Sta ces mi objasnjavat ono sto vec znamSamoVasGledam wrote:Pa to sam ja tebi morao da objašnjavam prošli put.
Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- Smrcak15
#626 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- SamoVasGledam
#627 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nije delovalo tako u poslednjem našem razgovoru.
-
Maxxtro
#628 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ne, ne znas, jer je nemoguce znat a i dalje ne kontat i postavljat ovako imbecilna pitanja. Jel ti vidis da u prvom slucaju uzimas citavu vrecu brasna, odredjenu kolicinu, a u drugom zamisljenu liniju presjeka vrece brasna? Ako u toj sestoj vreci povucemo liniju presjeka po sredini, gdje se ona nalazi, koliko vreca je lijevo a koliko desno? Jel ne vidis problem u dimenzijama, da mijesas jabuke i kruske?Smrcak15 wrote: Odgovori mi kako 5.5 moze biti sredina za 10 ako je jedna polovica 5.5 a druga 4.5???
Znam razliku, nego odgovori na pitanje.
Ako imamo 11 vreca brasna, vreca 6 je srednja.
Ako imamo 10 vreca , nemamo srednje vrece nego imamo polovicu ukupne mase brasna tj . 5 vreca.
Znaci samo u neparnim brojevima mozemo imati srednju vracu brasna.
Dok kad krenemo sa decimalima onda smo krenuli racunati masu brasa ili kilazu a ne vrece.
Prestani trunit o uvodjenju decimala, kao da se matematika naglavacke okrene kad uvedemo decimale? Jesi li ti zavrsio osnovnu skolu?
Ovo nije ni problem matematike, ovo je problem u nekim fundamentalnim konceptima, ne znam ni kako ovo vise da objasnim.
-
r_faruk
#629 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Cirkus, Ozrenka, daj dvije pive i reci muzici malo tise..... Jebo sci fi kakve su ovo vratolomije sa brojOvima.
On jos uvijek ne vidi zasto mu metodologija ne valja..... U stvari i nema nikakve metodologije ni pravila.... Kako natakaris
On jos uvijek ne vidi zasto mu metodologija ne valja..... U stvari i nema nikakve metodologije ni pravila.... Kako natakaris
- Smrcak15
#630 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
druze smiri dozivljaj, nisi bio u toku ove cijele price o srednjem broju, uletis mi ko padobranac u sredini price i onda opalis paljbu po meni bez da znas pozadinuMaxxtro wrote:Ne, ne znas, jer je nemoguce znat a i dalje ne kontat i postavljat ovako imbecilna pitanja. Jel ti vidis da u prvom slucaju uzimas citavu vrecu brasna, odredjenu kolicinu, a u drugom zamisljenu liniju presjeka vrece brasna? Ako u toj sestoj vreci povucemo liniju presjeka po sredini, gdje se ona nalazi, koliko vreca je lijevo a koliko desno? Jel ne vidis problem u dimenzijama, da mijesas jabuke i kruske?Smrcak15 wrote: Odgovori mi kako 5.5 moze biti sredina za 10 ako je jedna polovica 5.5 a druga 4.5???
Znam razliku, nego odgovori na pitanje.
Ako imamo 11 vreca brasna, vreca 6 je srednja.
Ako imamo 10 vreca , nemamo srednje vrece nego imamo polovicu ukupne mase brasna tj . 5 vreca.
Znaci samo u neparnim brojevima mozemo imati srednju vracu brasna.
Dok kad krenemo sa decimalima onda smo krenuli racunati masu brasa ili kilazu a ne vrece.
Prestani trunit o uvodjenju decimala, kao da se matematika naglavacke okrene kad uvedemo decimale? Jesi li ti zavrsio osnovnu skolu?
Ovo nije ni problem matematike, ovo je problem u nekim fundamentalnim konceptima, ne znam ni kako ovo vise da objasnim.
prvo da te informise, ja nisam zapoceo pricu o broju 5.5 nego tvoji ateisticki pajdasi koji tvrde da je 5.5 sredina od 10, pa sam ja pokusavao da im objasnim i rukama i nogama , crtao, ma nema sta nisam radio da objasnim ali ne kontaju, da bi ti dosao pri kraju price i sad mene optuzio za mijesanje jabuka i krusaka, a ja nemam nista sa pokretanjem broja 5.5 kao srednjeg broja u odnosu na 10
jok nisam, preskocio sam osnovnu da bi odmah uletio na ovakvu vrstu matematike na fakultetuJesi li ti zavrsio osnovnu skolu?

- Smrcak15
#631 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
jok eto nema, eto ja sam napusen gandje pa mi ludi zeko dolazi u halucinacije i daje ideje kako da desifrujem kodiranje Kur'anar_faruk wrote:Cirkus, Ozrenka, daj dvije pive i reci muzici malo tise..... Jebo sci fi kakve su ovo vratolomije sa brojOvima.
- Smrcak15
#632 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Video koji pojasnjava vizuelno kodiranje prve sure Kur'ana tj. Fatihe u broju 19
- cyprus
#633 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Sjo kakav je dernek ovdje
Slučajno kliknem, kad imam šta vidjet
Smrčak care, samo naprijed, ne daj se smest
Hoće da ti pomute um nekakvim medijanama i decimalama, šejtanska rabota 
Smrčak care, samo naprijed, ne daj se smest
-
belfy
#634 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Meni je zasada najbolji dio gdje Smrle kaze da je Maxxtro uletio kao padobranac u matematiku. Maxxtro, pozdrav i budi siguran da Smrle misli da si ateista. 
-
Maxxtro
#635 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Uh, ali znam ja vrlo dobro pozadinu, i znam za tvoj bogati forumski staz. Smrle, cackalica, chagalj, nastavi niz. Vidim da konstantno vrtis istu preglupu pricu i da u ovih nekoliko godina nisi shvatio niti procitao ama bas nista korisno.Smrcak15 wrote: druze smiri dozivljaj, nisi bio u toku ove cijele price o srednjem broju, uletis mi ko padobranac u sredini price i onda opalis paljbu po meni bez da znas pozadinu
Ali ti mjesas jabuke i kruske pokusavajuci objasniti njima zasto nije. Ti si taj koji ne konta ono sto je svima ovdje ocito.Smrcak15 wrote: prvo da te informise, ja nisam zapoceo pricu o broju 5.5 nego tvoji ateisticki pajdasi koji tvrde da je 5.5 sredina od 10, pa sam ja pokusavao da im objasnim i rukama i nogama , crtao, ma nema sta nisam radio da objasnim ali ne kontaju, da bi ti dosao pri kraju price i sad mene optuzio za mijesanje jabuka i krusaka, a ja nemam nista sa pokretanjem broja 5.5 kao srednjeg broja u odnosu na 10
Zaista strasno. Daj mi molim te posalji imena svojih dosadasnjih profesora matematike, zelio bih da podnesem tuzbe. Bas me interesuje da li si ikome of njih pokusao prezentovati ova tvoja "brojcana cuda". Platio bih da mogu vidjeti njihovu reakciju.Smrcak15 wrote:jok nisam, preskocio sam osnovnu da bi odmah uletio na ovakvu vrstu matematike na fakultetuJesi li ti zavrsio osnovnu skolu?
-
Maxxtro
#636 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Pozdrav, ateisticki pajdasubelfy wrote:Meni je zasada najbolji dio gdje Smrle kaze da je Maxxtro uletio kao padobranac u matematiku. Maxxtro, pozdrav i budi siguran da Smrle misli da si ateista.
- HardcoreMX
#637 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ispade da je 'ateistima' i religija draza od matematike.... 
- harač
#638 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
da, upravo toSmrcak15 wrote:jok eto nema, eto ja sam napusen gandje pa mi ludi zeko dolazi u halucinacije i daje ideje kako da desifrujem kodiranje Kur'anar_faruk wrote:Cirkus, Ozrenka, daj dvije pive i reci muzici malo tise..... Jebo sci fi kakve su ovo vratolomije sa brojOvima.
- shbc
#639 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ne mora zeko. More bit i ona macka sto nece po Kur'anu da gazi 
- Smrcak15
#640 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ima li ko razuman i trezven ovdje na forumu, sve nesto polupijenobelfy wrote:Meni je zasada najbolji dio gdje Smrle kaze da je Maxxtro uletio kao padobranac u matematiku. Maxxtro, pozdrav i budi siguran da Smrle misli da si ateista.
kazao sam uletio kao padobranac u temu, a ne u matematiku, to je ogromna razlika.
eh to ja neznam jeli ili nije.Maxxtro, pozdrav i budi siguran da Smrle misli da si ateista.
- Smrcak15
#641 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Maxxtro wrote:Uh, ali znam ja vrlo dobro pozadinu, i znam za tvoj bogati forumski staz. Smrle, cackalica, chagalj, nastavi niz. Vidim da konstantno vrtis istu preglupu pricu i da u ovih nekoliko godina nisi shvatio niti procitao ama bas nista korisno.Smrcak15 wrote: druze smiri dozivljaj, nisi bio u toku ove cijele price o srednjem broju, uletis mi ko padobranac u sredini price i onda opalis paljbu po meni bez da znas pozadinu
Ali ti mjesas jabuke i kruske pokusavajuci objasniti njima zasto nije. Ti si taj koji ne konta ono sto je svima ovdje ocito.Smrcak15 wrote: prvo da te informise, ja nisam zapoceo pricu o broju 5.5 nego tvoji ateisticki pajdasi koji tvrde da je 5.5 sredina od 10, pa sam ja pokusavao da im objasnim i rukama i nogama , crtao, ma nema sta nisam radio da objasnim ali ne kontaju, da bi ti dosao pri kraju price i sad mene optuzio za mijesanje jabuka i krusaka, a ja nemam nista sa pokretanjem broja 5.5 kao srednjeg broja u odnosu na 10
Zaista strasno. Daj mi molim te posalji imena svojih dosadasnjih profesora matematike, zelio bih da podnesem tuzbe. Bas me interesuje da li si ikome of njih pokusao prezentovati ova tvoja "brojcana cuda". Platio bih da mogu vidjeti njihovu reakciju.Smrcak15 wrote:jok nisam, preskocio sam osnovnu da bi odmah uletio na ovakvu vrstu matematike na fakultetuJesi li ti zavrsio osnovnu skolu?
pazi druze, to sto ti kazes glupo, preglupo, mahnito ovako onako nista mi neznaci vjeruj mi, ma ni da se pocesem, nego da ti dam jedan savjetVidim da konstantno vrtis istu preglupu pricu i da u ovih nekoliko godina nisi shvatio niti procitao ama bas nista korisno.
a to je da ti fino argumentujes zasto je nesto glupo, pa onda detaljno izneses dokaze, glupo je zbog toga i toga, dokaz je to je to.....i jos ako je logicno postavljeno.....to mene pogadja itekako, i jos se moram dobro pocesati, neugodno mi bude ali kako god drago na kraju da moram prepraviti svoj stav, jer se nemoze glavom kroz zid.
a ovako na suho napadati bez dokaza, ma jaraaaaaneeee
pucas u prazno druze ili mozda u pogresnom smjeru, pucaj direktno u mene a ne u zrak jaraneAli ti mjesas jabuke i kruske pokusavajuci objasniti njima zasto nije. Ti si taj koji ne konta ono sto je svima ovdje ocito.
kazem ti jos jedno, ispravljao sam krivu drin, tvoji pajdasi su promovirali ideju 5.5 sredina od 10 a ja ubijedjivao da nije. osim ako i ti guras istu ideju???
toliko je strasno da se mora saljevati svima strava na forumuZaista strasno. Daj mi molim te posalji imena svojih dosadasnjih profesora matematike, zelio bih da podnesem tuzbe. Bas me interesuje da li si ikome of njih pokusao prezentovati ova tvoja "brojcana cuda". Platio bih da mogu vidjeti njihovu reakciju
njima nisam prezentirao jer nisam ni znao za brojcana cuda Kurana kada sam trampio po faxu, za mene je to nepoznata tema bila pa kako da im preznetujem??
-
r_faruk
#642 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
pa sve smo ti argumentovali, ali ti ne vidis, tacnije ne zelis da vidis..... objasnili smo ti i 5.5, objasnili smo ti i aritmeticku sredinu i medijanu, i termodinamiku, i numerologoiju, i o astronomiji smo ti pricali, i o evoluciji..... ti jednostavno ignorises i to jako bezobrazno, onda malo sacekas pa krenes sve u krug....... ponovo.... nema vise niko zivaca da se nadurava sa nekim ko ne zeli da razumije (ne da nece ili ne moze, nego ne zeli)
za ovakve stvari koje ti pises na forumu se pada na ispitima i u osnovnoj i u srednjoj skoli i na fakultetu. napisao si takvih nebuloza da je vecina nas ovdje zgrozena i da ne moze da povjeruje da covjek, odrastao covjek, moze tako nesto da kaze, tvrdi i jos ubjedjuje da je u pravu..... mada postoji i ona:
"kada stotinu puta ponovis laz, 101 put ona postaje istina"
za ovakve stvari koje ti pises na forumu se pada na ispitima i u osnovnoj i u srednjoj skoli i na fakultetu. napisao si takvih nebuloza da je vecina nas ovdje zgrozena i da ne moze da povjeruje da covjek, odrastao covjek, moze tako nesto da kaze, tvrdi i jos ubjedjuje da je u pravu..... mada postoji i ona:
- HardcoreMX
#643 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
kakav ego
..tamo gdje je visok ego..nema argumentacije, ima ad hominem...
'sto je vece znanje, manji je ego, a sto je manje znanje, veci je ego' Einstein...
'sto je vece znanje, manji je ego, a sto je manje znanje, veci je ego' Einstein...
- Smrcak15
#644 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ama sta ste ba objasniili, kome mazete oci ba??r_faruk wrote:pa sve smo ti argumentovali, ali ti ne vidis, tacnije ne zelis da vidis..... objasnili smo ti i 5.5, objasnili smo ti i aritmeticku sredinu i medijanu, i termodinamiku, i numerologoiju, i o astronomiji smo ti pricali, i o evoluciji..... ti jednostavno ignorises i to jako bezobrazno, onda malo sacekas pa krenes sve u krug....... ponovo.... nema vise niko zivaca da se nadurava sa nekim ko ne zeli da razumije (ne da nece ili ne moze, nego ne zeli)
neki od vasih pajdasa kazu 5.5 je redina od 10, i onda ti kazes objasnili , pa moze i djete tako da kaze kad se sa njim argumentuje, pitas ga koliko je 2+2 ono kaze 5, i ostane na tome...i onda to dijete pocne nabrajati dostignuca u diskusiji, pa se i dotakne objasnio sam ti i 2+2
heeeej objasnio sa greskom, ko 2+2 =5 i to vec gotova stvar, vec objasnjeno, pa sta pitas vise 2+2, kad sam vec odgovorio da je 5...
-
mali jomu
#645 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Meni licno je cudo kad onaj koji zna (ima znanje o tom i tom....) cudi se nekom koji ne zna (nema znanje o tom i tom...) i onda ide prepirka.
To je cudo, jer svi su ljudi razliciti po svemu, pa i u svacijem njegovom..... cudu i cudjenju (znanju i ne znanju)
i odjednom....... kad cudo vise ne bude cudo, ne znas da li bi se smijao ili plakao.
To je cudo, jer svi su ljudi razliciti po svemu, pa i u svacijem njegovom..... cudu i cudjenju (znanju i ne znanju)
i odjednom....... kad cudo vise ne bude cudo, ne znas da li bi se smijao ili plakao.
-
r_faruk
#646 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
objasnili smo ti, ali ti si i dalje bezobrazan......
nemam zivaca da ti ponavljam ono sto su ti vec objasnili....
За низ бројева 1, 3, 8, 9, 10, аритметичка средина је (1+3+8+9+10)/5 = 6.2, а медијана је 8.
За низ бројева 1, 3, 5, 8, 9, 10, аритметичка средина је (1+3+5+8+9+10)/6 = 6, а медијана је (5+8)/2 = 6.5
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... %BA%D0%B0)
evo oko cega se mi prepiremo sa odraslom osobom.....
nemam zivaca da ti ponavljam ono sto su ti vec objasnili....
oko ovoga se niko ne prepire, prepiremo se oko onoga sto bi svako trebao da zna, prepiremo se oko osnovnog obrazovanja. prepiremo se oko dokazivanja veoma ozbiljnih stvari koristeci besmislice i netacne informacije kao dokaze. prepiremo se oko reverzibilnog procesa (ja ovo fakat moram ponavljati jer je ovo najveca glupost koja je do sada izrecena, a smrle jos uvijek vjeruje u nju i nastavlja dokazivati), prepiremo se sa covjekom koji ima svoju definiciju medijane i broj 5 mu je sredina od deset......Meni licno je cudo kad onaj koji zna (ima znanje o tom i tom....) cudi se nekom koji ne zna (nema znanje o tom i tom...) i onda ide prepirka.
За низ бројева 1, 3, 8, 9, 10, аритметичка средина је (1+3+8+9+10)/5 = 6.2, а медијана је 8.
За низ бројева 1, 3, 5, 8, 9, 10, аритметичка средина је (1+3+5+8+9+10)/6 = 6, а медијана је (5+8)/2 = 6.5
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... %BA%D0%B0)
evo oko cega se mi prepiremo sa odraslom osobom.....
-
inkvizitor12
#647 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Osnovna razlika između mentalno ometenih fanatika kao što su Smrčak, Patriot i slični, i s druge strane masnih hodžica džabaljebaroša, kakav je ovaj smrad Arzuhal, je u tome što bi Smrčak i ekipa poginuli za svoje ludorije, dok bi dotični ublehaš sa svoje police Buhariju i Muslima zamijenio Marksom i Englesom, a zatim samo nastavio drobiti iz šupljeg u prazno, sa malo izmijenjenom mantrom.
S prvima se ne isplati rapravljati, jer nisu u mogućnosti da izađu iz okova svoje distorzirane slike realnosti, a s ovim drugima je besmisleno, jer su beskičmenjaci i sluge svakog režima, poklonici većinskog stava i sutra bi obukli drugi dres, i najžešće napadali ono što su do jučer slijedili.
S prvima se ne isplati rapravljati, jer nisu u mogućnosti da izađu iz okova svoje distorzirane slike realnosti, a s ovim drugima je besmisleno, jer su beskičmenjaci i sluge svakog režima, poklonici većinskog stava i sutra bi obukli drugi dres, i najžešće napadali ono što su do jučer slijedili.
-
mali jomu
#648 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Prvo se smijem pa placem, pa onda placem i smijem se, sve odjednom.
Evo cekam da se pocnem cudit samome sebi.
Evo cekam da se pocnem cudit samome sebi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#649 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
inkvizitor12 wrote:Osnovna razlika između mentalno ometenih fanatika kao što su Smrčak, Patriot i slični, i s druge strane masnih hodžica džabaljebaroša, kakav je ovaj smrad Arzuhal, je u tome što bi Smrčak i ekipa poginuli za svoje ludorije, dok bi dotični ublehaš sa svoje police Buhariju i Muslima zamijenio Marksom i Englesom, a zatim samo nastavio drobiti iz šupljeg u prazno, sa malo izmijenjenom mantrom.
inače ovaj vispreni interes našeg Smrleta za matematiku i čuda u njoj, ne samo da je rezultirao halidovom pjesmom sa čudima, Miljackom i mostovima, već i sa čudima u stvarnom životu i amandmanima na sami Kuran
Fetva Vijeća muftija: Kredit s kamatom je dozvoljen za rješavanje stambenog pitanja
-
mali jomu
#650 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Svaciji fanatizam ili ekstremnost u bilo cemu..... je odbrana i napad zamisljenog ili iluzionog necijeg stava ili znanja o svemu i svacemu.
Stvarnost ili bilo koje znanje o bilo cemu, nema nikakvu odbranu i napad jer ono potvrdjuje samo sebe.
Fanatizam ili ekstremnost, kakav god bio.... nema nikakvu granicu u nicemu i zato se stalno brani i napada na sve moguce nacine.
Prestanak fanatizma ili ekstremnosti ne moze nikad doci iz zamisljenog ili iluzionog stava ili znanja, sve dok se ne sudari sa stvarnoscu koja se mora razumijeti, zato ne znanje stalno napada znanje jer ga ne razumije.
Stvar je u obrazovanju, njegovoj primjeni i njegovom razumijevanju u svacijoj stvarnosti licnog sve ukupnog svacijeg desavanja u svemu okolo sebe.
Svima se ovo desava..... nekog sve to pregazi, nekog nista ne pregazi, nekog malo ljuljne i ode..... normala
Stvarnost ili bilo koje znanje o bilo cemu, nema nikakvu odbranu i napad jer ono potvrdjuje samo sebe.
Fanatizam ili ekstremnost, kakav god bio.... nema nikakvu granicu u nicemu i zato se stalno brani i napada na sve moguce nacine.
Prestanak fanatizma ili ekstremnosti ne moze nikad doci iz zamisljenog ili iluzionog stava ili znanja, sve dok se ne sudari sa stvarnoscu koja se mora razumijeti, zato ne znanje stalno napada znanje jer ga ne razumije.
Stvar je u obrazovanju, njegovoj primjeni i njegovom razumijevanju u svacijoj stvarnosti licnog sve ukupnog svacijeg desavanja u svemu okolo sebe.
Svima se ovo desava..... nekog sve to pregazi, nekog nista ne pregazi, nekog malo ljuljne i ode..... normala