Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

channel10

#626 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by channel10 »

refffko wrote:Sinoc sam se definitivno uvjerio da je Dzaferovic trecerazredni politicar. Pa samo zamisljam sta bi mu jedan Dodik radio :skoljka: :run:

Ima harizmu kao plasticna lopatica.

Bakire crni, gdje ovog nadje?
A ja recimo mislim da je on puno bolji, ali da se puno ne pita u stranci i da mu oni diriguju sta ce i kako će. Mislim cak da.on mnogo toga ne bi uradio, a što mu je uradila stranka i zajebala mnogo stvari.
Leverage

#627 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Jel baš? Pa kako to da je u svakom previranju unutar SDA iskoristio priliku da poljubi ruku svom gospodaru, bilo Tihiću, bilo Izetbegoviću. Za ove 23 godine nije iznio niti jedan jedini stav protiv stranačkog rukovodstva.

Klasični beskičmenjak i poslušnik.
muzicar_iz_parka

#628 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by muzicar_iz_parka »

Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
Zvizdić bi vjerovatno preuzeo stranku nakon nekog vremena. Ovako kabadahija iz Zavidovića se lakše kontroliše.
tvojkomsija

#629 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
Vrijeme je da se masovno podrzi opozicija, da krenemo pravim putem!
channel10

#630 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by channel10 »

muzicar_iz_parka wrote:Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
Zvizdić bi vjerovatno preuzeo stranku nakon nekog vremena. Ovako kabadahija iz Zavidovića se lakše kontroliše.
Sta ce čekati kad padaju na ovim izborima na svim nivoima. Zvizdicu ne bih dao da čuva dvije ovce, a izetbegovice i njihov klan treba sahraniti za sva vremena.
sadie_forever

#631 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sadie_forever »

channel10 wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
Sta ce čekati kad padaju na ovim izborima na svim nivoima. Zvizdicu ne bih dao da čuva dvije ovce, a izetbegovice i njihov klan treba sahraniti za sva vremena.
oni su ove izbore predali i cekaju za 4 god povratak
kao i uvijek,padne jednom i onda vlada 8 god
archi_a

#632 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by archi_a »

Šta reći za prognoze? :D hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
Komšić, Džaferović, Ivanić

Parlament BiH
Zvizdić again

Pi si entitet
Govedarica

Pederalni entitet
?

Kanton Sarajevo
Trenutni načelnik općine Novi grad Efendić
Hajvan

#633 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hajvan »

tvojkomsija wrote:SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
u potpunosti se slazem, ukoliko podrzimo stvarnu opoziciju.

SDP i derivati, te njihove shugonostalgicharske pristalice mi se gade samo zehru manje od ovih SDA idiota.
Leverage

#634 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

archi_a wrote:Šta reći za prognoze? :D hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....

Parlament BiH
Zvizdić again

Pi si entitet
Govedarica

Pederalni entitet
?

Kanton Sarajevo
Šta Parlament BiH Zvizdić again? Šta Kanton Sarajevo Efendić?
tvojkomsija

#635 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Hajvan wrote:
tvojkomsija wrote:SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
u potpunosti se slazem, ukoliko podrzimo stvarnu opoziciju.

SDP i derivati, te njihove shugonostalgicharske pristalice mi se gade samo zehru manje od ovih SDA idiota.
Naravno.. buducnost BiH je u politickom centru, uz stranku koja nece pricati o Titu, Aliji, Jugoslaviji, Turskoj i ostalim ublehama. Stranka koja ce omoguciti podrsku USA i evropskih sila, pokazat bh gradjane kao progresivno drustvo, koje strijemi ka Nato i EU.
Mislim da ce se americki uticaj u iducim godinama opet vratiti u BiH, sjetite se govora Rodzera Vikera iz septembra, nismo jos uvijek zaboravljeni.. Nisu ni oni ludi da dozvole da BiH postane tursko-rusko igraliste :run:
archi_a

#636 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by archi_a »

Leverage wrote:
archi_a wrote:Šta reći za prognoze? :D hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....

Parlament BiH
Zvizdić again

Pi si entitet
Govedarica

Pederalni entitet
?

Kanton Sarajevo
Šta Parlament BiH Zvizdić again? Šta Kanton Sarajevo Efendić?
Da će zbog broja glasova i u preraspodjeli funkcija biti premijeri. :D
Leverage

#637 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

archi_a wrote: Da će zbog broja glasova biti premijeri. :D
Ne može Zvizdić biti premijer (tj. predsjedavajući VM) jer je red na Srbina iz RS-a.

Broj glasova na izborima uopšte nema nikakve veze s tim ko će obnašati neke funkcije u izvršnoj vlasti. Niti je uopšte nužno da bude na listi za zakonodavni nivo koji bira odgovarajuću izvršnu vlast.
archi_a

#638 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by archi_a »

Leverage wrote:
archi_a wrote: Da će zbog broja glasova biti premijeri. :D
Ne može Zvizdić biti premijer (tj. predsjedavajući VM) jer je red na Srbina iz RS-a.

Broj glasova na izborima uopšte nema nikakve veze s tim ko će obnašati neke funkcije u izvršnoj vlasti. Niti je uopšte nužno da bude na listi za zakonodavni nivo koji bira odgovarajuću izvršnu vlast.
Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo. :D
Ne mora biti da sam u pravu. Ja tipovo po nekim svojim istraživanjima.
Leverage

#639 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

archi_a wrote: Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo. :D
Pitanje Predsjedavajućeg Vijeća Ministara je stvar neformalnog dogovora koji se poštuje i tako će biti iz sada. To će biti neko iz SzP-a ili SNSD-a, zavisno od toga ko bude dio vlasti. To neće biti Zvizdić ni u kojem slučaju.

O ministarstvima se pregovara, o poziciji Predsjedavajućeg VM - ne.
SmokingMan

#640 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SmokingMan »

muzicar_iz_parka wrote:
SmokingMan wrote:Gdje taj link do sinoćnjeg simpozija da pogledam....

Si vous plait :D :D :D :D :D
:mrgreen: :thumbup:
Kolinda

#641 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
Svaki drugi izbor kod Bošnjaka za mene bi bilo iznenađenje.
Leverage

#642 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Divan je. Niko s takvim stilom ne može popljuvati vlast čiji je i sam dio.
GandalfSivi

#643 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

Kolinda wrote:Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
Kako divno nepristrastan pogled :D
Kolinda

#644 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

GandalfSivi wrote:
Kolinda wrote:Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
Pogled sa strane je najčešće objektivan za razliku kad se gleda iznutra tada su stvari ipak subjektivne... 8)
GandalfSivi

#645 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

Kolinda wrote:
GandalfSivi wrote:
Pogled sa strane je najčešće objektivan za razliku kad se gleda iznutra tada su stvari ipak subjektivne... 8)
Cim si se ti uhvatio kandidata iz reda hrvatskog naroda, nisi nepristrasan...
Kolinda

#646 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

Kandidata???? Kojeg sam se ja kandidata uhvatio???
GandalfSivi

#647 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

Kolinda wrote:Kandidata???? Kojeg sam se ja kandidata uhvatio???
Kolinda wrote:nije uhljeb tipa Komšića
asker

#648 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by asker »

Leverage wrote:
archi_a wrote: Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo. :D
Pitanje Predsjedavajućeg Vijeća Ministara je stvar neformalnog dogovora koji se poštuje i tako će biti iz sada. To će biti neko iz SzP-a ili SNSD-a, zavisno od toga ko bude dio vlasti. To neće biti Zvizdić ni u kojem slučaju.

O ministarstvima se pregovara, o poziciji Predsjedavajućeg VM - ne.
Pa bas su tvoji onomad govorili da mjesto premijera pripada stranci sa najvise glasova a da je rotacija izmisljeni dzentlmenski sporazum nigdje propisan. Daleko od toga da ce na nivou drzave SDA imati najvise glasova, tu je SNSD favorit, ali da ja glupa ta nepropisana rotacija - jest.
Leverage

#649 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

asker wrote: Pa bas su tvoji onomad govorili da mjesto premijera pripada stranci sa najvise glasova a da je rotacija izmisljeni dzentlmenski sporazum nigdje propisan. Daleko od toga da ce na nivou drzave SDA imati najvise glasova, tu je SNSD favorit, ali da ja glupa ta nepropisana rotacija - jest.
Nisam ni ja fan toga ali ne postoji šansa da se to promijeni u trenutnoj političkoj konstelaciji snaga. SDP je tada pokušao i vidjelo se da ne ide, izgubljeno je previše vremena.
Smrcak15

#650 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

Image
Sinocni skup u Bihacu, fantastican govor kao uvijek , covjek ne samo da je pametan, i ima se sta cuti, nego kako to on objasnjava neke stvari raja se moze nasmijati pravo, pogotovo ono sa punicom na kraju :lol: :lol: :lol: legenda ziva , ili ona diskusija sa covjekom na veceri koji nikad nije bio u Americi prica Hadzikadicu kako je tamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 645305410/

prica o punici 25 minuta do kraja :lol: :lol:

prica o covjeku koji nikad nije bio u Americi a bolje poznaje ameriku od Hadzikadica 7 minuta do kraja :lol: :lol:
Locked