Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
ExNihilo

#626 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Ajet i ne kaže da u vjeri nema prisile. Kaže da u vjerU nema prisile. Get your facts straight. :)
Smrcak15

#627 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote: Zasto su Somalijci vjernicki a Cileanci nevjernicki narod?
Mozes li to ikako objasniti?

Svi Cileanci su culi za Muhameda i islam pa su opet nevjernici. Zasto?

Da li je Bog prokleo narode Juzne Amerike, zapecatio njihova srca, kako se to kaze u Kur'anu.

Ako se ne varam, americki kontinent se u Kur'anu uopste ne spominje, jer bi u suprotnom znali da je Muhamed otkrio Ameriku a ne Kristofer Kolumbo. Da li se Kur'an igdje bavi americkim kontinentom?

Kur'an je arapska knjiga, islam je arapska vjera koja se usljed raznih okolnosti sirila na druga podrucja. Potpuno je ista stvar sa drugim vjerama.

Ti si skoln islamu jer dolazis iz islamskog kulturnog kruga. Fasciniran si svojom kulturom. I neka si. Medjutim, trebas shvatiti da drugim ljudima i narodima u tome nema privlacnosti, da imaju neku svoju kulturu i obicaje.
Zasto su Somalijci vjernicki a Cileanci nevjernicki narod?
Mozes li to ikako objasniti?
zato sto su somalijci blizi izvoru islama a ovi dalje.
Smrcak15

#628 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:Četverica će se pravdati na Sudnjem danu: gluhonijem čovjek, starac koji je posenilio, ahmak/lud i čovjek koji je umro u vremenu između slanja dvojice poslanika. Gluhonijemi će reći: – Gospodaru, islam je došao a ja nisam ništa mogao čuti. Ahmak/luđak će reći: – Gospodaru, kada je islam došao, mene su djeca kamenjem gađala po putevima. Oronuli starac će reći: – Gospodaru, islam je došao a ja nisam bio u stanju da išta razumijem. Čovjek koji je umro u vremenu između slanja dvojice poslanika će reći: – Gospodaru, meni nije došao poslanik. Tada će Allah, dž.š., od njih uzeti obavezu da će Mu biti pokorni. Poslat će im poslanika koji će im narediti da uđu u vatru (iskušenja i provjere). Ko (posluša i) uđe u tu vatru, ona će za njega biti spasonosna i blagoslovljena, a ko ne uđe (ne držeći se obećanja da će biti pokorni) on će biti bačen u pravu džehennemsku vatru. Tada će Allah, dž.š., reći: – Kada je tako sa ovom naredbom, tako biste i moga poslanika na dunjaluku smatrali lašcem.”
( Hadis bilježi Ahmed i Bezzar. Hadis je sahih/vjerodostojan )
BRRRR...! :roll:
"Cetverica" Ovo neki glanc novi prevod Kur'ana, na nikada zvanicno priznatom, po Halilovicu, novobosanskom jeziku? :D

A, Smrle... Sta cemo mi koji smo se rodili nakon zadnjeg poslanika i nakon sto je bog "rekao" da ih vise nece biti...?
Jbg, ne ide... Oni su imali prvog prije 5.000 godina, pa drugog sa svjezim informacijama i upustvima prije oko 2000 godina, da bi im onda poslao jos jednog s jos svjezijim i tacnijim uputstvima prije 1400 i kusur godina...
A sta je onda s nama danas... Zaboravio nas? Nema vise update-a, cak ni nakon ovolikih svjetskih promjena u zadnjih 150-200 godina?!

Pih...
A, Smrle... Sta cemo mi koji smo se rodili nakon zadnjeg poslanika i nakon sto je bog "rekao" da ih vise nece biti...?
tvoje je da slijedis zadnjeg njegovog poslanika kao i moje, pa nije ga on psolao muslimanima nego svim ljudima, a muslimani se zovu oni koji ga slijede, musliman znaci biti pokoran Bogu

ako ti otkazes poslusnost svome stvoritelju pa ti fakticki sam sebi stetis a ne stetis njemu, poslusnost Bogu je za nase dobro a ne radi neke Bozije koristi, moze Bog i bez nas vjeruj.

dok god imas pristup islamu kroz internet, nemas opravdanja, pa makar se nasadio na glavu niko nema , ni ja ni peti ni deseti, dok god imas slobodna vremena da pogledas fudbalsku utakmicu i imas internet, znaci nemas opravdanja
Smrcak15

#629 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Sve tacno. Ali, ne trudi se da to objasnis Smrletu i slicnima, jer oni to ne prihvataju kao istinu.
a sta ces mi to ti objasniti moj vrli Dozeru, sta to imas mudro i pametno reci mi ???
Kikibombona

#630 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:zato sto su somalijci blizi izvoru islama a ovi dalje.
A izvor islama je...?
Meka?
Kur'an?

Je li ovo tvoj logicki zakljucak ili ima nesto o tome u Kur'anu i hadisima?

Znaci, mogao bi biti priblizan odnos Somalijaca i Cileanaca u dzenetu, iako su prvi muslimani a drugi ne!?? Ili je somalski narod jednostavno bolji i pametniji od cileanskog.

Nisi mi odgovorio, sta kazu Kur'an i hadisi o americkom kontinentu? Sta kazu Kur'an i hadisi o hladnom i ledom okovanom Sibiru ili Grenlandu? Spominju li se neke zivotinje koje ne obitavaju na arapskom poluotoku? Recimo, pingvini?

Nekako sam dojma da je Bogu najdrazi dio zemlje na potezu od Jerusalema do Meke. Tu i tamo su spomenuti Rim i Carigrad kao dva centra velikih carstava. O Americi niti jedne rijeci. :shock:
Smrcak15

#631 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
A izvor islama je...?
Meka?
Kur'an?

Znaci, mogao bi biti priblizan odnos Somalijaca i Cileanaca u dzenetu, iako su prvi muslimani a drugi ne!?? Ili je somalski narod jednostavno bolji i pametniji od cileanskog.

Nisi mi odgovorio, sta kazu Kur'an i hadisi o americkom kontinentu? Sta kazu Kur'an i hadisi o hladnom i ledom okovanom Sibiru ili Grenlandu? Spominju li se neke zivotinje koje ne obitavaju na arapskom poluotoku? Recimo, pingvini?

Nekako sam dojma da je Bogu najdrazi dio zemlje na potezu od Jerusalema do Meke. Tu i tamo su spomenuti Rim i Carigrad kao dva centra velikih carstava. O Americi niti jedne rijeci. :shock:
A izvor islama je...?
Meka?
Kur'an?
Mekka
moj zakljucak, prosta logika.
nije pametni, nego jendostavno nemaju pristup islamu kao somalijci

blizi su izvoru
hoces li neku muzicku zelju mozda :) sto me ba ne pitas recept za hurmasice da li ima u Kur'an, kako me to nisi se sjetio pitati.....

sta ti nabraja junace pa nije Kuran enciklopedija svega sto postoji :-) allahselamet ljudi sta sve traze
Dozer

#632 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Smrle, Smrle...Sve po starom :D
Kada nemas odgovor na neko krucijalno pitanje, a koje bi jedan bog MORAO znati jer je "tvorac svega", pa tako i te Amerike, Grenlanda, pongvina, itd., ti to onda okrenes na recepte iz kuhara.
Po tebi je, izgleda, 4/5 planete "nebitna informacija" za covjecanstvo (koje se, izgleda, nalazilo samo na tom arapskom poluotoku), a bitno je samo ono sto je okruzivalo arapski poluotok na kojem izmislise sve tri knjige i religije.

Ne ide to tako ba... :D
Ili je bog znao sve i o svemu trebao informisati svoje podanike, ili nije znao nista. Ovime onda opet dolazimo na ono da su sve svete knjige zapravo ljudski produkti, izmisljene od strane vrlo malobrojne pismene elite, a koje su za cilj imale samo jedno - kontrolu ogromne nepismene vecine.
MarlboroGold

#633 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Kikibombona wrote: Naravno da ima prisile, od strane porodice i okoline. Djeca se indoktriniraju od malih nogu. I uskrsno jaje kao nagrada i prijetnja djetetu da ga Bog ne voli ako ne bude slusao je sastavni dio indoktrinacije. U ranom djetinjstvu djecu kljukaju ljubavlju i strahom. Razvije se osjecaj pripadnosti, cijeli identitet se temelji na vjeri. I razvije se odvratnost prema drugim vjerama tako da je broj konvertita na nivou statisticke greske. Vjera je nasljedna. To je dokaz i pokazatelj da su sve vjere iste. Da je neka bolja od drugih, da je Bozije djelo, ljudi bi je prepoznali. Krscanstvo i islam su dominantni radi vojnih osvajanja.
Boldirano je upravo ono što je istina koja itekako boli - naročito kršćanstvo. Lako je sad pričati o Bogu, ljubavi, oprostu i svemu dobrom u religijama kad si se etablirao i učvrstio na kostima brojnih nedužnih ljudi.
Kikibombona

#634 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:
Kikibombona wrote:
A izvor islama je...?
Meka?
Kur'an?

A izvor islama je...?
Meka?
Kur'an?
Mekka
moj zakljucak, prosta logika.
nije pametni, nego jendostavno nemaju pristup islamu kao somalijci

blizi su izvoru
hoces li neku muzicku zelju mozda :) sto me ba ne pitas recept za hurmasice da li ima u Kur'an, kako me to nisi se sjetio pitati.....

sta ti nabraja junace pa nije Kuran enciklopedija svega sto postoji :-) allahselamet ljudi sta sve traze
Ja cu se sloziti da je Meka izvor islama mada sam siguran da mnogi vjernici nece. :D

Logika frcera, opet se slazem sa tobom. Somalci su blize Meki i to je jedan od razloga zasto su vecinom muslimani. Jos samo da odgovoris na kljucno pitanje, sta ce biti sa Cileancima i drugim juznoamerickim narodima kada dodje sudjenje? Hoce li biti amnestirani od dzehenama jer su bili daleko od izvora, tj. Meke? Somalci su imali srece da je Bog poslao Muhameda u Meku, sta bi bilo da je poslao posljednjeg poslanika Jukateka u Peru? Onda bi imali obrnutu situaciju, latinosi bi bilo pravovjerni a Azijati i Afrkanci krivovjerni. Mislim da je narodima Juzne Amerike ucinjena velika nepravda. Nisu ravnopravni. :roll:

Uz to, Etiopija i Eritreja su veoma blizu Meke, blize nego Somalija. I opet, nekim cudom, vecinu stanovnistva u tim zemljama ne cine muslimani. Jesu glupi? U cemu je problem sa njima? Vise kod nas ima muslimana procentualno nego u Etiopiji i Eritreji, iako su oni neuporedivo blizi Meki. Mora da su glup narod i da im je Bog zapecatio srca. Nema drugog objasnjenja.

Temu si otvorio ti a ne ja, nemoj se ljutiti kada te neko satjera u cosak.

Moja je teza da je islam arapska vjera. Kur'an i hadisi na bezbroj mjesta govore o Shamu, o Kufi, Damasku, Kudsu itd. Jesu ova podrucja i gradovi bolji od Amerike ili Australije, od Sibira i Grenlanda? Zasto nigdje nije spomenuta Amerika niti bilo sta da ima veze sa Amerikom? Amerika za Kur'an ne postoji, a o Shamu i Kufi se truni kao da se tamo nalazi cijelo covjecanstvo.

Ima li u Kur'anu navedena ijedna zivotinja koja obitava na prostoru Amerike ili u sjevernim predjelima? Pominje se dosta zivotinja i insekata, sve mahom poznatih Arapima. Je li Arabija centar svijeta i vise vrijedna u odnosu na ostatak planete? Zasto su u nekima ispisane cijele stranice a o nekima nijedno slovo?

Zasto su su sve abrahamske vjere semitskog porijekla? Zasto su samo Semitima poslani ovi superstar poslanici, Abraham, Mojsije, Isus i Muhamed? Je li neki poslanik poslan Amerikancima? Izgleda nije nijedan.
Kikibombona

#635 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

MarlboroGold wrote:
Kikibombona wrote: Naravno da ima prisile, od strane porodice i okoline. Djeca se indoktriniraju od malih nogu. I uskrsno jaje kao nagrada i prijetnja djetetu da ga Bog ne voli ako ne bude slusao je sastavni dio indoktrinacije. U ranom djetinjstvu djecu kljukaju ljubavlju i strahom. Razvije se osjecaj pripadnosti, cijeli identitet se temelji na vjeri. I razvije se odvratnost prema drugim vjerama tako da je broj konvertita na nivou statisticke greske. Vjera je nasljedna. To je dokaz i pokazatelj da su sve vjere iste. Da je neka bolja od drugih, da je Bozije djelo, ljudi bi je prepoznali. Krscanstvo i islam su dominantni radi vojnih osvajanja.
Boldirano je upravo ono što je istina koja itekako boli - naročito kršćanstvo. Lako je sad pričati o Bogu, ljubavi, oprostu i svemu dobrom u religijama kad si se etablirao i učvrstio na kostima brojnih nedužnih ljudi.
Krscanstvo je rasirio car Konstantin. On je najzasluzniji sto je danas krscanstvo najveca vjera. Dakle, politika, moc, vojna sila...

Meni je fascinantno kako su opstali zidovi i zidovska vjera. Svi ih progonili, nigdje nisu vladali, a danas postoji Izrael, Zidovi i judaizam. :roll: Tako mali narod, tako omrzen, uspio je prezivjeti mnoge golgote i saucvati nacionalni i vjerski identet. Veliko cudo da nisu potpuno asimilirani.
Dozer

#636 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Pa, zar nisu oni korijen iz kojeg se onda odvojise katolicanstvo i islam? :D
v.1 - Tora > v.2 - Biblija > v.3 - Kur'an
I sve 3 na istom prostoru. Zakljucak - nije bog ni znao za Ameriku :D logika :-D
Smrcak15

#637 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote: Ja cu se sloziti da je Meka izvor islama mada sam siguran da mnogi vjernici nece. :D

Logika frcera, opet se slazem sa tobom. Somalci su blize Meki i to je jedan od razloga zasto su vecinom muslimani. Jos samo da odgovoris na kljucno pitanje, sta ce biti sa Cileancima i drugim juznoamerickim narodima kada dodje sudjenje? Hoce li biti amnestirani od dzehenama jer su bili daleko od izvora, tj. Meke? Somalci su imali srece da je Bog poslao Muhameda u Meku, sta bi bilo da je poslao posljednjeg poslanika Jukateka u Peru? Onda bi imali obrnutu situaciju, latinosi bi bilo pravovjerni a Azijati i Afrkanci krivovjerni. Mislim da je narodima Juzne Amerike ucinjena velika nepravda. Nisu ravnopravni. :roll:

Uz to, Etiopija i Eritreja su veoma blizu Meke, blize nego Somalija. I opet, nekim cudom, vecinu stanovnistva u tim zemljama ne cine muslimani. Jesu glupi? U cemu je problem sa njima? Vise kod nas ima muslimana procentualno nego u Etiopiji i Eritreji, iako su oni neuporedivo blizi Meki. Mora da su glup narod i da im je Bog zapecatio srca. Nema drugog objasnjenja.

Temu si otvorio ti a ne ja, nemoj se ljutiti kada te neko satjera u cosak.

Moja je teza da je islam arapska vjera. Kur'an i hadisi na bezbroj mjesta govore o Shamu, o Kufi, Damasku, Kudsu itd. Jesu ova podrucja i gradovi bolji od Amerike ili Australije, od Sibira i Grenlanda? Zasto nigdje nije spomenuta Amerika niti bilo sta da ima veze sa Amerikom? Amerika za Kur'an ne postoji, a o Shamu i Kufi se truni kao da se tamo nalazi cijelo covjecanstvo.

Ima li u Kur'anu navedena ijedna zivotinja koja obitava na prostoru Amerike ili u sjevernim predjelima? Pominje se dosta zivotinja i insekata, sve mahom poznatih Arapima. Je li Arabija centar svijeta i vise vrijedna u odnosu na ostatak planete? Zasto su u nekima ispisane cijele stranice a o nekima nijedno slovo?

Zasto su su sve abrahamske vjere semitskog porijekla? Zasto su samo Semitima poslani ovi superstar poslanici, Abraham, Mojsije, Isus i Muhamed? Je li neki poslanik poslan Amerikancima? Izgleda nije nijedan.

jeli ti uopste citas sta pisem, do koga nije dosla objava, ko nije imao mogucnosti da dodje do islama, imat ce opravdanje pa ce moci biti podlozan testu na sudnjem danu...ovi sto su blize izvoru islama nece imati opravdanje.

i gdje onda problem?

kakva bolan amerika, ta drzava nije ni postojala za vrijeme Muhamemda, nego je postojao kontinent, ali niko ga nije zvao amerika, zivjeli indijanci

pa sta treba da Kuran govori o indijancima de nam reci ti evo ??? sta???

evo da se spomene, sta bi to arapi tog vremena imali koristi od te zivotinje i njenog spominjanja, kakva je mudrost reci nam??

Zasto su su sve abrahamske vjere semitskog porijekla? Zasto su samo Semitima poslani ovi superstar poslanici, Abraham, Mojsije, Isus i Muhamed? Je li neki poslanik poslan Amerikancima? Izgleda nije nijedan
nemoj biti siguran u to, ne kaze se amerikancima nego indijancima, indijanci su zivjeli tad u danasnjoj americi.
Smrcak15

#638 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Smrle, Smrle...Sve po starom :D
Kada nemas odgovor na neko krucijalno pitanje, a koje bi jedan bog MORAO znati jer je "tvorac svega", pa tako i te Amerike, Grenlanda, pongvina, itd., ti to onda okrenes na recepte iz kuhara.
Po tebi je, izgleda, 4/5 planete "nebitna informacija" za covjecanstvo (koje se, izgleda, nalazilo samo na tom arapskom poluotoku), a bitno je samo ono sto je okruzivalo arapski poluotok na kojem izmislise sve tri knjige i religije.

Ne ide to tako ba... :D
Ili je bog znao sve i o svemu trebao informisati svoje podanike, ili nije znao nista. Ovime onda opet dolazimo na ono da su sve svete knjige zapravo ljudski produkti, izmisljene od strane vrlo malobrojne pismene elite, a koje su za cilj imale samo jedno - kontrolu ogromne nepismene vecine.
reci nam sta zelis da trazimo u Kuranu, recept za hurmasice, ili za brajloviceve cevape??? :)
Dozer

#639 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Ni jedno. Nadji nam spominjanje kontinenata, vulkana, indijanaca u Americi, pingvina na Antarktiku (i Antarktika i Artika), strasne velike bijele ajkule, dinosaure, i sl.

Hurmase znam i ja napraviti, a nisam nasao recept u Kur'anu.
Smrcak15

#640 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Ni jedno. Nadji nam spominjanje kontinenata, vulkana, indijanaca u Americi, pingvina na Antarktiku (i Antarktika i Artika), strasne velike bijele ajkule, dinosaure, i sl.

Hurmase znam i ja napraviti, a nisam nasao recept u Kur'anu.
aaa boze sacuvaj naroda cudnog, sta evo da se spominju dinosaurusi, odgovor vas bi bio, nista posebno ljudi kopali zemlju otkrili kosture i tako saznali...

a da su spomenuli indijance iz amerike, rekli bi pa mozda su otplovili upoznali ih i zapisali o njima u Kuranu, nista psoebno

tako da neznam uopste sta hocete sa ovim glupim idejama :-) bas u pravom smislu rijeci glupe ideje.
Bloo
Globalna šefica

#641 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Image
zforumas

#642 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Al' zato Erdogana i Twin towers "nagovijestiti" je morao.
"Objasnio" pulsare, temperaturu topljenja zeljeza, razdaljinu izmedju Zemlje i mjeseca, ATP sintezu, nano robote i sta sve ne.
Sta ce nam dinosauri, kompjuteri, auta, internet, televizija...
Twin towers su od boga, a Katrina dosla 'nako.
MarlboroGold

#643 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

U vezi dinosaura, sve što se spominje je u smislu "oni prije vas" ili ti ga prije Adema. Baš konkretan odgovor.
Idemedosumom

#644 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Kad' se sjetim rasprave s jedne druge teme, i primjedbe jednog forumaša: zašto u Kur'anu zemlja nije opisana kao "geoid"? jer da jeste, odmah bi taj pojedinac pao na sedždu, Tita mi :lol:
harač

#645 Re: Ateizam vs. Religija

Post by harač »

zforumas wrote:Al' zato Erdogana i Twin towers "nagovijestiti" je morao
:lol: allah ima svoje prioritere
dadinjo33

#646 Re: Ateizam vs. Religija

Post by dadinjo33 »

ExNihilo wrote:Ajet i ne kaže da u vjeri nema prisile. Kaže da u vjerU nema prisile. Get your facts straight. :)
Jedan od znacajnijih ajeta korkutisticke vjere, najrasirenije u BiH.
MarlboroGold

#647 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

harač wrote:
zforumas wrote:Al' zato Erdogana i Twin towers "nagovijestiti" je morao
:lol: allah ima svoje prioritere
:D
pussysmoke

#648 Re: Ateizam vs. Religija

Post by pussysmoke »

Smrcak15 wrote:
pussysmoke wrote:Bogu smeta što neki lik koji je sebi dao nickname Pussysmoke na forumu klix.ba, govori protiv njega? Svemogućem smeta ono što Pussy govori? Onaj koji stvara i rastvara ne voli ono što Smoke priča?! Izvinte me, ali taj Vaš Bog je izgleda papak.

Image

sve se zabiljezava, sta ja pisem a i sta ti pises.....sve ce to da stoji u nasoj knjizi djela na sudnjem danu.

pricati lazi o Bogu pa i na forumu je teski grijeh, pa ako ti kontas sta ima veze ako malo trabunjam na racun Boga na forumu, nece mi valjda uzeti za zlo to :-)
Šta hoćeš da kažeš? Bog je zabilježio da sam ga nazvao papkom? Interesatno. Uzeo tefter Božji asistent i piše:
1. Pussy opet vrijeđa,
2. Laže da je Bog papak,
3. Obavezno ga kazni kad dođe sudnji dan,
4. Sad je uzeo i ismijava Božjeg asistenta,
5. Svjestan je da smo "mi" svjesni šta radi i dodatno ismijava...
Sad zamišljam godina je, recimo 2025, datum 23. Juli. Dižu se mora, tornado, vulkani, sve pomrlo. Stani u red i čekaj. Gužva ko u troli. I dođem na red, a "onaj gore" kaže: Kome ti ono da je papak? #?&!+ ti tvoju! A ja se lupim otvorenom rukom po čelu i sjetim se Smrleta, pa me ladan znoj oblije. :shock:

Smrle tzv. Smrki, druže, brate, prijatelju, sine, kako god hoćeš da te nazovem... Braniš nešto što ne postoji. Ne ide. Nije u redu. Razmisli malo. I ako postoji, ne trebaš mu ti da ga braniš.
Smrcak15

#649 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Al' zato Erdogana i Twin towers "nagovijestiti" je morao.
"Objasnio" pulsare, temperaturu topljenja zeljeza, razdaljinu izmedju Zemlje i mjeseca, ATP sintezu, nano robote i sta sve ne.
Sta ce nam dinosauri, kompjuteri, auta, internet, televizija...
Twin towers su od boga, a Katrina dosla 'nako.
naopako razmisljas druze

ako se nagovjeste neke stvari iz buducnosti, to je cudo

a spominjanje stvari koje se mogu otkriti i od ljudi iz sedmog stoljeca kao dinosaurusi, to nije nikakvo cudo.

pa hoces da cudo zamijenis necim sto nije cudo :thumbup: bas imate bezveze sporedjenja.
Smrcak15

#650 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

pussysmoke wrote:
Smrcak15 wrote:
pussysmoke wrote:Bogu smeta što neki lik koji je sebi dao nickname Pussysmoke na forumu klix.ba, govori protiv njega? Svemogućem smeta ono što Pussy govori? Onaj koji stvara i rastvara ne voli ono što Smoke priča?! Izvinte me, ali taj Vaš Bog je izgleda papak.

Image

sve se zabiljezava, sta ja pisem a i sta ti pises.....sve ce to da stoji u nasoj knjizi djela na sudnjem danu.

pricati lazi o Bogu pa i na forumu je teski grijeh, pa ako ti kontas sta ima veze ako malo trabunjam na racun Boga na forumu, nece mi valjda uzeti za zlo to :-)
Šta hoćeš da kažeš? Bog je zabilježio da sam ga nazvao papkom? Interesatno. Uzeo tefter Božji asistent i piše:
1. Pussy opet vrijeđa,
2. Laže da je Bog papak,
3. Obavezno ga kazni kad dođe sudnji dan,
4. Sad je uzeo i ismijava Božjeg asistenta,
5. Svjestan je da smo "mi" svjesni šta radi i dodatno ismijava...
Sad zamišljam godina je, recimo 2025, datum 23. Juli. Dižu se mora, tornado, vulkani, sve pomrlo. Stani u red i čekaj. Gužva ko u troli. I dođem na red, a "onaj gore" kaže: Kome ti ono da je papak? #?&!+ ti tvoju! A ja se lupim otvorenom rukom po čelu i sjetim se Smrleta, pa me ladan znoj oblije. :shock:

Smrle tzv. Smrki, druže, brate, prijatelju, sine, kako god hoćeš da te nazovem... Braniš nešto što ne postoji. Ne ide. Nije u redu. Razmisli malo. I ako postoji, ne trebaš mu ti da ga braniš.
Bog to ne radi, nego imaju zaduzeni za taj posao, koji biljeze sve.
Smrle tzv. Smrki, druže, brate, prijatelju, sine, kako god hoćeš da te nazovem... Braniš nešto što ne postoji. Ne ide. Nije u redu. Razmisli malo. I ako postoji, ne trebaš mu ti da ga braniš
a kako ti znas da ne postoji?

uostalom ne trebam mu ja da ga branim, ali ja branim tebe od tebe samogaa, jer ti dizes ruku na sebe, jer udaranjem po Bogu ti udaras po sebi nesvjesno. pa ja samo ukazujem na to, da ne dizes ruku na sebe.

a bogu nisam ja potreban da ga branim, nemoze mu uopste niko prici da am unasteti imalo, uopste nema nacina da mu se nasteti.
Locked