Crkva ili škola?bingov buraz wrote:Crkva ili skupštinska sala?

A sjećam se i one peticije kad su u školi u Stocu konačno skinuli križ iz učionice. Inače, većina učenika u školi su Bošnjaci.
Crkva ili škola?bingov buraz wrote:Crkva ili skupštinska sala?

I onda se onom taktikom "drzite lopova" Bosnjacima kaci da "zele islamsku drzavu". Ima li na ovoj slici i u ovoj vladi makar B od BiH ili Bosnjaka ili mozda S od Srba? I onda starina-karina jos ima obraza prigovarati o sastavu KS.horkesh wrote:Nema dana da se na HDZ-ovskim medijima ne ponovi da "Bošnjaci moraju da shvate da ne žive sami u ovoj državi i da je Bosna i Hercegovina država svih njenih naroda", a na HDZ-ovskim područjima je teže pronaći zastavu BiH nego u RS-u.BHCluster wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Toliko o HNS-u i sekularnoj drzavi.
Križ da ne komentiram, to je normalna stvar tamo. Čuj, sekularizam i konstitutivnost na HDZ-ovskim teritorijama? Neka, hvala
Skupstinska hala.bingov buraz wrote:Crkva ili skupštinska sala?
studiorum_tuzlaensis wrote:tema da se preimenuje u
Ugroženost HDZ-a - istine i zablude
To nicim ne opravdava da je taj Kanton tzv; "hrvatsko katolicka" teritorija, bez ikakvih obiljezja BIH i bez barem jednog ministra iz drugih konstitutivnih naroda.kakavdanakneiskustvu wrote:mislim da su 98 % stanovnika tog kantona hrvati,tako da je prilicno tesko za ocekivati da imaju ministra bosnjaka ili srbina jer nemaju vjerovatno ni stranku koja bi ih kandidovala za neku takvu funkciju
BHCluster wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Toliko o HNS-u i sekularnoj drzavi.
Fudo Bosna wrote:To nicim ne opravdava da je taj Kanton tzv; "hrvatsko katolicka" teritorija, bez ikakvih obiljezja BIH i bez barem jednog ministra iz drugih konstitutivnih naroda.kakavdanakneiskustvu wrote:mislim da su 98 % stanovnika tog kantona hrvati,tako da je prilicno tesko za ocekivati da imaju ministra bosnjaka ili srbina jer nemaju vjerovatno ni stranku koja bi ih kandidovala za neku takvu funkciju
I broj Hrvata u Sarajevskom, Zenickom , Unskosanskom, Gorazdanskom kantonu je vise nego simbolican , pa nigdje nisu samo bosnjacki simboli i svugdje hrvati imaju svoje ministre.
U Hercegovackoneretvanskom Kantonu razlika u broju Hrvata i Bosnjaka je u "korist" Hrvata ,za velicinu jedne sarajevske prosjecne mjesne zajednice, 20 tak hiljada Hrvata vise, pa se teritorija dijela tog kantona "zapisava" iskljucivo jednonacionalnim simbolima bez ikakvog osjecaja da zivis u BIH. To je potpuno vidljivo juzno od Blagaja mada cak i u tim opstinama ima puno Bosnjaka, npr; Capljina, Stolac i sl; i Bosnjaka, "ni na mapi"...
Srednjebosanski Kanton se zove "mijesanim" mada su Bosnjaci , jos malo pa 2/3 vecina i tu cak Hrvati imaju vise ministara, valjda da se ne bi osjecali "ugrozenim"...
"Ugrozenost" je jedna velika laz i mit pogotovu kada istu propagira HDZ koji na teritoriji gdje obnasa vlast vrsi najvecu u BIH diskriminaciju, te vjersku i nacionalnu segregaciju drugih naroda...
Fudo Bosna wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Ni u maticnim drzavama ; Hrvatskoj ili Srbiji nema ovako jednonacionalnih i vjerskih obiljezja samo jednog naroda u bilo kom prostoru na nivou; drzave, kantona ili opstine.
Ovo je protivno svim zakonima i za ovakvo sovinisticko nacinalisticko postupanje drzavnog/kantonalnog organa,
koje ignorise drzavu, druge narode i sekularnost, bi se krivicno odgovaralo u svakoj normalnoj drzavi...
Ne mogu da zamislim situaciju, a Hrvata je u Sarajevu
mozda samo koji procenat vise, a u Gorazdu i manje od ZHK kantona, da se u prostorijama npr sarajevskog/gorazdanskog/bihackog/kantona, stavi zastava ARBIH i simboli sa ljiljanima a na drugom dijelu zida stavi lewha ili zastava islamske zajednice , kako bi se "kmecalo" o "ugrozbi"?
Fuj, koje licemjerstvo, a kao, ne smije se glasati , izbor Komsica, osim za clana predsjednistva iz HDZ a , koji ljigavci od ljudi i dvolicnjaci ?
mO k3 wrote:Religija u danasnje vrijeme je za sirotinju....
kakavdanakneiskustvu wrote:Fudo Bosna wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
Ni u maticnim drzavama ; Hrvatskoj ili Srbiji nema ovako jednonacionalnih i vjerskih obiljezja samo jednog naroda u bilo kom prostoru na nivou; drzave, kantona ili opstine.
Ovo je protivno svim zakonima i za ovakvo sovinisticko nacinalisticko postupanje drzavnog/kantonalnog organa,
koje ignorise drzavu, druge narode i sekularnost, bi se krivicno odgovaralo u svakoj normalnoj drzavi...
mozda samo koji procenat vise, a u Gorazdu i manje od ZHK kantona, da se u prostorijama npr sarajevskog/gorazdanskog/bihackog/kantona, stavi zastava ARBIH i simboli sa ljiljanima a na drugom dijelu zida stavi lewha ili zastava islamske zajednice , kako bi se "kmecalo" o "ugrozbi"?
Fuj, koje licemjerstvo, a kao, ne smije se glasati , izbor Komsica, osim za clana predsjednistva iz HDZ a , koji ljigavci od ljudi i dvolicnjaci ?
nisi onda bas vidio neke primjere,bar po hrvatskoj,ne znam za srbiju
nije republika hrvatska matica hrvatima iz bih,mislim nije meni,neki mzda to tako i osjecaju,ali je to malo budalasto
Fudo Bosna wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Fudo Bosna wrote:Imenovan novi saziv Vlade ZHK, svi ministri dolaze iz HDZ-a
nije republika hrvatska matica hrvatima iz bih,mislim nije meni,neki mzda to tako i osjecaju,ali je to malo budalasto
U Srbiji ni blizu.
U R Hrvatskoj, ulazio sam u opcine npr i sl iako ima obiljezja, to je sa nekom mjerom , uostalom stavlja se, regularna zastava R Hrvatske...
Ovo je bezobrazno , nekulturno, a pogotovu kada se cuje kmecanje HDZ a o laznoj "ugrozenosti" ili potpuno neprimjerene reakcije i napadi zbog "ugrozenosti" od strane R Hrvatske...
Mozda R.Hrvatska nije matica Hrvatima u BIH ,barem nije svim osim hercegovackim, ali jeste maticna drzava hrvatskoga naroda.
Ipak , manje se "busa" u R. Hrvatskoj, hrvatstvom i katolicanstvom, od zupanija u BIH koje imaju ili hrvatsku vecinu, ili su u njima cak Hrvati manjina ali zato opcine, npr u srednjoj Bosni i sl ; vise lice na zupne urede ili konzulate R Hrvatske...
Bravo! Najbolji komentar. Inace krajnje vrijeme i jednima i drugima da se spuste na zemljuHaris.ba wrote:U glavnom gradu redukcije vode mada se leži na vodi, javni saobraćaj katastrofa, sigurnosna situacija dobra - ubijaju policajce, zdravstvo odlično dok se ne razboliš...i takvi su sposobni da majoriziraju nekoga?![]()
Mene bi bilo stid takvu organizaciju okriviti da mi nešta rade.
kakavdanakneiskustvu wrote:Fudo Bosna wrote:
Nemaš potrebe da citiraš državni ili federalni ustav, ta stavka postoji i u Ustavu Kantona Sarajevo.Kolinda wrote:Zanima me kad će se u KS početi provoditi Ustav FBIH a on glasi :
USTAV FBIH AMANDMAN LII
Prijelazne i završne odredbe
Član 11a. 1. Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH. Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona. Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.