Zato Sejdic-Finci nalaze da se biraju "dva clana" umjesto "jedan bosnjak i jedan hrvat" i zbog toga je ova panika i frtutma oko izbornog zakona..Banksy wrote:Sve dok nam pri glasanju za jednog od tri, ne budu tražili ličnu kartu i izjašnjavanje koji smo od ta tri, slobodni smo da biramo koga želimo. To i jeste dejtonski feler jer miješa etničko, građansko i entitetsko, istovremeno ukidajući mogućnost da svako glasa za svakoga, neovisno o mjestu življenja i etničkoj pripadnosti, što je neviđeno u modernim, demokratskim društvima.Ned071 wrote:
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog
Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira
neposredno sa teritorije Republike Srpske.
kad se boldovano promijeni, onda mozemo razgovarati...
Sve dok nam sistem, ovako nakaradan i neprirodan, dopušta svaki mogući inženjering, budi siguran da će ga nemilice i biti.
Boriša Falatar - predsjednik?
- 512MB
#626 Re: Boriša Falatar - predsjednik
- Banksy
#627 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Je li zaista istina da je Komšićev ambasador Nerkez Arifhodžić pri etničkom izjašnjavanju, a vezano za ambasadorske pozicije, jednom bio Bošnjak, drugi put Hrvat, treći put Bosanac?Ned071 wrote:
donijece ti srecu glasanjem za budzet institucija bih, imenovanjem ambasadora?
-
putokaz1
#628 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Gore je što meni Država otima imovinu nego što Finci nemože biti kandidat za Predsjedništvo
Finci i da bude kandidat NEMOŽE pobjediti
a meni ode sve što imam jer NEMAMO PRAVNE DRŽAVE
mnogo se borimo za Ustav a upravni organi i službenici ne rade svoj posao
Finci i da bude kandidat NEMOŽE pobjediti
a meni ode sve što imam jer NEMAMO PRAVNE DRŽAVE
mnogo se borimo za Ustav a upravni organi i službenici ne rade svoj posao
- kmirsad
#629 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Sa MIRSADOM, 20 najtezih godina zajednoBloo wrote:kmirsad wrote:channel10 wrote:Tebi je Mirsade najbolje da prespavas tu nedjelju![]()
Zbog takvih kao sto si ti nam se istorija i ponavlja.
- kmirsad
#630 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Banksy wrote:Je li zaista istina da je Komšićev ambasador Nerkez Arifhodžić pri etničkom izjašnjavanju, a vezano za ambasadorske pozicije, jednom bio Bošnjak, drugi put Hrvat, treći put Bosanac?Ned071 wrote:
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#631 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Banksy wrote: Je li zaista istina da je Komšićev ambasador Nerkez Arifhodžić pri etničkom izjašnjavanju, a vezano za ambasadorske pozicije, jednom bio Bošnjak, drugi put Hrvat, treći put Bosanac?
kada se sjetim nerkeza. gdje njega nađe.
- Banksy
#632 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Komšićevi kadrovi.kmirsad wrote:Banksy wrote:Je li zaista istina da je Komšićev ambasador Nerkez Arifhodžić pri etničkom izjašnjavanju, a vezano za ambasadorske pozicije, jednom bio Bošnjak, drugi put Hrvat, treći put Bosanac?Ned071 wrote:
![]()
![]()
Arifhodžić na prvo ročište nije došao jer je još uvijek na veleposlaničkoj dužnosti u Rimu, a jako je zanimljivo da se sada tijekom policijske istrage izjasnio nacionalno kao Bosanac iako je zadnjih osam godina uposlen u Rimu kao Hrvat, a prije toga obnašao je veleposlaničko mjesto u Turskoj kao Bošnjak.
- Ned071
#633 Re: Boriša Falatar - predsjednik
"nikad da naučimo, a zgrozimo se kada dođe jedna matavijenko i kaže da je u bosni i hercegovini bio građanski rat, ili kada kurz izjavi da se bošnjačkim ženama plaća da izađu pokrivene na ulicu."
dakle, nije stvar kukica ili susnjara (isti ublehaski k..c obojica), nego onoga sto mi saljemo u svijet i generalne percepcije muslimana u evropi danas... dvije trecine drzave ti govori da je bio gradjanski, pola sarajeva ne moze nacrtane arape turiste gledat, koji ti ovdje pare ostavljaju i od kojih zivi puno ljudial mi cemo slusat sta kurz misli o tome i pjenit o tome... pogledaj dopisnike voa ili dw ili tzv. nezavisne sta su im teme dokumentaraca... vehabije, maoca, dzemati... licemjerni smo malo, zar ne... usaid daje grantove za to, hza takve price
i da banksy, tacno je za arifhdozica. komsic je inace trebao slati ambasadore iz tzv. hrvatske kvote. umjesto toga u diplomatiju ode nerkez. ili danka savić...
dakle, nije stvar kukica ili susnjara (isti ublehaski k..c obojica), nego onoga sto mi saljemo u svijet i generalne percepcije muslimana u evropi danas... dvije trecine drzave ti govori da je bio gradjanski, pola sarajeva ne moze nacrtane arape turiste gledat, koji ti ovdje pare ostavljaju i od kojih zivi puno ljudial mi cemo slusat sta kurz misli o tome i pjenit o tome... pogledaj dopisnike voa ili dw ili tzv. nezavisne sta su im teme dokumentaraca... vehabije, maoca, dzemati... licemjerni smo malo, zar ne... usaid daje grantove za to, hza takve price
i da banksy, tacno je za arifhdozica. komsic je inace trebao slati ambasadore iz tzv. hrvatske kvote. umjesto toga u diplomatiju ode nerkez. ili danka savić...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#634 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kurz i svi oni pričaju na bazi onoga što im njihovi prvi saradnici kažu, a saradnici kupe informacije preko obavještajnih službi, ali i preko ambasadora. ambasadori su ti koji kreiraju sliku bosne i hercegovine u svijetu i ako naš ambasador u austriji tvrdi da je bio građanski rat, onda će i kurz to tvrditi. što on ima pričati drugačije, od zvaničnog predstavnika jedne države.Ned071 wrote:"nikad da naučimo, a zgrozimo se kada dođe jedna matavijenko i kaže da je u bosni i hercegovini bio građanski rat, ili kada kurz izjavi da se bošnjačkim ženama plaća da izađu pokrivene na ulicu."
i ti radiš klasičnu zamjenu teza, jer kurz nije spominjao arape, niti bilo ko, već lakalno bosanskohercegovačko stanovništvo, a ti u taj kontekst hoćeš da uguraš arape.
a dokumentarce su pravili o svima, o četnicima, ustašama, neofašistima iz hrvatske i srbije, ali i o vehbijama i šta tu dalje da komentarišem? to je novinarska sloboda, a mi živimo u demokrtiji u kojoj svako može reći šta hoće.
- Ned071
#635 Re: Boriša Falatar - predsjednik
otiđi na voa bosnian, ukucaj vehabije u pretragu, pa onda ukucaj ustase...
zatim otiđi na dw, uradi isto. radikalizacija bih, strah od napada, strah od islamista, nova radikalizacija. sve to rade "nasi" ljudi jer to pali kod stranaca, to se plaća grantovima... a tako se stvara slika zemlje u svijetu... kurzove izjave, orbanove izjave, kolindine izjave su samo logican slijed...
odosmo predaleko do teme, jbg...
zatim otiđi na dw, uradi isto. radikalizacija bih, strah od napada, strah od islamista, nova radikalizacija. sve to rade "nasi" ljudi jer to pali kod stranaca, to se plaća grantovima... a tako se stvara slika zemlje u svijetu... kurzove izjave, orbanove izjave, kolindine izjave su samo logican slijed...
- malakh
#636 Re: Boriša Falatar - predsjednik
zato što ustaštvo i četništvo postoje preko 70 godina i o njima se dosta pisalo, dok je pojava selefija u bosni i hercegovini još uvijek relativno nov pojam.Ned071 wrote:otiđi na voa bosnian, ukucaj vehabije u pretragu, pa onda ukucaj ustase...
ali što reče, možemo o tome na vijek vijekova. uglavnom, bit svega jeste da su ambasadori veoma bitni, i da nije baš nevažno ko su oni.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#637 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Humanitarac nisam te prepozno... a ljiljan dze ljiljan... HAIako mu je ovo prvi angažman u bh. politici Boriša Falatar iza sebe ima dugo iskustvo rada u međunarodnim institucijama. Iskustvo je sticao u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Bio je UNESCO-ov koordinator za krizni odgovor na rješavanju humanitarnih operacija u Južnom Sudanu, Libiji, Siriji, Iranu i Palestini.
Radio je u kabinetu bivše generalne direktorice UNESCO-a Irine Bokove.
- Kikibombona
#638 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne znam ko bi pobijedio u tom slucaju. Vjerovatno bi Covic imao vece sanse. Medjutim, ako bi SDP i DF podrzali Falatara kao jedinog kandidata tzv. 'gradjanske opcije', bio bi apsolutni favorit protiv Covica. I ovdje se ne radi o Borisi Falataru kao Mesiji. On je samo paradigma koju trebamo slijediti. Trebaju nam novi, mladi ljudi, koji razmisljaju o buducnosti. Samounistit cemo se ako nastavimo zivjeti u proslosti. Lijepo kaze Falatar, parafraziram: 'ne mozemo 24h zivjeti u proslosti, hajmo zivjeti sadasnjost i buducnost, a proslost koristiti za pouku da se u buducnosti ne ponovi'. Ljudi poput Komsica 100% zive u proslosti. Uz to, radi se o totalno nesposobnom i nekompetentnom covjeku. Zar smo toliko bolesni da glasamo za proslost i vjecno levitiranje oko uzasne proslosti!?? Mazohizam, stokholmski sindrom, koji kurac? Normalni ljudi ovo ne mogu podnijeti, odlaze iz drzave. Gubimo ljude. Moj kum je Bosnjak po nacionalisti, ako je vazno, sposoban i mlad covjek. Imao je ovdje sve i otisao u Njemacku sa zenom i dvoje djece, smatra da ovdje djecu nije sigurno odgajati. Otice ljudi, ostat ce zombiji koji padaju na Zeljka, Bakira i slicne spodobe.malakh wrote:i ponovo mi nisi odgovorio na ključno pitanje, a to je, ko bi pobijedio za hrvatskog člana predsjedništva u kombinaciji čović, falatar, cvitanović, lijanović, pod uslovom da sdp i df guraju bošnjaka? nema potrebe da se igramo demagogije i pričamo kako je u ovoj državi i kakve spodobe vladaju. priča ižvakana milion puta, prepričana kroz sva usta građana bosne i hercegovine i onda dođu izbori i ubjedljivo pobijede ti što ih ti nazivaš spodobama. to je slučaj za duboku i dugotrajnu psiho-mentalnu analizu.
to pragmatiziranje da je falatar, za kojeg smo svi čuli prije par dana i koji ima lijepu priču, je malo neozbiljno. pogotovo u političkom sistemu kakav je u bosni i hercegovini, gdje postoji milion opcija da se neko dokaže i pokaže.
nisam ni ja plaho za komšića, kao jedinke, ali za projekat komšić jesam itekako, jer se na tom projektu polaže ispit iz građanske države i koliko smo zapravo spremni za nju. projekat komšić može biti i neko drugi, tipa slave kukića, željka šaina, ivana lovrenovića, ali to teško može biti neko ko se tek pojavi na političkoj sceni.
i kada odgovoriš na moje pitanje, tada možemo uči u detaljnije rasprave, a pogotovo oko toga kolike su šanse faltara da pobijedi čovića, a kolike su šanse komšića, pa čak i to sa kime će biti bolja budućnost, sa čovićem ili komšićem.
i da, falatar kod duške. šta je falatar rekao što mi nismo znali, a šta je ponudio kao rješenje? eu fondovi, milijarda i po eura ili maraka, mladi odlaze, sve države regiona imaju status članice sem nas, treba razgovarati sa građanima i slušati šta imaju da kažu? sve si to znao i prije nego li je došao falatar, zar ne?
Ti kontas da je sreca za Bosnjake/Bosance naguziti Hrvate. Nije jarane, budi siguran da nije. 90% Hrvata prezire Komsica. On za Hrvate nije nista uradio, kao sto nije za druga dva naroda i gradjane koje satro predstavlja. Zasto neko, pri zdravom razumu, gura takvog kandidata? Radi malo goriva za zlobu i niske strasti sto ce se kamenjarci upaliti? Je li to dobro za BiH i narode u BiH? Nije! Vec smo vidjeli da nije. Zeljko Komsic nije napravio NISTA. Samo je homogenizovao i radikalizovao hrvatski narod ciji su nacionalisticki predstavnici u politickoj ofanzivi i prijete da ce blokirati cijelu drzavu. Nista drugo nije postigao. Predsjednistvo ne moze oslabiti nijednu od tri komponente u BiH, taman da sve tri pozicije zauzmu srpski, hrvatski ili bosnjacki nacionalisti. Predsjednistvo ne moze mijenjati drzavno uredjenje. Jedan moderan, pro-evropski politicar, neopterecen ratnim desavanjima, na takvoj poziciji moze uciniti dosta na promociji nove i druge BiH. Ljudi poput Falatara ce hodati po svijetu i lobirati za BiH, a ne srati iz sarajevskog ureda i potpaljivati vec zapaljenu atmosferu. Hrvatski clan predsjednistva mora graditi dobre odnose sa hrvatskim narodom i konkretno pomoci Hrvatima. Suludo je birati Hrvata koji nece raditi za Hrvate, koji ne smije ili ne zeli posjetiti dominatno hrvatske predjle u BiH. Ovo je Balkan druze i sve se pamti. Sutra moje ili tvoj dijete moze ispastati radi necega sto danas radimo. Politika 'naguzimo Hrvate' je pogresna i dugorocno moze donijeti razne nevolje. A Hrvate ne mozemo naguziti na taj nacin, ovdje su pozicije zacimentirane i silom se nista ne moze postici. Treba nam lijepe rijec i konkretna djela. Komsic je ojacao hrvatski nacionalizam u BiH. Posto volis postavljati pitanja, da i ja tebi postavim jedno: kakvu je konkretnu stetu ŽK napravio hrvatskom nacionalizmu ili sta je dobro donio drzavi BiH, narodima i gradjanima?
-
The 51st State
#639 Re: Boriša Falatar - predsjednik
fora je sto ce zamjeriti bosnjacima i ako eventualno izaberu falatara, principijelno sovinisticki pristup bh hrvata po tom pitanju nece nista promijeniti.
-
putokaz1
#640 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ljevica je imala 2 kandidata 2014-Poražena a sad su promjenili nešto idu sa
TRI
TRI
- kmirsad
#641 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Doče li barem SDP podržati Falatara... Hoče li kandidirati Bečirevića... pa podržati obadvojicu... 
-
putokaz1
#642 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Članovi SDP su rekli bećirević ali on neće da izgubi od Hanume Sebije
nego KMIRSAD da li već krenuo od kuće do kuće svojom ulicom,Tuzlom da agituješ za NS,da dijeliš letke,da organizuješ biračke odbore,popisuješ potencijalne glasače,ko vamdovlači starije ko uvodi njih,ko glasa umjesto njih...Spreman za Izbore?
nego KMIRSAD da li već krenuo od kuće do kuće svojom ulicom,Tuzlom da agituješ za NS,da dijeliš letke,da organizuješ biračke odbore,popisuješ potencijalne glasače,ko vamdovlači starije ko uvodi njih,ko glasa umjesto njih...Spreman za Izbore?
- kmirsad
#643 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Taki su oni... multietični ... četri u jedan...Banksy wrote:
Komšićevi kadrovi.
Arifhodžić na prvo ročište nije došao jer je još uvijek na veleposlaničkoj dužnosti u Rimu, a jako je zanimljivo da se sada tijekom policijske istrage izjasnio nacionalno kao Bosanac iako je zadnjih osam godina uposlen u Rimu kao Hrvat, a prije toga obnašao je veleposlaničko mjesto u Turskoj kao Bošnjak.
Pitanje za milion... ima li u Bosni... i jedan funkcioner da se protiv njega ne sprovode istražne ili predistražne radnje...
Last edited by kmirsad on 24/04/2018 14:49, edited 1 time in total.
- kmirsad
#644 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bi ja... ali me niko nije zvao...putokaz1 wrote:Članovi SDP su rekli bećirević ali on neće da izgubi od Hanume Sebije
Ali ako zovnu... ja ću po soliterima u kojima rade liftovi... odem na zadnji sprat... pa nizbrdo, od vrata do vrata...ko nekad kad smo prodavali one komplete sa 10 novogodišnjih čestitki...
Last edited by kmirsad on 24/04/2018 14:50, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#645 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Od kako postoji troclano Predsjednistvo BiH, navedi jednu sekundu da situacija nije bila ovakva kako si opisao gore.Ned071 wrote:znas dobro na sta mislim, ne pametuj...Mirza007 wrote:Pa vec jeste jedan covjek-jedan glas za bilo koga, barem sto se izbora clanova Predsjednistva tice.Ned071 wrote: donijece ti srecu glasanjem za budzet institucija bih, imenovanjem ambasadora? hajde, malo ti za sriću triba... nije to posteno... dok ne bude jedan gradjanin, jedan glas za bilo koga, bosnjaci ne trebaju glasati za predstavnike druga dva naroda... i obratno
Malo prostudiraj Ustav BiH, clan V prije nego napises nesto na ovu temu.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog
Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira
neposredno sa teritorije Republike Srpske.
kad se boldovano promijeni, onda mozemo razgovarati...
- Kikibombona
#646 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Srbi u BiH su maksimalno zatucan i primitivan narod (kao i druga dva naroda). Veliki broj progresivnih Srba se rasuo diljem svijeta. Normalan Srbin, modernih shvatanja i pogleda na svijet, ne moze prihvatiti Dodika, Ivanica i slicne spodobe. Imao sam kontakt sa takvim Srbima. Ljudi kazu: 'doslo je vrijeme seljacina, ne izlazim na izbore, neka rade sta hoce'. To mi je rekao kolega iz Banjaluke, posto firma ima predstavnistva u cijeloj BiH. Dakle, ljudi su se povukli i gledaju sta se desava. Ljubinka Kulusic bi se tesko predstavila narodu radi medija koji su pod sapom nacionalisticke pozicije i opozicije. I da ima pristup medijima, ne bi mogla dobiti vise od 10-20% glasova. Potrebno je mijanjati svijest naroda a za to treba vrijeme. Srpski narod nije politicki ugrozen, stavise, uziva povlasten polozaj sto nije dobro ni za koga na duze staze. Nema nikakve prepreke da Ljubinka bude izabrana. Jedina prepreka je zatucanost i isprani mozgovi.arzuhal wrote:Srbi iz RS-a će glasati za Dodika ili Ivanića. Srbi neće listom glasati za mladu Srpkinju, u svijetu školovanu umjetnicu i znanstvenicu Ljubinku Kulišić iz Zvornika koja želi da promijeni nešto, da donese neku novu energiju, poštenje, itd. *ebe se njih za to: Dodik ili Ivanić. Prije Dodik. Gvardijan.
Hrvati, što zbog nacionalističkih manipulacija što zbog različitih činjenica (najmalobrojniji, etnički strahovi...), u "najvećem broju" će se okupiti, vjerovati je, oko kandidata kojeg će izbaciti HNS, a ne oko Boriše Falatara: mladog, obrazovanog Hrvata sa iskustvom rada u međunarodnim organizacijama, itd.
Bošnjaci nemaju mladog, učenog, vani obrazovanog Bošnjaka koji bi unio novu energiju, ideje, neku novu politiku, itd. ali imaju jednog takvog starog a "bez starca nema komarca".
Zato će Bošnjaci glasati za mladog Hrvata.
Hrvati kao 'politicki narod' imaju najgori polozaj i postoji bojazan da ce u buducnosti biti jos gore. Uz to, zatucani su i primitivni jednako kao Srbi. Da smo normalni kao sto nismo, dva dominantna naroda, Bosnjaci i Srbi, bi ucinili sve potrebno da Hrvate oslobode strahova kako bi se svi zajedno razvijali na normalan nacin. Medjutim, jedni i drugi zele naguziti Hrvate a i Hrvati njih. Niko da pruzi ruku i pokusa na normalan nacin nesto napraviti. To jeste priroda nacionalizma, neprihvatanje kompromisa. Apsolutna pobjeda ili nista. A to nas lako moze dovesti do novih stradanja na ovom tragicnom podneblju. Zrtva moze biti bilo ko.
Prva dva pausa su tacna. U trecem si bespotrebno karikirao. Upravo suprotno. Bosnjaci su isto tako zatucani i primitivni, da ne propustim reci. Medjutim, za razliku od Srba i Hrvata, kod Bosnjaka upravo ima ideja i energije za novu politiku. Narocito ima kod onih 3-4% koji se izjasnjavaju kao Bosanci. Kod njih je energija i zelja za promjenama narocito izrazena. Primjer su ljudi poput Dozera i sl.
I ako izaberemo ovog Hrvata, Falatara, on mora graditi dobre odnose sa hrvatskim narodom. To mu je posao. Ja cu glasati za njega da pomogne Hrvatima, na konkretan nacin, da lobira za investiranje u Hercegovini ili srednjoj Bosni itd. Necu glasati za njega da naguzim Hrvate, toliko ne mogu biti pogan. Covic je monstrum koji je ojadio Hrvate vise nego bilo ko u BiH. Radi Coviceve politike Hrvati napustaju BiH radi cega sam iskreno tuzan iako nisam Hrvat.
Zlonamjernost se vraca kao bumerang, kad-tad. Svaki pokvaren covjek, koji drugima zeli zlo, zasluzi da mu se karma osveti. Najgore od svega je sto radi naseg cinjenja danas nasa djeca sutra mogu ponovo proljevati krv. Svi se osilimo, mislimo da smo jaki, a sutra bilo ko od nas moze biti zrtva.
- Ned071
#647 Re: Boriša Falatar - predsjednik
mirza 007, za kog mogu glasati gradjani iz rs?
- Kikibombona
#648 Re: Boriša Falatar - predsjednik
I ja cu mu zamjeriti ako za Hrvate nista ne uradi.The 51st State wrote:fora je sto ce zamjeriti bosnjacima i ako eventualno izaberu falatara, principijelno sovinisticki pristup bh hrvata po tom pitanju nece nista promijeniti.
Ako bude izabran, on ima obavezu konkretno pomoci Hrvatima, pa onda Bosnjacima, Srbima i ostalim gradjanima.
Falatar ima obavezu lobirati po svijetu i dovesti investitore u Hercegovinu, srednju Bosnu ili bilo koju drugu regiju gdje dominatno zive Hrvati. To je konkretna i opipljiva pomoc, rad za narod.
Iako nisam Hrvat, Srbin niti Bosnjak, ja imam pravo glasati za koga hocu, kao sto ima svaki drugi gradjanin u ovoj drzavi. Samo ne zelim glasati za nekoga ko zeli naguziti Hrvate. Nemam tu dozu pokvarenosti u sebi, na svu srecu. Za Falatara cu glasati jer smatram da je bolja opcija od Covica i Komsica.
-
Mirza007
#649 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa pise u Ustavu. Za Srbina iz RS.Ned071 wrote:mirza 007, za kog mogu glasati gradjani iz rs?
Srbi iz Federacije mogu glasati za Hrvata ili Bosnjaka iz Federacije.
- Ned071
#650 Re: Boriša Falatar - predsjednik
pa jel ti sad jasno o cemu govorim il i dalje pametujes?