SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
General War

#626 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote: Pa vidis da je citava prezumpcija oko NATOa namjerno postavljena naopako da je paznja usmjerena na Ruske interese i opasnost od Rusije a ne opasnost od Srbije ( i hrvatske)...pa jos se doda da put u nato zavisi od puta srbije...sto je logocki i svaki drugi nonsens... to je isto da su Poljsku pitali 1939 bi li zelila savez sa Britanijom, a da su se njemci bunili....ali eto to uspjeva iz nekog razloga, a ne vjerijem da su glupi, vec ima sve svoj razlog.
Nema te drzave na svijetu koja je jednoglasno usvojila ista a pogotovu ulazak u neke svjetske asocijacije, to je na politicarima da serviraju narodu...a ovi nasi djilkosi to ne zele
izvini, ali nisam bas skontao sta hoces da kazes
Nema ekonomije bez stabilnosti, rusija nije pretnja BiH vec srbija ( i hrvatska)....ali...kad si zadnji put cuo od "pro bosanskih politicara" vaznosti ulaska u NATO zbog prijetnje od susjeda? Dodik kaze da je buducnost BiH u nato vezan za volju srbije, to je isto kao da je hitler uvjetovao poljake u savez sa britanijom...znamo kako je poljska prosla, a izgleda mnogi nece da znaju kako ce Bosna opet proci.
Ne znam mogu li jasnije od ovoga.
MaksprotivMarksa

#627 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MaksprotivMarksa »

asker wrote:
MaksprotivMarksa wrote: Srbi to ne prihvataju, zivimo u drzavi u kakvoj zivimo i to se mora postovati,
Evo, lik objasnio :lol:
Znaci Srbi ne prihvataju, mi i Hrvati (valjda :-? ) prihvatamo, konsenzus je poslat NATO u 3 pizde materine i ne prihvatiti!!!

Zabrinuti gradjanin :bih:
Ljepoto moja, najbolje je da ih preglasavamo u svemu, po najosjetljivijim pitanjima, i kada nam je vazno i kada nije, cisto da demonstriramo moc, jedan narod je to pokusao u Jugoslaviji, epilog znamo, nepostivanje instituta koji se zove vitalni nacionalni interes je rusenje istog, a rusenje istog je rusenje BiH, ne pada mi na pamet da se pravim lud o govorim da smo mi u pravu kada nismo, a jos mi manke pada na pamet da je ovo pitanje zbog kojeg trebamo da se pohvatamo za guse jer je efemerno, nikakvo dobro gradjanima BiH u ovom trenutku nam ne bi donijelo, ozaci i pricati o ekonomiji, o bankarskom sektoru, o popjoprivredi, o demografskoj situacije itd. je ono sto nas spaja, ali njima odgovara da nam ovim mazu oci. Znam da je po tebi i slicnima tebi najbolje da iselimo sve Srbe i BiH, ali to nece da se desi, tako je kako je, a ja nisam potpisivao ovo sto mi zivimo, neki drugi dobri deduka je.

Vidim, strancima je ovo bitno, hajmo im jednom nesto prodati, pristace i Srbi ako to donosi bolji zivot, neka nam gospoda koja izvlace novac iz drzave i diktiraju politicki zivot u BiH tri decenije plate, kada nas vec toliko zele u savezu, a ne da nas guraju jedni na druge zarad njihovih interesa, jebe mi se i za Ameriku i Rusiju, ko vise da, njegovi smo, a ne po principu skidanja gaca po svakom pitanju svakom strancu koji nam se pomoli, osamnaesti skeretari sekretara nam diktiraju sve, odrzavaju fasiste na vlasti, a fajlove sa njihovim dosijeima cuvaju i ucjenjuju ZARAD NJIHOVIH INTERESA, ne mojih i tvojih, a ni Antinih i Jovanovih. Na hajr !
Last edited by MaksprotivMarksa on 20/08/2019 00:49, edited 1 time in total.
vivaldi

#628 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by vivaldi »

General War wrote:kad si zadnji put cuo od "pro bosanskih politicara" vaznosti ulaska u NATO zbog prijetnje od susjeda?
kome ovo da kazu?
cyprus

#629 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by cyprus »

Mene zapravo sve ove godine čudi kako ove nesuglasice oko NATO-a nisu prije iskočile na stol...
asker

#630 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by asker »

MaksprotivMarksa wrote:
asker wrote:
MaksprotivMarksa wrote: Srbi to ne prihvataju, zivimo u drzavi u kakvoj zivimo i to se mora postovati,
Evo, lik objasnio :lol:
Znaci Srbi ne prihvataju, mi i Hrvati (valjda :-? ) prihvatamo, konsenzus je poslat NATO u 3 pizde materine i ne prihvatiti!!!

Zabrinuti gradjanin :bih:
Bla bla truc
Malo zarovis bez posebnog truda, vidis niko nikog preglasao nije, potpisali ljudi sve, odobrili, usaglasili se, zacesljali i slikali, kurcili po Briselima i Washingtonima.
Jao jao kakav danak neiskustvu, tugo moja :-)

A ovo poredjenje velikosrpske politike u predvecerje rata sa BiH polirickom kaljuzom je bas onako, retardirano.

Ljepoto moja, ukini se, ne pisi bar pola godine, zaboravit ce ljudi.

:bih:
bunk

#631 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Otpuha ga vjetar :lol: :lol:
General War

#632 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:kad si zadnji put cuo od "pro bosanskih politicara" vaznosti ulaska u NATO zbog prijetnje od susjeda?
kome ovo da kazu?
Pa Dodiku za pocetak, a mogu se obratiti i skupstini entiteta PC...pa i na televiziji nebi bilo sgoreg ako se boje javno u brk skresat...al kurko, nece...
General War

#633 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

cyprus wrote:Mene zapravo sve ove godine čudi kako ove nesuglasice oko NATO-a nisu prije iskočile na stol...
Dato vrijeme Beogradu da lize rane s kosova...sve je naglo otislo u PM kad je kosovo priznato..pa je sve postalo problem a ne samo NATO
Styling

#634 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Styling »

cyprus wrote:Mene zapravo sve ove godine čudi kako ove nesuglasice oko NATO-a nisu prije iskočile na stol...
Kao i sve ostale vjestacki kreirane krize, i ovo se izvlaci iz naftalina po potrebi.
MarshalDodik

#635 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Danas je na pomolu jos jedan epski poraz i sramocenje drzave BiH i volje dvotrecinske vecine gradjana BiH :bih: :bih: :bih:

Dosadasnja nebitna i smijesna rezolucija o vojnoj neutralnosti, donesena na nekakvoj narodnoj skupstini zadrugara u Rs-u, od danas ce postati validna i legalna.
Sve uz blagoslov Dodikovog kolacionog partnera i jednog privjescica. Budi Bog s nama :roll:
sinuhe

#636 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by sinuhe »

Mlaka izjava Komsica nakon susreta sa ambasadorima. Kao da to nije on.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190819117
JThomas

#637 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by JThomas »

ni u najrazvijenijim demokratijama, gdje postoji pravi dijalog, gdje se ljudi drže i pozivaju na obećanja nije potpuno isto volja stranke i volja onih koji su za nju glasali. a kod nas naročito. možete vi koji "niste za sda" biti za nato koliko hoćete, ali bakir je u džepu erdoganu, a erdogan je u džepu putinu. o druge dvije noge tronošca da ne govorimo, hdz priča o njemačkoj, ali pakuje strateške firme rusima. za srbiju se zna. dakle sve je krajnje neiskreno sa strane onih koji se pitaju i koji vladaju. neiskreno koliko može biti neiskreno. zato već zapinje na najformalnijim koracima, zapinje na da se pošalje papir, a šta će kad počnu tražiti suštinske stvari.
bunk

#638 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Yebeni ti rusi :lol:
Nasa najsigurnija opklada su upravo rusi.
U onoj minuti u kojoj ameri nanjuse direktno ugrozavanje intetesa saveza od strane rusa mi cemo preskociti sve procedure i poput Crne Gore i Makedonije napokon postat dio civiliziranog svijeta i zauvijek bilo kakvo slavenstvo odyebat .
Last edited by bunk on 20/08/2019 10:06, edited 2 times in total.
JThomas

#639 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by JThomas »

jesu oni jebeni. ali to što naši kleptomani šilje za njih ima manje veze sa tim, a više sa lakšim mogućnostima za lopovluk. ovom njihovom istorijskom ulogom za koju su kolege zabrinute ko će je zamijeniti i kako...
Banksy

#640 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Banksy »

Nije što su oni takvi, već što im je tradicionalno zapadna, hrvatska strana iz finansijskih razloga nalegla, a zapad i amerika, svako iz svojih razloga, u ovom trenutku niisu posebno zainteresirani za region, pa nas polako sve voda nosi istoku, samo je pitanje hoće li se ovi probuditi kad već bude prekasno, i hoće li se probuditi uopće,
Jasno je da u ovom trenutku ovdje igru vode zagrljeni Erdogan i Putin, a svi naši na terenu trenitno su njihovi igrači.
bunk

#641 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bunk »

Kako bola nisu zainteresovani?
Pa od Sehera do NATO saveza(Crna Gora) ti je dva sata voznje. Lijevo dole Nato.
Desno gore ( Hrvatska) Nato.
Mi smo na redu.
Tako to ide vidi istorijat i kako su poklapali dijelove koje su zeljeli.
JThomas

#642 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by JThomas »

ali samo uz istorijsku ulogu i odgovornost baketa i željka koje nema ko da zamijeni. bez toga mrka kapa.

kad se nešto zateže, onda oni poklapaju, ne prepuštaju slučaju, šesta flota. a kad nešto kofol odčepi, onda je do patriotskih snaga.
MarshalDodik

#643 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Raja to vam isto kao citate osmrtnice i kazete sebi, e i mi cemo nekad osvanuti ovako, samo pojma nemam, kad, kako, zasto...., ali nebitno hocemo garant ba :izet:

Samo za smrt katalizatori mogu alkohol, droga, duhan, nezdrava ishrana, radno mjesto....., a opet moze te strefit infarkt na pikniku dok za pristupanju Nato-u trenutno nemamo katalizatore vec tri inhibitora, a bunk se eto nada da ce nas s neba pa u rebra strefit srcani :lol: :lol: :lol:
Ne samo da se nada vec nas i uvjerava :mrgreen:
General War

#644 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

Banksy wrote:Nije što su oni takvi, već što im je tradicionalno zapadna, hrvatska strana iz finansijskih razloga nalegla, a zapad i amerika, svako iz svojih razloga, u ovom trenutku niisu posebno zainteresirani za region, pa nas polako sve voda nosi istoku, samo je pitanje hoće li se ovi probuditi kad već bude prekasno, i hoće li se probuditi uopće,
Jasno je da u ovom trenutku ovdje igru vode zagrljeni Erdogan i Putin, a svi naši na terenu trenitno su njihovi igrači.
Bas tako.
kluz franjo

#645 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by kluz franjo »

Evo saznadosmo šta ambasadori juče radiše kod Komšića.
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović postigli su dogovor da otkažu dvije današnje sjednice o Godišnjem nacionalnom programu i mandataru Vijeća ministara BiH.
Banksy

#646 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Banksy »

"Lako smo donijeli ove zaključke, bez rasprava. Znali smo 15 minuta prije u kojem pravcu ćemo ići. Nije bilo potrebne za dramatikom i dizanjem tenzija", poručio je Komšić.
:lol:
Prpa.ba

#647 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Prpa.ba »

To je samo dimna zavjesa da se vlasi ne dosjete, sad ce zavrtanje ruku ispod stola, evo i Vucic ide u SAD kod drzavnog sekretara, vidjeces ti, sesta flota samo sto nije, rahat patnja, itd. :lol:
JThomas

#648 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by JThomas »

a to je papir na kojem nema ništa, onako, da se ne preda prazan. šta bi bilo kad (odnosno ako) prođemo tu fazu pa počnu nešto suštinski, nešto poteško tražiti od nas, a mora biti i toga koliko god nas željeli?
Banksy

#649 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Banksy »

JThomas wrote:
a to je papir na kojem nema ništa, onako, da se ne preda prazan.

šta bi bilo kad (odnosno ako) prođemo tu fazu pa počnu nešto suštinski, nešto poteško tražiti od nas, a mora biti i toga koliko god nas željeli?
Image
bingov buraz

#650 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

Banksy wrote:

"Lako smo donijeli ove zaključke, bez rasprava. Znali smo 15 minuta prije u kojem pravcu ćemo ići. Nije bilo potrebne za dramatikom i dizanjem tenzija", poručio je Komšić.
:lol:
Nikad lakše ubrana dnevnica :mrgreen:

Ovako i ja idem u teretanu od ponedjeljka
Locked