Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#626 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

Dozer wrote:Kako vec rekoh - ako se krene s takvim bojkotom (sto je, naravno, sasvim legitiman potez, da me se pogresno ne shvati da branim nekoga), nakon par dana cemo biti i gladni, i zedni, i bosi, i bez vozila, goriva, tehnnike...

Logicno, sve se ove moze zahvaliti vrhunskoj i nadasve inteligentnoj bosnjackoj politici, tj. onima koji se predstavljaju kao "vodje" Bosnjaka, tj. - SDA.
nije baš politika tu kriva, više bošnjački narod

naša industrija i proizvodnja ide u apsolutno drugom smjeru

a nije stranka kriva kad ti trebaš biti lijepo obučeni gospodin i otići u Frankfurt na sastanak da dogovoriš da budeš ovlašteni distributer sony-a ;-)
CPT

#627 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:Bilo.bi dobro kad bi se nesto prakticno izrodilo iz ovog

Spisak proizvoda koji se proizvode u HR ili jos bitnije proizvodi koje UVOZE hrvatski distributeri odnosno HDZ distributeri i njihov cisto bosanski pandan.

Milka =?
Violeta= pelene i ulosci koje ne uvoze HDZ distributeri?
Bic=?
Ledo=?
zasto bi to morao biti bosanski? radi se o bojkotu HR proizvoda u BiH i ne bojkotu citave planete
Last edited by CPT on 18/10/2018 11:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#628 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Pa ljudi pišaju krv da preuzmu zastupništva... Čuj ko će preuzeti? Ja evo! Ti... :D
100 k Bošnjaka iz KS, TK, USK itd su alternative.
Ne vrijedjam..Ozbiljna sam.
To su pare i poslovi iz snova.
Pa ne, pitam, mora biti alternativa, ne možeš reći nećemo više da uzimamo od Ataco Nutellu, nego hoćemo od nekog uvoznika iz Sarajeva.
Ostaje pitanje i kako će reagovati ovi iz Nutelle, oni dogovorili sa Ataco za BiH.
Jesu, samo nemoj zaboraviti da je i to po direktivi usmjereno na hercegovačke distributere.
Kopaju nas ovi što se vabe naši, e to je meni najveći problem!

Proizvodjač će sam naći alternativu... Njemu je takodjer u interesu da plasira proizvedeni proizvod i dodje do kupca. U početku alternativa može biti neko slovenačko zastupništvo privremeno koje će plasirati robu u BiH. Kasnije bi našli opciju za probni period bekog opet iz BiH... Ali Z. Hercegovina ne bi imala monopol...Opskrba takodjer ne bi stala.
Ne bojkotujemo proizvodjač, nego posrednike...shvataš?
Corto Maltese

#629 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Corto Maltese »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:
Corto Maltese wrote:
Nije bilo teško.
Za svaku bošnjačku budalaštinu koja je nastala od 2004. na ovamo, ćeš naći istu takvu, Srpsku, sa kraja od prije 30 godina.
Eto, pogledaj prethodni komentar od SaraFina.
Kao da ga je prepisala iz Politike ili Duge, sa kraja osamdesetih.
:lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:

LOL

Ja sam 88' godište. Optuživati me da sam pratila politiku osamdesetih i da trenutno prepisujem stavove iz nekih srpskih novina toga vremena.... Te koristim dragi Corto, onaj tvoj trakat koji si iskopao o Srbiji i Sloveniji, ravno je ludilu :D

Ali zbilja :D

Plus tada nisu postojala zastupništva u Yugi vjerujem. A na njima je "akcent" u uvodnom upisu :D

Zastupništva u Z.H i općenito koja gravitiraju većinskim kantonima gdje HDZ neprikosnoven

"Smešni ste ko' bioskop" sa poredjenjem A argumentacija ŠKBH :D

Novak takidjer s odobravanjem....
Ne prepisuješ.
Jasno je da si sasvim spontano i samostalno došla do istih ideja kakve su propagirale Miloševićeve dežurne budale s kraja osamdesetih.
U tome i jest tragedija.
Last edited by Corto Maltese on 18/10/2018 11:17, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#630 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote:

Spisak proizvoda koji se proizvode u HR ili jos bitnije proizvodi koje UVOZE hrvatski distributeri odnosno HDZ distributeri i njihov cisto bosanski pandan.

Milka =?
Bic=?
Ledo=?
zasto bi to morao biti bosanski? radi se o bojkotu HR proizvoda u BiH i ne bojkotu citave planete
Ne mora bosanski. Ali ako hrvatski distributer/HDZ distributer uvozi taj artikal, i to treba bojkotovati. KontaŠ?
SaraFina

#631 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

CPT wrote:

Milka =?
Bic=?
Ledo=?
zasto bi to morao biti bosanski? radi se o bojkotu HR proizvoda i ne bojkatu citave planete
I o bojkotu posrednika/zastupništva. Ne proizvodjača.
Svakom proizvodjaču je cilj plasirati proizvod do kupca. Lojalnost posrednika, dugogodišnje poslovanje i umješnost su bitni, ali nisu nezamjenjivi.
CPT

#632 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:
CPT wrote:

Milka =?
Bic=?
Ledo=?
Ne mora bosanski. Ali ako hrvatski distributer/HDZ distributer uvozi taj artikal, i to treba bojkotovati. KontaŠ?
Zasto? Prodaja tj. trgovina nije ON/OFF stvar. Nema automatizma i bojkota svega. Za pocetak je dovoljan bojkot samo neki (po mogucnosti brandova) ili njihovih principala. Sve ostalo ce trziste samo regulisati. Pogotovo kad se radim o stranim principalima.
SaraFina

#633 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Corto Maltese wrote:
SaraFina wrote:

LOL

Ja sam 88' godište. Optuživati me da sam pratila politiku osamdesetih i da trenutno prepisujem stavove iz nekih srpskih novina toga vremena.... Te koristim dragi Corto, onaj tvoj trakat koji si iskopao o Srbiji i Sloveniji, ravno je ludilu :D

Plus tada nisu postojala zastupništva u Yugi vjerujem. A na njima je "akcent" u uvodnom upisu :D

Zastupništva u Z.H i općenito koja gravitiraju većinskim kantonima gdje HDZ neprikosnoven

Naravno da ne prepisuješ.
Jasno je da si sasvim spontano došla do istih ideja kao i Srpske budale krajem osamdesetih.
I nisi sama.
U tome i jest tragedija.

Ma jok. Ovo je revolucionarna ideja. Tragedija je što ti nisi nikakav PROTUArgument pružio na štetu moje ideje, nego velikosrpskim trakatom je pokušao diskreditirati. I ne samo ti :D
CPT

#634 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

SaraFina wrote:
CPT wrote:

Milka =?
Bic=?
Ledo=?
zasto bi to morao biti bosanski? radi se o bojkotu HR proizvoda i ne bojkatu citave planete
Svakom proizvodjaču je cilj plasirati proizvod do kupca. Lojalnost posrednika, dugogodišnje poslovanje i umješnost su bitni, ali nisu nezamjenjivi.
Proizvodjac ima svu moc tu, distributer moze u najgorem slucaju gurati drugu (svoju) robu i furati istu lokalnu politiku. Proizvodjac uposljava nekoliko stotina ili hiljada ljudi direktno, pored svih ostalih. A vecina distributera nema ni 20 ljudi.
SaraFina

#635 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

CPT wrote:
SaraFina wrote:
Proizvodjac ima svu moc tu, distributer moze u najgorem slucaju gurati drugu (svoju) robu i furati istu lokalnu politiku. Proizvodjac uposlava nekoliko stotina ili hiljada ljudi direktno, pored svih ostalih. A vecina distributera nema ni 20 ljudi.

Upravo. I ditributer nije sveta krava. Vjerujem da ni HR tvrtke ne bi promjenom ili bojkotom hercegovačkih distributera prepustili drugima proizvidjačima da udju na bosanskohercegovačko tržište.
Služba je služba, družba je družba.

P.S Madjarsko tržište uzima njemačku robu A nama u BiH su prepoznatljiviji njihovi brendovi.
Last edited by SaraFina on 18/10/2018 11:26, edited 1 time in total.
Dinostula

#636 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dinostula »

Mogu samo nase proizvode bojkotovati jer ih je bar 50% katastrofa. :lol:
Kupujmo kvalitet. 8-)
Fudo387

#637 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Corto Maltese wrote:
Ne prepisuješ.
Jasno je da si sasvim spontano i samostalno došla do istih ideja kakve su propagirale Miloševićeve dežurne budale s kraja osamdesetih.
U tome i jest tragedija.
E pa, necemo tako Dino.
Ti zaboravio “hrvatsku pusku na hrvatskom ramenu i hrvatsku lisnicu u hrvatskom dzepu”? :D

Sarafina, samo ostro i na prvu, djonom. :-D
CPT

#638 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

SaraFina wrote:
Corto Maltese wrote:
SaraFina wrote:

LOL

Naravno da ne prepisuješ.
Jasno je da si sasvim spontano došla do istih ideja kao i Srpske budale krajem osamdesetih.
I nisi sama.
U tome i jest tragedija.

Ma jok. Ovo je revolucionarna ideja. Tragedija je što ti nisi nikakav PROTUArgument pružio na štetu moje ideje, nego velikosrpskim trakatom je pokušao diskreditirati. I ne samo ti :D
Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
SaraFina

#639 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne prepisuješ.
U tome i jest tragedija.
E pa, necemo tako Dino.
Ti zaboravio “hrvatsku pusku na hrvatskom ramenu i hrvatsku lisnicu u hrvatskom dzepu”? :D

Sarafina, samo ostro i na prvu, djonom. :-D

Uvijek :D
Bloo
Globalna šefica

#640 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Oni - njihove vlade?
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji. :mrgreen:
Corto Maltese

#641 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 18/10/2018 11:38, edited 1 time in total.
triconja

#642 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:
CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Oni - njihove vlade?
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji. :mrgreen:
Aktivisti su posebna sorta ljudi bona :lol: :lol: :lol:

A za temu mogu rec ne bi se velika vecina mogla dogovorit koju ce pivu kupit za rostiljanje a kamol kompleksne stvari realizovat u praksi :lol: :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#643 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim :lol:

upoznate li kad nekog bošnjaka vlasnika nečega, ili bošnjaka sa parama :skoljka:

bojkotujte onda i montanu piceriju
95% klima uređaja dobave hrvati, gasi klime
bošnjačko razmatranje rada i ekonomije često se svodi na nivo Esed Radeljaš i slični. To nije kriva isključivo SDA, kriv je nakaradan mentalni sklop i generalno neznanje.
Pisao sam to i ranije na temu Mepas mall VS SCC koji se porediti ne mogu u kvaliteti izrade.

uostalom, zašto ste pobjegli u minken, napravite nam ovdje bolje :mrgreen: :bih: :thumbup:
Corto Maltese

#644 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Corto Maltese »

Corto Maltese wrote:
SaraFina wrote:
Corto Maltese wrote: Naravno da ne prepisuješ.
I nisi sama.
U tome i jest tragedija.

Ideja diskreditirana, ima tome preko trideset godina.
Nadrealisti o njoj skečeve pravili.
Tražiti nove protuargumente je kao objašnjavati pogubnost skakanja sa 16. sprata bez padobrana.
beni-bu-man

#645 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Dinostula wrote:Mogu samo nase proizvode bojkotovati jer ih je bar 50% katastrofa. :lol:
Kupujmo kvalitet. 8-)
Auuu gdje ces to rec, sace te patiJoti s inostranstva oderat ko macku :mrgreen:
triconja

#646 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:
Dinostula wrote:Mogu samo nase proizvode bojkotovati jer ih je bar 50% katastrofa. :lol:
Kupujmo kvalitet. 8-)
Ja kad sam govorio da treba blokirat dijasporase tako da ne mogu pristupiti forumu bio sam ismijan :)
SaraFina

#647 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

mk ultra wrote:bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim :lol:

upoznate li kad nekog bošnjaka vlasnika nečega, ili bošnjaka sa parama :skoljka:

bošnjačko razmatranje rada i ekonomije često se svodi na nivo Esed Radeljaš i slični. To nije kriva isključivo SDA, kriv je nakaradan mentalni sklop i generalno neznanje.
Pisao sam to i ranije na temu Mepas mall VS SCC koji se porediti ne mogu u kvaliteti izrade.

uostalom, zašto ste pobjegli u minken, napravite nam ovdje bolje :mrgreen: :bih: :thumbup:

Ja ne volim ni ovakve prognozere... Poput tebe. Oprosti. Može se itekako. Uz trud.. Malo pozitive može biti ponekad od presudne važnosti. A pozitiva nam je potrebna... Obzirom na stanje i okruženje. I ideje. Jbg.
Bloo
Globalna šefica

#648 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

mk ultra wrote:bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim :lol:

Bingo
Alma Ras
HIFA
Prevent
MIMS maybe...
nako na prvu.,...
SaraFina

#649 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:
Kupujmo kvalitet. 8-)
Ja kad sam govorio da treba blokirat dijasporase tako da ne mogu pristupiti forumu bio sam ismijan :)

Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza :D
Ni na lj/s :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#650 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:
Kupujmo kvalitet. 8-)

a dobri su baustelci i peraci guzova kad vamo salju Ojre...
Locked