražavamo punu podršku Organizacionom odboru Povorke ponosa u njihovom protestu protiv nejednakosti i kršenja ljudskih prava.
Bosna i Hercegovina je potpisnica Evropske konvencije o ljudskim pravima koja propisuje da svaka osoba ima pravo na slobodu i sigurnost. Dužnost institucija ove zemlje jeste da svojim građanima garantuje slobodu kretanja, izražavanja i okupljanja, te da ih zaštiti od diskriminacije bez obzira na njihovu vjeru, rasu, etničku pripadnost i sve druge posebnosti uključujući seksualno opredjeljenje.
Opredjeljenje Bosne i Hercegovine za evropski put uključuje dosljednu zaštitu ljudskih prava, pogotovo ako imamo u vidu da skoro svaki stanovnik ove zemlje može iskusiti institucionalnu diskriminaciju na nekom dijelu njene teritorije. Zato posebnu odgovornost imaju političari i nosioci zakonodavnih i izvršnih mandata koji su se posebnim etičkim kodeksima obavezali da isključe predrasude prema osobama drugačijih stavova, vjerovanja i opredjeljenja.
Ljudska prava se ne smiju tretirati kao supermarket iz kojeg možemo birati prava jednih a u isto vrijeme ignorisati prava nekih drugih. Kao i uvijek tokom svog desetogodišnjeg postojanja, Naša stranka bezuvjetno podržava ljudska prava i slobode svih građana Bosne i Hercegovine.
- pustopoljina
#635 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A zasto nije ok da usvajaju djecu?NeDirajSirotinju wrote:Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
Djeci je bolje biti ostavljen i odrastati u domu?
- Bloo
- Globalna šefica
#636 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
https://www.lgbtqnation.com/2017/07/ger ... -equality/Ommadawn wrote:Pa mi koji smo 78-79-80 godište smo prošli kroz takvu edukaciju na Zapadu devedesetih i nije nam ništa bilo.NeDirajSirotinju wrote:Treba ih pustiti nek održe paradu, nemam ništa protiv sve dok ne zahtijevaju usvajanje djece i promjene školskog programa u kojima će se djeci u osjetljivoj dobi kroz uši provlačiti neke, po meni barem, nastrane ideje. Sve do tad, neka se druže, slave, navijaju, samo neka se drže dalje od djece, škola i usvajanja.
Obogati te znanjem o seksu, da ti do znanja da postoje drugačiji i da te niko, ama baš niko ne smije prisiliti na seks ukoliko ti to nećeš.
Mene više brine kada se pojave nacisti i silovatelji ispred škola.
šta Juropa i kršćanska dekandencija rade od čestitih muslimana...
- Kikibombona
#637 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ambasador VB dolazi na paradu, vec najavio. Vjerovatno ce isto uraditi ambasador Amerike i jos nekih drzava.shbc wrote:U principu mi je svejedno hoce li se odrzati ili ne, ali ne mislim da je dobra ideja. Problem koji ova populacija ima je vise socioloske prirode nego pravne (iako i tu ima nekih stvari koje su zalonima garantovane heteroseksualnim osobama, a njima ne). Ovim mislim da se nece puno postici na tom polju. Licno smatram da su serije kao Will & Grace ili film Parada puno efektivniji u borbi za prihvatanje u drustvu nego povorke. Ovako je neminovno da ce doci do incidenta, polupanih izloga i razbijenih glava, a nece bas nesto uticati na svijest ljudi.
Ali eto... Kako god, sretno ucesnicima. Mislim da ce vam (nazalost) trebati.
Tesko da ce se dopustiti da krkani udaraju ambasadora VB. To bi bio tezak skandal sa teskim posljedicama.
- Kikibombona
#638 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Prestrasno!dorkcic wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#639 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mislim da nije sluzbena stranicaKikibombona wrote:Prestrasno!dorkcic wrote:
CONTACT INFO
m.me/policijskakademija
[email protected].
http://www.instagram.com/policijskaakademija_official
MORE INFO
- decko_sa_kovaca
#640 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bolje cerka kurva nego sin peder
Ne kontam sto moraju hodat nek se jebu u kuci ko i svi niko im ne brani
Kad vec hodaju treba ih pustit da hodaju ne obracati paznju
- insomnia78
#641 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ono kad mislis da je Americi toliko stalo da Bosnju izvedu na pravi put

- problemnatravunu
#642 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
E to i ja kažem, najbolje je "na ignor" !decko_sa_kovaca wrote:Bolje cerka kurva nego sin peder
- MarshalDodik
#643 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa nema tu nesto najbolje. To je i jedina solucija ako nisi neko ko je pripadnik ili simpatizer lgbt populacije, ako nisi neko ko ima licnih empatija prema nekoj takvoj osobiproblemnatravunu wrote:E to i ja kažem, najbolje je "na ignor" !decko_sa_kovaca wrote:Bolje cerka kurva nego sin peder
ili ako nisi neko ko ima bilo kakve koristi od parade.
Nema ni potrebe, ni smisla, ni razloga da sva ostala raja ne obavlja svoje uobicajne poslove odnosno svoju nedjeljnu rutinu osim sto se trebaju podsjetiti da ce ruta od nekoliko stotina metara u gradu Sarajevu tog nedjeljnog podneva biti zatvorena na 2-3 sata
Last edited by MarshalDodik on 02/04/2019 21:10, edited 1 time in total.
- denimb
#644 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Realno nemam misljenje o njima, niti mi smetaju niti razmisljam o tome...kao sto ne razmisljam da li komsinca sveze dildo pa ga mece Hasanu komsiji, tako ne razmisljam ni sta rade dva momka u svoja 4 zida, ili djevojke svejedno.
Ono sto mi smeta iskreno je ovakva kampanja i stalno neko insistiranje na tim paradama, ubijanje u pojam kroz medije i sve te neke influenserke, starlete, kvazi politicari zeljni paznje koji odma skoce kao u odbranu necega, mislim da okrenu puno vise svijeta protiv sebe ovako nego da se iskreno bore za svoja prava, ovako to ne ide.
Neka se brate fino obuku i odu na jezero, na planinu, neka zakupe dvoranu, neka prave druzenja...promocije, neka rade sta hoce...nece im niko prici ni pitati ih sta su i ko su...ali jok treba zaustaviti saobracaj, posvadjati pola drzave, obuci stramplice roze i paradirati kroz grad...
I cijelo to vrijeme predstavljajuci se duboko duhovnim, profinjenim ljudima, koji su dostigli neki zen...neko prosvjetljenje, i ko god da kaze bilo sta protiv toga dobija odma, insta etiketu provincijalca, zaostalog covjeka, neandertalca da ne kazem...
Uzivjeli se u ulogu zrtve, kaze onaj gleda me komsija poprijeko...pa ja bolan ne pricam sa komsijom dvije godine a nismo homoseksualci nijedan...previse, jednostavno previse.
Danas cijeli dan neka strka oko toga... 2019. je mi djeci od toliko stvari serviramo Hanu i homosekcualce...i to ce da traje vidim krenuli su dovoljno rano da nas drndaju u mozak mjesecima...
Na kraju, ne znam kako da se izrazim...ali Djole primas ga u š. nisi brate otkrio drugu dimenziju, nisi pametiji ni vazniji od miliona ljudi na zemlji...popustite jbt, da se hetero ljudi "stancaju" po parkovima, restoranima, a vama ne daju shvatio bi borbu...ovako ne vazni ste, smarate, i primajte ga gdje hocete...koga briga bolan.
Post je mozda previse slikovit, ali potrudio sam se da ublazim...jbg kad je tako...
Ono sto mi smeta iskreno je ovakva kampanja i stalno neko insistiranje na tim paradama, ubijanje u pojam kroz medije i sve te neke influenserke, starlete, kvazi politicari zeljni paznje koji odma skoce kao u odbranu necega, mislim da okrenu puno vise svijeta protiv sebe ovako nego da se iskreno bore za svoja prava, ovako to ne ide.
Neka se brate fino obuku i odu na jezero, na planinu, neka zakupe dvoranu, neka prave druzenja...promocije, neka rade sta hoce...nece im niko prici ni pitati ih sta su i ko su...ali jok treba zaustaviti saobracaj, posvadjati pola drzave, obuci stramplice roze i paradirati kroz grad...
I cijelo to vrijeme predstavljajuci se duboko duhovnim, profinjenim ljudima, koji su dostigli neki zen...neko prosvjetljenje, i ko god da kaze bilo sta protiv toga dobija odma, insta etiketu provincijalca, zaostalog covjeka, neandertalca da ne kazem...
Uzivjeli se u ulogu zrtve, kaze onaj gleda me komsija poprijeko...pa ja bolan ne pricam sa komsijom dvije godine a nismo homoseksualci nijedan...previse, jednostavno previse.
Danas cijeli dan neka strka oko toga... 2019. je mi djeci od toliko stvari serviramo Hanu i homosekcualce...i to ce da traje vidim krenuli su dovoljno rano da nas drndaju u mozak mjesecima...
Na kraju, ne znam kako da se izrazim...ali Djole primas ga u š. nisi brate otkrio drugu dimenziju, nisi pametiji ni vazniji od miliona ljudi na zemlji...popustite jbt, da se hetero ljudi "stancaju" po parkovima, restoranima, a vama ne daju shvatio bi borbu...ovako ne vazni ste, smarate, i primajte ga gdje hocete...koga briga bolan.
Post je mozda previse slikovit, ali potrudio sam se da ublazim...jbg kad je tako...
- mO k3
#645 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Živjeti i pustiti da žive .... i vi hoćete u Evropu ???
- NeDirajSirotinju
#646 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
LGTB i djeca, to ne ide jedno uz drugo i kraj priče. Tačno me jeza prođe, a nisam uopšte homofob, kada neko stavi djecu i lgtb u istu rečenicu. Djeci treba sloboda, zdravo okruženje, igra sa vršnjacima, a ne opterećivanje lgtb pojmovima i seksualnošću svojih roditelja. LGTB zajednica treba imati sva prava kao i svi drugi osim usvajanja i odgajanja djece.
- Kikibombona
#647 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pogledaj sta se pise na drustvenim mrezama. Totalno zatucano drustvo, primitivno i neobrazovano. Veliki broj nasih sugradjana nije mrdnuo dalje od Neuma. Sve sto ne poznaje - mrzi.denimb wrote:Post je mozda previse slikovit, ali potrudio sam se da ublazim...jbg kad je tako...
U Celiku igra jedan crnac. Covjek prolazi kroz grad a pola prolaznika bulji u njega kao da je vanzemaljac. Tacno me bude sramota. I Arape gledaju kao vanzemaljce, jos se nismo navikli.
Homoseksualci se u Zenici kriju kao zmije. Niko ziv ne smije priznati. Lakse je priznati da si nacista nego homoseksualac. To je bolesno jarane.
Homoseksualci moraju izaci iz rupa i pokazati da postoje. Sigurno im nije lako.
Njihova borba je od velike pomoci za cijelo drustvo koje je uzasno konzervativno i zatucano. Ako pogledas, zatucana i homofobna drustva su izrazito siromasna. Nova predsjednica Slovacke je pro-LGBT. Direktno izabrana na izborima. Mi smo zestoko zaostali i to se mora mijenjati. Puni smo predrasuda prema svemu.
Ne svrstavaj se na stranu zatucanih seljacina, tako im nanosis stetu, njima i svima nama. I meni je homoseksualni cin odvratan, okrenem glavu kada ih vidim, ali zelim da budu slobodni i postovani u drustvu. Sada nisu slobodni, moraju se kriti.
- denimb
#648 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne svrstavam se nigdje uopce, kazem ne razmisljam o njima niti mi smetaju...razmisljam o svom zivotu i zivim svoj zivot.Kikibombona wrote:Pogledaj sta se pise na drustvenim mrezama. Totalno zatucano drustvo, primitivno i neobrazovano. Veliki broj nasih sugradjana nije mrdnuo dalje od Neuma. Sve sto ne poznaje - mrzi.denimb wrote:Post je mozda previse slikovit, ali potrudio sam se da ublazim...jbg kad je tako...
U Celiku igra jedan crnac. Covjek prolazi kroz grad a pola prolaznika bulji u njega kao da je vanzemaljac. Tacno me bude sramota. I Arape gledaju kao vanzemaljce, jos se nismo navikli.
Homoseksualci se u Zenici kriju kao zmije. Niko ziv ne smije priznati. Lakse je priznati da si nacista nego homoseksualac. To je bolesno jarane.
Homoseksualci moraju izaci iz rupa i pokazati da postoje. Sigurno im nije lako.
Njihova borba je od velike pomoci za cijelo drustvo koje je uzasno konzervativno i zatucano. Ako pogledas, zatucana i homofobna drustva su izrazito siromasna. Nova predsjednica Slovacke je pro-LGBT. Direktno izabrana na izborima. Mi smo zestoko zaostali i to se mora mijenjati. Puni smo predrasuda prema svemu.
Ne svrstavaj se na stranu zatucanih seljacina, tako im nanosis stetu, njima i svima nama. I meni je homoseksualni cin odvratan, okrenem glavu kada ih vidim, ali zelim da budu slobodni i postovani u drustvu. Sada nisu slobodni, moraju se kriti.
Ono sto ne razumijem zasto sami sebi nanose stetu sa ovakvim nastupima kada to mogu puno ozbiljnije uraditi, puno drugacije bi ih ljudi shvatali i drugacije razmisljali o njima kada bi pokusali da drugacije nacine pokazati da postoje.
Naprave hajp oko ove parade koja realno izgleda ruzno, i sami od sebe prave to...i jos kad povuku ove neke kvazi licnosti za sobom...sve ukupno vise gube nego sto dobiju, i godinama evo vec...marketing im je los totalno, ne moze to preko noci...ne mogu ljudi to shvatiti tek tako jbg.
-
Rizvan
#649 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kao naprimjer?denimb wrote:
Ne svrstavam se nigdje uopce, kazem ne razmisljam o njima niti mi smetaju...razmisljam o svom zivotu i zivim svoj zivot.
Ono sto ne razumijem zasto sami sebi nanose stetu sa ovakvim nastupima kada to mogu puno ozbiljnije uraditi, puno drugacije bi ih ljudi shvatali i drugacije razmisljali o njima kada bi pokusali da drugacije nacine pokazati da postoje.
Naprave hajp oko ove parade koja realno izgleda ruzno, i sami od sebe prave to...i jos kad povuku ove neke kvazi licnosti za sobom...sve ukupno vise gube nego sto dobiju, i godinama evo vec...marketing im je los totalno, ne moze to preko noci...ne mogu ljudi to shvatiti tek tako jbg.
- denimb
#650 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Druze na puno ozbiljniji nacin mogu uci u svakodnevne zivote obicnih ljudi, koji ce kad tad shvatiti da ne mogu protiv toga...da je i to sastavni dio zivota, rekoh vec ozbiljno drustvo, sa druzenjima, sa tribinama, sa promocijom puno ce bolje i lakse uklopiti se u sadasnje drustvo od ovog paradiranja, mozda ce pojedince i zainteresirati, steci ce puno vise simpatija...ovo sad sto rade je jednostavno preagresivno da bi proslo, okrecu protiv sebe ljude koje nije bilo briga za njih cijelo vrijeme.Rizvan wrote:Kao naprimjer?denimb wrote:
Ne svrstavam se nigdje uopce, kazem ne razmisljam o njima niti mi smetaju...razmisljam o svom zivotu i zivim svoj zivot.
Nije ni to lahko i opet bi bilo vjerujem incidenata, ali po meni, puno lakse bi prosjecan stanovnik shvatio da mu ne skode, ne smetaju, cak da su i cijenjeni u drustvu.