21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ExNihilo

#626 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ExNihilo »

I Begović i Pjanić su vagali do zadnje sekunde. A vaga i ovaj Sarr jer se još uvijek nada da će upasti u Francusku.

Drugim riječima, ne mislim da je patriotizam presudio ni u jednom od ovih slučajeva.
Bazinga1234

#627 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Bazinga1234 »

ExNihilo wrote:I Begović i Pjanić su vagali do zadnje sekunde. A vaga i ovaj Sarr jer se još uvijek nada da će upasti u Francusku.

Drugim riječima, ne mislim da je patriotizam presudio ni u jednom od ovih slučajeva.
Nema sanse da je Miralem vagao.
ExNihilo

#628 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ExNihilo »

Bazinga1234 wrote:
ExNihilo wrote:I Begović i Pjanić su vagali do zadnje sekunde. A vaga i ovaj Sarr jer se još uvijek nada da će upasti u Francusku.

Nema sanse da je Miralem vagao.
Zbog čega to smatraš?
Bazinga1234

#629 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Bazinga1234 »

ExNihilo wrote: Zbog čega to smatraš?
Mislim da nije. Za Asmira se slazem, ali sumnjam da je Miralem vagao.
pirmin

#630 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pirmin »

A jesu im i izbori bili, Kanada i Luxemburg vs BiH.
Bazinga1234

#631 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Bazinga1234 »

pirmin wrote:A jesu im i izbori bili, Kanada i Luxemburg vs BiH.
Mogao je Pjanic za Francusku igrati.
jethro

#632 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by jethro »

cyprus wrote:Weah Francusku nije mogao sigurno... Već je bio reprezentativac prije nego je došao u Evropu... Jedan od rijetkih takvih slučajeva među afričkim zvijezdama... Možda i jedini među ovim baš velikim igračima...
I Roger Milla legenda Kamerunskog i evropskog/svjetskog fudbala je vec igrao za reprezentaciju Kaneruna prije nego sto je dosao u francusku i igrao za Monaco, Saint-Étienne, Bastiu.... :mrgreen:
pirmin

#633 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pirmin »

Bazinga1234 wrote:
pirmin wrote:A jesu im i izbori bili, Kanada i Luxemburg vs BiH.
Mogao je Pjanic za Francusku igrati.
Svaka mu cast ako je odbio Francusku.
Last edited by pirmin on 05/06/2018 15:25, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#634 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Pjaniću je malo falilo da dobije francusko državljanstvo, mogao je da je htio to ganjati.

Pa osam mjeseci je molio i kumio da se riješi njegov pasoš, Vijeće ministara blokiralo na čelu sa Nikolom Špirićem, na kraju se uključio Željko Komšić.

Nikola Nikić bio selektor mlade, dolazio Pjanić na okupljanja iako nije imao pravo nastupa, ostavljali ga samog u Hrasnici.

Čuj vagao, nije vagao, nego je pokazao patriotizam koji graniči sa nadrealnim.
cyprus

#635 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Ode ovo predaleko... Ja sam samo htio reći da je bezveze priča "ovaj je pravi Švicarac, onaj nije"... Time se otvara prostor i za svakojake vrste rasizma, ksenofobije, nacionalizma, getoizacije... Ko god ima švicarske papire i nosi švicarski dres - pravi je Švicarac... I tačka. Rasna, etnička i vjerska pripadnost sa tim nemaju veze...
ExNihilo

#636 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ExNihilo »

Bazinga1234 wrote:
Meni je, opet, ostala u pamćenju njegova rečenica, ako se ne varam kod Senada u intervjuu, kada se stvar lomila, da je Lux mala repka koja se, za razliku od BiH, nikada neće plasirati na veliko takmičenje.

Naravno da je kalkulirao.
Muhamed Đakmić

#637 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

ExNihilo wrote:
Bazinga1234 wrote:
Meni je, opet, ostala u pamćenju njegova rečenica, ako se ne varam kod Senada u intervjuu, kada se stvar lomila, da je Lux mala repka koja se, za razliku od BiH, nikada neće plasirati na veliko takmičenje.

Naravno da je kalkulirao.
Odavno smo predali zahtjev Vijeću ministara, ali još nismo dobili odgovor i strpljenje nas polako izdaje. Miralem ima pasoš Luksemburga i ponudu da uzme francuski. Ako uskoro ne dobije bh. državljanstvo, najrealnije je da prihvati francusko. Neću utjecati na Miralemovu odluku, neka sam odluči - kaže Fahrudin Pjanić za Dnevni avaz.
ExNihilo

#638 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ExNihilo »

I šta to pokazuje?
Muhamed Đakmić

#639 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Da je htio prije svega igrati za BiH.

Pa nakon osam mjeseci čekanja na naše državljanstvo, mogao je komotno zovnuti Francuze i završiti sve jako brzo. Ažurni su kad trebaju pokupiti brojne talente iz Afrike, vjerujem da bi u roku od mjesec dana bio spreman za poziv barem u U-21 tim.

Da ne bi bilo da lupam, evo šta je posrijedi. Špirić je to tad vrlo perfidno radio:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/spiric- ... /100124027
cyprus

#640 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Mada meni ostaje nejasno na osnovu čega je Pjanić mogao dobiti francusko državljanstvo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#641 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote:Ode ovo predaleko... Ja sam samo htio reći da je bezveze priča "ovaj je pravi Švicarac, onaj nije"... Time se otvara prostor i za svakojake vrste rasizma, ksenofobije, nacionalizma, getoizacije... Ko god ima švicarske papire i nosi švicarski dres - pravi je Švicarac... I tačka. Rasna, etnička i vjerska pripadnost sa tim nemaju veze...
Pa nije bas tako i daleko je Svica od Kanade, Australije i Amerike po tom pitanju...oni ce uvijek biti svicarski Kosovari i vice versa. Djeca njihove djece vjerovatno ne. Pritom ne implicira sve ovo da se slazem sa tim, nego smatram da je realnost takva.
ExNihilo

#642 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ExNihilo »

@Muhamed

Pa jeste čovjek htio igrati za BiH, ali je vagao. I nije prevagnuo patriotizam nego to što je BiH jača reprezentacija od Lux. Po njegovim vlastitim riječima.

Za Francusku je više puta rekao da zvanično poziv nikada nije dobio, već je sve ostalo na posmatranju s tribina, tako da to uopće ne uzimam kao relevantno.
bersK

#643 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by bersK »

Tema je kako znam SP. Jebo Pjanića.

Nego jel iko osim mene gledo Srbalje jučer? Šta je ono mati mila? Izašo Čile s petom ekipom i dobiše ih. A na srpskim portalima narod ih kune do daske. Nadaju se da će biti kanta za nabijanje na SP.

Gledajući onaj Maroko, ja mislim i golman je šuter. Svi živi znaju žegat, a najviše Ziyech. Biće zajebana ekipa, nea šta.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#644 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by mali_milojica »

cyprus wrote:Mada meni ostaje nejasno na osnovu čega je Pjanić mogao dobiti francusko državljanstvo...
Ako provedes 5 godina u jednoj zemlji kao igrač možeš dobiti sportsko državljanstvo. Ako nisi igrao ni za jednu A reprezentaciju igraš za njih. Eduardo i Sammir npr u HR.
muhafuca

#645 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by muhafuca »

BHF_Manijak wrote:
muhafuca wrote:

Nego ovi sto razglabaju koga je Svabo trebao pozvati a koga ne su mi najjaci.

Ako se iko dokazao kao dobar reprezentativni trener to je Lowe.

Svabija vazda podere kvalifikacije i uvijek dobro dogura i na svjetskom i na Evropskom i onda belaj sto nije pozvan Sane :?

Zna covjek valjda ko mu se uklapa a ko ne u njegovu koncepciju i viziju
Ne moze da ti se ne uklapa u viziju igrac sa najboljom formom i jedan od najboljih mladih igraca danasnjice. Nikako.
Ne pricamo o nekom Towsendu, nego o momku koji je proglasen najboljim mladim igracem EPL-a i kako rekoh igrac sa najboljom trenutnom formom od svih Nijemaca.
Vidis i sam da moze. Sta sad?
LeTalek

#646 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by LeTalek »

bersK wrote:Tema je kako znam SP. Jebo Pjanića.

Nego jel iko osim mene gledo Srbalje jučer? Šta je ono mati mila? Izašo Čile s petom ekipom i dobiše ih. A na srpskim portalima narod ih kune do daske. Nadaju se da će biti kanta za nabijanje na SP.

Gledajući onaj Maroko, ja mislim i golman je šuter. Svi živi znaju žegat, a najviše Ziyech. Biće zajebana ekipa, nea šta.
Klasican trening mec, gde se cuvaju nogice za SP i u izlog stavlja par menadzerskih igraca (citaj Grujić).
Nije sad da se nesto puno moze ocekivati od ekipe koju vodi Mladen Krstajić, ali daleko je ono od prave slike Srbije!
Nas narod klasika, izgubis pljuvacina, dobijes: "daj Brazil" i to sve posle prijateljskih i kontrolnih meceva... :-)

Za Maroko se slazem, mnogo zeznuta i nepredvidiva ekipa!
BHF_Manijak

#647 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by BHF_Manijak »

muhafuca wrote:
Pa naravno da moze, mozes ti i B ekipu pioslati ,izostaviti Messia sa spiska, Kanea, Ronalda, Griezmanna ili kod bilo koje reprezentacije bitne igrace. Naravno da mozes, ali onda levat ispadas ako to bez ikakvog objasnjenja uradis, jer morbidno zvuci da ti se jedan od najboljih igraca ne uklapa u sistem. Onda je do tebe, ne do igraca jer ga ne znas koristiti.
muhafuca

#648 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by muhafuca »

BHF_Manijak wrote:
muhafuca wrote:
Pa naravno da moze, mozes ti i B ekipu pioslati ,izostaviti Messia sa spiska, Kanea, Ronalda, Griezmanna ili kod bilo koje reprezentacije bitne igrace. Naravno da mozes, ali onda levat ispadas ako to bez ikakvog objasnjenja uradis, jer morbidno zvuci da ti se jedan od najboljih igraca ne uklapa u sistem. Onda je do tebe, ne do igraca jer ga ne znas koristiti.
Ne postoji igrac koji MORA igrati u reprezentaciji.

Imas sistem, svoju viziju plan i koncepciju. taj jedan igrac mozda jeste trenutno naj ovo i naj ono - ali se tebi u tvoju viziju i plan i sistem bolje uklapa neki drugi igrac.

Sta uraditi?

Naravno - raskopati svoju viziju, sistem i plan i na silu uklopiti tog igraca da te ne bi novinari, ili jos bolje neki no name-ovi na socijalnim mrezama i forumima, nazivali levatom.

Logika.

Nije Njemacka logika, al logika je bez obzira, ko gleda u sitne detalje.
Last edited by muhafuca on 05/06/2018 21:00, edited 1 time in total.
SSemir

#649 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by SSemir »

Mustang1 wrote:Pojedine repke ce selektori upropastiti svojim odlukama, Belgija je vec upropastena, mogao bi i Brazil biti. A jos kandidata ima :D
Iako svi iz svijeta fudbala da je brazil pod vodstvom ovog selektora jedan od najkompletnijih, i od vrdmena ronalda najbolji. Iako statistika govori da je pod njegovim vodatvom brazil dozivio samo jedan poraz, i to u prijateljskoj protiv argentine.
...ali u strucne peocjene klix forumasa ne treba sumnjati.
Bosanski_kralj

#650 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Bosanski_kralj »

SSemir wrote:
Mustang1 wrote:Pojedine repke ce selektori upropastiti svojim odlukama, Belgija je vec upropastena, mogao bi i Brazil biti. A jos kandidata ima :D
Iako svi iz svijeta fudbala da je brazil pod vodstvom ovog selektora jedan od najkompletnijih, i od vrdmena ronalda najbolji. Iako statistika govori da je pod njegovim vodatvom brazil dozivio samo jedan poraz, i to u prijateljskoj protiv argentine.
...ali u strucne peocjene klix forumasa ne treba sumnjati.
Često ti stručnjaci znaju fulati u procjenama pa ne bi bilo čudno ni da se sad isto desi.

Upravo je Brazil bio posljednja neevropska država koja je osvojila SP, i to 2002. godine.

Previše su taktički odmakle evropske selekcije ostalima, pa i južnoameričkima, tako da bez obzira na igrački kadar u ključnim utakmicama uvijek ove prve izlaze kao pobjednici.
Locked