Nemoj me zajebvat? Ima fakultet i za to???ajm sokiratChallenger__ wrote:Tefsija je turkolog. S papirima. Da,da. Sa talentom za satiru.sumirprimus wrote:Tepsija je gulenovac.nema drugog logicnog objasnjenja opsesije turcima
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
-
sumirprimus
#626 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
-
sumirprimus
#627 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Stim kad c oredis onda si palestinu trebao smjesit dole u treci entitet.oni. su majorizirani a ne mi od tz do sarajv0sa wrote:Čisto poređenja radi, vidim neki imaju potpuno pogrešnu geografsko-površinsku predstavu![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#628 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sunceKOtepsija wrote:vratimo se temi, molim vas
ako je ko branio i stitio prava Palestinaca i Palestine, i cini to i dan danas, onda je to Jordan na celu sa casnom kraljevskom porodicom-vecina stanovnistva Jordana su ispaceni palestinci, Jordan je ucestvovao u svim ratovima protiv Izraela, desetine hiljada sehida, hiljade invalida su podsjetnik na to...Jordan upravlja al-Aksom i na castan nacin izvrsava emanet koji im je ostavljen Neka je selam i mir na Kralja Abdullaha i Njegovu casnu porodicu. Hvala mu za sve u ime svih nas. Kralj Jordana r.a. u Srijedu dolazi u Istanbul na kongres OICa
- Challenger__
#629 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Šta se imaš šokirati. Orijentalist koji se fokusira na arapski jezik, književnost i kulturu, on je arabista, a ko se fokusira na tursku baštinu, on je turkolog.sumirprimus wrote:Nemoj me zajebvat? Ima fakultet i za to???ajm sokiratChallenger__ wrote:Tefsija je turkolog. S papirima. Da,da. Sa talentom za satiru.sumirprimus wrote:Tepsija je gulenovac.nema drugog logicnog objasnjenja opsesije turcima
- Challenger__
#630 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Evo ga!
Putin o Jerusalimu: priznanje je kontraproduktivno, može izazvati sukobe.
Putin: Jerusalem recognition counterproductive, could spark conflict
-
The 51st State
#631 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
ne smije se ni on kaciti sa ludacima, a i nisu losa raja, dosta danasnjih izraelaca je sa prostora rf.
- animals
#632 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jedino Amerikanci pomazu BIH, i protiv RS su..
a ovde se Bosnjaci satrase da pljuju po Americi i Izraelu, koji im
nije nista nazao ucinio..
e to ti je mudrost..
a ovde se Bosnjaci satrase da pljuju po Americi i Izraelu, koji im
nije nista nazao ucinio..
e to ti je mudrost..
- Opetja033
#633 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sjecam prije par godina kada je Izrael zahvatila pojava da sinagoge osvanu sa kukastim krizem nacrtanim preko noci.The 51st State wrote:ne smije se ni on kaciti sa ludacima, a i nisu losa raja, dosta danasnjih izraelaca je sa prostora rf.
Prvo mislili da su Palestinci ali se ispostavilo da to rade upravo ova balavurdija doseljenika iz Rusije. Jbt kakva sizofrenija mora biti u mozgu
- Challenger__
#634 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Vidiš da smije. Isuviše si opterećen perspektivom male nacije koja se boji svoje sjene.The 51st State wrote:ne smije se ni on kaciti sa ludacima, a i nisu losa raja, dosta danasnjih izraelaca je sa prostora rf.
-
Fudo387
#635 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Spasitelj.Challenger__ wrote:Evo ga!
- Challenger__
#636 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Evo šta je rekao:
Tako to radi slobodan i odgovoran čovjek za razliku od malih, sitnih, plašljivih kmetova.
Da li je ovo tačno? Tačno je."Odluka o Jerusalimu je kontraproduktivna i destabilizirajuća. Smatramo lošim sve poteze koji potkopavaju rezultate pregovora Izraelaca i Palestinaca. Takvi koraci destabilizuju i ne pomažu rješenju situacije, umjesto toga izazivaju konflikt.", izjavio je u Kairu.
Tako to radi slobodan i odgovoran čovjek za razliku od malih, sitnih, plašljivih kmetova.
-
Fudo387
#637 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
K’o da gledam, sad ce uloziti neki veto, isto onomad o genocidu u Srebrenici? Jelde?Challenger__ wrote:Evo šta je rekao:
Da li je ovo tačno? Tačno je."Odluka o Jerusalimu je kontraproduktivna i destabilizirajuća. Smatramo lošim sve poteze koji potkopavaju rezultate pregovora Izraelaca i Palestinaca. Takvi koraci destabilizuju i ne pomažu rješenju situacije, umjesto toga izazivaju konflikt.", izjavio je u Kairu.
Tako to radi slobodan čovjek za razliku od malih, sitnih, plašljivih kmetova.
- Challenger__
#638 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ne interesuje me tvoj kmetski cinizam.
- stakasa
#639 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ha sokole, tj dao je tajni mig Arapima da pocnu kamenicama gadat izrelske vojnikeChallenger__ wrote:Evo ga!
- jeza u ledja
#640 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Challenger__ wrote: Tako to radi slobodan i odgovoran čovjek za razliku od malih, sitnih, plašljivih kmetova.
-
Fudo387
#641 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pa veceg kmeta od tebe tesko da ces naci na ovom forumu.Challenger__ wrote:Ne interesuje me tvoj kmetski cinizam.
Koliko trebas zaglibiti da dizes u nebesa onog koji i za presudu djeneralu sratku kaze da je nepravedna?
- Opetja033
#642 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Kao prvo @salikova i moja rasprava nema nikakve veze sa religijom vec politikom.sheilak wrote:
ali sve religije se fakat trebaju i moraju zabraniti, a ljudi koji im pripadaju poslati na lijecenje kao sto se radi sa pripadnicima kulta.
Kao drugo zao mi te jer si se kasno rodila. Da si se rodila ranije, vjerovatno bi pronasla raj u Enver Hodzinoj Albaniji.
Jbg, valja ti sada zivjeti u svijetu gdje ima religioznih ljudi, kojima europske konvencije o ljudskim pravima garantuju pravo na slobodno okupljanje, prakticiranje i propagiranje religije u javnom zivotu.
Kako podnosis tu cinjenicu? Izlivi bijesa i zuci na javnim mjestima? Depresija? Jesi li se zatvorila medju cetiri zida da ne gledas? Dopiru li ezani i crkvena zvona do tvojih usiju ili koristis neke dobre cepice?
Izdrzi.
- Challenger__
#643 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Kmet ti je predsjednik. I onaj prije njega. I onaj prije njih dvojice... I mnogi prije njih.Fudo387 wrote:Pa veceg kmeta od tebe tesko da ces naci na ovom forumu.Challenger__ wrote:Ne interesuje me tvoj kmetski cinizam.
Koliko trebas zaglibiti da dizes u nebesa onog koji i za presudu djeneralu sratku kaze da je nepravedna?
Ovdje prosuđujem konkretan potez jednog čovjeka, konkretnu izjavu, a ta izjava je tačna, istinita i hrabra. Nema on kod mene nikakav bjanko. Dobro je uradio u Siriji, ima pravo što kritikuje američki avanturizam oko Jerusalima.
- jeza u ledja
#644 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ova da je generalu Sratku presuda nepravedna?Challenger__ wrote:, konkretnu izjavu, a ta izjava je tačna, istinita i hrabra.
Bas me zanima, volio bih cuti od tebe bar jednu pravu kritiku RF ili Putina, ili od salika Irana.
-
Fudo387
#645 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
A veto na rezoluciju o Srebrenici?Challenger__ wrote:Kmet ti je predsjednik. I onaj prije njega. I onaj prije njih dvojice... I mnogi prije njih.Fudo387 wrote:Pa veceg kmeta od tebe tesko da ces naci na ovom forumu.Challenger__ wrote:Ne interesuje me tvoj kmetski cinizam.
Ovdje prosuđujem konkretan potez jednog čovjeka, konkretnu izjavu, a ta izjava je tačna, istinita i hrabra. Nema on kod mene nikakav bjanko. Dobro je uradio u Siriji, ima pravo što kritikuje američki avanturizam oko Jerusalima.
Je l’ i tu bio hrabar i na strani istine?
- Challenger__
#646 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Podmećeš mi, izvrtanjem citata. Da ima pravde dobio bi trajni ban.jeza u ledja wrote:Ova da je generalu Sratku presuda nepravedna?Challenger__ wrote:, konkretnu izjavu, a ta izjava je tačna, istinita i hrabra.![]()
Bas me zanima, volio bih cuti od tebe bar jednu pravu kritiku RF ili Putina, ili od salika Irana.
-
The 51st State
#647 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sterilno diplomatsko saopstenje, izrazavamo zabrinutost bla bla bla, sta si ti zakljucio sam najbolje znas. a "mala" bosnjacka nacija je hrabra do neba sto je samim opstankom dokazala na ovoj vjetrometrini bez nekog posebnog patrona iza sebe.Challenger__ wrote:Vidiš da smije. Isuviše si opterećen perspektivom male nacije koja se boji svoje sjene.The 51st State wrote:ne smije se ni on kaciti sa ludacima, a i nisu losa raja, dosta danasnjih izraelaca je sa prostora rf.
Last edited by The 51st State on 11/12/2017 15:44, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#648 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Dok je boraca za pravdu na forumu ja necu mirno spavati.Challenger__ wrote:Podmećeš mi, izvrtanjem citata. Da ima pravde dobio bi trajni ban.jeza u ledja wrote:Ova da je generalu Sratku presuda nepravedna?Challenger__ wrote:, konkretnu izjavu, a ta izjava je tačna, istinita i hrabra.![]()
De reci, imas li sta ruzno da nam kazes o Putinu?
- sheilak
#649 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ti si zreo za tretman odvikavanja od kulta, a sektaski mentalitet ti je, vidim, i onesposobio moc racionalnog razmisljanja te predstavu o stvarnosti. No ima lijeka, ne brini.Opetja033 wrote:Kao prvo @salikova i moja rasprava nema nikakve veze sa religijom vec politikom.sheilak wrote:
ali sve religije se fakat trebaju i moraju zabraniti, a ljudi koji im pripadaju poslati na lijecenje kao sto se radi sa pripadnicima kulta.
Kao drugo zao mi te jer si se kasno rodila. Da si se rodila ranije, vjerovatno bi pronasla raj u Enver Hodzinoj Albaniji.![]()
Jbg, valja ti sada zivjeti u svijetu gdje ima religioznih ljudi, kojima europske konvencije o ljudskim pravima garantuju pravo na slobodno okupljanje, prakticiranje i propagiranje religije u javnom zivotu.
Kako podnosis tu cinjenicu? Izlivi bijesa i zuci na javnim mjestima? Depresija? Jesi li se zatvorila medju cetiri zida da ne gledas? Dopiru li ezani i crkvena zvona do tvojih usiju ili koristis neke dobre cepice?
Izdrzi.
- Challenger__
#650 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Bio sam jasan kao dobar dan. Ova izjava je razumna, odgovorna i istinita. Podržavam je, kao što podržavam njihovu pomoć u sirijskom nogiranju USA-backed bandi iz Sirije.
Što se tiče Jerusalima... Čitav svijet drži da je to neodgovoran potez koji će samo dodatno destabilizirati situaciju na BI. Međutim, to nema težinu kada kritiku ne izreknu bitni ljudi na planeti. EU je nemušto kritikovala tu odluku, ali je kritikovala. Sada je kritiku uputio Putin i to je hrabar i potreban potez.
_______
Što se tiče Jerusalima... Čitav svijet drži da je to neodgovoran potez koji će samo dodatno destabilizirati situaciju na BI. Međutim, to nema težinu kada kritiku ne izreknu bitni ljudi na planeti. EU je nemušto kritikovala tu odluku, ali je kritikovala. Sada je kritiku uputio Putin i to je hrabar i potreban potez.
_______