idi ba ja kontam lik ozbiljan
Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
-
sumirprimus
#626 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
idi ba ja kontam lik ozbiljan
-
KomunistaTZ
#627 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ahahaha, sada je narod kriv sto nam je ovako!?Leverage wrote:Da, ne razumiješ I to je tragedija ovog politički nepismenog društva. Zato nam je ovako.
Salu na stranu, izrazito bezobrazan odgovor
- Leverage
#628 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Taj odgovor nije upućen tebi, ali me naravno ni najmanje ne čudi da si se pronašao.
-
sumirprimus
#629 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
to sto ti druze pricas ja sam sluso prije 20 godina, od tad sam ako nista ostario a sa godinama dodje i ono malo mudrosti...

- Leverage
#630 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Sasvim svojstveno starijim ljudima je da ih zahvati "ništa se ne može promijeniti" sindrom koji puno više govori o njima samima nego o njihovom promišljanju.
Ljudi su nekoć živjeli u pećinama, a otad se promijenilo štošta. Samo je konstantan skepticizam uprkos konstantnom progresu.
Ljudi su nekoć živjeli u pećinama, a otad se promijenilo štošta. Samo je konstantan skepticizam uprkos konstantnom progresu.
-
sumirprimus
#631 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
jarane, ovako ni lagumdzija nije pocinjo, a on je bas bio maher za spustit
- bunk
#632 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Otrovni ton svojstven novom valu sdpovaca koji orbitiraju pod patronatom NN kojim se obracaju neistomisljenicima je rezanje grane na kojoj se sjedi..nastavite dobar posao.
-
sumirprimus
#633 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
pazi prica o valu promjena sa likovima koji su vjeciti parlamentarci,ustoliceni uhljebi 
- Leverage
#634 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Izvinit ćete, imam obaveza.
Nadam se da ćete se drugi put malo bolje pripremiti.
Nadam se da ćete se drugi put malo bolje pripremiti.
-
sumirprimus
#635 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
to drug, do iduceg vidjenja, pardon dopisivanja
pozdrav domovini!
pozdrav domovini!
-
KomunistaTZ
#636 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Kognitivna disonanca, tiltuje se cim mu neko kaze nesto mimo stranackih floskula 
- kmirsad
#637 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
https://avaz.ba/vijesti/bih/502941/niks ... ultimatume
REAKCIJE Predsjednik SDP-a BiH o stanju u Tuzlanskom kantonu
Nikšić: Nećemo pristati na ucjene i ultimatume
Mi nikome nećemo dopustiti da ruše ono što se godinama gradilo
Piše: S. KURT
17.07.2019 16:01
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Nikšić: Nećemo pristati na ucjene i ultimatume
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Nikšić: Neki su se članovi precijenili
Foto: Arhiv
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Nermin Nikšić kazao je za „Avaz“ da neće pristati na ucjene i ultimatume manjeg dijela partije u Tuzlanskom kantonu.
Nakon što je danas predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić na konferenciji za novinare kazao da će dio članova napustiti SDP ako Predsjedništvo i Glavni odbor ne ponište odluku o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića, Nikšić je kazao da je očito da su ''neki članovi procijenili da mogu držati partiju kao taoca".
- Meni je žao što je tako. Trpio sam i nadao se da neće krenuti u tom pravcu, kršiti odluke Glavnog odbora. Kad je došlo do toga, nema nazad. Još ranije smo donijeli odluku o raspuštanju KO, uvođenju Povjereništva - kazao je Nikšić.
Dodao je da je SDP-u već nanesena određena šteta, ali da je već danas jasno koji je bio cilj svih spinova o navodnoj želji da ova partija uđe sa SDA u vlast u TK.
- Od 10 zastupnika to su dvojica. Želim im svu sreću, ali red u partiji se mora poštovati - dodaje Nikšić.
Ponavlja da niko ne može uvjetovati SDP BiH.
- To su mi danas potvrdili u Lukavcu i Gračanici članovi općinskih organizacija s kojima sam razgovarao. Mi nikome nećemo dopustiti da ruši ono što se godinama gradilo. Pogotovo ne nekome ko je u SDP došao prekjučer i sad nas uvjetuje - ističe Nikšić.
-
KomunistaTZ
#638 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
E sada posto imamo vladu TK, okrenimo pricu na to. Dosta je vise SDP televisa presenta. Kako cujem, Tulumovic je dobar izbor. Pitanje je kako ce to ici sa korumpiranim strukturama, ali za njega sam cuo najbolje. Da se ogradim, posto kupio, poto prodao. Da li se znaju imena ministara?
-
doktor78
#639 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ja sam načuo da za ministricu zdravstva dolazi neka doktorica iz Lukavca, član DF-a.KomunistaTZ wrote:E sada posto imamo vladu TK, okrenimo pricu na to. Dosta je vise SDP televisa presenta. Kako cujem, Tulumovic je dobar izbor. Pitanje je kako ce to ici sa korumpiranim strukturama, ali za njega sam cuo najbolje. Da se ogradim, posto kupio, poto prodao. Da li se znaju imena ministara?
- kmirsad
#640 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Nije pametno govoriti o Vladi koja još nije izglasana.
Nije pametno govoriti ni ako je izglasana.
Crijevo nalijevo , pa se sve promjeni...
Vidite da se i večine mjenjaju kao vrijeme... u istom dani toplo, hladno, sunce, kiša, opet sunce, pa onda snijeg...
Jedina konstanta SDP ide redom i sklanja... svaki dan druge...
Nije pametno govoriti ni ako je izglasana.
Crijevo nalijevo , pa se sve promjeni...
Vidite da se i večine mjenjaju kao vrijeme... u istom dani toplo, hladno, sunce, kiša, opet sunce, pa onda snijeg...
Jedina konstanta SDP ide redom i sklanja... svaki dan druge...
-
KomunistaTZ
#641 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Cudi me da jos nisu izasli sa imenima javnost, sve je to vec rastaljeno.doktor78 wrote:Ja sam načuo da za ministricu zdravstva dolazi neka doktorica iz Lukavca, član DF-a.KomunistaTZ wrote:E sada posto imamo vladu TK, okrenimo pricu na to. Dosta je vise SDP televisa presenta. Kako cujem, Tulumovic je dobar izbor. Pitanje je kako ce to ici sa korumpiranim strukturama, ali za njega sam cuo najbolje. Da se ogradim, posto kupio, poto prodao. Da li se znaju imena ministara?
-
emlas
#642 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Evo nekih imena. Da li ce tako i biti vidjet cemo.
Djeluje dosta sareno, iz raznih dijelova TK.
Djeluje dosta sareno, iz raznih dijelova TK.
Faktor saznaje: Poznata imena većine budućih ministara novoj vladi TK
Objavljeno: 18.07.2019. u 13:49
Autor: J. Bojić
2
share
SDA će u novoj vladi, pored premijera, imati i četiri ministra. Nezvanično saznajemo, da je Srđan Mićanović iz Tuzle kandidat je za ministra kulture, sporta i mladih
Nakon što je Denijalu Tulumoviću iz SDA jučer povjeren mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona, stranke koje će uzeti učešće u izvršnoj vlasti počele su proces izbora kandidata za ministre. Vlada Tuzlanskog kantona pored premijera broji 12 ministarstava, a došli smo do imena kandidata za većinu pozicija.
SDA će u novoj vladi, pored premijera, imati i četiri ministra. Nezvanično saznajemo, da je Srđan Mićanović iz Tuzle kandidat za ministra kulture, sporta i mladih. Radi se o dobro poznatom licu s obzirom da je u prethodnom mandatu Mićanović bio ministar industrije, energetike i rudarstva, a za vrijeme njegovog mandata riješeno je mnogo gorućih problema u sektoru industrije.
Fahreta Brašnjić, rodom iz Zvornika, a nastanjena u Tinji kod Srebrenika, kandidirana je za ministricu obrazovanja i nauke. Ona je profesorica engleskog jezika te magistrica politologije. Suad Mustajbašić iz Teočaka kandidat je SDA za ministra finansija. On je diplomirani ekonomista zaposlen u Općini Teočak. Elvir Herčinović iz Gradačca kandidat je ma ministra pravosuđa i uprave. Sve navedene kandidate predložili su njhovi općinski odbori za navedene funkcije, a sada slijedi da ih potvrdi Centrala stranke, nakon čega će kao kandidati ići u daljnju proceduru.
Kadrovska komisija Demokratske fronte, na prijedlog općinskih odbora, kandidirala je Dajanu Čolić iz Lukavca za ministricu zdravstva, saznaje Faktor. On je specijalista dječije stomatologije, a zaposlena je u Domu udravlja Lukavac. Elvir Mujkanović iz Srebrenika, nezvanično saznajemo, kandidat je DF-a za ministra za boračka pitanja. Riječ je o bivšem oficiru Armije RBiH, koji se nakon završetka srednje vojne škole sa 18 godina priključio odbrani naše zemlje. Kasnije je bio u profesionalnom sastavu Vojske FBiH, a školovao se i u vaduhoplovnoj bazi turske armije u Izmiru. Daljnja procedura unutar DF-a nalaže da o ovim kandidatima odlučuje Kantonalni odbor, a tek nakon toga oni će zvanično biti predati kao prijedlozi u Skupštinu TK.
SBB je već okončao unutarstranačku proceduru kada su u pitanju njihovi kandidati za ministre, dva imena su već predsta Skupštini TK te bi oni trebali obaviti razgovor s mandataorm Tulumovićem, potvrdila je za Faktor Lejla Vuković kantonalna zastupnica SBB-a i potpredsjednica Skupštine TK.
Elvir Rožnjaković iz Kalesije kandidat je SBB-a za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice. Diplomirani je pravnik zaposlen u Javnom preduzeću "Spreča" d.d. Tuzla na mjestu izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske i pravne poslove. Tuzlak Edin Buševac, profesor u Elektrotehničkoj školi Tuzla, kandidat je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja.
Raspušteni Kantpnalni odbor SDP-a Tuzla danas popodne trebao bi odlučiti ko će biti ministar unutrašnjih poslova, kao i ministar poljoprivrede.
Procedura unutar Stranke za BiH već je u toku. Ministra privrede predložit će stranački ogranak iz Živinica, dok će iz Čelića doći ministar rada, socijalne politike i povratka. Imena bi trebala biti poznata veoma brzo.
Podsjećamo, mandatar za sastav nove vlade je prof. dr. Denijal Tulumović, inače predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice. Riječ je o uglednom ljekaru koji obavlja funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
- kmirsad
#643 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ja šta je Tuzlaka i Vladi TK

- Leverage
#644 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Dosta više o SDP-u, hajmo malo o tome kako su kadrovi SDA super. Pošto kupio poto prodao.

-
putokaz1
#645 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Leverage wrote:Dosta više o SDP-u, hajmo malo o tome kako su kadrovi SDA super. Pošto kupio poto prodao.
KADROVI SDA SUPER
-
polacijela
#646 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Eto npr. buduci premijer dobitnik je Tuzlanske plakete sa zlatnim grbom, koju mu je dodijelilo Opcinsko vijece Tuzla (treba li reci, vecinsko socijaldemokratsko, cistokrvno, tuzlansko, neruralno vijeće)Leverage wrote:Dosta više o SDP-u, hajmo malo o tome kako su kadrovi SDA super. Pošto kupio poto prodao.
Ako je bio dobar socijaldemokratama Tuzle, ko smo mi da dodamo nesto vise
- Leverage
#647 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Nije sigurno dobio za politički angažman, uopšte se nisam bavio njegovom strukom u svom komentaru. Sad su svi koji su dobili navedenu plaketu valjda dobri za poziciju kantonalnog premijera.
Al' hajde nek se nešto priča.
Al' hajde nek se nešto priča.
-
KomunistaTZ
#648 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ministar finansija je moj favorit, ekonomista iz opcine Teocak
Cudi me da SBB nije ponovo postavio Hadziefendica u fotelju!?
Cudi me da SBB nije ponovo postavio Hadziefendica u fotelju!?
-
Heller
#649 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
koji multipraktici od industrije do omladine
koga li će "SDP" nahvatat za mup
koga li će "SDP" nahvatat za mup
-
Moenx
#650 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
To ne mora znaciti nistapolacijela wrote:Eto npr. buduci premijer dobitnik je Tuzlanske plakete sa zlatnim grbom, koju mu je dodijelilo Opcinsko vijece Tuzla (treba li reci, vecinsko socijaldemokratsko, cistokrvno, tuzlansko, neruralno vijeće)Leverage wrote:Dosta više o SDP-u, hajmo malo o tome kako su kadrovi SDA super. Pošto kupio poto prodao.
Ako je bio dobar socijaldemokratama Tuzle, ko smo mi da dodamo nesto vise
I nije nwki argument
Mnogi hwroji ove zemlje a to smo svi mi na kraju bivaju iskoristeni od politickih krokodila
Jwdnom neustrasivom doktoru dovoljno je da klima glavom u premijer stolici misleci da ga neko postuje dok politicarske sa rutinom vladaju negdje iza
Da da mialim cak donekle u neke iza mozda cak i na Kukic Mirsada