Dobro, šta po tebi, kaže?[/quote]Tomahawk11 wrote: https://www.klix.ba/ankete/1156
sta moj dobri tomo ... sta ko kaze?
Jel anketa?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Dobro, šta po tebi, kaže?[/quote]Tomahawk11 wrote: https://www.klix.ba/ankete/1156
sta moj dobri tomo ... sta ko kaze?mO k3 wrote:Dobro, šta po tebi, kaže?Tomahawk11 wrote: https://www.klix.ba/ankete/1156
mO k3 wrote:Da vidimo sta kaze anketa , ili se broji sam misljenje forumskih strucnjaka??Tomahawk11 wrote:Baš i nisi u pravu.un1ted wrote:Nije problem u seletoru, pa ni jednom kojeg smo imali. Jednostavno nemamo kvalitet. Da luksemburgu dodje licno Ferguson, nista ne bi postigli.
Naravno da je problem u selektoru kad igraš nakaradnu formaciju, kad igraš bez lijevog beka, sa samo dvojicom u veznom redu, sa igračima na zamjenjenim pozicijama....onda te veliki tamburaju, od malih gubiš dobijene utakmice.
E, to jeste do selektora. Ono što nije, nećemo mu ni prišivati.
https://www.klix.ba/ankete/1156

to misljenje vecine koji su glasali ....Tomahawk11 wrote:Znači, igrači krivi.
Al ima i do selektora.mO k3 wrote:to misljenje vecine koji su glasali ....Tomahawk11 wrote:Znači, igrači krivi.
sigurno ...Tomahawk11 wrote:Al ima i do selektora.mO k3 wrote:to misljenje vecine koji su glasali ....Tomahawk11 wrote:Znači, igrači krivi.
Ja se sjećam Mešinog komentara na tu utakmicu....kaže, trebali su Džeko i Ibišević čuvati loptu....ja to nikako ne kontam, al eto....Melbourne_Australia wrote:Ja isto mislim da je omjer 70%- 30% u korist igraca....Ni jedan trener na svijetu ne bi bio kriv kad mu jedan od najboljih igraca , mislim na Kolasinca, stoji i gleda kako mu kiparski igraci prolaze..Od takvog igraca ocekujes suprotno..Kad vodis 2- protiv slabijeg od sebe a onda izgubis 3-2 , to je do igraca , nisu trcali, trener sa strane moze urlati i govoriti sta god hoce..Ali kad igraci nece ili stoje mozes se jebati onda..
Selektor za taktiku, igrači što ne znaju odgovoriti na istu.mO k3 wrote: sigurno ...
kipar 2:0 vodimo u drugom poluvremenu primamo 3 gola ko je kriv?
Jeli ti stvarno mislis da je Mesa rekao igracima poslije 2-0 povucite se??? Jeli rekao Seji da stane i gleda kako ga prolaze??? Jeli rekao zadnjoj liniji da budu izgubljeni?? Znas kako ti je to? Protivnik pocne vise da trci a ti manje, i protivnik bude agresivniji pa onda to izgleda da se ekipa povukla a u biti natjerani su ...Cinjenica da mi padamo fizicki poslije 60 minute i to se desilo .....Naravno da je Mesa krivac ali za ovu bruku na Kipru su igraci najveci krivci.....Samo je Mesa picka ispao a nazalost to ni jedan selektor nece da uradi pa da kaze " izgubili smo jer nismo trcali i jer smo gledali kako nas prolaze, ne moze Sejo da igra ovako u reprezentaciji i ako bude nastavio da igra ovako necu ga vise zvati....E to ni jedan nas trener sebi ne moze priustiti , jer mi nemamo zamjenu..Tomahawk11 wrote:Ja se sjećam Mešinog komentara na tu utakmicu....kaže, trebali su Džeko i Ibišević čuvati loptu....ja to nikako ne kontam, al eto....Melbourne_Australia wrote:Ja isto mislim da je omjer 70%- 30% u korist igraca....Ni jedan trener na svijetu ne bi bio kriv kad mu jedan od najboljih igraca , mislim na Kolasinca, stoji i gleda kako mu kiparski igraci prolaze..Od takvog igraca ocekujes suprotno..Kad vodis 2- protiv slabijeg od sebe a onda izgubis 3-2 , to je do igraca , nisu trcali, trener sa strane moze urlati i govoriti sta god hoce..Ali kad igraci nece ili stoje mozes se jebati onda..
Poenta je da se mi pod Mešom nakon vodstva automatski povlačimo, nebitno koji je protivnik u pitanju. Kako se nikad nismo nešto znali braniti, jasno je da je to pogubno.
Tako smo izgubili od Kipra, a isto tako i od Belgije. Pa imamo 2-1 na poluvremenu, u drugo se povlačimo na svoju polovicu, sijeva sa svih strana, Hazard, De Bruyne, samo čekaš kad ćemo primiti gol i eto ga.
Mi to ne znamo igrati i ako ne znaš drugačije nego braniti se, onda nisi selektor za ovu ekipu.
Poserem se ja na fudbalera profesionalca kojem treba motivacija da trci za drzavni grb i da igra na sp....O cemu ti pricas?? Trener da motivise igrace da budu profesionalci na terenu??? Znaci nasim igracima nije dovoljno to sto igraju za reprez i sto imaju sansu da igraju na sp, vec trener treba da mu govori da trci i da ne pusta igraceJoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()
pa jemebu što imamo selektorakoja je njegova funkcija nego da motiviše igrače i ako treba natjera ih da se zalažu
i na kraju jebete selektora, da prostite, kome publika treba da išareti jel mu se igrač zalaže ili ne
ma dajte molim vas....jel ovo Mehmed naručio anketu?
Melbourne_Australia wrote:Poserem se ja na fudbalera profesionalca kojem treba motivacija da trci za drzavni grb i da igra na sp....O cemu ti pricas?? Trener da motivise igrace da budu profesionalci na terenu??? Znaci nasim igracima nije dovoljno to sto igraju za reprez i sto imaju sansu da igraju na sp, vec trener treba da mu govori da trci i da ne pusta igraceJoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()
pa jemebu što imamo selektorakoja je njegova funkcija nego da motiviše igrače i ako treba natjera ih da se zalažu
i na kraju jebete selektora, da prostite, kome publika treba da išareti jel mu se igrač zalaže ili ne
ma dajte molim vas....jel ovo Mehmed naručio anketu?![]()
Hajde nek Sejo onako stane i onako gleda kako ga igraci prolaze u Arsenalu..Ma ja on ima Vengera koji se dere sa klupe i govori "sejo trci"
![]()
Po meni je 50/50Tomahawk11 wrote:Al ima i do selektora.mO k3 wrote:to misljenje vecine koji su glasali ....Tomahawk11 wrote:Znači, igrači krivi.
Nije sve ankete koje su se pojavile ovako isto kazu!JoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()
Vrlo pojednostavljeno shvatanje... Tim više što se zna desiti da i tener majstor od mesa napravi govnopitu, kao i da trener-kenjac ponekad od govana napravi burek... Iz toga proizilazi da trenere baš ne mo'š tek tako podijeliti na kenjce i majstore...JoseMujica wrote:trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
Hoce kurac napraviti....sto Anceloti nije napravio od Bajerna???JoseMujica wrote:trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
ok...to je nešto što običan narod misli da je tako...isto imamo i izbore svake četri godine pa vidimo svakodnevno domet misli širokih narodnih masahrasno38 wrote:Nije sve ankete koje su se pojavile ovako isto kazu!JoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()
Znaju da im se moze, jer Sejo kakav god da bude igrace dokle bude on htio...A u klubu i onako igra jednu pa dvije ne igra a da se ponasa onako kao u repki ne bi nikad vise ni zaigrao.....Nema tog trenera u nasoj repki da moze to sebi priustiti..Jer trener je tu zbog rezultata , a ako otjeras ili zakuhas sa onim najboljim onda si gotov..Hajde nek neki trener proba da Seju ne pozove ili da ga stavi na klupu naredne 2 tekme....Sta mislis sta ce biti??? Nasi igraci su ko curice...Pjanic u Juventusu kad je na klupi suti , a da ga stavi na klupu u repki to bi bio kraj.A na kraju krajeva i nema ko da ga zamjeni...Zato treneri nasi idu linijom manjeg otpora..Point. wrote:Melbourne_Australia wrote:Poserem se ja na fudbalera profesionalca kojem treba motivacija da trci za drzavni grb i da igra na sp....O cemu ti pricas?? Trener da motivise igrace da budu profesionalci na terenu??? Znaci nasim igracima nije dovoljno to sto igraju za reprez i sto imaju sansu da igraju na sp, vec trener treba da mu govori da trci i da ne pusta igraceJoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()
ma dajte molim vas....jel ovo Mehmed naručio anketu?![]()
Hajde nek Sejo onako stane i onako gleda kako ga igraci prolaze u Arsenalu..Ma ja on ima Vengera koji se dere sa klupe i govori "sejo trci"
![]()
Pa ocito je da igraci nisu imali povjerenja u Mesu i da im nije nabio dovoljan autoritet. Koja je onda funkcija selektora ako on nije zaduzen za motivaciju, taktiku? Da ima simpaticne pressice?
To su isiti oni ljudi kao i ti i ja koji gledaju svoju reprezentaciju i navijaju za svoju zemlju. Zasto mislis da je tvoje i moje misljenje ispravnije od ovih koji su glasali.JoseMujica wrote:ok...to je nešto što običan narod misli da je tako...isto imamo i izbore svake četri godine pa vidimo svakodnevno domet misli širokih narodnih masahrasno38 wrote:Nije sve ankete koje su se pojavile ovako isto kazu!JoseMujica wrote:čuj nedovoljno zalaganje igrača![]()