Objektivni navijac wrote:Konkretno,jako konkretno sam te pitao a nisam dobio odgovor. Evo jos jednom da pitam : Jesu li tebi Bosancu i Bosnjaku,Bosanski Srbi braca,rod rodjeni,sunarodnjaci,zemljaci ,sugradjani pa da s njima zajedno pravis MZ,opstinu,regiju ,drzavu il ne

Budi covjek,ne stidi se onoga sto jesi ,reci : Ja sam kleronacionalista,Bog i Bosnjaci i cao. Nemoj nam prodavati muda pod bubrege. Samo ispadas smijesan.
Recimo meni kao Bosnjaku Srbi nisu braca,rod rodjeni,sunarodnjaci,zemljaci.
Sugradjani - to bi trebali biti, u gradjanskoj drzavi u kojoj su svi jednaki pred zakonom i imaju ista prava. Mi se ne trebamo grliti i ljubiti, da bi zivjeli zajedno.
Objektivni navijac wrote:Budi covjek,ne stidi se onoga sto jesi ,reci : Ja sam kleronacionalista,Bog i Bosnjaci i cao. Nemoj nam prodavati muda pod bubrege. Samo ispadas smijesan.
Za Bosnjaka biti nacionalista u okruzenju u kojem se nalazi nije nista lose (tkzv. pozitivna definicija nacionalizma). Bosnjacki nacionalizam cuva glavu i dom. To ne treba brkati sa sovinizmom.
Meni ne smeta ni jedna osoba druge nacionalnosti, na bilo kojoj funkciji sve dok radi u interesu BiH i njenih gradjana. U suprotnom slucaju ja bih bio sovinista.
Bio sam jako pozitivno iznenadjen radom Mirka Šarovića, bivseg Ministra vanjske trgovine. I drazi mi je on kao Srbin bio na toj funkciji od nekog korumpiranog Bosnjaka koji bi narod prodao za saku eura.
Iz nasih medjuetnickih odnosa treba iskljuciti emocije i manipulacije pomirenjem i katarzom. Oprosta i zaborava nema! Sta je ko radio ima dokumentirano u Hagu
Mi sada imamo neku vrstu poslovnog odnosa u koje je ugradjeno pitanje: " Da li si za BiH drzavu ravnopravnih gradjana?
Za nasu buducnost je jedino bitan taj odnos prema zajednickoj drzavi i svim njenim gradjanima. Bratstvo i jedinstvo nikad vise.