??? pa ne bih ni ja ratovao sad za ovu drzavu kao ni 90% mladih wat ar ju sajingkockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
Ovakvi likovi u ratu nece svoju vlastitu drzavu da brane, kakvu korist ocekivati od njih kad ne vole ni svoju domovinu. Za nase isto vazi, dok je narod ginuo i ratovao kamara nasih muskaraca u najboljim godinama je bjezala, a sad pametuju. Jos ih nije sram pisati kako su se sakrivali i bjezali![]()
U Siriji 15 miliona sunita, a mozda samo 2 miliona Alevita (mozda brojevi nisu 100%), a Aleviti ih gaze vec desetinama godina. Kita od ljudi
Ilegalni migranti u BiH
-
l33t
#626 Re: Migranti
- Sanjarko
#627 Re: Migranti
Bi li ti Trampa, Putina, Bakira, Dodika, Covica, Vucica, Kolindu, Erdogana.... [Nastavi niz], branio. Bi li za elite ginuo u ratu. Za sta, za njih. Za koga, za njih.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
Ovakvi likovi u ratu nece svoju vlastitu drzavu da brane, kakvu korist ocekivati od njih kad ne vole ni svoju domovinu. Za nase isto vazi, dok je narod ginuo i ratovao kamara nasih muskaraca u najboljim godinama je bjezala, a sad pametuju. Jos ih nije sram pisati kako su se sakrivali i bjezali![]()
U Siriji 15 miliona sunita, a mozda samo 2 miliona Alevita (mozda brojevi nisu 100%), a Aleviti ih gaze vec desetinama godina. Kita od ljudi
- stakasa
#628 Re: Migranti
Upravopustopoljina wrote:ja ne mogu vjerovati da bilo ko od vas misli da se migracije stanovnistva mogu zaustaviti. to je prirodna posljedica stanja u svijetu i prirodno je da se svijet mijenja. zenjes sto si sijao.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
prilagodi se ili krepaj od emocija.
- Sanjarko
#629 Re: Migranti
Ma bude u zivotinjskom svijetu ovih seoba koliko hoces a da nebude kod ljudi koji su u najmanju ruku poluzivotinje.
https://www.google.com/search?q=seobe+z ... 48&bih=666
Evo. Stat i gledat. Od ptica pa nadalje.
https://www.google.com/search?q=seobe+z ... 48&bih=666
Evo. Stat i gledat. Od ptica pa nadalje.
- Ommadawn
#630 Re: Migranti
Dvojica velikih prijatelja mog oca 1993 godine napustaju Sarajevo jer su skontali da nece da stavljaju svoju glavu gladni i zedni dok drugi svercuju.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
Po zenevskoj konvenciji ti nemas pravo NIKOGA da natjeras da obuce uniformu, uzme pusku i jurisa. Ja prvi ne bih.
- Haris.ba
#631 Re: Migranti
Gdje se to pita neko hoće li ratovati?l33t wrote: ??? pa ne bih ni ja ratovao sad za ovu drzavu kao ni 90% mladih wat ar ju sajing![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stvar je što se migracije mogu zaustaviti. Ali, nije u interesu. Barem još. Ljudi zaboravljaju da je prije 100 godina postojao sistem da nisi mogao u drugi grad preseliti bez dozvole. Granica je bila čuvana bolje nego danas. Šanse da grupa ljudi pređe granicu bez dozvole je bila nepostojeća.pustopoljina wrote:ja ne mogu vjerovati da bilo ko od vas misli da se migracije stanovnistva mogu zaustaviti. to je prirodna posljedica stanja u svijetu i prirodno je da se svijet mijenja. zenjes sto si sijao.
A znamo kako je to u Austriji i Njemačkoj završilo. Desni radikali dobijaju na izborima. Isto će biti i kod nas. I to vlasti odgovara. Neće biti priče o zapošljavanju, autocestama, problemima sa gasom, javnim uslugama... Idealna situacija za naše političare.mousstapha wrote:Kako stvari stoje migrantska kriza bi mogla po prvi put biti znacajna tema na izborima u BiH.
- Nisrin
#632 Re: Migranti
Matijevic_Vlado wrote: Cuj lazni moralisti. Pa zenska glavo vidis li da lupas?
Pa da cujemo tvoj licni doprinos migrantima, kako si im pomogao, osim supljiranja po forumu?
Cim se misljenja razilaze, ja lupam, a ti si upravu
- Nisrin
#633 Re: Migranti
Upravo je problem sto NECE u Lipnicu naprimjer...vjeruj da ne bi htjeli!Bolje nasred centra grada pred samu turisticku sezonu!Ommadawn wrote:Pa sta mislis gdje su ih naseljavali kada su dolazili ovamo u Skandinaviju? U gore rupe nego Lipnica.Nisrin wrote:Pa et' koliko vas je merhametlija ustupite im vase nekretnine! Ne znam sta su potegli, ali tesko da ce im DOZVOLITI DALJE da prodju kroz granice, ali uvijek ima Bosna u koju moze sav sljam da se skrasi, zajedno sa nama! Ima posla, ima para, ima prostora...u centru grada, ne daj Boze da ih posalju recimo u Lipnicu koja je napustena, ali su kuce useljive itd...stakasa wrote: Imas kucu, imas stan, imas sator - vrati sator
Cuj i satore podigli
Jok ostace tu. Potegli iz Bangladesa sa zeljim da se tu skrase
Ne smeta mi kad neko dodje da radi, da se bori za sebe, kad neko dodje da rastura heroin i spid, otima novac, presrece ljude, itekako mi smeta, jer ionako imamo i previse posla sa nasim sljamom! A onda se pitas sta je sljedece sto ce neko uraditi?
Protestirali, blokirali autobuse, demonstrirali ali nista se nije desilo. Jesu li nezahvalni? Mozda
Ali 1993 kada smo mi isti, u kozi tih migranata i izbjeglica, potrazili spas u ovoj zemlji pa nas smjestilo tamo gdje je Bog rekao "Laku noc, ugasite svjetlo" - bilo je masa njih koji su strajkovali gladju, protestirali "Ja iz onakvog grada a vidi dje me smjestilo, u selo jebote..".
- Sanjarko
#634 Re: Migranti
Pa sta ce i iko pomagati kad smo i mi u istom ili slicnom k-rcu ko i oni.
- triconja
#635 Re: Migranti
Ommadawn wrote:Dvojica velikih prijatelja mog oca 1993 godine napustaju Sarajevo jer su skontali da nece da stavljaju svoju glavu gladni i zedni dok drugi svercuju.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
Po zenevskoj konvenciji ti nemas pravo NIKOGA da natjeras da obuce uniformu, uzme pusku i jurisa. Ja prvi ne bih.
- stakasa
#636 Re: Migranti
Prije sto godina nije bilo pasosa, isao svak po Evropi kako je htio. To je tek pred drugi svjetski rat uvedenoHaris.ba wrote:Gdje se to pita neko hoće li ratovati?l33t wrote: ??? pa ne bih ni ja ratovao sad za ovu drzavu kao ni 90% mladih wat ar ju sajing![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stvar je što se migracije mogu zaustaviti. Ali, nije u interesu. Barem još. Ljudi zaboravljaju da je prije 100 godina postojao sistem da nisi mogao u drugi grad preseliti bez dozvole. Granica je bila čuvana bolje nego danas. Šanse da grupa ljudi pređe granicu bez dozvole je bila nepostojeća.pustopoljina wrote:ja ne mogu vjerovati da bilo ko od vas misli da se migracije stanovnistva mogu zaustaviti. to je prirodna posljedica stanja u svijetu i prirodno je da se svijet mijenja. zenjes sto si sijao.
A znamo kako je to u Austriji i Njemačkoj završilo. Desni radikali dobijaju na izborima. Isto će biti i kod nas. I to vlasti odgovara. Neće biti priče o zapošljavanju, autocestama, problemima sa gasom, javnim uslugama... Idealna situacija za naše političare.mousstapha wrote:Kako stvari stoje migrantska kriza bi mogla po prvi put biti znacajna tema na izborima u BiH.
P.S.
Migracije se ne mogu zaustaviti. A i nece niko ni pokusavat, Evropi je potrebna radna snaga
- Sanjarko
#637 Re: Migranti
Evo ja obolio i poludio sto nemam posla, nikakvih prihoda itd., a bio bolesljiv odmalena, i da ratujemo, za koga, za sta. 
- Nisrin
#638 Re: Migranti
Migracije i ne treba da se zaustavljaju, treba svakome omoguciti da ide u bolje ukoliko je RADNO SPOSOBAN, jer nikome na svijetu ne trebaju lezihljebovici, ali omoguciti ljudima sa IMENOM I PREZIMENOM i nekim IDENTITETOM!
Izuzetak su Sirijci koji bjeze od sukoba, ali njih nema 100 miliona, niko ne napisa kako je moguce da hladno uz Sirijce prolaze ovi migranti iz Afrike i ostatka Azije, koji nemaju veze sa ratovima trenutnim!
Izuzetak su Sirijci koji bjeze od sukoba, ali njih nema 100 miliona, niko ne napisa kako je moguce da hladno uz Sirijce prolaze ovi migranti iz Afrike i ostatka Azije, koji nemaju veze sa ratovima trenutnim!
Last edited by Nisrin on 09/05/2018 10:19, edited 1 time in total.
- triconja
#639 Re: Migranti
Kakva radna snaga, kakve pm. Treba cekat 30-40 godina da se mozda unuci udostoje da zagrnu rukave i nesta odrade, a ti hrani djeda i ocastakasa wrote:Prije sto godina nije bilo pasosa, isao svak po Evropi kako je htio. To je tek pred drugi svjetski rat uvedenoHaris.ba wrote:Gdje se to pita neko hoće li ratovati?l33t wrote: ??? pa ne bih ni ja ratovao sad za ovu drzavu kao ni 90% mladih wat ar ju sajing![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Migracije se ne mogu zaustaviti. A i nece niko ni pokusavat, Evropi je potrebna radna snaga
- Sanjarko
#640 Re: Migranti
Ma nije joj potrebna radna snaga. Ja Nesanici sam to objasnjavao. Ide Industrija 4 brzo, vec je polako i krenula a Europa djece nema. Trebaju joj djeca, a roditelje ce odtrpiti, radi djece koju ce dobiti. Kupuju se na ovaj nacin fakticki djeca.stakasa wrote:Prije sto godina nije bilo pasosa, isao svak po Evropi kako je htio. To je tek pred drugi svjetski rat uvedenoHaris.ba wrote:Gdje se to pita neko hoće li ratovati?l33t wrote: ??? pa ne bih ni ja ratovao sad za ovu drzavu kao ni 90% mladih wat ar ju sajing![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
- Ommadawn
#641 Re: Migranti
Ja nisam rekao da ti imas nekog izbora ali zenevska konvencija je zenevska konvencija a taj se dio najvise krsi. Naravno, morao bih obuci uniformu i zaduzit Kalash ali bih otvorio sest ociju i gledao prvu priliku da uteknem.triconja wrote:Ommadawn wrote:Dvojica velikih prijatelja mog oca 1993 godine napustaju Sarajevo jer su skontali da nece da stavljaju svoju glavu gladni i zedni dok drugi svercuju.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
- triconja
#642 Re: Migranti
Da je to tako, eee, onda sto ce granice? Ljudi ginuli ko hajvani da se granica pomjeri za dva centa i ti bi im se posro u obraz tako sto bi pustio da dodje ko hoce u tu drzavu?Nisrin wrote:Migracije i ne treba da se zaustavljaju, treba svakome omoguciti da ide u bolje ukoliko je RADNO SPOSOBAN, jer nikome na svijetu ne trebaju lezihljebovici, ali omoguciti ljudima sa IMENOM I PREZIMENOM i nekim IDENTITETOM!
- Sanjarko
#643 Re: Migranti
Od Maroka do Filipina i od Filipina do Amerika sve u sukobima nekakvim. Od ratova sa pobunjenicima, sa kartelima raznim, sa teroristima, sa ekstremistima itd., plus sve skoro u nekim diktaturama ili poludiktaturama i obespravljeno.Nisrin wrote:Migracije i ne treba da se zaustavljaju, treba svakome omoguciti da ide u bolje ukoliko je RADNO SPOSOBAN, jer nikome na svijetu ne trebaju lezihljebovici, ali omoguciti ljudima sa IMENOM I PREZIMENOM i nekim IDENTITETOM!
-
kockakockica
#644 Re: Migranti
Vizionar 1985 wrote:Bi li ti Trampa, Putina, Bakira, Dodika, Covica, Vucica, Kolindu, Erdogana.... [Nastavi niz], branio. Bi li za elite ginuo u ratu. Za sta, za njih. Za koga, za njih.kockakockica wrote:Cak i da su IZBJEGLICE iz ratnih zona, a nisu, MIGRANTI SU, ja bih sve muskarce nazad vracao. Prije nego me prozove neki nas pametnjakovic to isto bih uradio za nase bosanske izbjeglice za vrijeme zadnje agresije. Samo zene i djeca, drugo sve nazad
Ne napadaju te sto si nabrojao, vec napadaju tvoju kucu, stan, avliju, majku i oca, djecu i zene, tvoj dom. Kakvo naivno razmisljanje
- triconja
#645 Re: Migranti
Nek ljudima daju ko sto ovim migrantima daju plus plate (koje oni zarade) pa bi vidio kako se stancuju djeca. Kako su nacisti nagradjivali stancovanje djece moj tiVizionar 1985 wrote:Ma nije joj potrebna radna snaga. Ja Nesanici sam to objasnjavao. Ide Industrija 4 brzo, vec je polako i krenula a Europa djece nema. Trebaju joj djeca, a roditelje ce odtrpiti, radi djece koju ce dobiti. Kupuju se na ovaj nacin fakticki djeca.stakasa wrote: Prije sto godina nije bilo pasosa, isao svak po Evropi kako je htio. To je tek pred drugi svjetski rat uvedeno
P.S.
- Sanjarko
#646 Re: Migranti
Ima razlike. Ginuli da dobiju nesto. Resurse itd. ili sto su napujdani bili. Ali sada da neko gine, kada je obespravljen, bolestan itd., nema sanse. Ginuti moze ali samo ko i ovi migranti. Da dobije nesto.triconja wrote:Da je to tako, eee, onda sto ce granice? Ljudi ginuli ko hajvani da se granica pomjeri za dva centa i ti bi im se posro u obraz tako sto bi pustio da dodje ko hoce u tu drzavu?Nisrin wrote:Migracije i ne treba da se zaustavljaju, treba svakome omoguciti da ide u bolje ukoliko je RADNO SPOSOBAN, jer nikome na svijetu ne trebaju lezihljebovici, ali omoguciti ljudima sa IMENOM I PREZIMENOM i nekim IDENTITETOM!
Izuzetak su Sirijci koji bjeze od sukoba, ali njih nema 100 miliona, niko ne napisa kako je moguce da hladno uz Sirijce prolaze ovi migranti iz Afrike i ostatka Azije, koji nemaju veze sa ratovima trenutnim!![]()
![]()
- Ommadawn
#647 Re: Migranti
Pa naravno da nece kada je odatle i domicilno stanovnistvo otislo! A gdje? Tamo gdje im je bolje.Nisrin wrote:[
Upravo je problem sto NECE u Lipnicu naprimjer...vjeruj da ne bi htjeli!Bolje nasred centra grada pred samu turisticku sezonu!
Rasturaju drogu? Jeste, to ne podrzavam. Ali da je meni neko 1992-1993 u Banjaluci ponudio da dilam gudru za 10-20 maraka dnevno - pristao bih. Nisam imao hljeba da jedem, ne zato sto ga nije bilo, nego sto nisam imao novca da ga kupim. Nisam jednom bjezao od tzv. Vojne policije kada maznem nesto iz prodavnice...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#648 Re: Migranti
Gospodjo, sto bi rekli Nadrealisti, nemojte biti glupi. Rekao sam da lupate da su svi bez dokumenata.Nisrin wrote:Matijevic_Vlado wrote: Cuj lazni moralisti. Pa zenska glavo vidis li da lupas?
Pa da cujemo tvoj licni doprinos migrantima, kako si im pomogao, osim supljiranja po forumu?
Cim se misljenja razilaze, ja lupam, a ti si upravu
A ja sam pomogao al necu sigurno tebi reci gdje ni na koji nacin.
- triconja
#649 Re: Migranti
Normalno da se ratuje radi neke koristi, da nije tako ljudi bi turisticki isli u mjesta pod sukobom da nako u trenekrama pripucavaju po narodu uz rizik (da ce i na njih pripucat).Vizionar 1985 wrote:Ima razlike. Ginuli da dobiju nesto. Resurse itd. ili sto su napujdani bili. Ali sada da neko gine, kada je obespravljen, bolestan itd., nema sanse. Ginuti moze ali samo ko i ovi migranti. Da dobije nesto.triconja wrote:Da je to tako, eee, onda sto ce granice? Ljudi ginuli ko hajvani da se granica pomjeri za dva centa i ti bi im se posro u obraz tako sto bi pustio da dodje ko hoce u tu drzavu?Nisrin wrote:Migracije i ne treba da se zaustavljaju, treba svakome omoguciti da ide u bolje ukoliko je RADNO SPOSOBAN, jer nikome na svijetu ne trebaju lezihljebovici, ali omoguciti ljudima sa IMENOM I PREZIMENOM i nekim IDENTITETOM!
Izuzetak su Sirijci koji bjeze od sukoba, ali njih nema 100 miliona, niko ne napisa kako je moguce da hladno uz Sirijce prolaze ovi migranti iz Afrike i ostatka Azije, koji nemaju veze sa ratovima trenutnim!![]()
![]()
- SanskiBiser
#650 Re: Migranti
Altsa wrote:Sve naseliti u RS
BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra apsolutno neprihvatljivim da Savjet ministara ili bilo koja zajednička institucija u BiH predlaže ili donosi odluku o smještaju migranata na teritoriji Srpske.
"Mi nećemo dozvoliti da na prostoru Zalužana kod Banjaluke ili kod Kalinovika, ili u bilo kom drugom mjestu ili objektu u Republici Srpskoj budu smješteni migranati. U naše ime ne može niko donositi odluku o tome", poručio je predsjednik Srpske u izjavi Srni na pitanje da prokomentariše pozive iz FBiH upućene zajedničkim institucijama u BiH da što prije odrede lokacije vojnih kasarni u BiH u koje mogu da budu smješteni migranti.
On je naglasio da će tražiti od Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da sve migrante koje zateknu na teritoriji Srpske sprovedu u FBiH gdje su i do sada primali lica za koja je dokazano da pripadaju migrantskom talasu.