A ja recimo mislim da je on puno bolji, ali da se puno ne pita u stranci i da mu oni diriguju sta ce i kako će. Mislim cak da.on mnogo toga ne bi uradio, a što mu je uradila stranka i zajebala mnogo stvari.refffko wrote:Sinoc sam se definitivno uvjerio da je Dzaferovic trecerazredni politicar. Pa samo zamisljam sta bi mu jedan Dodik radio![]()
![]()
Ima harizmu kao plasticna lopatica.
Bakire crni, gdje ovog nadje?
Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
channel10
#626 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
- Leverage
#627 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Jel baš? Pa kako to da je u svakom previranju unutar SDA iskoristio priliku da poljubi ruku svom gospodaru, bilo Tihiću, bilo Izetbegoviću. Za ove 23 godine nije iznio niti jedan jedini stav protiv stranačkog rukovodstva.
Klasični beskičmenjak i poslušnik.
Klasični beskičmenjak i poslušnik.
-
muzicar_iz_parka
#628 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
Zvizdić bi vjerovatno preuzeo stranku nakon nekog vremena. Ovako kabadahija iz Zavidovića se lakše kontroliše.
Zvizdić bi vjerovatno preuzeo stranku nakon nekog vremena. Ovako kabadahija iz Zavidovića se lakše kontroliše.
- tvojkomsija
#629 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
Vrijeme je da se masovno podrzi opozicija, da krenemo pravim putem!
-
channel10
#630 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Sta ce čekati kad padaju na ovim izborima na svim nivoima. Zvizdicu ne bih dao da čuva dvije ovce, a izetbegovice i njihov klan treba sahraniti za sva vremena.muzicar_iz_parka wrote:Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
- sadie_forever
#631 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
oni su ove izbore predali i cekaju za 4 god povratakchannel10 wrote:Sta ce čekati kad padaju na ovim izborima na svim nivoima. Zvizdicu ne bih dao da čuva dvije ovce, a izetbegovice i njihov klan treba sahraniti za sva vremena.muzicar_iz_parka wrote:Izgleda da je Džaferović potrošni materijal dok se Sebija malo ne ostvari do slijedećih izbora.
kao i uvijek,padne jednom i onda vlada 8 god
-
archi_a
#632 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Šta reći za prognoze?
hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
Komšić, Džaferović, Ivanić
Parlament BiH
Zvizdić again
Pi si entitet
Govedarica
Pederalni entitet
?
Kanton Sarajevo
Trenutni načelnik općine Novi grad Efendić
- Hajvan
#633 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
u potpunosti se slazem, ukoliko podrzimo stvarnu opoziciju.tvojkomsija wrote:SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
SDP i derivati, te njihove shugonostalgicharske pristalice mi se gade samo zehru manje od ovih SDA idiota.
- Leverage
#634 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Šta Parlament BiH Zvizdić again? Šta Kanton Sarajevo Efendić?archi_a wrote:Šta reći za prognoze?hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....
Parlament BiH
Zvizdić again
Pi si entitet
Govedarica
Pederalni entitet
?
Kanton Sarajevo
- tvojkomsija
#635 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Naravno.. buducnost BiH je u politickom centru, uz stranku koja nece pricati o Titu, Aliji, Jugoslaviji, Turskoj i ostalim ublehama. Stranka koja ce omoguciti podrsku USA i evropskih sila, pokazat bh gradjane kao progresivno drustvo, koje strijemi ka Nato i EU.Hajvan wrote:u potpunosti se slazem, ukoliko podrzimo stvarnu opoziciju.tvojkomsija wrote:SDA je svakako grobar Bosnjackog naroda i drzave nam. Zemlju sa mnogim bogatstvima, resursima, povoljnom geografskom lokacijom, na pragu Evrope vracaju u srednji vijek, prave od nje feudalnu drzavu, naglas govore kako je ostavljena u amanet radikalnom islamisti Erdoganu .. stoka nevidjena.
SDP i derivati, te njihove shugonostalgicharske pristalice mi se gade samo zehru manje od ovih SDA idiota.
Mislim da ce se americki uticaj u iducim godinama opet vratiti u BiH, sjetite se govora Rodzera Vikera iz septembra, nismo jos uvijek zaboravljeni.. Nisu ni oni ludi da dozvole da BiH postane tursko-rusko igraliste
-
archi_a
#636 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Da će zbog broja glasova i u preraspodjeli funkcija biti premijeri.Leverage wrote:Šta Parlament BiH Zvizdić again? Šta Kanton Sarajevo Efendić?archi_a wrote:Šta reći za prognoze?hajde da probamo, da imamo o čemu nakon izbora.....
Parlament BiH
Zvizdić again
Pi si entitet
Govedarica
Pederalni entitet
?
Kanton Sarajevo
- Leverage
#637 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ne može Zvizdić biti premijer (tj. predsjedavajući VM) jer je red na Srbina iz RS-a.archi_a wrote: Da će zbog broja glasova biti premijeri.
Broj glasova na izborima uopšte nema nikakve veze s tim ko će obnašati neke funkcije u izvršnoj vlasti. Niti je uopšte nužno da bude na listi za zakonodavni nivo koji bira odgovarajuću izvršnu vlast.
-
archi_a
#638 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo.Leverage wrote:Ne može Zvizdić biti premijer (tj. predsjedavajući VM) jer je red na Srbina iz RS-a.archi_a wrote: Da će zbog broja glasova biti premijeri.
Broj glasova na izborima uopšte nema nikakve veze s tim ko će obnašati neke funkcije u izvršnoj vlasti. Niti je uopšte nužno da bude na listi za zakonodavni nivo koji bira odgovarajuću izvršnu vlast.
Ne mora biti da sam u pravu. Ja tipovo po nekim svojim istraživanjima.
- Leverage
#639 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pitanje Predsjedavajućeg Vijeća Ministara je stvar neformalnog dogovora koji se poštuje i tako će biti iz sada. To će biti neko iz SzP-a ili SNSD-a, zavisno od toga ko bude dio vlasti. To neće biti Zvizdić ni u kojem slučaju.archi_a wrote: Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo.
O ministarstvima se pregovara, o poziciji Predsjedavajućeg VM - ne.
- SmokingMan
#640 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
muzicar_iz_parka wrote:SmokingMan wrote:Gdje taj link do sinoćnjeg simpozija da pogledam....
Si vous plait![]()
![]()
![]()
![]()
- Kolinda
#641 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
Svaki drugi izbor kod Bošnjaka za mene bi bilo iznenađenje.
- Leverage
#642 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Divan je. Niko s takvim stilom ne može popljuvati vlast čiji je i sam dio.
- GandalfSivi
#643 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kako divno nepristrastan pogledKolinda wrote:Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
- Kolinda
#644 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pogled sa strane je najčešće objektivan za razliku kad se gleda iznutra tada su stvari ipak subjektivne...GandalfSivi wrote:Kako divno nepristrastan pogledKolinda wrote:Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
- GandalfSivi
#645 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Cim si se ti uhvatio kandidata iz reda hrvatskog naroda, nisi nepristrasan...Kolinda wrote:Pogled sa strane je najčešće objektivan za razliku kad se gleda iznutra tada su stvari ipak subjektivne...GandalfSivi wrote:Kako divno nepristrastan pogledKolinda wrote:Sinoć sam gledao debatu na FTV i Radončiću nema nitko ni do koljena, iskusan, direktan, dokazano uspješan, nije uhljeb tipa Komšića.
- Kolinda
#646 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kandidata???? Kojeg sam se ja kandidata uhvatio???
- GandalfSivi
#647 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kolinda wrote:Kandidata???? Kojeg sam se ja kandidata uhvatio???
Kolinda wrote:nije uhljeb tipa Komšića
-
asker
#648 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pa bas su tvoji onomad govorili da mjesto premijera pripada stranci sa najvise glasova a da je rotacija izmisljeni dzentlmenski sporazum nigdje propisan. Daleko od toga da ce na nivou drzave SDA imati najvise glasova, tu je SNSD favorit, ali da ja glupa ta nepropisana rotacija - jest.Leverage wrote:Pitanje Predsjedavajućeg Vijeća Ministara je stvar neformalnog dogovora koji se poštuje i tako će biti iz sada. To će biti neko iz SzP-a ili SNSD-a, zavisno od toga ko bude dio vlasti. To neće biti Zvizdić ni u kojem slučaju.archi_a wrote: Pitanje premijera je pitanje preraspodjele ministarstava i dogovora stranaka koje su osvojile vlast na državnom nivou. Koja će pozicija i koje ministarstvo će kome pripasti stvar je pregovora tokom formiranja vlasti. Onaj Bevanda je sto godina ministar finansija i od Daytona naovamo, ja mislim da hrvati drže to ministarstvo.
O ministarstvima se pregovara, o poziciji Predsjedavajućeg VM - ne.
- Leverage
#649 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nisam ni ja fan toga ali ne postoji šansa da se to promijeni u trenutnoj političkoj konstelaciji snaga. SDP je tada pokušao i vidjelo se da ne ide, izgubljeno je previše vremena.asker wrote: Pa bas su tvoji onomad govorili da mjesto premijera pripada stranci sa najvise glasova a da je rotacija izmisljeni dzentlmenski sporazum nigdje propisan. Daleko od toga da ce na nivou drzave SDA imati najvise glasova, tu je SNSD favorit, ali da ja glupa ta nepropisana rotacija - jest.
- Smrcak15
#650 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sinocni skup u Bihacu, fantastican govor kao uvijek , covjek ne samo da je pametan, i ima se sta cuti, nego kako to on objasnjava neke stvari raja se moze nasmijati pravo, pogotovo ono sa punicom na kraju
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 645305410/
prica o punici 25 minuta do kraja
prica o covjeku koji nikad nije bio u Americi a bolje poznaje ameriku od Hadzikadica 7 minuta do kraja