Identitet Bosnjaka

Post Reply
Dozer

#626 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :kiss:
CPT

#627 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

Dozer wrote:I ja ti rekao da je popis irelevantan za sve to. Stvarno stanje o nacionalnosti shvatis tek kad izadjes iz BiH, ili kad u BiH pokusas rijesiti nesto sto se tice necega vani, a gdje ti se trazi nacionalno izjasnjavanje.

Eto, otidji u Norveskoj negdje da trazis nesto gdje ces morati popuniti neki formular, a u kojem se mora unijeti nacionalnost, i upisi drzavljanstvo Norvesko, nacionalnost Bosnjak. I daj BH ili norveski pasos. Javni sta su ti rekli.

A sta tacno nema veze sa istinom, a sto sam napisao? Hoces reci da je popisno pitanje 24. s naseg popisa standardno pitanje svugdje u svijetu? Kako da nije...
Jesi li uopste vidio tu popisnicu 2013...?
Nema stadarne popisne liste, to se svuda stalno prilagodjava. Kod vecine je religija (recimo) postalo neobvezna kolumna. Nije to "zavera Vatikana" protiv BIH ili Bosanaca.
512MB

#628 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

CPT wrote:
Dozer wrote:I ja ti rekao da je popis irelevantan za sve to. Stvarno stanje o nacionalnosti shvatis tek kad izadjes iz BiH, ili kad u BiH pokusas rijesiti nesto sto se tice necega vani, a gdje ti se trazi nacionalno izjasnjavanje.

Eto, otidji u Norveskoj negdje da trazis nesto gdje ces morati popuniti neki formular, a u kojem se mora unijeti nacionalnost, i upisi Bosnjak. I daj BH ili norveski pasos. Javni sta su ti rekli.

A sta tacno nema veze sa istinom, sto sam napisao?
Vise puta sam ti vec citirao... Btw, imam strani pasos. Svuda pisem Bosnjak, zemlja rodjenja BIH. Nikad problema?! Mozes misliti? Usput, neki pisu svasta nesto i niko jos nije imao problem u vezi toga. Kako se ti osjecas generalno je TVOJA stvar.
U kojoj si zemlji pa da provjerimo odmah..
CPT

#629 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

Dozer wrote:Naravno da nije jer si kao zemlju rodjenja stavio BiH.
Nacionalnost nije stvar osjecaja.

Ako ne vjerujes, sljedeci put daj BH ili norveski pasos, zemlja rodjenja BiH, a u nacionalnost upisi Japanac. Eto, cisto testiraj sta ce biti, pa mi reci sta je bilo (znam da to nikad neces uraditi, pa nema veze).
Brat nema BIH, stavio Bosnjak. Nema problema. I? To se ne provjerava i ne trazi dokument. Tacka. Na popisu je bilo nekoliko stotina "muslimana" i nesto sumnjam da su imali dokumente drzave Muslimanske.
CPT

#630 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

512MB wrote:
CPT wrote:

Eto, otidji u Norveskoj negdje da trazis nesto gdje ces morati popuniti neki formular, a u kojem se mora unijeti nacionalnost, i upisi Bosnjak. I daj BH ili norveski pasos. Javni sta su ti rekli.

A sta tacno nema veze sa istinom, sto sam napisao?
Vise puta sam ti vec citirao... Btw, imam strani pasos. Svuda pisem Bosnjak, zemlja rodjenja BIH. Nikad problema?! Mozes misliti? Usput, neki pisu svasta nesto i niko jos nije imao problem u vezi toga. Kako se ti osjecas generalno je TVOJA stvar.
U kojoj si zemlji pa da provjerimo odmah..
Hoces znati sam na Googlu naci Popis stanovnistva (mozes od HR do Australije) pa provjeri ima li i koliko onih sa par hiljada. Moze?
CPT

#631 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

Da pomognem sa rezultatom susjedne drzave:
NARODI:
7.558 Muslimana (pored 31.479 Bosnjaka)
8.877 Nepoznato
27.225 Hercegovci, Dalmatinci, Zagorci, Istrijani, Primorci, Slavonci, Međimurci,
Dozer

#632 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

CPT wrote:

Eto, otidji u Norveskoj negdje da trazis nesto gdje ces morati popuniti neki formular, a u kojem se mora unijeti nacionalnost, i upisi drzavljanstvo Norvesko, nacionalnost Bosnjak. I daj BH ili norveski pasos. Javni sta su ti rekli.

A sta tacno nema veze sa istinom, a sto sam napisao? Hoces reci da je popisno pitanje 24. s naseg popisa standardno pitanje svugdje u svijetu? Kako da nije...
Jesi li uopste vidio tu popisnicu 2013...?
Nema stadarne popisne liste, to se svuda stalno prilagodjava. Kod vecine je religija (recimo) postalo neobvezna kolumna. Nije to "zavera Vatikana" protiv BIH ili Bosanaca.
Vrdas, po obicaju.
Nisam ni spominjao religiju, nego POISTOVJECIVANJE etnije i nacije. Zakljucujem da nisi vidio tu nasu famoznu popisnicu, i jos famoznije pitanje br. 24., a koje ja glasilo: "Etnicko/Nacionalno izjasnjavanje".

Jesi li ikad igdje vidio ovako formulisano pitanje na popisnici, bilo gdje?
Last edited by Dozer on 12/04/2019 13:41, edited 1 time in total.
Dozer

#633 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

CPT wrote:

Ako ne vjerujes, sljedeci put daj BH ili norveski pasos, zemlja rodjenja BiH, a u nacionalnost upisi Japanac. Eto, cisto testiraj sta ce biti, pa mi reci sta je bilo (znam da to nikad neces uraditi, pa nema veze).
Brat nema BIH, stavio Bosnjak. Nema problema. I? To se ne provjerava i ne trazi dokument. Tacka. Na popisu je bilo nekoliko stotina "muslimana" i nesto sumnjam da su imali dokumente drzave Muslimanske.
Religija nema ama bas nikakve veze ni s drzavljanstvom ni s nacionalnoscu. Opet lupas...
CPT

#634 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote:

Religija nema ama bas nikakve veze ni s drzavljanstvom ni s nacionalnoscu. Opet lupas...
Naravno da nema. Sasvim slucajno je u BIH % muslimana skoro identican % Bosnjaka. :lol: Ko je spominjao drzavljanstvo?
Dozer

#635 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

Totalno si se pogubio, ocito...

Na popisu ovdje je bilo i nekoliko Marsovaca muslimana. Valjda su i oni bili dio Bosnjaka...
CPT

#636 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

Dozer wrote:Totalno si se pogubio, ocito...

Na popisu ovdje je bilo i nekoliko Marsovaca muslimana. Valjda su i oni bili dio Bosnjaka...
Ne. Oni se broje pod Marsovci (+1) i pod muslimani (+1). U skoro svakoj drzavi na ovoj planeti.

Kao sto HR (recimo) ima Muslimane kao narod (7.558) , i muslimane kao pripadnike religijske grupe (62.977). Pored Bosnjaka (kao narod).
512MB

#637 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

Evo 2011 godine je bio popis stanovnistva evropske unije, ovo je formular: https://www.zensus2011.de/DE/Infothek/F ... _node.html

Otvori prvi formular "Haushaltsbefragung" pa vidi gdje bi ti upisao Bosnjak :thumbup:

(Da ne trazis puno, pita te za drzevljanstvo (sto je ppistovjeceno sa nacionalnosti) i za religiju. Etnicka pripadnost cak i nije vise na formularu.
CPT

#638 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

512MB wrote:Evo 2011 godine je bio popis stanovnistva evropske unije, ovo je formular: https://www.zensus2011.de/DE/Infothek/F ... _node.html

Otvori prvi formular "Haushaltsbefragung" pa vidi gdje bi ti upisao Bosnjak :thumbup:
Kao sto sam gore (vise puta) napisao, popisne liste se stalno prilagodjavaju i pojedne kolumne brisu/ogranicavaju/postajo neobvezno.
512MB

#639 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

Prije ce bit da ti pises gluposti, svjesno il nesvjesno...

Zapisi "etnicke pripadnosti" (bosnjak, marsovac, pastafari, bosanac, ...) vise haman nigdje ne postoji, jer je to nebuloza koju svakako ne mozes ni dokazati nit to ikog zanima, osim u BiH zbog nakaradnog i rasistickog politickog sistema...
Dozer

#640 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

:thumbup:
CPT

#641 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

512MB wrote:Evo 2011 godine je bio popis stanovnistva evropske unije, ovo je formular: https://www.zensus2011.de/DE/Infothek/F ... _node.html

(Da ne trazis puno, pita te za drzevljanstvo (sto je ppistovjeceno sa nacionalnosti) i za religiju. Etnicka pripadnost cak i nije vise na formularu.
HR
https://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2 ... uslogo.htm
u HR haman da pise da ima (izmedu ostalog 60k BOSNJAKA)

Mozes mislit?
512MB

#642 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

Daj tacan link
Dozer

#643 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

CPT wrote:

HR
https://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2 ... uslogo.htm
u HR haman da pise da ima (izmedu ostalog 60k BOSNJAKA)

Mozes mislit?
Majke mi...ovo je postalo zalosno koliko ti ne kontas sta je sta, pa samim tim ne znas ni o cemu pricas...
Sve su ti to ETNICKE odrednice. A one su stvar slobodne volje svakog pojedinca.

Procitaj sta pise u naslovu (obrati paznju i na engleski prevod - ethnicity). Na HR ti je to, kao i kod nas - narodnost. Ili ti - etnicka pripadnost. Ne nacionalna.
https://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/SI-1469.pdf
Last edited by Dozer on 12/04/2019 14:12, edited 1 time in total.
CPT

#644 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

512MB wrote:Daj tacan link
Google much?

Sazetak imas ovdje:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... tskoj_2011
Last edited by CPT on 12/04/2019 14:13, edited 1 time in total.
512MB

#645 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

HAHAH :mrgreen:

Pa to ti mi i govorimo citavo vrijeme, to su etnicke pripadnosti, ima o Roma i Vlaha, jesu to nacionalnosti?? :lol:
Dozer

#646 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

Fakat je smijesno :D
Svi moguci tekstovi, ukljucujuci i one koje on sam postavlja, negiraju ono sto on tvrdi i potvrdjuju ono sto mu govorimo, ali jok... Uporan covjek :D
Last edited by Dozer on 12/04/2019 14:15, edited 1 time in total.
Janjicar

#647 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Janjicar »

Nek vam je Bog na pomoci ako hocete CPT-u nesto da objasnite...
512MB

#648 Re: Identitet Bosnjaka

Post by 512MB »

Al fakat su mi najbolji kad se sami razoruzaju :mrgreen:
CPT

#649 Re: Identitet Bosnjaka

Post by CPT »

512MB wrote:HAHAH :mrgreen:

Pa to ti mi i govorimo citavo vrijeme, to su etnicke pripadnosti, ima o Roma i Vlaha, jesu to nacionalnosti?? :lol:
Fakat treba crtati... Malo vise pise:

Da pomognem sa rezultatom susjedne drzave:
NARODI:
7.558 Muslimana (pored 31.479 Bosnjaka)
8.877 Nepoznato
27.225 Hercegovci, Dalmatinci, Zagorci, Istrijani, Primorci, Slavonci, Međimurci,
Dozer

#650 Re: Identitet Bosnjaka

Post by Dozer »

Janjicar wrote:Nek vam je Bog na pomoci ako hocete CPT-u nesto da objasnite...
A posto ni njega nema, nista ni od pomoci :D

Eto, vidis :lol: :lol: :lol:
Last edited by Dozer on 12/04/2019 14:17, edited 1 time in total.
Post Reply