Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#626 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

DuckZz wrote:Njegova kandidatura samo ide u korist SDA.
Neće dobiti više od 6-7 hiljada glasova koji ce mozda biti presudni Becirevicu.

Vi ne zelite rasmisljati unaprijed. Zbog toga ste samo malo manje ovce od onih 200k "bošnjOka" i strucnjaka za " nacionalna pitanja vise nego hljeb na stolu"
koliko grijesis on je vec sad skupio 8000 glasova tokom trazenja potpisa za kandidaturu , gdje mu je trebalo 5000 glasova a dobio 8000

sa takvim nakaradnim razmisljanjem nikad napretka bosni nece biti ako ce narod tako razmisljati....cuj ide u korist SDA :-)
Amer3000

#627 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Smrcak15 wrote:sad je od krucijalne vaznosti da Hadzikadic odradi dobru kampanju kroz gostovanja u emisijama na TV sto vise da ga narod upozna i nadam se da ce glas razuma preovladati kod naroda i vidjeti o kakvom se kandidatu radi, bez premca gdje uopste nema konkurenciju.
Ako izgubi jedino moze biti ako ga narod ne upozna dovoljno do izbora.
Kao sto profesor rece u jednom od intervjua da nije covjek koji srlja, a u drugom je citirao nekog pisca, ne mogu se sjetiti koga, koji kaze da ako hoce da dobije izbore mora se bukvalno sa svakim glasacem rukovati. Vjerujem da je profesor sve dobro proracunao i da zna sta treba da radi...
DuckZz

#628 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by DuckZz »

Cuj "potpisi" :lol: :lol:
Sta je dalje, forumi, ankete po Radio Sarajevo, misljenja mahale.

Ima i kod mene frajer u naselju skupio 12 000 potpisa za izlazak na izbore. Na izborima dobio 400 glasova.

I tako SDA dobija opstine, 20% glasova dovoljni za pobjedu, ko u Tanzaniji gdje ima vise kandidata nego glasaca :lol:
muha_sa

#629 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by muha_sa »

Smrcak15 wrote:

Vi ne zelite rasmisljati unaprijed. Zbog toga ste samo malo manje ovce od onih 200k "bošnjOka" i strucnjaka za " nacionalna pitanja vise nego hljeb na stolu"
koliko grijesis on je vec sad skupio 8000 glasova tokom trazenja potpisa za kandidaturu , gdje mu je trebalo 5000 glasova a dobio 8000

sa takvim nakaradnim razmisljanjem nikad napretka bosni nece biti ako ce narod tako razmisljati....cuj ide u korist SDA :-)
zivotom garantujem da cu ja sad za sebe skupit 10 000 potpisa--pocalim sto pored Merkura i skupljam potpise :D

na izborima cu dobit glasove moje uze famElije i HAVANE :lol:
dulekrele

#630 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by dulekrele »

Smrcak15 wrote:

Pa normalno da ide u korist. ni jedan sda glasac nece glasati za ovog gospodina dok ce lijevo orijentisani glasati za njega i uzeti glasove Denisu. Isti slucaj je i sa denisom koji svojom kandidaturom ostavlja Covica u predsjednistvu. ovi izbori u oktobru su presudni jer je jedina bitna stvar da u predsjednistvu budu dvojica probosanskih clanova koji ce preglasavati milokrada. sve ostalo je šaša.
SimkeA

#631 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Roccohljup wrote:pa u nekoj normalnoj zemlji, ovakav kandidat bi pomeo konkurenciju (pogotovo ovaku), međutim sa našim vazalsko-mazohističkim mentalnim sklopom, mi više volimo one koji nas handre :D
Totally wrong drug!
Ja se vrlo dobro sjecam izbora u USA 2000. godine i duela GW Bush i Al Gore. Gore kao potpredsjednik i naucnik je obrisao pod sa GWB u predsjednickim debatama, ali iznenadjujuce kod glasaca su bili tu negdje. Jedan slucajni fellow American prolaznik je to dobro objasnio u jednoj anketi i rekao nesto u smislu (parafraziram):
"Al Gore me podsjeca na strebera koji je sve naucio i pravi se vazan, dobro se sjecam takvih iz skole, zato cu glasat za GWB" :)

Eto to je sustina i to je tako u ljudskoj prirodi, cak i u razvijenim zemljama kao što je USA.
Smrcak15

#632 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SimkeA wrote:
Roccohljup wrote:pa u nekoj normalnoj zemlji, ovakav kandidat bi pomeo konkurenciju (pogotovo ovaku), međutim sa našim vazalsko-mazohističkim mentalnim sklopom, mi više volimo one koji nas handre :D
Totally wrong drug!
Ja se vrlo dobro sjecam izbora u USA 2000. godine i duela GW Bush i Al Gore. Gore kao potpredsjednik i naucnik je obrisao pod sa GWB u predsjednickim debatama, ali iznenadjujuce kod glasaca su bili tu negdje. Jedan slucajni fellow American prolaznik je to dobro objasnio u jednoj anketi i rekao nesto u smislu (parafraziram):
"Al Gore me podsjeca na strebera koji je sve naucio i pravi se vazan, dobro se sjecam takvih iz skole, zato cu glasat za GWB" :)

Eto to je sustina i to je tako u ljudskoj prirodi, cak i u razvijenim zemljama kao što je USA.
oni birali Al Gora ili Busha njima je u americi uvijek dobro

a sta je to dobro u Bosni sa ovim politicarima???
Smrcak15

#633 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:Divan dan u Mostaru sa studentima, gdje je održano predavanje o naprednim tehnologijama i obrazovanju u SAD.

Image

Image
nesto kontam, kako je ovo pametan potez Hadzikadica, drzi predavanja masama mladih ljudi na univerzitetima po BiH, jer tu je lahko skupiti osobe da slusaju predavanje nego neke tribine gdje se iskupi desetak polupospanih staraca kojima viri smrtovnica iz dzepa , plus mladi mogu biti presudni na izborima, kad vide studenti da se njihov covjek prijavio za kandidaturu naravno da ce prije dati glas njemu nego nekom tamo politicaru sto ga nikad nisu ni vidjeli ni culi...tako da mu je ovo mudra strategija po mom misljenju :thumbup: :thumbup:
SimkeA

#634 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Da se razumijemo! M.H je sigurno najkvalitetniji kandidat jer o njemu Google zna najviše. U odnosu na ostale biografija mu je impozantna.
Ali tvrdnja da bi u nekoj normalnoj, razvijenoj zemlji takav kandidat pomeo konkurenciju nije tačna, a primjera je pregršt.
A nigdje se uspješni ljudi više ne mrze kao što je to slučaj na Balkanu.

Zato profi svaka čast, ali on šanse nema! Da repliciram još i na ovu "oni birali Al Gora ili Busha njima je u americi uvijek dobro", birali mi u BIH Šefika, Denisa ili Mirsada, nama je uvijek loše :)
DuckZz

#635 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by DuckZz »

Tako je uvijek.
Na svakoj temi.
Koja god oblast.
Prvih 10 stranica ga hvale.
Narednih 10 neutralna diskusija.
Zadnjih 10 stranica odjednom mu svi jebu mater, dosadio vise, de skloni se, itd.
Amer3000

#636 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Smrcak15 wrote:
asurbanipal wrote:Divan dan u Mostaru sa studentima, gdje je održano predavanje o naprednim tehnologijama i obrazovanju u SAD.

Image

Image
nesto kontam, kako je ovo pametan potez Hadzikadica, drzi predavanja masama mladih ljudi na univerzitetima po BiH, jer tu je lahko skupiti osobe da slusaju predavanje nego neke tribine gdje se iskupi desetak polupospanih staraca kojima viri smrtovnica iz dzepa , plus mladi mogu biti presudni na izborima, kad vide studenti da se njihov covjek prijavio za kandidaturu naravno da ce prije dati glas njemu nego nekom tamo politicaru sto ga nikad nisu ni vidjeli ni culi...tako da mu je ovo mudra strategija po mom misljenju :thumbup: :thumbup:
Kada vidim lica studenata kako su raspolozeni bas me interesuje sta se pricalo, koja je tema i misljenje nekog od studenata...
neon-x

#637 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

DuckZz wrote: Neće dobiti više od 6-7 hiljada glasova koji ce mozda biti presudni Becirevicu.
Toliko ce dobiti samo iz Amerike. Moja logika je da glasam za najboljeg kandidata a to je Mirsad. Becirovic i Dzaferovic me ne zanimaju i stidio bih se i jednog i drugog da budu izabrani i da me predstavljaju. SDA ce svakako biti porazena tamo gdje treba na ostalim nivoima vlasti a u Predsjednistvu hocu da vidim najboljeg kandidata.
Amer3000

#638 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

SimkeA wrote:Da se razumijemo! M.H je sigurno najkvalitetniji kandidat jer o njemu Google zna najviše. U odnosu na ostale biografija mu je impozantna.
Ali tvrdnja da bi u nekoj normalnoj, razvijenoj zemlji takav kandidat pomeo konkurenciju nije tačna, a primjera je pregršt.

Zato profi svaka čast, ali on šanse nema! Da repliciram još i na ovu "oni birali Al Gora ili Busha njima je u americi uvijek dobro", birali mi u BIH Šefika, Denisa ili Mirsada, nama je uvijek loše :)
Hadzikadicev kvalitet i prednost leze u tome sto njegova naucna oblast interesovanja i rada jeste da zna kako da pomete izbore, kako pobijediti.
Roccohljup

#639 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

SimkeA wrote:Da se razumijemo! M.H je sigurno najkvalitetniji kandidat jer o njemu Google zna najviše. U odnosu na ostale biografija mu je impozantna.

Jarane, pomeo bi u svakoj zemlji da mu je ovakva konkurencija i d aje ovako stanje u državi kao sto je kod nas (kriminal, korupcija, nepotizam, nezaposlenost, itd.). Ne mozes porediti BiH sa zapadnim zemljama ni u kom slučaju. Problem je naš mentalitet.....velikji broj onih koji su najugrozeniji uopšte ne glasa a onda kuka na sav glas, od onih sto glasaju masa je povezana sa vladajućim strukturama na neki način (državni službenici, uposlenici JP, njihova šira i dalja rodbina, itd.) a dio ostatka se kupi šarenim lažama ili glasa za neke građanske opcije. I tako u krug......ne do bog da se svi potlaćeni dignu i izađu na ulicu.....
staxx

#640 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by staxx »

Profu za precjenika :D :bih:
kmirsad

#641 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

Ma ni od toga ništa moj @Rokohljupe...... odmah bi se našla kaka stranka... da dovuče poljske kuhinje i kazane s grahom... da im organizira grupni juftar... :D
Roccohljup

#642 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:Ma ni od toga ništa moj @Rokohljupe...... odmah bi se našla kaka stranka... da dovuče poljske kuhinje i kazane s grahom... da im organizira grupni juftar... :D
i "preotme" proteste i iskoristi za svoje ciljeve....ko onomad SBB :-) :-) :-) :-)
kmirsad

#643 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
kmirsad wrote:Ma ni od toga ništa moj @Rokohljupe...... odmah bi se našla kaka stranka... da dovuče poljske kuhinje i kazane s grahom... da im organizira grupni juftar... :D
i "preotme" proteste i iskoristi za svoje ciljeve....ko onomad SBB :-) :-) :-) :-)
Baš tako... :)
muzicar_iz_parka

#644 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by muzicar_iz_parka »

Nisam ga poznavao ali po N1 intervju, stvarno ga milina slusati.
Opet nazalost male su mu sanse pored stranacke masinerije SDA i SDP.
Smrcak15

#645 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

NAJAVA:

Petak 1.6.2018. od 15:30 do 17:00 sati Prof.dr. Hadžikadić Mirsad će uživo biti gost domaćeg političkog talk showa "GOVORNICA" na Radiju Otvorena Mreža
SmokingMan

#646 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Hmmm,pratim Mirsada,mogao bi na kraju on biti moj izbor. :thumbup:
Smrcak15

#647 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Video intervju
Mirsad Hadžikadić, kandidat za Predsjedništvo BiH: Američko iskustvo će mi pomoći
https://ba.voanews.com/a/4414215.html
muzicar_iz_parka

#648 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by muzicar_iz_parka »

Roccohljup wrote:

Jarane, pomeo bi u svakoj zemlji da mu je ovakva konkurencija i d aje ovako stanje u državi kao sto je kod nas (kriminal, korupcija, nepotizam, nezaposlenost, itd.). Ne mozes porediti BiH sa zapadnim zemljama ni u kom slučaju. Problem je naš mentalitet.....velikji broj onih koji su najugrozeniji uopšte ne glasa a onda kuka na sav glas, od onih sto glasaju masa je povezana sa vladajućim strukturama na neki način (državni službenici, uposlenici JP, njihova šira i dalja rodbina, itd.) a dio ostatka se kupi šarenim lažama ili glasa za neke građanske opcije. I tako u krug......ne do bog da se svi potlaćeni dignu i izađu na ulicu.....
Statistika izlaska na izbore nije bas tacna zbog netacnosti birackog spiska. Ima masa ljudi koji su na spisku, ali zbog trenutnog boravka u inostranstvu nisu u mogucnosti glasati, ne prijavljuju se za glasanje postom ili u DKP i onda na kraju ispane da je npr samo 50% izaslo na izbore.

Ispane da u BiH zivi oko 3,2 miliona punoljetnih osoba sa pravom glasa po sluzbenim podacima:
https://bs.wikipedia.org/wiki/Op%C4%87i ... Dki_spisak

Po popisu stanovnika, koji je posteno govoreci napuhan po malo od svih, je bilo oko 3,5 miliona stanovnika u BiH.

Po nekom licnom osjecaju i razgovoru sa ljudima, solidna vecina onih koji zive u BiH izlaze na izbore, iako se sluzbena cifra koristi za opravdanje neuspjeha opozicije ili nepriznavanja legitimnosti izborne pobjede stranke x, rezultati izbora poprilicno dobro oslikavaju volju apsolutne vecine gradjana.
Ja_Ja

#649 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Pored trenutnih grobara koji su obznanili svoje kandidature Hadzikadic je superioran u svakom pogledu. Njegov problem jeste da li ce uspjeti limitirane Bosnjake da ubijedi da im je on bolja opcija od ovih grobara ala Dzaferovic i slicni.

Treba covjek biti bas specijalan da kada uzme onu nasu izbornu dvolisnicu da zaokruzi bilo kojeg drugog kandidata osim njega.
Amer3000

#650 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

muzicar_iz_parka wrote:Po popisu stanovnika, koji je posteno govoreci napuhan po malo od svih, je bilo oko 3,5 miliona stanovnika u BiH.

Po nekom licnom osjecaju i razgovoru sa ljudima, solidna vecina onih koji zive u BiH izlaze na izbore, iako se sluzbena cifra koristi za opravdanje neuspjeha opozicije ili nepriznavanja legitimnosti izborne pobjede stranke x, rezultati izbora poprilicno dobro oslikavaju volju apsolutne vecine gradjana.
Slazem se da je malo napuhano. U krugu moje porodice (šire) i krugu prijatelja više ih ne glasa nego što izađe na izbore! :o
Locked