Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Otpor nije bio preuranjen. Naprotiv. Sa otporom se zakasnilo
Ti si više bio za preventivni napad? Čime? Vilama? Lovačkim puškama? Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima ? Dovama uzvišenom?
Za sta ko ufati
Taktika cekanja se medjutim pokaza uspjesnom. U podrinju vec stotine zrtava u Sarajevu pjevaju za mir. Nece nas
Tz jos gora. Ekipa iz Tz vec uveliko ratuje (Npr Mehdin Hodzic je poginuo 10-maja) oni ih gledaju ko cetnike. Hapse po gradu. Nece nas. Ne zavadjajte nas sa komsijama
Ti si više bio za preventivni napad? Čime? Vilama? Lovačkim puškama? Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima ? Dovama uzvišenom?
Za sta ko ufati
Taktika cekanja se medjutim pokaza uspjesnom. U podrinju vec stotine zrtava u Sarajevu pjevaju za mir. Nece nas
Tz jos gora. Ekipa iz Tz vec uveliko ratuje (Npr Mehdin Hodzic je poginuo 10-maja) oni ih gledaju ko cetnike. Hapse po gradu. Nece nas. Ne zavadjajte nas sa komsijama
Rat se u aprilu i maju 1992 nije mogao izbjeći.Mogao se izbjeći pametnijom politikom u aprilu i maju 1991.Ne ide se bez qrca u svatove.Hoćemo li državu ? Hoćemo....pa nakon 26 godina - hoćemo li braniti državu ? hoćemo...e hoću klinac!
insomnia78 wrote:Pa sta bi ti? Da ostavis kosti na Vukovaru il Dubrovniku ili da te onda s mirom zavrse par godina kasnije
Jah...vezali smo zastave sa šahovnicom pa nam ga hinjski složiše i ne vade ga do dana današnjeg.Nismo htjeli Vukovar (ja prvi u JNA) ili Dubrovnik da rušimo pa nam zahvališe tako što su dovodili brigade iz Dalmacije i Slavonije da ruše bosasnke gradove...
155_mm wrote:bilo je mnogo gresaka devedesetih a mislim da je najveca bila sto se je sa otporom cekalo do zadnjeg dana. cekalo se kao ovce u toru.
i ta ima mjesta.Skladište naoružanja u Faletićima koje je čuvalo 12 vojnika i podoficir a okruženi muslimanskim naseljima mi smo prepustili bez opaljenog metka.U maju 1992 iseliše ga nama pred nosom.20 000 pušaka,25 topa i haubice,100 minobacača i milioni metaka i granata.
Čija je to greška?
Mogli smo opkoliti vecinu kasarni na vrijeme, pofaCat vecinu oficira koji su zivjeli u komsiliku.
Ho’s da zivis, otkljucaj skladiste.
Jbg, smotani smo k’o sajle.
PM72 wrote:
Za sta ko ufati
Postavit cu video od 2 sata, uradjen od strane RTB onog vremena. Ja ga do sad nisam gledao i smatram da ako zbrusimo malu pristrasnost Srbijanskom pogledu na desavanja, da je odlican dokumentarac.
Sve price padaju u vodu. BiH je jednostavno bila predodredjena za klanje, taman da je Churchill bio umjesto Alije.
jebaji ga kad je vecina raje mislila da nema smisla pruzati otpor da se srbi nebi jos vise naljutili.
i sad se istom pricom pokusava na ovom forumu ubjedit raju da opet nema nikakvog smisla pruzati otpor ako neko odluci da preko noci posalje policiju na neku granicu koju je zamisliio da se opet neki ne bi plaho naljutili.
155_mm wrote:jebaji ga kad je vecina raje mislila da nema smisla pruzati otpor da se srbi nebi jos vise naljutili.
i sad se istom pricom pokusava na ovom forumu ubjedit raju da opet nema nikakvog smisla pruzati otpor ako neko odluci da preko noci posalje policiju na neku granicu koju je zamisliio da se opet neki ne bi plaho naljutili.
Ma jok, nikog ja neću tegliti za rukav ko hoće da "brani" Bosnu.Sretno vam bilo ali nokat mog djeteta ne vrijedi frtalj Bosne.Jebo te život,frtalj vijeka nakon onog sranja hoće isto sranje.
Joj PM starac pravi fol ko bi ratovao danas, a ima nas više nego vas duplo što je bilo 92 i to sve sa boljim naoružanjem 5 puta.
Eh sad nakon par godina bi razmišljali isto kao i ti što razmišljaš danas u vidu necu više puške u ruke uzet', al' dobro bi se mi gonili dok ne bi došli u tu fazu.
Usuđujem se reci i mnogo vratili jer je takav teren trenutno od brojki do Sarajeva koji bi direktno ucestvovalo u sukobu, a ne bili u odbrambenom položaju.
155_mm wrote:jebaji ga kad je vecina raje mislila da nema smisla pruzati otpor da se srbi nebi jos vise naljutili.
Ma jok, nikog ja neću tegliti za rukav ko hoće da "brani" Bosnu.Sretno vam bilo ali nokat mog djeteta ne vrijedi frtalj Bosne.Jebo te život,frtalj vijeka nakon onog sranja hoće isto sranje.
Dosadan si i ti i tvoje dijete. Ja cu vam platiti karte i idi siri defetizam po njemackoj.
asker wrote:Postavit cu video od 2 sata, uradjen od strane RTB onog vremena. Ja ga do sad nisam gledao i smatram da ako zbrusimo malu pristrasnost Srbijanskom pogledu na desavanja, da je odlican dokumentarac.
Sve price padaju u vodu. BiH je jednostavno bila predodredjena za klanje, taman da je Churchill bio umjesto Alije.
podvuceno vazi i danas. samo sto su sad na red dosle dolina neretve i dolina bosne. i to bi bilo to. jedina sansa za opstanak u dolini bosne i neretve je da srbija ostane na istocnoj obali drine.
155_mm wrote:bilo je mnogo gresaka devedesetih a mislim da je najveca bila sto se je sa otporom cekalo do zadnjeg dana. cekalo se kao ovce u toru.
i ta ima mjesta.Skladište naoružanja u Faletićima koje je čuvalo 12 vojnika i podoficir a okruženi muslimanskim naseljima mi smo prepustili bez opaljenog metka.U maju 1992 iseliše ga nama pred nosom.20 000 pušaka,25 topa i haubice,100 minobacača i milioni metaka i granata.
Čija je to greška?
NIje istina, nemoj zajebavati. Mislis da su cetalji toliki glupani bili poslije iskustva sa Slo, HR i BiH. Bio sam u aprilu gore nije bilo oruzja i vec su uvezani bili sa srbima iz okolnih sela. Jasta ce "levati" sve organizovali, ratuju sa tri drzave a zaboravili Faletice i ostavili dva vojnika da cuva skladiste sa 100 minobacaca.
Haj ba...
Niko nas onda nije pito hocemo li ratovat. Nego si moro da prezivis. I danas bi isto tako. To hoce li ili nece ratovat mogu odlucivati ova banda s vrha koja ima uvijek izbor a sitnu buraniju niko nit je pito nit ce pitat.
Dosadan si i ti i tvoje dijete. Ja cu vam platiti karte i idi siri defetizam po njemackoj.
Meni je moje dijete najpreče a hvala ti na brizi,ja od fukare ne uzimam - ja je pomažem.Ako bude "preventivnog" napada na RS,siguran budi da ću sa Dozerom i Muhom piti hajneken negdje u Dortmundu jal Oktoberfestu.
Naravno da nije predao nego je bio primoran, samo bio je primoran jer se uslo u proces osamostaljenja skokom na glavu i da vidimo sta ce biti.[/quote]
Bio je primoran jer je drzava (SFRJ) prestajala postojati. Prestala je postojati zbog SLO in HR. Alternative nije bilo. Osim da se pridruzi Srbima u agresiju na HR i onda sam probat ratovati sa Srbima iz HR i BIH zajedno. To bi sigurno dobro zavrsilo
Čija je to greška?
NIje istina, nemoj zajebavati. Mislis da su cetalji toliki glupani bili poslije iskustva sa Slo, HR i BiH. Bio sam u aprilu gore nije bilo oruzja i vec su uvezani bili sa srbima iz okolnih sela. Jasta ce "levati" sve organizovali, ratuju sa tri drzave a zaboravili Faletice i ostavili dva vojnika da cuva skladiste sa 100 minobacaca.
Haj ba...
12 vojnika i zastavnik su bili na obezbjeđenju skladišta Faletići koje je iseljeno u maju 1992.Iznad Faletići sa 100% muslimana a ispod Vasin Han,Brusulje i Hladivode sa 99% muslimana.