Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post Reply
horkesh

#626 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by horkesh »

bingov buraz wrote:Crkva ili skupštinska sala?
Crkva ili škola?

Image

A sjećam se i one peticije kad su u školi u Stocu konačno skinuli križ iz učionice. Inače, većina učenika u školi su Bošnjaci.
bingov buraz

#627 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by bingov buraz »

Katolibanija.
BHCluster

#628 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by BHCluster »

16.8.2018
"Čovićevo jednonacionalno okupljanje diplomata iz MIP-a BiH u Mostaru"

18.12.2018
"Predsjedništvo BiH smijenilo 21 ambasadora, 3 šefa Misija i 3 konzula"

18.12.2018
"HDZ BIJESAN NAKON SMJENE SVOJIH KADROVA"

:lol:
Image
Mirza007

#629 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Mirza007 »

horkesh wrote:
BHCluster wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Image

Toliko o HNS-u i sekularnoj drzavi. :wink:
Nema dana da se na HDZ-ovskim medijima ne ponovi da "Bošnjaci moraju da shvate da ne žive sami u ovoj državi i da je Bosna i Hercegovina država svih njenih naroda", a na HDZ-ovskim područjima je teže pronaći zastavu BiH nego u RS-u.

Križ da ne komentiram, to je normalna stvar tamo. Čuj, sekularizam i konstitutivnost na HDZ-ovskim teritorijama? Neka, hvala :lol:
I onda se onom taktikom "drzite lopova" Bosnjacima kaci da "zele islamsku drzavu". Ima li na ovoj slici i u ovoj vladi makar B od BiH ili Bosnjaka ili mozda S od Srba? I onda starina-karina jos ima obraza prigovarati o sastavu KS.
kakavdanakneiskustvu

#630 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by kakavdanakneiskustvu »

mislim da su 98 % stanovnika tog kantona hrvati,tako da je prilicno tesko za ocekivati da imaju ministra bosnjaka ili srbina jer nemaju vjerovatno ni stranku koja bi ih kandidovala za neku takvu funkciju
studiorum_tuzlaensis

#631 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by studiorum_tuzlaensis »

tema da se preimenuje u

Ugroženost HDZ-a - istine i zablude
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#632 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

bingov buraz wrote:Crkva ili skupštinska sala?
Skupstinska hala. :lol:
mO k3

#633 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by mO k3 »

studiorum_tuzlaensis wrote:tema da se preimenuje u

Ugroženost HDZ-a - istine i zablude
:thumbup:
Fudo Bosna

#634 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Fudo Bosna »

kakavdanakneiskustvu wrote:mislim da su 98 % stanovnika tog kantona hrvati,tako da je prilicno tesko za ocekivati da imaju ministra bosnjaka ili srbina jer nemaju vjerovatno ni stranku koja bi ih kandidovala za neku takvu funkciju
To nicim ne opravdava da je taj Kanton tzv; "hrvatsko katolicka" teritorija, bez ikakvih obiljezja BIH i bez barem jednog ministra iz drugih konstitutivnih naroda.

I broj Hrvata u Sarajevskom, Zenickom , Unskosanskom, Gorazdanskom kantonu je vise nego simbolican , pa nigdje nisu samo bosnjacki simboli i svugdje hrvati imaju svoje ministre.

U Hercegovackoneretvanskom Kantonu razlika u broju Hrvata i Bosnjaka je u "korist" Hrvata ,za velicinu jedne sarajevske prosjecne mjesne zajednice, 20 tak hiljada Hrvata vise, pa se teritorija dijela tog kantona "zapisava" iskljucivo jednonacionalnim simbolima bez ikakvog osjecaja da zivis u BIH. To je potpuno vidljivo juzno od Blagaja mada cak i u tim opstinama ima puno Bosnjaka, npr; Capljina, Stolac i sl; i Bosnjaka, "ni na mapi"...

Srednjebosanski Kanton se zove "mijesanim" mada su Bosnjaci , jos malo pa 2/3 vecina i tu cak Hrvati imaju vise ministara, valjda da se ne bi osjecali "ugrozenim"...

"Ugrozenost" je jedna velika laz i mit pogotovu kada istu propagira HDZ koji na teritoriji gdje obnasa vlast vrsi najvecu u BIH diskriminaciju, te vjersku i nacionalnu segregaciju drugih naroda...
Last edited by Fudo Bosna on 19/12/2018 08:14, edited 1 time in total.
SaraFina

#635 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by SaraFina »

BHCluster wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Image

Toliko o HNS-u i sekularnoj drzavi. :wink:

:lol:

Ugrožavaju ih Bošnje na predziđu kršćanstva!
studiorum_tuzlaensis

#636 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by studiorum_tuzlaensis »

U SBK isto lijepe sahare gdje stignu, ali samo polako... iseliće se. :wink:
Fudo Bosna

#637 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Fudo Bosna »

Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Image

Ni u maticnim drzavama ; Hrvatskoj ili Srbiji nema ovako jednonacionalnih i vjerskih obiljezja samo jednog naroda u bilo kom prostoru na nivou; drzave, kantona ili opstine.

Ovo je protivno svim zakonima i za ovakvo sovinisticko nacinalisticko postupanje drzavnog/kantonalnog organa,
koje ignorise drzavu, druge narode i sekularnost, bi se krivicno odgovaralo u svakoj normalnoj drzavi...

Ne mogu da zamislim situaciju, a Hrvata je u Sarajevu
mozda samo koji procenat vise, a u Gorazdu i manje od ZHK kantona, da se u prostorijama npr sarajevskog/gorazdanskog/bihackog/kantona, stavi zastava ARBIH i simboli sa ljiljanima a na drugom dijelu zida stavi lewha ili zastava islamske zajednice , kako bi se "kmecalo" o "ugrozbi"?

Fuj, koje licemjerstvo, a kao, ne smije se glasati , izbor Komsica, osim za clana predsjednistva iz HDZ a , koji ljigavci od ljudi i dvolicnjaci ?
kakavdanakneiskustvu

#638 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Fudo Bosna wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mislim da su 98 % stanovnika tog kantona hrvati,tako da je prilicno tesko za ocekivati da imaju ministra bosnjaka ili srbina jer nemaju vjerovatno ni stranku koja bi ih kandidovala za neku takvu funkciju
To nicim ne opravdava da je taj Kanton tzv; "hrvatsko katolicka" teritorija, bez ikakvih obiljezja BIH i bez barem jednog ministra iz drugih konstitutivnih naroda.

I broj Hrvata u Sarajevskom, Zenickom , Unskosanskom, Gorazdanskom kantonu je vise nego simbolican , pa nigdje nisu samo bosnjacki simboli i svugdje hrvati imaju svoje ministre.

U Hercegovackoneretvanskom Kantonu razlika u broju Hrvata i Bosnjaka je u "korist" Hrvata ,za velicinu jedne sarajevske prosjecne mjesne zajednice, 20 tak hiljada Hrvata vise, pa se teritorija dijela tog kantona "zapisava" iskljucivo jednonacionalnim simbolima bez ikakvog osjecaja da zivis u BIH. To je potpuno vidljivo juzno od Blagaja mada cak i u tim opstinama ima puno Bosnjaka, npr; Capljina, Stolac i sl; i Bosnjaka, "ni na mapi"...

Srednjebosanski Kanton se zove "mijesanim" mada su Bosnjaci , jos malo pa 2/3 vecina i tu cak Hrvati imaju vise ministara, valjda da se ne bi osjecali "ugrozenim"...

"Ugrozenost" je jedna velika laz i mit pogotovu kada istu propagira HDZ koji na teritoriji gdje obnasa vlast vrsi najvecu u BIH diskriminaciju, te vjersku i nacionalnu segregaciju drugih naroda...

je li shvatas da u citavom tom kantonu,koji mislim ima manje stanovnika nego grad zenica,ima mozda 1000 nehrvata,i da nema stranke koja bi kandidovaka nekog nehrvata,ne ocekuje neko valjda da hdz imenuje nekog bosnjaka ili srbina od tih 1000 nehrvata u citaom tom kantonu za ministra?

u ze-do kantonu je procentualno daleko vise hrvata nego sto je u zapadnohercegovackom nehrvata
kakavdanakneiskustvu

#639 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Fudo Bosna wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Image

Ni u maticnim drzavama ; Hrvatskoj ili Srbiji nema ovako jednonacionalnih i vjerskih obiljezja samo jednog naroda u bilo kom prostoru na nivou; drzave, kantona ili opstine.

Ovo je protivno svim zakonima i za ovakvo sovinisticko nacinalisticko postupanje drzavnog/kantonalnog organa,
koje ignorise drzavu, druge narode i sekularnost, bi se krivicno odgovaralo u svakoj normalnoj drzavi...

mozda samo koji procenat vise, a u Gorazdu i manje od ZHK kantona, da se u prostorijama npr sarajevskog/gorazdanskog/bihackog/kantona, stavi zastava ARBIH i simboli sa ljiljanima a na drugom dijelu zida stavi lewha ili zastava islamske zajednice , kako bi se "kmecalo" o "ugrozbi"?

Fuj, koje licemjerstvo, a kao, ne smije se glasati , izbor Komsica, osim za clana predsjednistva iz HDZ a , koji ljigavci od ljudi i dvolicnjaci ?

nisi onda bas vidio neke primjere,bar po hrvatskoj,ne znam za srbiju

nije republika hrvatska matica hrvatima iz bih,mislim nije meni,neki mzda to tako i osjecaju,ali je to malo budalasto
mO k3

#640 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by mO k3 »

Religija u danasnje vrijeme je za sirotinju....
kakavdanakneiskustvu

#641 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

mO k3 wrote:Religija u danasnje vrijeme je za sirotinju....

:thumbup: opijum za mase,uvijek bila
Haris.ba

#642 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Haris.ba »

U glavnom gradu redukcije vode mada se leži na vodi, javni saobraćaj katastrofa, sigurnosna situacija dobra - ubijaju policajce, zdravstvo odlično dok se ne razboliš...i takvi su sposobni da majoriziraju nekoga? :D

Mene bi bilo stid takvu organizaciju okriviti da mi nešta rade.
Fudo Bosna

#643 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Fudo Bosna »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Image

nije republika hrvatska matica hrvatima iz bih,mislim nije meni,neki mzda to tako i osjecaju,ali je to malo budalasto

U Srbiji ni blizu.

U R Hrvatskoj, ulazio sam u opcine npr i sl iako ima obiljezja, to je sa nekom mjerom , uostalom stavlja se, regularna zastava R Hrvatske...

Ovo je bezobrazno , nekulturno, a pogotovu kada se cuje kmecanje HDZ a o laznoj "ugrozenosti" ili potpuno neprimjerene reakcije i napadi zbog "ugrozenosti" od strane R Hrvatske...

Mozda R.Hrvatska nije matica Hrvatima u BIH ,barem nije svim osim hercegovackim, ali jeste maticna drzava hrvatskoga naroda.

Ipak , manje se "busa" u R. Hrvatskoj, hrvatstvom i katolicanstvom, od zupanija u BIH koje imaju ili hrvatsku vecinu, ili su u njima cak Hrvati manjina ali zato opcine, npr u srednjoj Bosni i sl ; vise lice na zupne urede ili konzulate R Hrvatske...
Last edited by Fudo Bosna on 19/12/2018 08:47, edited 2 times in total.
mO k3

#644 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by mO k3 »

Hrvati Bosne i Hercegovine me podsjecaju na Turke u Njemackoj ....
kakavdanakneiskustvu

#645 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Fudo Bosna wrote:
Image

U Srbiji ni blizu.

U R Hrvatskoj, ulazio sam u opcine npr i sl iako ima obiljezja, to je sa nekom mjerom , uostalom stavlja se, regularna zastava R Hrvatske...

Ovo je bezobrazno , nekulturno, a pogotovu kada se cuje kmecanje HDZ a o laznoj "ugrozenosti" ili potpuno neprimjerene reakcije i napadi zbog "ugrozenosti" od strane R Hrvatske...

Mozda R.Hrvatska nije matica Hrvatima u BIH ,barem nije svim osim hercegovackim, ali jeste maticna drzava hrvatskoga naroda.

Ipak , manje se "busa" u R. Hrvatskoj, hrvatstvom i katolicanstvom, od zupanija u BIH koje imaju ili hrvatsku vecinu, ili su u njima cak Hrvati manjina ali zato opcine, npr u srednjoj Bosni i sl ; vise lice na zupne urede ili konzulate R Hrvatske...

de odluci se sta mislis o tome,je li ili nije
stakasa

#646 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by stakasa »

Haris.ba wrote:U glavnom gradu redukcije vode mada se leži na vodi, javni saobraćaj katastrofa, sigurnosna situacija dobra - ubijaju policajce, zdravstvo odlično dok se ne razboliš...i takvi su sposobni da majoriziraju nekoga? :D

Mene bi bilo stid takvu organizaciju okriviti da mi nešta rade.
Bravo! Najbolji komentar. Inace krajnje vrijeme i jednima i drugima da se spuste na zemlju
Fudo Bosna

#647 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Fudo Bosna »

Fudo Bosna wrote:

U Srbiji ni blizu.

Ipak , manje se "busa" u R. Hrvatskoj, hrvatstvom i katolicanstvom, od zupanija u BIH koje imaju ili hrvatsku vecinu, ili su u njima cak Hrvati manjina ali zato opcine, npr u srednjoj Bosni i sl ; vise lice na zupne urede ili konzulate R Hrvatske...[/quote]

de odluci se sta mislis o tome,je li ili nije[/quote]

:-)

Ovima sa fotografije je ocito "Lijepa Nasa", njihova, "maticna" drzava...
Eto , "odlucih"...

Vjerovatno , ono kada krenu do Metkovica ili Gabele, "skontaju" , "jadni i naivni" ,da ipak zive u BIH ...

Za ostale ne znam, treba ici pojedinacno, od jednog do drugog odbora HDZ a , pa ih poimenice pitati ?
kakavdanakneiskustvu

#648 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

pa ne treba pitati odbore hdz,valjda ima hrvata i mimo te stranke
Kolinda

#649 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Kolinda »

Zanima me kad će se u KS početi provoditi Ustav FBIH a on glasi :

USTAV FBIH AMANDMAN LII
Prijelazne i završne odredbe
Član 11a. 1. Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH. Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona. Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
horkesh

#650 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by horkesh »

Kolinda wrote:Zanima me kad će se u KS početi provoditi Ustav FBIH a on glasi :

USTAV FBIH AMANDMAN LII
Prijelazne i završne odredbe
Član 11a. 1. Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH. Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona. Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Nemaš potrebe da citiraš državni ili federalni ustav, ta stavka postoji i u Ustavu Kantona Sarajevo.
Post Reply