Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Melbourne_Australia

#626 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Melbourne_Australia »

BajramBarecula wrote:Kakva sizofrenija, ne mogu da vjerujem.
Kao prvo, poredit Sarajevo sa ostatkom evrope je van svake pameti. Glavni grad drzave koji poslije 12h nema vode i gdje je realno sve u kurcu.

Koga ba lazete da je ovdje dobro? Jeste li ikad bili u manjim gradicima i selima u srednjoj i istocnoj BiH? Nije Sarajevo BiH. Ljudi jebeno jedva prezivljavaju, a vama je mjerilo kvaliteta zivota to sto se u Sarajevu u roku od 5 minuta mozete naci sa tetkom na kafi. Poserem vam se na tu mahalu, dok ljudi gladuju bitno je da se moze mahalat.
Dozovite se malo.
Izvoli idi, sta cekas....Ti se nasao pricati nesto....Nisi prno dalje od Tarcina.......Pravac bus i za Njemacku....Pun mi je takvih kao ti....
BajramBarecula

#627 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by BajramBarecula »

Melbourne_Australia wrote:
Kao prvo, poredit Sarajevo sa ostatkom evrope je van svake pameti. Glavni grad drzave koji poslije 12h nema vode i gdje je realno sve u kurcu.

Koga ba lazete da je ovdje dobro? Jeste li ikad bili u manjim gradicima i selima u srednjoj i istocnoj BiH? Nije Sarajevo BiH. Ljudi jebeno jedva prezivljavaju, a vama je mjerilo kvaliteta zivota to sto se u Sarajevu u roku od 5 minuta mozete naci sa tetkom na kafi. Poserem vam se na tu mahalu, dok ljudi gladuju bitno je da se moze mahalat.
Dozovite se malo.
Izvoli idi, sta cekas....Ti se nasao pricati nesto....Nisi prno dalje od Tarcina.......Pravac bus i za Njemacku....Pun mi je takvih kao ti....
Pusti se ti mene, ja sam apsolutno nebitan.
Kao sto vec rekoh, izadji iz tog svog balona i pogledaj oko sebe, pogledaj koliko ljudi zivi u totalnom siromastvu.
HAVANA

#628 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Pa idi.Bori se,trazi sebi put.Samo ne kukaj i ne ubjedjuj druge sta moze a sta ne moze.Mlado, zdravo i kuka.Zlo mi je od takvih ljudi.Vazda crnjak i kuknjava.Ne kukaj nego radi,idi,ostani...bilo sta.I u parizu i londonu mnogi spavaju pod mostom.
Last edited by HAVANA on 20/08/2017 22:14, edited 1 time in total.
Melbourne_Australia

#629 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Prica ti je glupa ali malo je reci......Znas li ti koliko ljudi zive na ulici u Americi? i sta sad? oni koji zive u Americi trebaju?? znaci dugo nista gluplje nisam cuo ali bas.....Kapitalizam djecace, u svakoj zemlji imas bruku socijalni slucajeva....Znas li ti koliko ljudi u Australiji su na granici siromastva?? Nemas ti pojma, a to je zato sto nisi prno dalje od Tarcina...
insomnia78

#630 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Pa cudo se ne prijave za njegovatelje u Njemacku. Imas 1500-2000 boli te kurac
BajramBarecula

#631 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by BajramBarecula »

dobro haj pobijedio si
BajramBarecula

#632 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by BajramBarecula »

Melbourne_Australia wrote:Prica ti je glupa ali malo je reci......Znas li ti koliko ljudi zive na ulici u Americi? i sta sad? oni koji zive u Americi trebaju?? znaci dugo nista gluplje nisam cuo ali bas.....Kapitalizam djecace, u svakoj zemlji imas bruku socijalni slucajeva....Znas li ti koliko ljudi u Australiji su na granici siromastva?? Nemas ti pojma, a to je zato sto nisi prno dalje od Tarcina...
znaci to sto na zapadu ima sirotinje treba da nekome ko nema za osnovne stvari bude neka utjeha je li? zanimljivo
hrle1976

#633 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by hrle1976 »

Kod omladine u BiH se vise radi o gladu ociju ne bilo kakvom realitetu ili pragmaticnosti. U BiH je prosjecna plata visa nego u Bugarskoj. Sofija bar 20% skupljaod Sarajeva, a ko ima platu 800km tamo moze se nogom pucati u dupe. Moj djed u Sarajevu imao penziju od gotovo 600km i zivio ko grof. Naguro 90 i kusur godina. Radio za zeljeznicu u Jugi, penziju uzeo prije rata.
mousstapha

#634 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by mousstapha »

Jos samo da je redovna.
mirsek

#635 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by mirsek »

:zoka:
insomnia78 wrote:Pa cudo se ne prijave za njegovatelje u Njemacku. Imas 1500-2000 boli te kurac
I medicinske sestre mogu pruzati kucnu njegu tako da.... Koliko je socijala u Germaniji ?
insomnia78

#636 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Sta ja znam. Nisam nikad na socijali bio
Bluemore

#637 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

dječak sa šibicama wrote:suma sumarum, ako je vjerovati dijasporcima sa teme, bolje se zivi u Bosni nego vani.

Jedino ne kontam sto se ne vrate u ovaj nas rahatluk i prosperitet.
da bi mogli na forumu naprdjivat i siriti lovacke price
Bluemore

#638 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

madner wrote:
Bluemore wrote:
madner wrote:
Opste poznato, zato i nema nikog u De da to radi. Nece ljudi da napuste radnicku klasu, pu srednja klasa, pu pu.
a zabranjeno iz negovatelja nakon sto stanes na noge u de naci dr posao :? :? :?
Nije nista zabranjeno, ali ako je tako lako sto odmah ne naci taj bolji posao?
pa bujurum, ima sigurno i takvih ali da su jaki u jeziku, iskustvu etc
ovo vazi z aonako prosjecno obrazovane i sposobne i motivirane ljude ;)
teoreticaru iz sumarka :)
Bluemore

#639 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

dječak sa šibicama wrote:suma sumarum, ako je vjerovati dijasporcima sa teme, bolje se zivi u Bosni nego vani.

Vec 10 godina je proslo od kako sam se vratio iz Melbourne u svoje Sarajevo :D Nisam clan stranke i nisam na drzavnoj sisi :D Drzavljanstvo Australsko imam ali meni je u BIH najbolje....A zivio sam i u Swedskoj i u Svici ......A u mom krugu prijatelja, ja znam barem 10 porodica koje su se vratil iz Australije u Sarajevo...
pa hajde onda fino vrati australijsko drzavljanstvo
onako samo da ti mi na forumu povjerujemo da to ne drzis za last exit opciju ;)
vratio se ovamo praznih ruku pretpostavljam, nista nisi stekao ni naucio u mrskoj australiji??
joj sto ne mogu na erende kora i supe viljuskom
insomnia78

#640 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Zar se viza ne veze za poslodavca
Bluemore

#641 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Amazonka27 wrote:Meni se i ovdje svelo na sve manja i manja druzenja...svako u svom toru. Pogotovo kad djecu dobiju.
a pride sto su isfrustrirani raznoraznim problemima iz drage nam skvodnevnice
sto je primjetno i na cehri i ostalome
Bluemore

#642 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

512MB wrote:
Bluemore wrote:
512MB wrote: Ja mrzim programiranje a pogotovo kad nije u slobodnom vremenu. Al jebat ga treba financirat bazen, privatne skole i zenine hirove, a na lottu jos nisam dobio...
bazen od 3,50 do 7 € ulaz
a sta je tu blempro :?
Blempro je 30.000 € za bazen i plus odrzavanje :D
aaa to znaci ne prodajem nista, samo se hvalim :D
HAVANA

#643 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Bluemore wrote:

Vec 10 godina je proslo od kako sam se vratio iz Melbourne u svoje Sarajevo :D Nisam clan stranke i nisam na drzavnoj sisi :D Drzavljanstvo Australsko imam ali meni je u BIH najbolje....A zivio sam i u Swedskoj i u Svici ......A u mom krugu prijatelja, ja znam barem 10 porodica koje su se vratil iz Australije u Sarajevo...
vratio se ovamo praznih ruku pretpostavljam, nista nisi stekao ni naucio u mrskoj australiji??
A sto da ga vraca? Obezbijedio se,izabrao sebi sta mu najbolje pase.Sta je problem? Svaki normalan covjek racuna i kalkulise.Sta bi bilo kad bi bilo.Nije lud da ga vraca.Ja ceko 7 godina da dobijem pasos.U utorak ga dobio,u cetvrtak se vratio kuci.
Bluemore

#644 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Dozovite se malo.
laki je malo nervozan :D
Melbourne_Australia

#645 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Bluemore wrote:

Kad odes sa 13 godina i zavrsis srednju i faks i uz to normalno uzivas u zivotu , normalno je da nista neces ustekati..Ti si jedan od onih koji konta da kad zivis vani :lol: samo se rinta i radi i steka....Ali jbg snasao se ovde i ubrzo dobio dobar posao .....A ti sto nisi , nista onda idi vani i stekaj i rintaj!!! I kakve veze ima drzavljanstvo......Pa ja ne bi otisao dole ni za sta vise....Ne ide to tako lako u zivotu, sad tamo sad vamo...Ima nesto sto se zove porodica....Uglavnom , pravac bus i rintaj i stekaj :lol:
Last edited by Melbourne_Australia on 20/08/2017 23:27, edited 1 time in total.
Bluemore

#646 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

HAVANA wrote:
Bluemore wrote:
A sto da ga vraca? Obezbijedio se,izabrao sebi sta mu najbolje pase.Sta je problem? Svaki normalan covjek racuna i kalkulise.Sta bi bilo kad bi bilo.Nije lud da ga vraca.Ja ceko 7 godina da dobijem pasos.U utorak ga dobio,u cetvrtak se vratio kuci.
pa procitaj sta pise na temi, licemjestvo sa dna kace, naravno nek ne vraca nije lud :)
Melbourne_Australia

#647 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Jedino ne kontam sto se ne vrate u ovaj nas rahatluk i prosperitet.[/quote]

Vec 10 godina je proslo od kako sam se vratio iz Melbourne u svoje Sarajevo :D Nisam clan stranke i nisam na drzavnoj sisi :D Drzavljanstvo Australsko imam ali meni je u BIH najbolje....A zivio sam i u Swedskoj i u Svici ......A u mom krugu prijatelja, ja znam barem 10 porodica koje su se vratil iz Australije u Sarajevo...[/quote]
joj sto ne mogu na erende kora i supe viljuskom[/quote]
A sto da ga vraca? Obezbijedio se,izabrao sebi sta mu najbolje pase.Sta je problem? Svaki normalan covjek racuna i kalkulise.Sta bi bilo kad bi bilo.Nije lud da ga vraca.Ja ceko 7 godina da dobijem pasos.U utorak ga dobio,u cetvrtak se vratio kuci.[/quote]

Covjek objasnio :thumbup: :thumbup:
Bluemore

#648 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

cekaj samo da odem po viljusku :D
Bluemore

#649 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

HAVANA wrote:
Bluemore wrote:
sve ok, a sto ne pusti druge da se "obezbjede" :D
to ne razumijem al nikako, to utjerivanje forumsko
djevojka bez imena

#650 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by djevojka bez imena »

:novine1: Svi otisli i svi kukaju na tudjinu a Bosnu u zvijezde zakivaju.
:hm:
Post Reply