Ne znam, mozda mi sjecanje popusta... sve sto je zensko, od 3 do 93 godine, stojalo je scucureno i tuzno pred polazak muskaraca na liniju, jer se nikad nije znalo ko ce se vratiti. Sa ove distance, siguran sam da bi one potpisale podjelu Bosne, samo da prestane rat i pogibija oceva, muzeva, sinova, brace...detroit-mercy wrote:Nemoj tako, ima ih sto su u radnoj obavezi Bosnu oslobodiliseln wrote:Oduvijek su me uzbudjivale zene koje iz pozadine halakanjem i pjevanjem borbenih ohrabruju muskarce koji idu na noz.Cherry-Cherry wrote:Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu.Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Šta od njega očekivati u životu, ni sigurnost ni zaštitu.Muškarčine
![]()
Jednom pizda, uvijek pizda.
Ima u tome neceg arhaicnog, tribalnog... ubilo se za Bosne.
Inace, ne sjecam se ni jedne zene iz rata koja je vikala "naprijed, muskarcine... borite se i ginite".
To je valjda ostalo za curice ciji je tata bio na liniji.Mlavili pecate po ministarstvima za gubljenje vremena, sta bi nam vrla borba bez takvih djelatnica bila
ali izgleda da su zene negdje izvodile kulturno -umjetnicki program sa pjevanjem partizanskih pjesama za dizanje morala. Ko ce ga znati, mozda je tako i bilo.