Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
klixoris

#626 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

mali Ninja wrote:
Gume je lako mijenjati, problem je dobar balans gume...
Cujem juce u srebrenici na moto maratonu onaj momak iz hadzica nabavio balansirku...
Pa Senad iz Sutjeske ima balanserku za moto gume vec najmanje 10 godina. Za modele koji nazad imaju mono viljusku, guma se moze balansirati i na masini za auto gume.
Covjek ima i razlicite stendere (stalke) pa radi sve od skidanja tockova sa motora, zamjene guma i balansiranja do montaze tockova nazad na motor. Prakticno komplet grad i okolica mijenjaju gume kod njega :thumbup:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#627 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by heat »

@klixo - Hvala buraz. Nije mi problem koliko ces me ˝klempati˝, vec sto me stid vrijeme ti uzimati :roll:

Hvala Vam za info o Senadu Sutjeska i Lonci Lepenica :thumbup:
mali Ninja

#628 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

Kakvo je stanje sa kisnim odijelima, gdje ste nabavili i koliko platili?
klixoris

#629 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

mali Ninja wrote:Kakvo je stanje sa kisnim odijelima, gdje ste nabavili i koliko platili?
Ja imam jednodijelno Hein Gericke, nekad davno ga platio 50 EUR u istoimenoj radnji u Becu... Iz iskustva bi ti savjetovao dvodijelno... Jednodijelno ce teze propustiti vodu, ali dvodijelno je lakse obuci. Bolje je i za kombinovanje ako npr ne pada kisa, ali mokra cesta - obuces samo donji dio da ti ne prsce po nogama i sl...
mali Ninja

#630 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

klixoris wrote:
mali Ninja wrote:Kakvo je stanje sa kisnim odijelima, gdje ste nabavili i koliko platili?
Ja imam jednodijelno Hein Gericke, nekad davno ga platio 50 EUR u istoimenoj radnji u Becu... Iz iskustva bi ti savjetovao dvodijelno... Jednodijelno ce teze propustiti vodu, ali dvodijelno je lakse obuci. Bolje je i za kombinovanje ako npr ne pada kisa, ali mokra cesta - obuces samo donji dio da ti ne prsce po nogama i sl...
Evo cuo sam se sa momkom iz hadzica, ja i zet smo planirali u petak otici pazariti kisno odijelo aBd.
Ima kapino dvodijelno sa mrezicom kao postavom, sto mi vise odgovara nego bez postave..
Cijena 95KM.

Hoce li ko voziti gdje ovaj vikend, ima li kakva jednodnevna turica za ispec kobaje u prirodi?
klixoris

#631 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

mali Ninja wrote:
klixoris wrote:
Evo cuo sam se sa momkom iz hadzica, ja i zet smo planirali u petak otici pazariti kisno odijelo aBd.
Ima kapino dvodijelno sa mrezicom kao postavom, sto mi vise odgovara nego bez postave..
Cijena 95KM.

Hoce li ko voziti gdje ovaj vikend, ima li kakva jednodnevna turica za ispec kobaje u prirodi?
I ta mrezica zna biti belaj, zapetljas se sav u njoj dok oblacis :lol:
Ja se vozam vjerovatno u subotu. Cisto brusenje guma :mrgreen: Sarajevo - Mostar, mozda svratiti na palacinke u Nidje Veze u Mostaru :)
mali Ninja

#632 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

klixoris wrote: Ja se vozam vjerovatno u subotu. Cisto brusenje guma :mrgreen: Sarajevo - Mostar, mozda svratiti na palacinke u Nidje Veze u Mostaru :)
Puno ti se uhvatilo chicken stripes po gradu a? :mrgreen:

Ja sam skockao gume ko pod vinklo i nije me stid, jer kontam bolje ikako prelaziti kilometre nego nikako :lol:
klixoris

#633 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

mali Ninja wrote:
klixoris wrote: Ja se vozam vjerovatno u subotu. Cisto brusenje guma :mrgreen: Sarajevo - Mostar, mozda svratiti na palacinke u Nidje Veze u Mostaru :)
Puno ti se uhvatilo chicken stripes po gradu a? :mrgreen:

Ja sam skockao gume ko pod vinklo i nije me stid, jer kontam bolje ikako prelaziti kilometre nego nikako :lol:
Nema toga kod mene. Trosim je od ruba do ruba (svaki vikend terapija :mrgreen: ). Dao sam pare za citavu gumu, a ne samo njenu sredinu :lol: A kad smo kod chicken stripes, neki dan kod svog vulkanizera vidim potrosenog GP Racera, neko zamijenio i ostavio. 5 cm od ruba guma bukvalno nova, citave i one iglice :lol: , a sredina potrosena do konaca :lol: To su ovi nasi lokalni R fahreri i brzaneri. Ja ih zovem Vijecnica-Stup raceRRi :mrgreen:
mali Ninja

#634 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

:lol: :lol:
Haman da je kod mene tako, kod mene je chicken stripes jedan dobar prst :D
r_faruk

#635 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by r_faruk »

Pozdrav ljudi... malo listam pik i nadjoh ivaj oglas
Motor Kawasaki Vulcan 900 (11.800 KM)
https://www.olx.ba/r/34540208/35927

Sta mislite o ovome?
exliberal-ex

#636 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by exliberal-ex »

r_faruk wrote:Pozdrav ljudi... malo listam pik i nadjoh ivaj oglas
Motor Kawasaki Vulcan 900 (11.800 KM)
https://www.olx.ba/r/34540208/35927

Sta mislite o ovome?
Ma ovo je ok motor samo jedna stvar nevalja a to je ova uska guma naprijed. Cuo sam od ljudi koji su imali ovakve motore (drugacije marke i modele) da nisu bas sigurni zbog te velicine...ako mislis samo po gradu onda je ok ali nije za vece brzine i zig zag voznju.
Tako sam cuo sad ako su mene slagali i ja sam tebe......
Nego sto se ja napatih danas na cesti....bilo 35 a ceste zakrcene...imam osjecaj da sam ispekao ovo malo izmedju noga...
Ramzess Veliki

#637 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

mali Ninja wrote::lol: :lol:
Haman da je kod mene tako, kod mene je chicken stripes jedan dobar prst :D
Ma skines to brusilicom. :pisnuo:

Tako jedan moj poznanik pa mu malo to bilo nego obrusi i rub auspuha ... :roll:
Ramzess Veliki

#639 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

Sve me nesto vuce ovaj debelindzo ... :D

Image
Image
TheGodfather001

#640 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by TheGodfather001 »

Pazite se vožnje motorom po Ilidži ovih dana, maloprije sam išao starim putem Blažuj-Lužani-Stup, je.eni arapi su mi 2 puta oduzeli prvenstvo da sam se već vidio na KUM-u... Jednom ispred skretanja za V. Bosne kod crkve, a drugi je uključenje od Prolaba... Mam.cu im spomenem idiotsku... niti znaju da voze niti prate saobraćaj
hali gali halid

#641 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by hali gali halid »

Cime se vi ljudi bavite pa gledate ovakve motore? Svaka vam cast!
r_faruk

#642 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by r_faruk »

exliberal-ex wrote: Ma ovo je ok motor samo jedna stvar nevalja a to je ova uska guma naprijed. Cuo sam od ljudi koji su imali ovakve motore (drugacije marke i modele) da nisu bas sigurni zbog te velicine...ako mislis samo po gradu onda je ok ali nije za vece brzine i zig zag voznju.
Tako sam cuo sad ako su mene slagali i ja sam tebe......
Nego sto se ja napatih danas na cesti....bilo 35 a ceste zakrcene...imam osjecaj da sam ispekao ovo malo izmedju noga...
Ma ja sam svakako za laganu voznju... od ponedeljka sam na godisnjem pa cu se malo vise potruditi oko potrage. Inace, sad za sad mi je honda nc750x na prvom mjestu, a jos uvijek nisam nacisto da li da ganjam manuelni ili dct verziju
mali Ninja

#643 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

hali gali halid wrote:Cime se vi ljudi bavite pa gledate ovakve motore? Svaka vam cast!
Igramo se preskakanja rucka, odricanja ovozemaljskih poroka itd.. :D
dadoka84

#644 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

TheGodfather001 wrote:Pazite se vožnje motorom po Ilidži ovih dana, maloprije sam išao starim putem Blažuj-Lužani-Stup, je.eni arapi su mi 2 puta oduzeli prvenstvo da sam se već vidio na KUM-u... Jednom ispred skretanja za V. Bosne kod crkve, a drugi je uključenje od Prolaba... Mam.cu im spomenem idiotsku... niti znaju da voze niti prate saobraćaj
*ebo ih onaj ko im vozačku dade u ruke. Meni je kombi u gradu juče uletio u traku direktno na mene. Kreten nije ni žmigavca dao. Sjeo sam na trubu dok se konj nije vratio u svoju traku. Promjenio sam trubu. Stavio od auta. Ona standardna mi preslaba bila.
Matrix89

#645 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Matrix89 »

Dali prolazi 150cc skuter sa b kategorijom ?
Kakva su vasa iskustva
TheGodfather001

#646 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by TheGodfather001 »

dadoka84 wrote:
TheGodfather001 wrote:Pazite se vožnje motorom po Ilidži ovih dana, maloprije sam išao starim putem Blažuj-Lužani-Stup, je.eni arapi su mi 2 puta oduzeli prvenstvo da sam se već vidio na KUM-u... Jednom ispred skretanja za V. Bosne kod crkve, a drugi je uključenje od Prolaba... Mam.cu im spomenem idiotsku... niti znaju da voze niti prate saobraćaj
*ebo ih onaj ko im vozačku dade u ruke. Meni je kombi u gradu juče uletio u traku direktno na mene. Kreten nije ni žmigavca dao. Sjeo sam na trubu dok se konj nije vratio u svoju traku. Promjenio sam trubu. Stavio od auta. Ona standardna mi preslaba bila.
Bog zna samo da li uopšte imaju vozačku dozvolu...preopasni su u saobraćaju, kad ih vidim u autu, bježim u 3 traku. Je.ene policije nigdje nema
dadoka84

#647 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Fataju negdje na 51kmh, sigurna lova.
dadoka84

#648 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Matrix89 wrote:Dali prolazi 150cc skuter sa b kategorijom ?
Kakva su vasa iskustva
Kako to misliš izvesti. Na tehničkom gledaju i broj motora i br rama. Jedino da stavis 50cc pa odradis tehnicki i nabacis vecu masinu. Ali ako te zaustave i provjere...
klixoris

#649 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

dadoka84 wrote:
Ima ih dosta i na otvorenoj cesti, prave guzve i kolone... razgledaju gospoda pa im se ne zuri...
A sto se tice Ilidze, ja tamo nisam krocio najmanje 5 godina... i ne zuri mi se da ikad i krocim, leglo krkanluka i primitivizma, bolje zaobici i ne gledati ako ne moras...
dadoka84

#650 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Ja živim na ilidži već 8 godina, tačnije na stupu. Primitivizma ima ali ništa manje nego u drugim dijelovima grada. Terminal ne pikam jer tu ima ljudi sa raznih strana. I u centru i starom gradu su se pojavili neki divlji ljudi. Smuči ti se život kad ono progovori, a po običaju su najglasniji.
Moj prijatelj kupio kroser i kaže ja cestu prelazim samo poprijeko :D Tako ću nekako izgleda i ja koliko volim naše vrle sugrađane.
Post Reply