Nova Suzuki vitara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Seawolf

#626 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

NediM17 wrote: Ma pazi, ovo sto ja gledam to je manuelac 6 brzina sa GL+ opremom ( srednji paket ), 1,4 T i 4WD i to se moze dobiti za cca 36 tkm. A popis opreme mozes vidjeti na OLXu ili na suzuki.hr
Pa ako ce biti do stoje taj merc mogao bih se pocastiti. :D :D
Hvala ti na uputama.

Gledam po ovim stranicama ... ovaj Suzuki i nema neki pravi kompaktni SUV. Onako nešto, kao npr. Mazda CX-5. Sve je nešto manje od tog segmenta.
Me_again

#627 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
tih 100 hiljada bi radije dao na neki SEC ili pagodu :D
Ja bih radije u kakvu nekretninu, hebo auta, bilo ih je i bice ....
Haris.ba

#628 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.

Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
Pa recimo na vkendici ne moram auto ostavljati negdje uz put, vec pravo pred vikendicu.

Ne moram teglit stvari stotinu metara, auto nije na oku itd.

A neke stvari vrijede. Ne moram razmisljati hocu li ujutro moci se iskopati iz snijega recimo.

Nema neke velike razlike u potrosnji.

A svakom njegovo.
amar1994

#629 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
:thumbup:

to se slazem,ma u djecu ulozit najbolje :-D ,to ce mi bit prioritet za koju god..
Me_again

#630 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote:
:thumbup:

to se slazem,ma u djecu ulozit najbolje :-D ,to ce mi bit prioritet za koju god..
To sam zavrsio :)
amar1994

#631 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:npr. Mazda CX-5. Sve je nešto manje od tog segmenta.
ne znam,meni taj auto bezveze,iako lijep,visok i dobar u klasi nikad ga ne bi pored 6 karavan AWD :zoka: ,jos je usteda od oko 10kKM :)
NediM17

#632 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

amar1994 wrote:
ne znam,meni taj auto bezveze,iako lijep,visok i dobar u klasi nikad ga ne bi pored 6 karavan AWD :zoka: ,jos je usteda od oko 10kKM :)
Jos kad Šaronja sredi bez carine... :)
amar1994

#633 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:
amar1994 wrote:
Jos kad Šaronja sredi bez carine... :)
haha,dabogda kceri da te pasa uzme :lol:

tuga jbte :(

Radio Sarajevo,dio clanka..
Kada, recimo, uvozimo automobil iz Japana, u BiH se na to plaća carina od 15 posto vrijednosti automobila.
Last edited by amar1994 on 20/01/2019 22:29, edited 2 times in total.
Seawolf

#634 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Pa i ovi auti od 100.000 KM, znaju katkad postati nekretnina :)
Me_again

#635 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

Iskreno, vise ih na slepi vidjam od Dacia i Kia :-D
NediM17

#636 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Me_again wrote:Iskreno, vise ih na slepi vidjam od Dacia i Kia :-D
Ti bas prstom u oko. Navuci ces bijes vaskolikog premiJum puĆanstva. :)
Me_again

#637 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

NediM17 wrote:
Me_again wrote:Iskreno, vise ih na slepi vidjam od Dacia i Kia :-D
Ti bas prstom u oko. Navuci ces bijes vaskolikog premiJum puĆanstva. :)
Jbg, naucio sam da je najisplativije istinu reci, isprva malo boli ali kasnije se isplati :D
condy

#638 Re: Nova Suzuki vitara

Post by condy »

amar1994 wrote:

Kada, recimo, uvozimo automobil iz Japana, u BiH se na to plaća carina od 15 posto vrijednosti automobila.
Da li bi se nasa roba carinila u Japanu kad je izvozimo ili kad bi je izvozili za Japan? Bili na nasu robu japanci ukinuli carinu :wink:
nepass1

#639 Re: Nova Suzuki vitara

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.

Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
svako ko moze nek kupi AWD,ja sam danas vidio sta znaci kad nemas,upadoh u mekan snijeg i nema mrdat dok me nisu izgurali,da je AWD iscupao bi se sigurno..nemojte pricat ne treba,treba nego se nema para za AWD i vece troskove u vidu goriva i odrzavanja pogona..

a i ta potrosnja,oko pola l do l,sad su vecinom on demand(citaj po potrebi AWD),znaci pal ise samo kada je potrebno,inace vrti na dva tocka :)
pa ako bude zdravlja i para naredno auto ce biti awd, ali i to zatreba 1-2 puta godisnje. zivim u ravnici, radim u ravnici, jedino mozda za neke avanture kao na ovim tvojim slikama. a bas da zabelaji sa snijegom ne mora se ni voziti. da imam vremena i zivaca svaki dan 2h zivota baciti na gras ne bi mi auto ni trebalo :D
amar1994

#640 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:

Da li bi se nasa roba carinila u Japanu kad je izvozimo ili kad bi je izvozili za Japan? Bili na nasu robu japanci ukinuli carinu :wink:
jasta nego bi ukinuli,za to i sluze sporazumi,nisu to seoske varalice ko nasi,nasi se ne mogu niskim dogovorit osim ako ih ne natjeras na neki nacin :-)

eto ti EU karinashi malo malo,ne valja roba,nisu on idali certifikat i potvrdu,a kakva je njihova za izvoz,samo malo pogledaj zemlje proizvodnje,nutela made in poland prva,nastavi niz..
Me_again

#641 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

nepass1 wrote: pa ako bude zdravlja i para naredno auto ce biti awd, ali i to zatreba 1-2 puta godisnje. zivim u ravnici, radim u ravnici, jedino mozda za neke avanture kao na ovim tvojim slikama. a bas da zabelaji sa snijegom ne mora se ni voziti. da imam vremena i zivaca svaki dan 2h zivota baciti na gras ne bi mi auto ni trebalo :D
Realno je upravo tako, pa svako treba razmisliti koliko mu je stvarno neophodan. Izuzev ako ne vuces kakav camac i spustas ga u more cesto :)
Ja sam jedno vrijeme u kuci imao cak 2 komada AWD a danas nijedan i ne osjecam se nesto hendikepiran zbog toga.
Ako bas zaglavim da se nikako ne mogu izvuci, imaju i lanci, jbg.
nepass1

#642 Re: Nova Suzuki vitara

Post by nepass1 »

Me_again wrote:
nepass1 wrote: pa ako bude zdravlja i para naredno auto ce biti awd, ali i to zatreba 1-2 puta godisnje. zivim u ravnici, radim u ravnici, jedino mozda za neke avanture kao na ovim tvojim slikama. a bas da zabelaji sa snijegom ne mora se ni voziti. da imam vremena i zivaca svaki dan 2h zivota baciti na gras ne bi mi auto ni trebalo :D
Realno je upravo tako, pa svako treba razmisliti koliko mu je stvarno neophodan. Izuzev ako ne vuces kakav camac i spustas ga u more cesto :)
Ja sam jedno vrijeme u kuci imao cak 2 komada AWD a danas nijedan i ne osjecam se nesto hendikepiran zbog toga.
ja evo oko 17g vozim, nikad nisam zaglavio. vjerovatno sam izbjegavao voznju pod sumnjom mogao bih stati i zajebavati se sa lancima. bio sam u situacijama gdje bi mi awd pomogao ali sam izgurao i sa prednjim pogonom. nisam nikad bio u situaciji da mi trebaju lanci. opet na kraju moram reci da sam se zajebao sto nisam uzeo vitaru sa awd. mada sam ovdje prije kupovine pisao da mi to ne treba.
condy

#643 Re: Nova Suzuki vitara

Post by condy »

amar1994 wrote: jasta nego bi ukinuli,za to i sluze sporazumi,nisu to seoske varalice ko nasi,nasi se ne mogu niskim dogovorit osim ako ih ne natjeras na neki nacin :-)

eto ti EU karinashi malo malo,ne valja roba,nisu on idali certifikat i potvrdu,a kakva je njihova za izvoz,samo malo pogledaj zemlje proizvodnje,nutela made in poland prva,nastavi niz..
Carina je porez na uvoznu robu i nismo je mi izmislili. Vidi kako Trump namece carinu EU i Kinezima :wink:
Jedino je nema tamo gdje drzave ( EU ) imaju zajednicki interes da jedni drugima uvoze robu bez ovog nameta a da niko ne bude time ostecen. A i kod EU od toga najvise koristi imaju najbogatije zemlje u EU. Ne opravdavam carine da ljudi poput tebe mogu proci jeftinije :-D ali sa ekonomskog aspekta mislim da razlozi nisu upitni :)
NediM17

#644 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Me_again wrote:
Kad dodje do lanaca onda ga jebi. Pada snijeg, siba vjetar, prsti se koce...Zato vazda pun rezervoar i cekati proljece. :)
Sodom1

#645 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Sodom1 »

Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
1. put sa 190tkom , morao prvi i jedini put stavljati lance u zivotu
2. 156tica , zakacio i iscupao je traktorom
Me_again

#646 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

nepass1 wrote:
Me_again wrote:
ja evo oko 17g vozim, nikad nisam zaglavio. vjerovatno sam izbjegavao voznju pod sumnjom mogao bih stati i zajebavati se sa lancima. bio sam u situacijama gdje bi mi awd pomogao ali sam izgurao i sa prednjim pogonom. nisam nikad bio u situaciji da mi trebaju lanci. opet na kraju moram reci da sam se zajebao sto nisam uzeo vitaru sa awd. mada sam ovdje prije kupovine pisao da mi to ne treba.
Nisam ni ja stavio lance od 1998 godine (cini mi se) ali ih je uvijek utjesno imati.
Ne znam sta bih ti rekao, dobro je i komforno imati AWD ali da se bez njega ne moze, nije istina. Osim u ekstremnijim uslovima, naravno.
NediM17

#647 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Sodom1 wrote:Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
Gora je mokra i raskvasena trava, da ne kazem blato nego snijeg.
nepass1

#648 Re: Nova Suzuki vitara

Post by nepass1 »

Sodom1 wrote:Dva puta sam se zaglavio i to oba puta na mokroj travi, ravnica ali nece i gotovo
vozio u mene drug, kako je on volio zvati talijanski mercedes-lanciu, otisao da guzi i zaglavi na mokroj travi. morao nas zvati da slepamo. mlada u zemlju propala :D
amar1994

#649 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

condy wrote: Carina je porez na uvoznu robu i nismo je mi izmislili. Vidi kako Trump namece carinu EU i Kinezima :wink:
Jedino je nema tamo gdje drzave ( EU ) imaju zajednicki interes da jedni drugima uvoze robu bez ovog nameta a da niko ne bude time ostecen. A i kod EU od toga najvise koristi imaju najbogatije zemlje u EU. Ne opravdavam carine da ljudi poput tebe mogu proci jeftinije :-D ali sa ekonomskog aspekta mislim da razlozi nisu upitni :)
kakve koristi nasi imaju od 15% carine na uvoz robe iz Japana,kad je kolicina te robe zanemariva u odnosu na EU robu ?

sto je najbolje,i dalje prodje auto jeftinije sa full opremom nego evropski auto priblizne kvalitete i klase bez penala od 15% :lol:, i fale se nekim akcijama :-)
Last edited by amar1994 on 20/01/2019 23:13, edited 2 times in total.
Sodom1

#650 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Sodom1 »

@Nedim mozes li malo prokomentarisati novi Jimny posto si fan Suzukija
Post Reply