Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mO k3

#626 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mO k3 »

Dobro, šta po tebi, kaže?[/quote]
sta moj dobri tomo ... sta ko kaze?
Jel anketa?
Tomahawk11
Globalni moderator

#627 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Dobro, šta po tebi, kaže?
sta moj dobri tomo ... sta ko kaze?
Jel anketa?[/quote]
Pa anketa, kakav je zaključak? Ko je kriv?
legionar2010

#628 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by legionar2010 »

mO k3 wrote:
Tomahawk11 wrote:
un1ted wrote:Nije problem u seletoru, pa ni jednom kojeg smo imali. Jednostavno nemamo kvalitet. Da luksemburgu dodje licno Ferguson, nista ne bi postigli.
Baš i nisi u pravu.
Naravno da je problem u selektoru kad igraš nakaradnu formaciju, kad igraš bez lijevog beka, sa samo dvojicom u veznom redu, sa igračima na zamjenjenim pozicijama....onda te veliki tamburaju, od malih gubiš dobijene utakmice.
E, to jeste do selektora. Ono što nije, nećemo mu ni prišivati.
Da vidimo sta kaze anketa , ili se broji sam misljenje forumskih strucnjaka??
https://www.klix.ba/ankete/1156
Image
mO k3

#629 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mO k3 »

@legionar :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#630 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Znači, igrači krivi.
mO k3

#631 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Znači, igrači krivi.
to misljenje vecine koji su glasali ....
Melbourne_Australia

#632 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

Ja isto mislim da je omjer 70%- 30% u korist igraca....Ni jedan trener na svijetu ne bi bio kriv kad mu jedan od najboljih igraca , mislim na Kolasinca, stoji i gleda kako mu kiparski igraci prolaze..Od takvog igraca ocekujes suprotno..Kad vodis 2- protiv slabijeg od sebe a onda izgubis 3-2 , to je do igraca , nisu trcali, trener sa strane moze urlati i govoriti sta god hoce..Ali kad igraci nece ili stoje mozes se jebati onda..
Tomahawk11
Globalni moderator

#633 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Al ima i do selektora.
mO k3

#634 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:
Al ima i do selektora.
sigurno ...
kipar 2:0 vodimo u drugom poluvremenu primamo 3 gola ko je kriv?
Tomahawk11
Globalni moderator

#635 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Melbourne_Australia wrote:Ja isto mislim da je omjer 70%- 30% u korist igraca....Ni jedan trener na svijetu ne bi bio kriv kad mu jedan od najboljih igraca , mislim na Kolasinca, stoji i gleda kako mu kiparski igraci prolaze..Od takvog igraca ocekujes suprotno..Kad vodis 2- protiv slabijeg od sebe a onda izgubis 3-2 , to je do igraca , nisu trcali, trener sa strane moze urlati i govoriti sta god hoce..Ali kad igraci nece ili stoje mozes se jebati onda..
Ja se sjećam Mešinog komentara na tu utakmicu....kaže, trebali su Džeko i Ibišević čuvati loptu....ja to nikako ne kontam, al eto....
Poenta je da se mi pod Mešom nakon vodstva automatski povlačimo, nebitno koji je protivnik u pitanju. Kako se nikad nismo nešto znali braniti, jasno je da je to pogubno.
Tako smo izgubili od Kipra, a isto tako i od Belgije. Pa imamo 2-1 na poluvremenu, u drugo se povlačimo na svoju polovicu, sijeva sa svih strana, Hazard, De Bruyne, samo čekaš kad ćemo primiti gol i eto ga.
Mi to ne znamo igrati i ako ne znaš drugačije nego braniti se, onda nisi selektor za ovu ekipu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#636 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

čuj nedovoljno zalaganje igrača :-)

pa jemebu što imamo selektora :? koja je njegova funkcija nego da motiviše igrače i ako treba natjera ih da se zalažu

i na kraju jebete selektora, da prostite, kome publika treba da išareti jel mu se igrač zalaže ili ne

ma dajte molim vas....jel ovo Mehmed naručio anketu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#637 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote: sigurno ...
kipar 2:0 vodimo u drugom poluvremenu primamo 3 gola ko je kriv?
Selektor za taktiku, igrači što ne znaju odgovoriti na istu.
Melbourne_Australia

#638 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Tomahawk11 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja isto mislim da je omjer 70%- 30% u korist igraca....Ni jedan trener na svijetu ne bi bio kriv kad mu jedan od najboljih igraca , mislim na Kolasinca, stoji i gleda kako mu kiparski igraci prolaze..Od takvog igraca ocekujes suprotno..Kad vodis 2- protiv slabijeg od sebe a onda izgubis 3-2 , to je do igraca , nisu trcali, trener sa strane moze urlati i govoriti sta god hoce..Ali kad igraci nece ili stoje mozes se jebati onda..
Ja se sjećam Mešinog komentara na tu utakmicu....kaže, trebali su Džeko i Ibišević čuvati loptu....ja to nikako ne kontam, al eto....
Poenta je da se mi pod Mešom nakon vodstva automatski povlačimo, nebitno koji je protivnik u pitanju. Kako se nikad nismo nešto znali braniti, jasno je da je to pogubno.
Tako smo izgubili od Kipra, a isto tako i od Belgije. Pa imamo 2-1 na poluvremenu, u drugo se povlačimo na svoju polovicu, sijeva sa svih strana, Hazard, De Bruyne, samo čekaš kad ćemo primiti gol i eto ga.
Mi to ne znamo igrati i ako ne znaš drugačije nego braniti se, onda nisi selektor za ovu ekipu.
Jeli ti stvarno mislis da je Mesa rekao igracima poslije 2-0 povucite se??? Jeli rekao Seji da stane i gleda kako ga prolaze??? Jeli rekao zadnjoj liniji da budu izgubljeni?? Znas kako ti je to? Protivnik pocne vise da trci a ti manje, i protivnik bude agresivniji pa onda to izgleda da se ekipa povukla a u biti natjerani su ...Cinjenica da mi padamo fizicki poslije 60 minute i to se desilo .....Naravno da je Mesa krivac ali za ovu bruku na Kipru su igraci najveci krivci.....Samo je Mesa picka ispao a nazalost to ni jedan selektor nece da uradi pa da kaze " izgubili smo jer nismo trcali i jer smo gledali kako nas prolaze, ne moze Sejo da igra ovako u reprezentaciji i ako bude nastavio da igra ovako necu ga vise zvati....E to ni jedan nas trener sebi ne moze priustiti , jer mi nemamo zamjenu..
Melbourne_Australia

#639 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

JoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača :-)

pa jemebu što imamo selektora :? koja je njegova funkcija nego da motiviše igrače i ako treba natjera ih da se zalažu

i na kraju jebete selektora, da prostite, kome publika treba da išareti jel mu se igrač zalaže ili ne

Poserem se ja na fudbalera profesionalca kojem treba motivacija da trci za drzavni grb i da igra na sp....O cemu ti pricas?? Trener da motivise igrace da budu profesionalci na terenu??? Znaci nasim igracima nije dovoljno to sto igraju za reprez i sto imaju sansu da igraju na sp, vec trener treba da mu govori da trci i da ne pusta igrace :lol: :lol: Hajde nek Sejo onako stane i onako gleda kako ga igraci prolaze u Arsenalu..Ma ja on ima Vengera koji se dere sa klupe i govori "sejo trci" :lol: :lol:
Point.

#640 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Nebitno cija je greska, cinjenica je da nismo postigli zacrtano a u tom slucaju trener/selektor leti. Trener treba da motivise igrace a Mesa to ocito nije bio u stanju. Case closed, idemo dalje.
Point.

#641 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Melbourne_Australia wrote:

Poserem se ja na fudbalera profesionalca kojem treba motivacija da trci za drzavni grb i da igra na sp....O cemu ti pricas?? Trener da motivise igrace da budu profesionalci na terenu??? Znaci nasim igracima nije dovoljno to sto igraju za reprez i sto imaju sansu da igraju na sp, vec trener treba da mu govori da trci i da ne pusta igrace :lol: :lol: Hajde nek Sejo onako stane i onako gleda kako ga igraci prolaze u Arsenalu..Ma ja on ima Vengera koji se dere sa klupe i govori "sejo trci" :lol: :lol:

Pa ocito je da igraci nisu imali povjerenja u Mesu i da im nije nabio dovoljan autoritet. Koja je onda funkcija selektora ako on nije zaduzen za motivaciju, taktiku? Da ima simpaticne pressice?
Dr. Kuca

#642 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dr. Kuca »

Normalno da treba motivacija. Sta ce veca motivacija nego dobro biti placen? Pa zato i placaju skupe trenere da treniraju igrace, da je tako pape i bazdarevic bi vodili real, barcu, juve, bayern.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#643 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:
Al ima i do selektora.
Po meni je 50/50
JoseMujica

#644 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
hrasno38

#645 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Nije sve ankete koje su se pojavile ovako isto kazu!
cyprus

#646 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

JoseMujica wrote:trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
Vrlo pojednostavljeno shvatanje... Tim više što se zna desiti da i tener majstor od mesa napravi govnopitu, kao i da trener-kenjac ponekad od govana napravi burek... Iz toga proizilazi da trenere baš ne mo'š tek tako podijeliti na kenjce i majstore...
Last edited by cyprus on 16/10/2017 12:36, edited 3 times in total.
hrasno38

#647 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
Hoce kurac napraviti....sto Anceloti nije napravio od Bajerna???
JoseMujica

#648 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:

ok...to je nešto što običan narod misli da je tako...isto imamo i izbore svake četri godine pa vidimo svakodnevno domet misli širokih narodnih masa :roll:
Melbourne_Australia

#649 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Point. wrote:
Melbourne_Australia wrote:

Pa ocito je da igraci nisu imali povjerenja u Mesu i da im nije nabio dovoljan autoritet. Koja je onda funkcija selektora ako on nije zaduzen za motivaciju, taktiku? Da ima simpaticne pressice?
Znaju da im se moze, jer Sejo kakav god da bude igrace dokle bude on htio...A u klubu i onako igra jednu pa dvije ne igra a da se ponasa onako kao u repki ne bi nikad vise ni zaigrao.....Nema tog trenera u nasoj repki da moze to sebi priustiti..Jer trener je tu zbog rezultata , a ako otjeras ili zakuhas sa onim najboljim onda si gotov..Hajde nek neki trener proba da Seju ne pozove ili da ga stavi na klupu naredne 2 tekme....Sta mislis sta ce biti??? Nasi igraci su ko curice...Pjanic u Juventusu kad je na klupi suti , a da ga stavi na klupu u repki to bi bio kraj.A na kraju krajeva i nema ko da ga zamjeni...Zato treneri nasi idu linijom manjeg otpora..
hrasno38

#650 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:

ok...to je nešto što običan narod misli da je tako...isto imamo i izbore svake četri godine pa vidimo svakodnevno domet misli širokih narodnih masa :roll:
To su isiti oni ljudi kao i ti i ja koji gledaju svoju reprezentaciju i navijaju za svoju zemlju. Zasto mislis da je tvoje i moje misljenje ispravnije od ovih koji su glasali.
Locked