"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
seln

#626 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

detroit-mercy wrote:
seln wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Šta od njega očekivati u životu, ni sigurnost ni zaštitu. :roll: Muškarčine :mrgreen:
Jednom pizda, uvijek pizda.
Oduvijek su me uzbudjivale zene koje iz pozadine halakanjem i pjevanjem borbenih ohrabruju muskarce koji idu na noz.
Ima u tome neceg arhaicnog, tribalnog... ubilo se za Bosne.
Inace, ne sjecam se ni jedne zene iz rata koja je vikala "naprijed, muskarcine... borite se i ginite".
To je valjda ostalo za curice ciji je tata bio na liniji.
Nemoj tako, ima ih sto su u radnoj obavezi Bosnu oslobodili :mrgreen: Mlavili pecate po ministarstvima za gubljenje vremena, sta bi nam vrla borba bez takvih djelatnica bila :mrgreen:
Ne znam, mozda mi sjecanje popusta... sve sto je zensko, od 3 do 93 godine, stojalo je scucureno i tuzno pred polazak muskaraca na liniju, jer se nikad nije znalo ko ce se vratiti. Sa ove distance, siguran sam da bi one potpisale podjelu Bosne, samo da prestane rat i pogibija oceva, muzeva, sinova, brace...
ali izgleda da su zene negdje izvodile kulturno -umjetnicki program sa pjevanjem partizanskih pjesama za dizanje morala. Ko ce ga znati, mozda je tako i bilo.
Maraschino

#627 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

seln wrote:
Ne znam, mozda mi sjecanje popusta... sve sto je zensko, od 3 do 93 godine, stojalo je scucureno i tuzno pred polazak muskaraca na liniju, jer se nikad nije znalo ko ce se vratiti. Sa ove distance, siguran sam da bi one potpisale podjelu Bosne, samo da prestane rat i pogibija oceva, muzeva, sinova, brace...
ali izgleda da su zene negdje izvodile kulturno -umjetnicki program sa pjevanjem partizanskih pjesama za dizanje morala. Ko ce ga znati, mozda je tako i bilo.
Zaboravio si kategoriju zena koje su bile u raznim komandama za dizanje svega pa i morala. Ko ce znati na sto doticna misli.
detroit-mercy

#628 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote:
seln wrote:
Oduvijek su me uzbudjivale zene koje iz pozadine halakanjem i pjevanjem borbenih ohrabruju muskarce koji idu na noz.
Ima u tome neceg arhaicnog, tribalnog... ubilo se za Bosne.
Inace, ne sjecam se ni jedne zene iz rata koja je vikala "naprijed, muskarcine... borite se i ginite".
To je valjda ostalo za curice ciji je tata bio na liniji.
Nemoj tako, ima ih sto su u radnoj obavezi Bosnu oslobodili :mrgreen: Mlavili pecate po ministarstvima za gubljenje vremena, sta bi nam vrla borba bez takvih djelatnica bila :mrgreen:
A umjetnicka ceta :mrgreen: pa se izvodile predstave :mrgreen:.
palermo

#629 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

Bodkin wrote:
vivaldi wrote:ko je bio ovdje - bitno mu je, ko nije bio ovdje - nije mu bitno. ko je bolje prosao - svima je jasno.

jos jedno u nizu sporednih pitanja koja nam se namecu u nedostatku icega konkretnog i pametnog.
Kljucaj temu. Sve nakon ovoga je suvise

Zašto ključaj ? Samo zato što ti se ovaj odgovor svidio.

ja recimo, ne shvatam šta je uopšte vivaldi htio reći sa ovim......jer se u suštini ne slaže sa raspravom na temi......naime koliko vidimo iz upisa, ne bih rekao da ovima što nisu bili-nije bitno.....
Nadzornik

#630 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Nadzornik »

detroit-mercy wrote: A umjetnicka ceta :mrgreen: pa se izvodile predstave :mrgreen:.
Image
palermo

#631 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

vivaldi wrote:
u ratu ostaje onaj ko mora, ko nije pobjego na vrijeme, nije imao nikakvog izbora, poneki zanesenjak te poneki dobrovoljac, a onda kad na kraju vidi kako je prosao to umotava u zakon, patriozizm, drzavu...
to nije tačno moj drug.....
detroit-mercy

#632 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

Nadzornik wrote:
detroit-mercy wrote: A umjetnicka ceta :mrgreen: pa se izvodile predstave :mrgreen:.
Image
Al je zato redovni vojni staz isao :mrgreen:.
E takvi su ti sad najglasniji, "dok sam ja Bosnu branio" :mrgreen: .
vivaldi

#633 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by vivaldi »

palermo wrote:to nije tačno moj drug.....
ne znam na koga tacno mislis da sam izostavio, ali je vrlo moguce da sam te svrstao pod zanesenjake - nisam smislio bolji termin
palermo

#634 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:to nije tačno moj drug.....
ne znam na koga tacno mislis da sam izostavio, ali je vrlo moguce da sam te svrstao pod zanesenjake - nisam smislio bolji termin
čitav post ti je netačan.
Bodkin

#636 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
vivaldi wrote:ko je bio ovdje - bitno mu je, ko nije bio ovdje - nije mu bitno. ko je bolje prosao - svima je jasno.

jos jedno u nizu sporednih pitanja koja nam se namecu u nedostatku icega konkretnog i pametnog.
Kljucaj temu. Sve nakon ovoga je suvise

Zašto ključaj ? Samo zato što ti se ovaj odgovor svidio.

ja recimo, ne shvatam šta je uopšte vivaldi htio reći sa ovim......jer se u suštini ne slaže sa raspravom na temi......naime koliko vidimo iz upisa, ne bih rekao da ovima što nisu bili-nije bitno.....
Ja mislim da nije bitno. Vecini koja ovdje raspravlja nije bitno. Tema je postavljena tako da je po defaultu bitno
palermo

#637 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Ja mislim da nije bitno. Vecini koja ovdje raspravlja nije bitno. Tema je postavljena tako da je po defaultu bitno
Al bitno je onima koji su ostali, jer navodno time pravdaju svoj loš izbor.

Ja jedino na ovalkav način mogu razumjeti tvoj post

edit : da ne bude zabune, mislio sam na prvotni vivaldijev post koji si ti pozdravio..
Last edited by palermo on 07/01/2019 22:54, edited 2 times in total.
Edin H.

#638 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
u ratu ostaje onaj ko mora, ko nije pobjego na vrijeme, nije imao nikakvog izbora, poneki zanesenjak te poneki dobrovoljac, a onda kad na kraju vidi kako je prosao to umotava u zakon, patriozizm, drzavu...
to nije tačno moj drug.....

I nije.

Sto rece svojevremeno jedan bivsi logoras u Engleskoj: "Isao bih ja nazad Bosnu braniti, ali izgubicu ovo sto sam stekao!"

Naravno rijec je o socijali. :izet:
Nadzornik

#639 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Nadzornik »

detroit-mercy wrote: Al je zato redovni vojni staz isao :mrgreen:.
Sve za potrebe umjetnicke cete Armije BiH... :D

detroit-mercy

#640 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

Nadzornik wrote:
detroit-mercy wrote: Al je zato redovni vojni staz isao :mrgreen:.
Sve za potrebe umjetnicke cete Armije BiH... :D

Jos kad se sjetim Hadzihafizbegovica :mrgreen:
vivaldi

#641 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by vivaldi »

palermo wrote:Al bitno je onima koji su ostali, jer navodno time pravdaju svoj loš izbor.
da, upravo sam na to mislio
palermo

#642 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:Al bitno je onima koji su ostali, jer navodno time pravdaju svoj loš izbor.
da, upravo sam na to mislio
dakle, dobro sam shvatio :-D

i opet, nije tačno
Maraschino

#643 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

Edin H. wrote: I nije.

Sto rece svojevremeno jedan bivsi logoras u Engleskoj: "Isao bih ja nazad Bosnu braniti, ali izgubicu ovo sto sam stekao!"

Malo li je logor pa da jos i kosti ostavi. Mozda je mislio da ne izgubi slobodu i zivot koji su mu poklonjeni...a taj ti smajlic nije adekvatan.
vivaldi

#644 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by vivaldi »

i opet, ok
insomnia78

#645 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

Ih pa ti ko da ne znas naseg Edu.
Edin H.

#646 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

Maraschino wrote:

Malo li je logor pa da jos i kosti ostavi. Mozda je mislio da ne izgubi slobodu i zivot koji su mu poklonjeni...a taj ti smajlic nije adekvatan.
Ma adekvatan je i relevantan za temu, jer je baj ovaj otvoreno rekao ono sto vecina ljudi misli.
seln

#647 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

Maraschino wrote:

Poslije cetiri godine u rovu, Edin ima puno pravo da kritikuje pobjegulje...
I ja mislim da bi nam u to vrijeme dobro dosli jos par ljudi sa kalasnjikovima protiv srpske artiljerije.
Maraschino

#648 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

Edin H. wrote:
Maraschino wrote:

Ma adekvatan je i relevantan za temu, jer je baj ovaj otvoreno rekao ono sto vecina ljudi misli.
Pa neka je. Ne dajete mu vi iz svog dzepa. Imaju institucije koje to procjenjuju ali srecom pa vi ne odlucujete o tome.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#649 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Šta od njega očekivati u životu, ni sigurnost ni zaštitu. :roll: Muškarčine :mrgreen:
nisam vjerovala da cu se sa tobom slozit ikad i oko cega. Ali, bas tako :thumbup:
славянин

#650 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by славянин »

KatarinaKosaca wrote:
nisam vjerovala da cu se sa tobom slozit ikad i oko cega. Ali, bas tako :thumbup:
Znas kako je sada , sve se to pomijesalo - nema vise ono rucak ceka kada kuci dodjes sa posla,nema ujutro kafica pred posao i to - tako evo vam sipcina nema vise ni ispracanja junaka u bitku :P :D
Post Reply