Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
MUNAFIK

#626 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by MUNAFIK »

Svuda sam prošao po svijetu ali sigurno je da turski (obican) narod voli nas iz Bosne više nego sto se igdje drugo to moglo osjetiti.

Turska je nasa prijateljska zemlja, ovi sto to negiraju i osporavaju jednostavno nisu dobronamjerni prema BIH!!!
horkesh

#627 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by horkesh »

jefferson wrote: A sta ako oni nisu kako treba? Sto mi nismo kako treba? Mozda ni nisu kako treba?
Nego jel Erdogan djeli vazelin dzaba u Zetri?
Masovni pregib u Zetri za Sultana:

Image
kakavdanakneiskustvu

#628 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kakavdanakneiskustvu »

naš babo,naš sultan,po čemu je on naš?
Smrcak15

#629 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

jefferson wrote: A sta ako oni nisu kako treba? Sto mi nismo kako treba? Mozda ni nisu kako treba?
mozda , ne tvrdi ni ja da su turci andjeli na zemlji

ali treba znati cuvati svoje prijatelje a turci to nama Jesu, ne da nas smatraju prijateljima nego bracom i ta veza se treba cuvati.

samo glupa osoba nezna to cijeniti.
Sto mi nismo kako treba? Mozda ni nisu kako treba?
cuj sta mi nismo kako treba, od birokratije do mucki ispod stola, i prica a gdje sam ja tu u toj prici fazoni :-)
Smrcak15

#630 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

MUNAFIK wrote:Svuda sam prošao po svijetu ali sigurno je da turski (obican) narod voli nas iz Bosne više nego sto se igdje drugo to moglo osjetiti.

Turska je nasa prijateljska zemlja, ovi sto to negiraju i osporavaju jednostavno nisu dobronamjerni prema BIH!!!
ko je bio u turskoj od nas bosanaca zna to :thumbup:

maloumnici nezaju sebe cijeniti a kamoli prijetelja da cijene :-)

ja to odgovornom kazem mi kao narod smo najveci neprijatelji sami sebi.
Ramzess Veliki

#631 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Ramzess Veliki »

Ovo ce biti i poslovna posjeta, nakon ove posjete moci cemo gledati nove nastavke Sulejmana Velicanstvenog, u kojima se vraca kao dzedaj vitez i pridruzuje Avengersima. :thumbup:
jefferson

#632 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by jefferson »

Smrcak15 wrote:

ali treba znati cuvati svoje prijatelje a turci to nama Jesu, ne da nas smatraju prijateljima nego bracom i ta veza se treba cuvati.

cuj sta mi nismo kako treba, od birokratije do mucki ispod stola, i prica a gdje sam ja tu u toj prici fazoni :-)
Ja brace i govana. Vise su u Srbiju ulozili nego u bracu. Na sta smo spali da su nam turci idoli. Fakat mi nista osim diktature nismo zasluzili.
The BEN10

#633 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by The BEN10 »

MUNAFIK wrote:Svuda sam prošao po svijetu ali sigurno je da turski (obican) narod voli nas iz Bosne više nego sto se igdje drugo to moglo osjetiti.

Pa vole i arapi palestince - ko je bio npr na hadžu mogao je vidjeti tako nešto.
Samo, u praksi ta ljubav šteka...
Smrcak15

#634 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

jefferson wrote:
Smrcak15 wrote:

Ja brace i govana. Vise su u Srbiju ulozili nego u bracu. Na sta smo spali da su nam turci idoli. Fakat mi nista osim diktature nismo zasluzili.
zato sto su Srbijanci pametniji od nas bosanaca(bosnjaka, srba, i hrvata) , ljudi rade kako treba posao, olaksaju investitorima, dok mi zakomplikujemo sami sebi a kamoli investitorima, pogledaj samo koliko treba mjeseci da se dobije neki papir oko otvaranja firme i cega sve jos, dok u srbiji i hrvatskoj toj srede za dan dva siguran sam.

i onda mi neko dodje da kaze kako vise ulazu u srbiji, pa i ja bi vise ulagao ako ce mo effektivno suradjivati da imamo svi koristi.

evo recimo hocu da otvorim firmu i da pokrenem biznis, kazu mi treba ti 6 mjesec za neke dozovle, a odes mozda u srbiju tamo srede u roku sedmicu dana, i sta mislis gdje ce onda investitor investirati???
Na sta smo spali da su nam turci idoli.
nisu idoli nikakvi nego treba se zamo cuvbati bratske4 prijateljske veze jer to moze da generise ekonomiju i poslova u Bosni
MUNAFIK

#635 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by MUNAFIK »

The BEN10 wrote:

Pa vole i arapi palestince - ko je bio npr na hadžu mogao je vidjeti tako nešto.
Volili su i nas turci kao narod i 92 i pomagali su koliko su mnogli, ali VLAST u Turskoj nije, isto kao i sa Arapima i Palestincima sada što je situacija!!!

Nema zemlje na ovom svijetu gdje se jedan bosanac generalno može osjecati prihvacenije i ono istinski dobrodošao nego Turske!!!

Sa druge strane politika i ekonomija su stvari interesa, ali opet koliko malo mi DAJEMO opet imamo i u ovom aspektu Tursku kao najveceg prijatelja... Ne budimo glupi fakat...
Hafis

#636 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hafis »

Hoće li nam satalita poslati mukte?
Altsa

#637 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Altsa »

The BEN10 wrote:

Ta ljubav preko zice nije nikome interesantna. daj da nesto konkretno vidimo iz te ljubavi turaka prema bosnjama. dolazak diktatora u BiH je samo da bi se digao pritisak milokradu i cirilicaru. na dodika vec djeluje. valjda ce i na juznogsrbina.
Dozer

#638 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Dozer »

Bodkin wrote:
kmirsad wrote:Ja mislim... bit će to... tresla se gora... rodio se miš...
Slabo će ko više ispušiti tu priču... ispušena je ... do filtera... u ovih 27 godina,,
Aha, svaki izbori to pokazu. Sda sve jaca i jaca :D
Zapravo je SDA sve slabija i slabija, iz izbora u izbore. Tako kazu statistike. A to sto uvijek ostaju u i na vlasti je rezultat koaliranja s "odmetnicima" (SBiH, A-SDA, SBB, pa sada Sepic i Konakovic), sto je njihov ustaljeni i oprobani recept kada vide da idu dole. Odmah se, kao, nadu neki nezadovoljnici koji se odvoje od SDA, osnuju novu stranku, pa pokupe glasove naivnih koji vise ne glasaju za SDA, i odmah nakon izbora - u koaliciju sa SDA. I tako SDA ostaje na i u vlasti zadnjih 15-16 godina.

SDA se trenutno odrzava iskljucivo na glasovima uhljebljenih u institucijama i javnim preduzecima, i njihovim familijama, i to je to. Cisti interes.
I upravo zato sad i rade ovo s Erdoganom, da se pokaze kako je SDA i dalje mocna, kako ima jakog saveznika, blablabla...

A, u sustini, to je samo znak koliko su zapravo oslabili i koliko im je potrebna podrska izvana. Pri tome, potpuno je nesuvislo to nekakvo bratimljenje s Turcima, visevjekovnim okupatorima Bosne, koji su nas na kraju prodali Austrougarima bukvalno kako stoku, za pare.
Last edited by Dozer on 07/05/2018 12:34, edited 1 time in total.
Bodkin

#639 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

MUNAFIK wrote:
The BEN10 wrote:

Volili su i nas turci kao narod i 92 i pomagali su koliko su mnogli, ali VLAST u Turskoj nije, isto kao i sa Arapima i Palestincima sada što je situacija!!!

Nema zemlje na ovom svijetu gdje se jedan bosanac generalno može osjecati prihvacenije i ono istinski dobrodošao nego Turske!!!

Sa druge strane politika i ekonomija su stvari interesa, ali opet koliko malo mi DAJEMO opet imamo i u ovom aspektu Tursku kao najveceg prijatelja... Ne budimo glupi fakat...
Prvo, ko to bira vlast. Padne sa neba?

Drugo, ono gdje napises bosanci, zamijeni sa bosnjaci. Ta ljubav o kojoj procas je strogo na vjersko-historijskoj osnovi. Ili ista vjera ili ako si spreman da volis erdogana kao novog sultana

Uzmes listu zemalja sa najvise ulaganja u bih i krenes od vrha. Sto visocije, to ti treba biti veci prijatelj
Bodkin

#640 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

Dozer wrote:
Bodkin wrote:
kmirsad wrote:Ja mislim... bit će to... tresla se gora... rodio se miš...
Slabo će ko više ispušiti tu priču... ispušena je ... do filtera... u ovih 27 godina,,
Aha, svaki izbori to pokazu. Sda sve jaca i jaca :D
Zapravo je SDA sve slabija i slabija, iz izbora u izbore. Tako kazu statistike. A to sto uvijek ostaju u i na vlasti je rezultat koaliranja s "odmetnicima" (SBiH, A-SDA, SBB, pa sada Sepic i Konakovic), sto je njihov ustaljeni i oprobani recept kada vide da idu dole. Odmah se, kao, nadu neki nezadovoljnici koji se odvoje od SDA, osnuju novu stranku, pa pokupe glasove naivnih koji vise ne glasaju za SDA, i odmah nakon izbora - u koaliciju s SDA. Itako SDA ostaje na i u vlasti zadnjih 15-16 godina.

SDA se trenutno odrzava iskljucivo na glasovima uhljebljenih u institucijama i javnim preduzecima, i njihovim familijama, i to je to. Cisti interes.
I upravo zato sad i rade ovo s Ergoanom, da se pokaze kako je SDA i dalje mocna, kako ima jakog saveznika, blablabla...

A, u sustini, to je samo znak koliko su zapravo oslabili i koliko im je potrebna podrska izvana. Pri tome, potpuno je nesuvislo to nekakvo bratimljenje s Turcima, visevjekovnim okupatorima Bosne, koji su nas na kraju prodali Austrougarima bukvalno kako stoku, za pare.
Tebi je jasno kao i meni i svima da sda ne moze dobiti ispod 30% glasova. Da, to su mozda uhljebi ali ti ce uhljebi biti vjecno uhljebi i to je najstabilnija glasacka baza. Plus ruralni dijelovi gdje niko nikad osim sda ne moze proci.

Jedino sto se mijenja je izborni partner jer mozda ove godine neka od ostalih stranaka nece iz principa u koaliciju, ali to znaci da ce se osuti u iduce 4 jer ljudi koji je cine su tu samo iz jednog razloga, a to je vlast ili uhljebljenje.

A ovo dugogodisnje furanje na turke je pokusaj stvaranja nove generacije neosdaovaca. Vidjecemo hoce li uspjeti.

Ono sto znam je da se stranka vodi kao dinastija. Ne znam ima li jos neka stranka u bih da je prvo otac, pa sin pa ce uskoro i zena od sina biti na vrhu. Lici na siriju
Ned071

#641 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Ned071 »

Dozer wrote: Zapravo je SDA sve slabija i slabija, iz izbora u izbore. Tako kazu statistike.
potpuno netacno. raste im broj glasova za oko 20 hiljada na svakim od zadnja cetiri izbora... najmanje glasova imali su na izborima nakon alijine smrti
MarlboroGold

#642 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by MarlboroGold »

Meni će švabe uvijek biti braća. Kakvi turci...
Fudo Bosna

#643 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo Bosna »

Pazi, mozda ova dogadjaj , kao predizborni miting AK partije i nije pozitivan za BIH, sto ne znaci da nam Turska nije prijatelj, mada imamo i gore i vulgarnije izlive "ljubavi", iz Srbije i Hrvatske, dodje ti lik u posjetu BIH, ignorise Sarajevo a obilazi tzv " rvatske krajeve", ili ga doceka , drugog lidera, entitetski predsjednik kao da je i sa obiljezjima taj entitet u BIH suverena "drzava", a ne obican entitet unutar drzave i Republika Turska , za razliku od susjeda nam , i lidera druga dva BIH naroda, POSTUJE suverenitet drzave BIH, ali ovdje je drug, nesto drugo u pitanju?

Tacno je da je turski narod prijateljski raspolozen opcenito, a Bosnjaci u Turskoj posebno, pogotovu sto ; Izmir , Istanbul, Yalova, Bursa, Izmit itd, imaju na milione Bosnjaka , i o tome sam vec pisao , vise mozda ima Bosnjaka u Turskoj nego Hrvata u Hrvatskoj, najblizi saradnici Erdogana su Bosnjaci i to bi samo budala, a ne narod i drzava, koji sa ne mogu bas " pohvaliti", velikim brojem prijatelja i lobista u svijetu,a oni su , ponavljam, pisao sam ranije; 2 sila NATO pakta, medju 10 najjacih vojnih sila u svijetu, 15 ta ili 17 najjaca svjetska ekonomija. I Srbija im se dodvorava i Hrvatska, a Bosna, a Bosnjaci posebno ih, kao trebaju smatrati "okupatorima " i ignorisati ih, ludost i teorija ,koja je, "nidje veze"?! :-)

Treci faktor koji moras uzeti u obzir, najmanje 50% " dobronamjernih", koji pljuju po Erdoganu ili jos vise po Turskoj, na ovom forumu nisu uopste Bosnjaci, a "glume Bosnjake", i to; nickovima, pricom; to nije dobro za nas " Bosnjake" a lik je nebosnjak i na taj nacin "odradjuje" , svoj forumski "poslic". I ovi kojo su Bosnjaci , su nikakav pokazatelj stava , po pitanju prijateljstva sa Turskom vecine Bosnjaka, pa dovoljno je vidjeti da minorna stranka, tipa; " Nasa stranka", ima vise postova , nego jedna , kakva god da je ; SDA ili SDP, koje su , kakve god da su, neki predstavnici ovog naroda, eto, "nebitan je " ,Bake, Niksic, a kao Pedja je neko "bitan" i on kao neki lider a lik minoran kao i stranka koja se ovdje, vise nego ofirno, na silu , forsira? Smjesno. Dakle ismijavaju se i nipodastavaju daleko ozbiljnije stranke, ali sta ces , to se forsira, znaci klix forum, nazalost, nije mjerilo misljenja vecine Bosnjaka, ni u kom slucaju, a to su pokazali mnogi izbori u povijesti i totalne "fule" u prognozama , dobrog broja forumasa na ovom forumu !
:bih:
arzuhal

#644 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by arzuhal »

Jes', al' jedno je Turska i turski narod a drugo je, ipak, Erdogan i AKP. Dakle nakon Erdogana podržavam i dolazak CHP i drugih turskih partija da održe neki predizborni miting u BiH, ne mora Zetra, može neka manja sala ako nemaju pristalica...
JThomas

#645 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by JThomas »

auuuuuuuuuu...

šta je sljedeće, da je jedno bosna i bošnjački narod a drugo SDA? :mrgreen:
Smrcak15

#647 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

Turska prije i poslije Erdogana
Smrcak15

#648 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

Fudo Bosna wrote: Treci faktor koji moras uzeti u obzir, najmanje 50% " dobronamjernih", koji pljuju po Erdoganu ili jos vise po Turskoj, na ovom forumu nisu uopste Bosnjaci, a "glume Bosnjake", i to; nickovima, pricom; to nije dobro za nas " Bosnjake" a lik je nebosnjak i na taj nacin "odradjuje" , svoj forumski "poslic". I ovi kojo su Bosnjaci , su nikakav pokazatelj stava , po pitanju prijateljstva sa Turskom vecine Bosnjaka, pa dovoljno je vidjeti da minorna stranka, tipa; " Nasa stranka", ima vise postova , nego jedna , kakva god da je ; SDA ili SDP, koje su , kakve god da su, neki predstavnici ovog naroda, eto, "nebitan je " ,Bake, Niksic, a kao Pedja je neko "bitan" i on kao neki lider a lik minoran kao i stranka koja se ovdje, vise nego ofirno, na silu , forsira? Smjesno. Dakle ismijavaju se i nipodastavaju daleko ozbiljnije stranke, ali sta ces , to se forsira, znaci klix forum, nazalost, nije mjerilo misljenja vecine Bosnjaka, ni u kom slucaju, a to su pokazali mnogi izbori u povijesti i totalne "fule" u prognozama , dobrog broja forumasa na ovom forumu !
dobar je ovo fazon da se vidi ko je ko ovdje :D onako mislis po prici i nicku Bosnjo neki ali jok vraze, cim on pocne pricu turci okupatori ovo ono, a znamo dobro od koga dolaze takve price
insomnia78

#649 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

Smrcak15 wrote:
Fudo Bosna wrote: Treci faktor koji moras uzeti u obzir, najmanje 50% " dobronamjernih", koji pljuju po Erdoganu ili jos vise po Turskoj, na ovom forumu nisu uopste Bosnjaci, a "glume Bosnjake", i to; nickovima, pricom; to nije dobro za nas " Bosnjake" a lik je nebosnjak i na taj nacin "odradjuje" , svoj forumski "poslic". I ovi kojo su Bosnjaci , su nikakav pokazatelj stava , po pitanju prijateljstva sa Turskom vecine Bosnjaka, pa dovoljno je vidjeti da minorna stranka, tipa; " Nasa stranka", ima vise postova , nego jedna , kakva god da je ; SDA ili SDP, koje su , kakve god da su, neki predstavnici ovog naroda, eto, "nebitan je " ,Bake, Niksic, a kao Pedja je neko "bitan" i on kao neki lider a lik minoran kao i stranka koja se ovdje, vise nego ofirno, na silu , forsira? Smjesno. Dakle ismijavaju se i nipodastavaju daleko ozbiljnije stranke, ali sta ces , to se forsira, znaci klix forum, nazalost, nije mjerilo misljenja vecine Bosnjaka, ni u kom slucaju, a to su pokazali mnogi izbori u povijesti i totalne "fule" u prognozama , dobrog broja forumasa na ovom forumu !
dobar je ovo fazon da se vidi ko je ko ovdje :D onako mislis po prici i nicku Bosnjo neki ali jok vraze, cim on pocne pricu turci okupatori ovo ono, a znamo dobro od koga dolaze takve price
A Turci nisu bili okupatori?
Smrcak15

#650 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

insomnia78 wrote:
Smrcak15 wrote:
A Turci nisu bili okupatori?
oslobodioci druze, oslobodioci :D

sta su nasi preci Bogumili prodeverali zbog vatikana i njihove hereze pa su dolaskom turaka trazili spas u njima jer bogumilstvo je licilo islamu pa zato je masovan preleazak na islam bio.
Post Reply