BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
AmiĐa_Idriz

#626 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Idemo se potući, i to lajkam.

Možda će puštati Kolašinca što više naprijed pa bi Bičakčić više bio treći stoper nego bek jer je realno neupotrebljiv naprijed.

Cimirot je do sada pokazao jedno veliko ništa, očekujem sutra napokon jednu dobru predstavu.
luckylaka

#627 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by luckylaka »

Nama istorijska utakmica a oni se natekerili na Bahu.Pa kome se slusa Baho neka gleda na Novi,ko hoce arape na Bein,ko hoce slovence na S.K. i t.d. Sastav za sutra odlican,ubicemo puru u njima.Ne znam formu Gojkana ali kako je krenulo Krunic,Milosevic sutra ce Gojko.
palermo

#628 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote: Mislim onako da grijesis kada se kompletna slika pogleda. :mrgreen: Ne znaju svi da je ocajan, ne zna velika vecina ovog naroda. Otprilike velika vecina onih koji su u vremenu stali kao i sam Baho.
A dosta je takvih. Dovoljno je po profilu mu pogledati, ljudi jos tuguju za Top golom dan te jebo... :-)

Fali struke, fali kritickog promisljanja kao i u svemu kod nas. Nije vise problem ni u Bahinoj dikciji, (ne)pismenosti (meni je nepojmljivo recimo da jedan novinar toliko nepismen bude, ali bukvalno! :( ) ili boji glasa, problem je u osnovnoj nestrucnosti, nepripremljenosti.
Neke stvari kod komentatora prihvatis ili ne prihvatis, moze da ti ne svidi necija boja glasa, nacin rada, medjutim stvar oko koje ne bi trebalo biti diskusije jeste priprema i upucenost. Tu nema oprosta. Gaf svako moze izvalit, 90 minuta live prenosa, pa promakne ponesto, medjutim hronicni problem je uzasno losa priprema i lpanje gluposti, koje se na 2 klika provjere.

I nije tu vise problem javnog mnijenja, ono je takvo kakvo je, ne puno pismenije od Bahe i baha, ali problem je struke koja to ocjenjuje i daje zeleno svjetlo. Moze prosjecan gledalac da ne zna je li sve vrijeme ili svo vrijeme, ali komentator i onaj iznad njega koji ga prati... Meni je to bolnije od svih nabrojanih stvari za Sabahudina.
Jedno od mojih pitanja na koje nisam nikad dobio odgovor je da li na bosanskohercegovačkim televizijama postoji nešto što se zove procjena rada uposlenika. I pitao sam se da li oni ikada imaju neki sastanak na kojem analiziraju svoj rad, pitaju se da li su donbro uradili,šta trebaju poboljšati, ukazuju na greške, jer nevjerovatno je da ti ljudi 20 i više godina rade svoj posao a da ni zehru nisu napredovali. I ovo nije izum ovog vremena, isto je bilo u Titino doba, i zanimljiovo je da je isto bili i na sarajevskoj i beobgradskoj televiziji. Jedino je zagrebačka televizija odavala utisak profesionalnosti i tamo se nisi mogao zadržati ako nisi vrijedio (poslije su i oni snizili kriterije).

Tako da Baho jeste paradigma našeg oportunizma, odnosa prema radu i sistema vrijednosti koje vladaju durštvu.
Tipicoti

#629 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tipicoti »

Favoriti na kladionici :D

Image
Nadzorna_ploca

#630 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Nadzorna_ploca »

Kec ko munara.
tuzlak1212

#631 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by tuzlak1212 »

Dobra kvota na Grckoj, mozda bacit cenera s mosta za svaki slucaj :zzzz: :zzzz:
Logovan

#632 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Kec ko munara.
Onako objektivno, realno, gledano sa neutralne strane. :mrgreen:
Grean

#633 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Grean »

Logovan wrote:Ja bih ostavio Todorovića u prvih 11, nešto mi ga bezveze sklanjati. :skoljka: Umjesto Zukanovića stavio bih Šunjića. Mogao je Cimirota umjesto Bešića, a ne vaditi Krunića. Izgleda sutra nešto defanzivnije igramo.
Imao je zamjerku za obojicu da se ne otvaraju Pjanicu i eto kocka je pala za Krunica kao ofanzivnijeg vjerovatno.

Samo je mudadzija, treneri u ligi ne naprave cetiri izmjene pored 33 kola vec guraju svaku sa skoro istim sastavom a on cuvao Duljevica, Kolasinca, Sunjica za Grcku u takmicenju gdje svaka utakmica mec lopta.
Korisničkoime

#634 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote:Baho je jedna lijepa paradigma našeg društva. Svi znamo da je očajan u svome poslu, ali džaba on ostaje. Znaju i njegovi poslodavci da je očajan, ali boli ih neka stvar za to, niko im ništa ne može tako da imaju luksuz da se zajebavaju ili bolje reći nas zajebavaju sa Bahom.
Mislim onako da grijesis kada se kompletna slika pogleda. :mrgreen: Ne znaju svi da je ocajan, ne zna velika vecina ovog naroda. Otprilike velika vecina onih koji su u vremenu stali kao i sam Baho.
A dosta je takvih. Dovoljno je po profilu mu pogledati, ljudi jos tuguju za Top golom dan te jebo... :-)

Fali struke, fali kritickog promisljanja kao i u svemu kod nas. Nije vise problem ni u Bahinoj dikciji, (ne)pismenosti (meni je nepojmljivo recimo da jedan novinar toliko nepismen bude, ali bukvalno! :( ) ili boji glasa, problem je u osnovnoj nestrucnosti, nepripremljenosti.
Neke stvari kod komentatora prihvatis ili ne prihvatis, moze da ti ne svidi necija boja glasa, nacin rada, medjutim stvar oko koje ne bi trebalo biti diskusije jeste priprema i upucenost. Tu nema oprosta. Gaf svako moze izvalit, 90 minuta live prenosa, pa promakne ponesto, medjutim hronicni problem je uzasno losa priprema i lpanje gluposti, koje se na 2 klika provjere.

I nije tu vise problem javnog mnijenja, ono je takvo kakvo je, ne puno pismenije od Bahe i baha, ali problem je struke koja to ocjenjuje i daje zeleno svjetlo. Moze prosjecan gledalac da ne zna je li sve vrijeme ili svo vrijeme, ali komentator i onaj iznad njega koji ga prati... Meni je to bolnije od svih nabrojanih stvari za Sabahudina.
Pitanje je da li zna njegov poslodavac. Ako ne znam onda je i slijep i gluh i nesposoban isto kao i sam Baho.
Ne znam sta mislis pod "struka" da li na druge komentatore, sprotske novinare ili poslodavca.
Paradigma jeste, radis los posao, svi znaju, tvoj poslodavac zna ali ti i dalje radis i primas platu.
Ja bi se bolje pripremio od Bahe a veze nemam sa komentiranjem ili zurnalistikom.
BHF_Manijak

#635 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by BHF_Manijak »

Pa mislim na nadredjene, koji ocjenjuju rad i koji ti daju posao ili ne. Eh sad koliko oni zaista posvecuju paznju tome tj. da li ikad poslusaju jednu utakmicu i do u sitne detalje izanaliziraju ono sto on prica, to je jako upitno. Ili ono cuju, aha OK je, raja ga gotivi i idemo dalje.
Tipicoti

#636 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tipicoti »

Hebo vas Baho vise ....sutra vazna tekma, a oni raspleli o Bahi :-)
Gdje su ona stara vremena kad je forum pred svaku tekmu gorio. :(
Point.

#637 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Point. »

Šuhveli mi je ovo ubacivanje Cimirota, do sada je pokazao ništa, vrijeme je da pokaže nešto u reprezentaciji. Sutra očekujem rapsodiju Višće po desnoj strani i guženju mrskih Grka po svim otvorima.
AmiĐa_Idriz

#638 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Pitanje je koliko će Višća imati uticaja sutra, on bez prostora slabo funkcioniše a ako iko zna zatvoriti sve prilaze golu onda su to ovi.
cyprus

#639 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by cyprus »

Ja se nadam da će utakmica proteći u fer i korektnom ozračju :)
Edin H.

#640 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Ja se nadam da će utakmica proteći u fer i korektnom ozračju :)

Zasto? :D
cyprus

#641 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by cyprus »

Edin H. wrote:

Jer sam insan koji voli harmoniju u univerzumu :)

I zato što nije ugodno biti helenofil usred antihelenskog sentimenta koji se stvori pri ovakvim utakmicama :mrgreen: :oops:
Edin H.

#642 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Edin H. wrote:

I zato što nije ugodno biti helenofil usred antihelenskog sentimenta koji se stvori pri ovakvim utakmicama :mrgreen: :oops:
Jesi li video Dzeke sto trola :D

https://www.klix.ba/sport/nogomet/dzeko ... /190325120
cyprus

#643 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by cyprus »

Mene više interesuje za koga li će Vranješ navijat :D
Leverage

#644 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Leverage »

cyprus wrote:
Edin H. wrote:

Same here :thumbup:
Logovan

#645 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

cyprus wrote:Mene više interesuje za koga li će Vranješ navijat :D
Nemoj za nas da navija, neka ga na strani Grčke.
Edin H.

#646 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
cyprus wrote:Mene više interesuje za koga li će Vranješ navijat :D
Nemoj za nas da navija, neka ga na strani Grčke.
Pustite vi pricu, ali fali Vranjes, stabilniji je od ovih sto imamo nazad, ali sta je tu je.
svi u napad

#647 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by svi u napad »

Iako sam navijac Saraj´va mislim da je krunic trebao poceti umjesto Cimirota. Zuti ide na siguricu al Krunic je decko koji zna opaliti loptu a to nam fali. Sutra ce se puno vise igrati na lijevoj strani koja nam je i bolja i ja licno puno ocekujem od Seje. Ako bude igrao 50% kako igra tj. asistira u Arsenalu dat cemo 2 gola bez problema. Nesto sam po prvi put siguran da cemo ih satrati i vise sam se pribojavao Armenije nego ovih Helena. Naprijed BiH :bih: :bih: :bih: :bih:
House

#648 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by House »

uuuuuuuu leptirići u stomaku :bih: :bih:

pozitivna trema, btw :D
todd_smith

#649 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by todd_smith »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... evu/331126

Ovi forumaski novinari ako znate ko je pisao clanak pogotovo naslov, recite mu je da MORON zesci
Mustang1

#650 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Mustang1 »

Kad sutra aBd pobjedimo a Baho kaze "Ja sam znao da cemo ovu utakmicu dobiti, pa morali smo dobiti jednostavno je to tako u fudbalu, osjeti se to, ja sam ovu pobjedu cekao 30 godina"
Locked