DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#626 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by amar1994 »

kakva trkalica , s2000 i m3 :D , nisu trkaci auti :oops: :lol:

kad ja sibne na 9000 , vidio i cuo u HR jednom :lol: :run:
mad_max_ba

#627 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by mad_max_ba »

amar1994 wrote:kakva trkalica , s2000 i m3 :D , nisu trkaci auti :oops: :lol:

kad ja sibne na 9000 , vidio i cuo u HR jednom :lol: :run:
sačekajmo vauvau

da vidimo ima li on koju pametnu na tu temu
:D
Dozer

#628 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Dozer »

Nisu trkace, ali jesu visokoturazne masine. Cim to bez crvenog ide preko 7000, to je - trkalica :D
Imao sam nekad 2001. Megana 1.8. Ne sjecam se konjaze (mislim da je bilo 120), a ni obrtnog momenta, ali se sjecam da nije imao uopste crveno na obrtomjeru. U uputstvu pisalo da se moze voziti "bez ogranicenja" u tom smislu. A imao 7500 na raspolaganju. Kako je taj autic isao, to je za ne povjerovati. Bio jedini s tim motorom ovdje, jer se taj motor nije isporucivao u BiH, iz nekog razloga... I danas ga vidjam na cesti ponekad. Ide jos uvijek, a u servisu mi kazu da je presao preko 300.000 i da je i danas k'o Singerica.

A sad ce vauvau, alltogether sa dr.sci. sestricnom :D
Last edited by Dozer on 15/05/2018 16:14, edited 2 times in total.
beni-bu-man

#629 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:NIsu trkace, ali jesu visokoturazne masine. Cim to bez crvenog ide preko 7000, to je - trkalica :D

A sad ce vauvau, alltogether sa dr.sci. sestricnom :D
ja mislim da on nas fura, ocam
Dozer

#630 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Dozer »

Ma nema veze i da fura. Zabavan je :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#631 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by konektovan »

mad_max_ba wrote:
konektovan wrote:
Tu se samo radi o brojkama, perfornanse na kraju su skoro iste. Kakve veze sto saltas na 3800 kad postizes iste brzine k'o i benzinac na 5500?!
kako ba,

haj molim te kako

de prosvijetli me

ne postižeš iste brzine ba

uzmimo da na dieselu trebaš šaltat na 3500 rpm, a na benzincu na 5500 rpm

na dieselu si u četvrtoj a na benzincu u pola treće, izgubio si dragocjeno vrijeme šaltajući na dieselu dok si na bemzincu ubrzavao....

baš bih te sad na crtu :chmoljava: 400 mtr :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja svojim dizelom od 90 konjica, poderem benzinca iste snage k'o od šale, a o medju ubrzanjima da ne pricam. :lol:
beni-bu-man

#632 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
mad_max_ba wrote:
konektovan wrote:
Tu se samo radi o brojkama, perfornanse na kraju su skoro iste. Kakve veze sto saltas na 3800 kad postizes iste brzine k'o i benzinac na 5500?!
kako ba,

haj molim te kako

de prosvijetli me

ne postižeš iste brzine ba

uzmimo da na dieselu trebaš šaltat na 3500 rpm, a na benzincu na 5500 rpm

na dieselu si u četvrtoj a na benzincu u pola treće, izgubio si dragocjeno vrijeme šaltajući na dieselu dok si na bemzincu ubrzavao....

baš bih te sad na crtu :chmoljava: 400 mtr :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja svojim dizelom od 90 konjica, poderem benzinca iste snage k'o od šale, a o medju ubrzanjima da ne pricam. :lol:
amateri 8-)
beni-bu-man

#633 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Ma nema veze i da fura. Zabavan je :D
bas bi volio vidjeti tu diskusiju tebe i te imaginarne dr.sci. sestricne :mrgreen:
konektovan

#634 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by konektovan »

Amateri, profesionalci, svejedno je, kad nemere, onda nemere. :mrgreen: :lol:
mad_max_ba

#635 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by mad_max_ba »

beni-bu-man wrote:
konektovan wrote:
amateri 8-)
baš
:chmoljava:

garant žene

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#636 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:Amateri, profesionalci, svejedno je, kad nemere, onda nemere. :mrgreen: :lol:
to svakako, maloprije vozim od kolegice clio 1.2, bolje da sam pjehe iso :mrgreen:
konektovan

#637 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:
konektovan wrote:Amateri, profesionalci, svejedno je, kad nemere, onda nemere. :mrgreen: :lol:
to svakako, maloprije vozim od kolegice clio 1.2, bolje da sam pjehe iso :mrgreen:
Ja mislim da nema anemicnijeg auta od dacie sandero 1.4, ali isto tako, taj motor daje osjecaj da mozes zemaljsku kuglu spičiti u cugu. :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#638 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by mk ultra »

beni-bu-man wrote:
Taj motor ide dobro poslije 4000 u\min

Pregurao sam kilometara i kilometara i preticao svasta :lol:
Slobodno ga stisni, nece mu nista bit :mrgreen:
beni-bu-man

#639 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by beni-bu-man »

mk ultra wrote:
beni-bu-man wrote:
Taj motor ide dobro poslije 4000 u\min

Pregurao sam kilometara i kilometara i preticao svasta :lol:
Slobodno ga stisni, nece mu nista bit :mrgreen:
jarane valja njega dogurat do 4000 :lol:
vauvau

#640 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by vauvau »

Dozer wrote:
Rugafet wrote:Kad se rijec o buci, minimalna razlika je jedino u leru u korist benzinca i to treba bas dobro da se oslusne, sto je potpuno nevazno i neprimjetno za vecinu vozaca. Najveci 'problem' buke je od buke koju proizvode gume i sum vjetra (pri vecim brzinama) tako da to koji motor je ispod haube nema veze sa bukom.
Ovo ne stoji.
Stani pored dizelasa i benzinca i neka se da gas u leru jednom, pa drugom.
srce_ruke_lopata wrote:Dozer - zar ti nije bolji "leasing" (da ne kazem lizing :)), ako mijenjas auto svakih par godina...
Ne svakih par, nego svakih pet (5).
Nije mi leasing bolji, racunao sam i to. Najvise radi popusta koji dobijem za kes, a onda i radi zbira krajnje cifre koja na leasing jos vise poveca ukupnu cijenu nakon ugovorenog perioda.
Pored toga, finansijski lizing je uvijek skuplji, a operativni se ne isplati radi krajnjeg prenosa vlasnistva.
vauvau wrote:
srce_ruke_lopata wrote:Dozer - zar ti nije bolji "leasing" (da ne kazem lizing :)), ako mijenjas auto svakih par godina...
Ma šta on zna šta je to i za šta služi
Pročitao jedan novinski članak i sad misli svu pamet svijeta pokupio
Dozer wrote:Mislis - "slucajem" :lol: :lol:
Tako je to kad neko polupismen hoce da diskutuje o necemu, a ne zna ni diskutovati, ni pisati. Mogu misliti kako tek prica :lol:
Tacka, zarez, itd. - znas li sta je to? :D
Eto ti si pismen
Nemoj sad da zovem moju sestrićnu da te isprovaljuje
A ona je doktor nauka samo da znaš
Stisni pa nju ispravi
A mene svi razumiju
Ti si polupismen, za sestricnu ti ne znam, ali ako je dr.sci. iz ovog BH poslijeratnog obrazovnog sistema, vjeruj mi da je i ona polupismena. Tesko mi je zamisliti da u tvom okruzenju postoji neko zaista pismen :lol:
Evo šta moja sestrićna kaže o tebi i tvojoj pismenosti
Inače ima dva doktorata jedan iz lingvistike i jedan iz psihologije i to oba s prestižnih univerziteta u inostranstvu a ovdje je samo srednju školu završila i to prije rata

Ovo je za 10 minuta našla od grešaka i to što si pisao ranije
Dozer wrote:Fino ja davno rekoh- bog je vrhunski geneticar :)
Samo sto je nama zaboravio bar malo pojasniti taj proces... Nije valjda da nije znao sta je kloniranje, genetika...? :D
- interpunkcija, č, š, vjerojatno autor loše vlada razlikama č/ć ili nije u stanju na računalu pronaći odgovarajući jezik tipkovnice, vjerojatnije ovo prvo
Dozer wrote:Kada bismo sastavili Monty Pythone, sve iz Alan Forda i onu dvojicu s balkona Muppet Show-a, ne bismo dobili ovo sto je SDA danas...

Ali, dok se raja hihi-haha-hehe po internetu sa svim tim, SDA & Co. nastavljaju krcmiti i klepati...

- kao prethodno, semantičko nesuglasje, pogrešno korištenje tuđica, veznici

Dozer wrote:Pa otkud onda vjerske knjige, u kojima se tvrdi da su "napisane" od strane bozijih poslanika...?
Kako ih je "poslao", a da ih nije vidio ili da ga nisu vidjeli? Ili culi jedni druge? :D

- kao prethodno, pogrešno korištenje navodnika, semantički nepovezane cjeline, nonsense

Dozer wrote: Pa...zar izvori religija nisu svete/vjerske knjige, koje napisase/diktirase boziji poslanici, a kojima se direktno bog obracao? :?

Sad...
da li su ti silni poslanici, ili bar jedan od spominjanih 124.000 s bogom pio kafu i vidjeo ga, to ne znamo :D
- kao prethodno, gramatika, neslaganje, pravopis

To je kratak petominutni osvrt na par nasumičnih upisa u kojima se vidi znatna doza nepismenosti, isključivo s lingvističke točke gledišta. Sociolingvistički, autor je karakteriziran jezikom radničke klase, bez visokog obrazovanja i izrazite sposobnosti duljeg povezanog smislenog diskursa. Odsustvo pisanja č, ć, đž, đ, ukazuje na srednji sloj, život proveden u užoj sarajevskoj regiji.
Psihološki gledano, osoba je muškarac, vjerojatno u petoj deceniji života, a iz upisa se da zaključiti da profesionalno ili na drugi način nije potpuno ostvaren. Primjetno je kompenziranje, moguće posljedica stresa ukoliko je osoba ratni period provela u istoj regiji. Terapija iz domena PTSP bi mogućno dala rezultate
.

Eto ti moj mudrozeru koliko si ti pismen kad se uporediš s nekim ko to ima u malom prstu

Ja se izvinjavam svima ali ovaj čovjek vrijeđa a nepismen je isto ili gore od mene
Inače moja sestrićna ovo skupo naplati ali tebi je džaba jer ona misli da je tebi teško i da ti treba neka vrsta pomoći

A za dizele možeš pisati i truniti a ljudi su ti objasnili samo ti ne razumiješ a moja sestrićna misli da ti imaš neke blokade i da samo tražiš pažnju
Throttle

#641 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Throttle »

:lol: :lol: :lol:
konektovan

#642 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by konektovan »

:lol: :lol:
Kakav povratak.... :lol: :lol:
vauvau

#643 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by vauvau »

Tebi je smiješno a možda čovjeku stvarno treba pomoć
Vidiš svako malo neko se unesreći ovdje je narod svašta proživio nije to baš naivno
Ja sam imao jednog kolegu on je jednog dana načisto puko
Nema ništa od njega samo šuti i puši a svega se nadgledao u ratu

A vidiš da čovjek nešto traži u zivotu neki smisao piše o bogu i religiji i to
Rugafet

#645 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Rugafet »

Psihološki gledano, osoba je muškarac, vjerojatno u petoj deceniji života, a iz upisa se da zaključiti da profesionalno ili na drugi način nije potpuno ostvaren. Primjetno je kompenziranje, moguće posljedica stresa ukoliko je osoba ratni period provela u istoj regiji. Terapija iz domena PTSP bi mogućno dala rezultate.
:lol: :lol:
Dozer

#646 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Dozer »

@vauvauuuuuu
Kralju, sahu :lol: :lol: :lol:
Ti si definitivno nenadjebiv :D :D :D

A sestricna ti, onako, usput receno - nema blage veze. Te doktorate i analize slobodno moze uokviriti negdje u garazi :D

Ali, evo par info samo za nju (i tebe, opet usput) :D
1. "Autor" uopste ne vlada lose sa č, ć, š, ž, dž i đ, a jos manje je nesposoban na racunaru pronaci ta slova, nego se ovdje radi o internet forumu, na kojem je uobicajeno pisanje bez kvacica. Ali, mozda bih i trebao poceti pisati tako, cisto radi opismenjavanja takvih kao ti :D
Usput, "autor" je, izmedju ostalog i - informaticar :lol:

2. Sto se navodnika tice, sestricna ti nije bas najbolje skontala kontekst na koji se osvrnula, pa samim tim, i na svom tecnom hrvatskom, nije ni shvatila zasto su navodnici gdje jesu :D

3. Da sam u petoj deceniji zivota, to sam ja ovdje vec napisao, tako da joj ta psihoanaliza pada u vodu k'o kamen :D

4. Da sam neostvaren - tesko. Zivim bolje od vecine ovdje, nekretnina i pokretnina sasvim dovoljno, dobro placen posao, obisao 25-26 zemalja svijeta, troje djece, majstor u nekim sportovima, a u jednom i internacionalni majstor i instruktor vec vise od dvije decenije, itd. itd. :D

5. Za kraj, sto se obrazovanja tice - ovaj "autor" ima dvije diplome, i to one nakon srednje skole :lol:

Pozdravi ti meni tu ostvarenu dr.sci. sestricnu :lol:
Last edited by Dozer on 16/05/2018 00:08, edited 1 time in total.
vauvau

#647 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by vauvau »

Ma ona je tebe postavila na mjesto i sve ti greške ukazala a ti sad možeš pisati koliko hoćeš ništa ti ne pomaže
Nema ona vremena za takve kojima niko ništa ne može dokazati a ja se ionako samo zafrkavam na forumu kad ne mogu spavati

Prenijeti ću pozdrave mada ne vjerujem da ona tebe zna jer nisi njeno društvo ona se druži s univerzitetskim profesorima
Dozer

#648 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Dozer »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

P.S. Moda bi se i ti malo trebao druziti s njom, cisto da malo "pohvatas" nacin komunikacije, argumentacije i pismenosti ;)
Ah...pardon...ti nisi njeno drustvo jer se ona druzi samo s univerzitetskim profesorima. TI si joj nesto kao kolateral koji pokusava izbjeci kad god moze :D
Last edited by Dozer on 16/05/2018 00:14, edited 1 time in total.
vauvau

#649 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by vauvau »

Ma uredu je
A te diplome što si dobio si sigurno kupio na ovim fakultetima u travniku i širokom brijegu gdje ne moraš ni srednju školu imati da dobiješ fakultet
Možda je laž ali kaže mi jedan poznanik da je neko platio fakultet i kad su mu tražili svjedočanstvo od srednje on im reko da nema srednju školu
Pa mu dali i srednju školu za iste pare
E tako si sigurno i ti dobio svoje diplome
Platiš jedan dobiješ dva
Hahahaha
Dozer

#650 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!

Post by Dozer »

Bas kao sto je i tvoja sestricna kupila doktorate ;)
Identicno :D

Ali, ako ti treba, mogu ti srediti diplomu srednje skole. Jeftino :D

Ah, da... hahahahah
Post Reply