Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:
Ma pazi, ovo sto ja gledam to je manuelac 6 brzina sa GL+ opremom ( srednji paket ), 1,4 T i 4WD i to se moze dobiti za cca 36 tkm. A popis opreme mozes vidjeti na OLXu ili na suzuki.hr
Pa ako ce biti do stoje taj merc mogao bih se pocastiti.
Hvala ti na uputama.
Gledam po ovim stranicama ... ovaj Suzuki i nema neki pravi kompaktni SUV. Onako nešto, kao npr. Mazda CX-5. Sve je nešto manje od tog segmenta.
iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.
Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
Pa recimo na vkendici ne moram auto ostavljati negdje uz put, vec pravo pred vikendicu.
Ne moram teglit stvari stotinu metara, auto nije na oku itd.
A neke stvari vrijede. Ne moram razmisljati hocu li ujutro moci se iskopati iz snijega recimo.
iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.
Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
svako ko moze nek kupi AWD,ja sam danas vidio sta znaci kad nemas,upadoh u mekan snijeg i nema mrdat dok me nisu izgurali,da je AWD iscupao bi se sigurno..nemojte pricat ne treba,treba nego se nema para za AWD i vece troskove u vidu goriva i odrzavanja pogona..
a i ta potrosnja,oko pola l do l,sad su vecinom on demand(citaj po potrebi AWD),znaci pal ise samo kada je potrebno,inace vrti na dva tocka
pa ako bude zdravlja i para naredno auto ce biti awd, ali i to zatreba 1-2 puta godisnje. zivim u ravnici, radim u ravnici, jedino mozda za neke avanture kao na ovim tvojim slikama. a bas da zabelaji sa snijegom ne mora se ni voziti. da imam vremena i zivaca svaki dan 2h zivota baciti na gras ne bi mi auto ni trebalo
Kada, recimo, uvozimo automobil iz Japana, u BiH se na to plaća carina od 15 posto vrijednosti automobila.
Da li bi se nasa roba carinila u Japanu kad je izvozimo ili kad bi je izvozili za Japan? Bili na nasu robu japanci ukinuli carinu
jasta nego bi ukinuli,za to i sluze sporazumi,nisu to seoske varalice ko nasi,nasi se ne mogu niskim dogovorit osim ako ih ne natjeras na neki nacin
eto ti EU karinashi malo malo,ne valja roba,nisu on idali certifikat i potvrdu,a kakva je njihova za izvoz,samo malo pogledaj zemlje proizvodnje,nutela made in poland prva,nastavi niz..
nepass1 wrote:
pa ako bude zdravlja i para naredno auto ce biti awd, ali i to zatreba 1-2 puta godisnje. zivim u ravnici, radim u ravnici, jedino mozda za neke avanture kao na ovim tvojim slikama. a bas da zabelaji sa snijegom ne mora se ni voziti. da imam vremena i zivaca svaki dan 2h zivota baciti na gras ne bi mi auto ni trebalo
Realno je upravo tako, pa svako treba razmisliti koliko mu je stvarno neophodan. Izuzev ako ne vuces kakav camac i spustas ga u more cesto
Ja sam jedno vrijeme u kuci imao cak 2 komada AWD a danas nijedan i ne osjecam se nesto hendikepiran zbog toga.
Ako bas zaglavim da se nikako ne mogu izvuci, imaju i lanci, jbg.
nepass1 wrote:
Realno je upravo tako, pa svako treba razmisliti koliko mu je stvarno neophodan. Izuzev ako ne vuces kakav camac i spustas ga u more cesto
Ja sam jedno vrijeme u kuci imao cak 2 komada AWD a danas nijedan i ne osjecam se nesto hendikepiran zbog toga.
ja evo oko 17g vozim, nikad nisam zaglavio. vjerovatno sam izbjegavao voznju pod sumnjom mogao bih stati i zajebavati se sa lancima. bio sam u situacijama gdje bi mi awd pomogao ali sam izgurao i sa prednjim pogonom. nisam nikad bio u situaciji da mi trebaju lanci. opet na kraju moram reci da sam se zajebao sto nisam uzeo vitaru sa awd. mada sam ovdje prije kupovine pisao da mi to ne treba.
amar1994 wrote:
jasta nego bi ukinuli,za to i sluze sporazumi,nisu to seoske varalice ko nasi,nasi se ne mogu niskim dogovorit osim ako ih ne natjeras na neki nacin
eto ti EU karinashi malo malo,ne valja roba,nisu on idali certifikat i potvrdu,a kakva je njihova za izvoz,samo malo pogledaj zemlje proizvodnje,nutela made in poland prva,nastavi niz..
Carina je porez na uvoznu robu i nismo je mi izmislili. Vidi kako Trump namece carinu EU i Kinezima
Jedino je nema tamo gdje drzave ( EU ) imaju zajednicki interes da jedni drugima uvoze robu bez ovog nameta a da niko ne bude time ostecen. A i kod EU od toga najvise koristi imaju najbogatije zemlje u EU. Ne opravdavam carine da ljudi poput tebe mogu proci jeftinije ali sa ekonomskog aspekta mislim da razlozi nisu upitni
nepass1 wrote:
Kad dodje do lanaca onda ga jebi. Pada snijeg, siba vjetar, prsti se koce...Zato vazda pun rezervoar i cekati proljece.
Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
1. put sa 190tkom , morao prvi i jedini put stavljati lance u zivotu
2. 156tica , zakacio i iscupao je traktorom
Me_again wrote:
ja evo oko 17g vozim, nikad nisam zaglavio. vjerovatno sam izbjegavao voznju pod sumnjom mogao bih stati i zajebavati se sa lancima. bio sam u situacijama gdje bi mi awd pomogao ali sam izgurao i sa prednjim pogonom. nisam nikad bio u situaciji da mi trebaju lanci. opet na kraju moram reci da sam se zajebao sto nisam uzeo vitaru sa awd. mada sam ovdje prije kupovine pisao da mi to ne treba.
Nisam ni ja stavio lance od 1998 godine (cini mi se) ali ih je uvijek utjesno imati.
Ne znam sta bih ti rekao, dobro je i komforno imati AWD ali da se bez njega ne moze, nije istina. Osim u ekstremnijim uslovima, naravno.
Sodom1 wrote:Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
Gora je mokra i raskvasena trava, da ne kazem blato nego snijeg.
Sodom1 wrote:Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
vozio u mene drug, kako je on volio zvati talijanski mercedes-lanciu, otisao da guzi i zaglavi na mokroj travi. morao nas zvati da slepamo. mlada u zemlju propala
condy wrote:
Carina je porez na uvoznu robu i nismo je mi izmislili. Vidi kako Trump namece carinu EU i Kinezima
Jedino je nema tamo gdje drzave ( EU ) imaju zajednicki interes da jedni drugima uvoze robu bez ovog nameta a da niko ne bude time ostecen. A i kod EU od toga najvise koristi imaju najbogatije zemlje u EU. Ne opravdavam carine da ljudi poput tebe mogu proci jeftinije ali sa ekonomskog aspekta mislim da razlozi nisu upitni
kakve koristi nasi imaju od 15% carine na uvoz robe iz Japana,kad je kolicina te robe zanemariva u odnosu na EU robu ?
sto je najbolje,i dalje prodje auto jeftinije sa full opremom nego evropski auto priblizne kvalitete i klase bez penala od 15% , i fale se nekim akcijama
Last edited by amar1994 on 20/01/2019 23:13, edited 2 times in total.