Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#626 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

dadinjo33 wrote:---
Image

da pojasnim ovo

Kao sto vidis, koristi se vec postojeca rijec, sa tacnim konsonantima po redu, i jos uz to kao bonus imamo elife koje mogu da budu vokali E i U

ovo nama nista nebi znacilo da nije na pozicijama koje korespondiraju buducem otkricu

otkud bas da se u ovoj formaciji spominje

izmedju prvog i drugog 243 ajeta prodje, Venus se obrne oko svoje ose u roku od 243 dana
zadnji put spomenut u ajetu 17:7 , Venus ima nagib 177 stepeni

243 i 177 su prevelike cifre da bi bilo slucajnost.

Sta ovo sve znaci?? kakva je poenta?

Znaci mozemo jasno da vidimo iz mnogih primjera, da Allah kad objavi ajet, tekst vec postojecih rijeci uprogramira buduca otkrica koja se otkrivaju u nasem vremenu, znaci duple informacije u jednom te istom tekstu sto je za mene licno ocit dokaz nadnaravnosti Kur'ana.
Aha, to je onaj manuskript Kur'ana po kojem su isti i "radžim" (prokleti, odnosni se na šejtana) i rahim (milostivi, odnosi se na Allaha). Da, čitao sam nešto o tome.
ne nekontas

svi mi znamo da gore tekst se cita

waini istansarookum

WAINI IStansarukum

posto arapi nemaju slovo V, ekvivalent bi mu bio W

dok bi elifi imali funkcioju vokala

Ovo Venus koje se pise kao W, elif, N, elif, S nista nebi znacilo ako nebi imalo potporu sa strane, to jeste iz ovih brojeva 243 i 177
Smrcak15

#627 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Shiba wrote:Znači ja ću odozgo da gledam svoju ženu kako se pati i kad me upita za pomoć reći ću joj "Ne bilo ti se kurvat', eto ti sad." Rodbinu, prijatelje, poznanike...

Ja ne znam čitaš li ti sebe ali neko je ranije na temi dobro rekao - više odmažeš Islamu nego što pomažeš. Taj "tvoj" Džennet je (očigledno) pun nadrogiranih šupaka i ja stvarno ne razumijem zašto bi tu neko poželio da boravi i na jedan minut a kamoli da provede čitavu vječnost.

Znam, znam. Raj ima svoje zakone, ne može se porediti, nije to isto, ne brini ti, sve je to regulisano, biće lijepo. Biće lijepo. Biće lijepo. Biće lijepo.
cek da vidimo to

sta kaze hadis poslanika Muhammeda za to

Zauzimanje Allaha, Poslanika i vjernika za velike grješnike

Muhammed je rekao:
“Ja sam prvak na Sudnjem danu.Da li znate zbog cega cu biti prvak?Na Sudnjem danu ce Allah sakupiti sve ljude na jednom prostranom i ravnom mjestu.Svi ce cuti onoga ko ce im se obracati i sve biti vidljivi,niko ce nece moci sakriti za nesto.

Tada ce se Sunce spustiti.Ljude ce zadesiti tolika nevolja i neskoca da nece moci to izdrzati niti podnijeti.Ljudi ce,tada jedni drugima reci:Zar ne vidite u cemu ste?Zar ne vidite do cega ste dospjeli?Zar necete potraziti nekoga ko ce se kod vaseg Gospodara zauzeti za vas?Tada ce jedni drugima reci:Otidjite kod Adema,pa ce doci kod njega i reci mu:Ademe ti si otac ljudi.Allah te je stvorio Svojom rukom,udahnuo u tebe Svoju dusu i naredio melekima da ti ucine sedzdu.Zar ne vidis u cemu se nalazimo?Zar ne vidit do kojeg smo stepena stigli?Zauzmi se za nas kod svog Gospodara.

Adem ce reci:Danas se moj Gospodar naljutio toliko da se tako prije nikada nije naljutio niti ce se tako naljutiti.On mi je zabranio drvo pa sam prekrsio Njegovu zabranu.Dosta mi je da se brinem samo o sebi,dosta mi je da se brinem samo o sebi.Idite nekom drugom!Idite Nuhu!

Doci ce kod Nuha a.s. i reci ce:O Nuhu,ti si prvi poslanik koji je poslan na Zemlju.Allah te je nazvao zahvalnim robom.Zauzmi se za nas kod sbog Gospodara.Zar ne vidis u cemu smo?Zar ne vidis sta nas je zadesilo?Nuh ce im reci:Moj Gospodar se danas toliko naljutio da se tako prije nikada nije naljutio niti ce se poslije naljutiti.Ja sam imao pravo na jednu dovu pa sam molio protiv svog naroda.Dosta mi je sebe,dosta mi je sebe.Idite kod Ibrahima a.s.

Doci se kod Ibrahima i reci ce mu:Ti si Allaha Uzvisenog vjerovjerjesnik i Njegov prijesni prijatelj od ljudi.Zauzmi se za nas svog Gospodara.Zar ne vidis u cemu smo?Zar ne znas sta nas je snaslo?Ibrahim ce im reci:Moj Gospodar se danas toliko naljutio da se prije tako nikada nije naljutio niti ce se naljutiti.Tada ce spomenuti svoje lazi i reci:dosta mi je sebe,dosta mi je sebe.Idite nekom drugom!Idite kod Musaa!

Doci ce kod Musaa a.s. i reci ce mu:Musa,ti si Allahov Poslanik.Allah te je odabrao izmedju ljudi Njegovim poslanicima i s tim sto je razgovorao s tobom.Zato se zauzmi za nas kod svog Gospodara!Zar ne vidis u cemu smo mi!Zar ne vidis sta nas je zadesilo?Musaa ce im reci:Moj Gospodar se danas toliko naljutio da se tako prije nikada nije naljutio niti ce se naljutiti.Ja sam ubio covjeka a nije mi to bilo naredjeno.Dosta mi je sebe,dosta mi je sebe!Idite kod Isaa!

Doci ce kod Isaa a.s. i reci ce: Isa,ti si Allahov Poslanik,Ti si govorio s ljudima dok si bio u kolijevci.Zato se zauzmi za nas kod svog Gospodara.Zar ne vidis u cemu smo?Zar ne vidis sta nas je zadesilo?Isa ce im reci:Moj Gospodar se danas zaista toliko naljutio kao nikada do sad,a niti ce se ikada tako naljutiti.On nije spomenuo svog grijeh.Dosta mi je sebe!Dosta mi je sebe!Idite nekom drugom!Idite kod Muhammeda s.a.v.s.!

Doci ce kod mene i reci ce:Muhammeda,ti si Allahov Poslanik.Ti si posljednji vjerovjesnisk.Tebi je Allah oprostio sve grijeha.Zato se zauzmi za nas kod svoga Gospodara.Zar ne vidis u cemu smo?Zar ne vidis sta nas je zadesilo?

Tada cu krenuti i doci pod Ars.Past cu na sedzdu svome Gospodaru.Tada ce me Allah uputiti,pomoci mi i nadahnuti me kako da Ga slavim velicam i zahvaljujem Mu se na nacin na koji niko prije mene nije uputio.

Zatim ce reci: Muhammede podigni glavu!Trazi,tvojoj molbi ce biti udovoljeno.Zauzimaj se,tvoje zauzimanje ce se uvaziti.Podignucu glavu i reci:Gospodaru moj ummet,moj ummet.

Tada ce se reci:Muhammede uvedi u Dzennet na desna dzennetska vrata od svog ummeta one koji nece imati obracuna.Ostatak tvog ummeta ce uci u Dzennet kroz ostala vrata zajedno sa ostalim ljudima.Tako mi Onoga u cijoj ruci je Muhammedov zivot,sirina izmedju dvije strane dzenetski vrata je koliko izmedju Mekke i Hedzera ili izmedju Mekke i Busre.(Muslim zbr 92)

Prema vjerovanju ehlusunneta/sljedbenika Poslanikove tradicije, veliki grješnici, bez obzira na težinu počinjenog grijeha, neće vječno boraviti u vatri. O tome govore vjerodostojni hadisi, a najpoznatiji je onaj u kojem se navodi da će Allah, dželle šanuhu, narediti melekima da iz vatre izvedu onoga u čijem srcu je bilo “miskale zerre minel-hajr”/”i koliko je trun dobra, a u istom hadisu se kaže da će Njegovim šefatom iz vatre biti izvedeni i oni sljedbenici “la ilahe illallah” koji nisu uradili nikakva dobra. Na osnovu ovog hadisa, znamo da drugi hadisi koji govore o “vječnoj” kazni za neke kategorije grješnika, kao što je ubica, samoubica, onaj koji prenosi tuđe riječi, i dr., imaju specifično značenje, tj. da “vječnost” u njima znači dug period. Također, važno je znati da će vjernici imati pravo zauzimanja za one koje su poznavali po dobru, ako oni, zbog težine i količine učinjenih grijeha završe u vatri. Bilježi Muslim (br. 183) od Ebu Seida el-Hudrija, radijallahu anhu, da je rekao: “Kada se vjernici spase od vatre, tako mi Onoga u Čijoj ruci je moja duša, niko se tako zdušno neće zauzimati kod Allaha za nečije pravo, kao što će se vjernici zauzimati za svoju braću koja su ušla u vatru… Allah će reći: “Izvedite one koje poznajete po dobru.” Izvest će mnoge koje je već vatra uhvatila do članaka i do koljena, a zatim će reći: “Gospodaru nije ostao niko od onih koje si nam naredio da izvedemo.”… “Vratite se i izvedite one u čijim srcima je bila i trunka dobra.” Tu je i hadis koji govori o čovjeku koji će posljednji izaći iz vatre i ući u Džennet, a kojem se kaže da će Allah, dželle šanuhu, tom čovjeku dati koliko je dunjaluk i deset puta više, pa će on reći: “Zar se ismijavaš sa mnom a Ti si Gospodar svjetova”. Prenosilac ovog hadisa kaže da se, dok je navodio ove riječi, Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nasmijao toliko da su mu se vidjele desni. (Buharija i Muslim) Ne trebamo zaboraviti ni Poslanikov, šefat/zauzimanje za dvije kategorije grješnika, za one koji nisu ušli u vatru, da ne uđu, i one koji su ušli da izađu.
Dope_Man

#628 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Dope_Man »

TheMule wrote: Meni u poslijednjih 5 godina nikad nije bilo dosadno.

Covjek se nonstop mijenja, osoba koja ima 10 godina je skroz druga osoba sa 90 godina (mentalno i emocionalno) - potpuno reprogramirana, pa sta fali da se i u tom nekom raju jos dodatno promjeni?
Prvo je laz, ne neka velika da se razumijemo ali svi se mi pomalo dosadjujemo u malim stvarima. Nemoguce da ti nikada nije bilo dosadno u citavih 5 godina.. u 5 sati je tesko tako nesto postici, osim u nekim ekstremnim situacijama, a kamoli u 5 godina. Evo danas je vani kisa, a praznik. Slusam muziku ali mi je dosadno pa zato i udjoh ovdje, jer ne mogu otici negdje na planinu. To je mala dosada koja motivira da trazim nesto zabavno. Eh taj odlazak na planinu mi ne bi bio zanimljiv da mogu gore ici svaki dan, ali kako je vecina dana radna oni kada imam vremena za sebe postaju vrijedi i cine me sretnim. Dakle to su male stvari koje cine zivot, i koje mogu da nas usrece zbog toga sto izmedju njih mozemo percipirati i bol, tugu, dosadu, ljutnju.. da nema ovih drugih stanja srecu ne bi mogli percipirati kao srecu. Ili kako neko napisa u drugom komentaru sta mi znaci suncan dan ako je bas svaki dan suncan.

A to drugo i jeste nesto o cemu ja pricam cijelo vrijeme: covjek se mijenja i to zivot cini zanimljivim. Ali raj kako je opisan, i kako ga Smrle ovdje brani je konstanta i u onome sto imas i u onom sto jesi. Nema tog rasta licnosti, odmah i trajno imas SVE. E sad zamisli Smrletovu analogiju sa sopingom gdje vidis majicu i pozelis je, a oni ti jos deset boljih donesu.. da li ti imas zelju za bilo cim.. naravno da ne, jer sve je vec tvoje, sad, uvijek i zauvjek. Nema promjene, nema rasta, nema novih iskustava jer sve imas SAD. A tu si citavu vjecnost. Zato ponavljam toliko da covjek kakav jeste ne moze opstati gore, moze samo drasticno izmjenjen covjek. Ne govorimo o kratkom tretmanu u bolnici ili manjim promjenama u skladu sa rastom, vec o drasticnoj promjeni samog nacina na koji covjek funkcionise, i oduzimanju velikog broja njegovih karakeristika koje ga cine covjekom.
zforumas

#629 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by zforumas »

Smrle sta je sa onom ekipom koja vec na Zemlji ima dvorce, aute, zlatne case, sva moguca pica, svu mogucu hranu? Kako ce njima biti bolje?
Sta je sa onim koji se cio zivot sklanjaju od "losih" stvari, kocke, zena, alkohola i cekaju samo da udju u taj Raj pa da to sve probaju, a ono nista...?

Zamisli se da imas auto o kojem sanjas (La Ferrari, Bugatti Veyron, Pagani Huayra, Yugo 45, Moskvic...nebitno) i ispred sebe cestu koja ide samo pravo i na kojoj nema nikog osim tebe. Prvih par kilometara milina, uzivas, vozis bez ogranicenja, adrenalin...a onda se na to naviknes, da ti je malo krivina, da ti je malo drugih ucesnika da ih pretices, pa onda kad sve to dobijes, da je drugo auto, trece, cetvrto...
Covjek se na sve navikne i uvijek hoce vise. U doba kada su te knjige objavljivane, izobilje hrane i vode je bila misaona imenica, otud prica o hrani. Niko ne prica o autima, avionima, kompjuterima, VR naocalama. Voce i povrce koje se spominje u Kur'anu je samo ono koje je bilo dostupno u tom regionu, sto niko ne spomene krompir, paprike, sljive, borovnice, maline...?
Smrcak15

#630 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:
TheMule wrote: Meni u poslijednjih 5 godina nikad nije bilo dosadno.

Covjek se nonstop mijenja, osoba koja ima 10 godina je skroz druga osoba sa 90 godina (mentalno i emocionalno) - potpuno reprogramirana, pa sta fali da se i u tom nekom raju jos dodatno promjeni?
Prvo je laz, ne neka velika da se razumijemo ali svi se mi pomalo dosadjujemo u malim stvarima. Nemoguce da ti nikada nije bilo dosadno u citavih 5 godina.. u 5 sati je tesko tako nesto postici, osim u nekim ekstremnim situacijama, a kamoli u 5 godina. Evo danas je vani kisa, a praznik. Slusam muziku ali mi je dosadno pa zato i udjoh ovdje, jer ne mogu otici negdje na planinu. To je mala dosada koja motivira da trazim nesto zabavno. Eh taj odlazak na planinu mi ne bi bio zanimljiv da mogu gore ici svaki dan, ali kako je vecina dana radna oni kada imam vremena za sebe postaju vrijedi i cine me sretnim. Dakle to su male stvari koje cine zivot, i koje mogu da nas usrece zbog toga sto izmedju njih mozemo percipirati i bol, tugu, dosadu, ljutnju.. da nema ovih drugih stanja srecu ne bi mogli percipirati kao srecu. Ili kako neko napisa u drugom komentaru sta mi znaci suncan dan ako je bas svaki dan suncan.

A to drugo i jeste nesto o cemu ja pricam cijelo vrijeme: covjek se mijenja i to zivot cini zanimljivim. Ali raj kako je opisan, i kako ga Smrle ovdje brani je konstanta i u onome sto imas i u onom sto jesi. Nema tog rasta licnosti, odmah i trajno imas SVE. E sad zamisli Smrletovu analogiju sa sopingom gdje vidis majicu i pozelis je, a oni ti jos deset boljih donesu.. da li ti imas zelju za bilo cim.. naravno da ne, jer sve je vec tvoje, sad, uvijek i zauvjek. Nema promjene, nema rasta, nema novih iskustava jer sve imas SAD. A tu si citavu vjecnost. Zato ponavljam toliko da covjek kakav jeste ne moze opstati gore, moze samo drasticno izmjenjen covjek. Ne govorimo o kratkom tretmanu u bolnici ili manjim promjenama u skladu sa rastom, vec o drasticnoj promjeni samog nacina na koji covjek funkcionise, i oduzimanju velikog broja njegovih karakeristika koje ga cine covjekom.
Nema tog rasta licnosti, odmah i trajno imas SVE.
a kako ti znas da nema rasta licnosti?? i da nije uljepsavanje raja sve vise i vise vremenom.
Nema promjene, nema rasta, nema novih iskustava jer sve imas SAD
bistvovati u jednom cijelom univerzumu koji se zove Raj , gdje su razliciti predjeli, negdje ovako negdje onako, zamisli se koliko je to da ce ljudi biti u razdaljinama kao mi do zvijezda koje gledamo na nebu.

Ti da imas nova iskustva na zemlji koja nije ni truncica naspram Raja, koji je kao univerzum velik a da nemamo tamo nova iskustva

pazi jednu stvar, nemoze ni u najludjim snovima biti da na zemlji ima nesto bolje sto nema u dzennetu, toga nema da smo odmah jasni.

to sto je dobro ovdje tamo pomnozi sa 100x, znaci i bolje i ljepse i trajnije. nemoguce je da covjek dodje u Raj i da onako tucno se prisjeca kako mu je fino bilo na zemlji a sad kao eto nije mu fino :-)

Ako ti onaj koji je Tebe stvorio zna te bolje nego ti sam sebe, zna tvoje najskrivnije strasti sta volis sta nevolis, kao i nebi kad ih je on u Tebe usadio, a da nemoze dati nesto bolje za tvoje strasti u Raju , to bi bilo van svake pameti, sveznajucem i svemoconom Bogu to nemoze se desiti losa procjena.
Towelie

#631 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

zforumas wrote:Smrle sta je sa onom ekipom koja vec na Zemlji ima dvorce, aute, zlatne case, sva moguca pica, svu mogucu hranu? Kako ce njima biti bolje?
Sta je sa onim koji se cio zivot sklanjaju od "losih" stvari, kocke, zena, alkohola i cekaju samo da udju u taj Raj pa da to sve probaju, a ono nista...?

Zamisli se da imas auto o kojem sanjas (La Ferrari, Bugatti Veyron, Pagani Huayra, Yugo 45, Moskvic...nebitno) i ispred sebe cestu koja ide samo pravo i na kojoj nema nikog osim tebe. Prvih par kilometara milina, uzivas, vozis bez ogranicenja, adrenalin...a onda se na to naviknes, da ti je malo krivina, da ti je malo drugih ucesnika da ih pretices, pa onda kad sve to dobijes, da je drugo auto, trece, cetvrto...
Covjek se na sve navikne i uvijek hoce vise. U doba kada su te knjige objavljivane, izobilje hrane i vode je bila misaona imenica, otud prica o hrani. Niko ne prica o autima, avionima, kompjuterima, VR naocalama. Voce i povrce koje se spominje u Kur'anu je samo ono koje je bilo dostupno u tom regionu, sto niko ne spomene krompir, paprike, sljive, borovnice, maline...?
Zamisli kako bi se u Dzennetu smorio Den Bilzerian, na primer. :-D
zforumas

#632 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by zforumas »

Towelie wrote:
zforumas wrote:Smrle sta je sa onom ekipom koja vec na Zemlji ima dvorce, aute, zlatne case, sva moguca pica, svu mogucu hranu? Kako ce njima biti bolje?

Nece on u Dzennet, nema mjesta od onih sto hodaju u haljinama i voze zlatne Ferrarije :-)
Towelie

#633 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

zforumas wrote:
Towelie wrote:

Nece on u Dzennet, nema mjesta od onih sto hodaju u haljinama i voze zlatne Ferrarije :-)
Recimo teoretski da udje on ili neko ko od dunjaluckih blagodati ima sto i on. :D Ako uzmemo one opise sto nam ih Smrle predstavlja onako kako ih predstavlja, njemu ce tamo biti dosadnije nego ovamo.
dadinjo33

#634 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by dadinjo33 »

Neko u Dzennetu, a neko u dzennet.
irac300

#635 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by irac300 »

Dženet je samo šarena laža za sitnu buraniju, ovi bogati ionako imaju dženet ovdje. U dženetu možeš 72 djevice maksimalno, a neki mužijaci na Zemlji guze na hiljade vrhunskih ženki u životu. Šta je njemu nekakvih 72. hudnica, ako dospije u raj, ništa. Sad će Smrle reći, al' bog će mu isčupati zasićenje i ubrizgati vijagru, pa će stalno osjećati nagon i potenciju. :D
Towelie

#636 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

dadinjo33 wrote:Neko u Dzennetu, a neko u dzennet.
Neko je u Dzennetu, a neko udje u Dzennet Dzekson. :D
dadinjo33

#637 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by dadinjo33 »

Towelie wrote:
dadinjo33 wrote:Neko u Dzennetu, a neko u dzennet.
Neko je u Dzennetu, a neko udje u Dzennet Dzekson. :D
Ima Dzenneta i na Balkanu, karte preko okeana su skupe ;)
Smrcak15

#638 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

jako dobra pitanja
Smrle sta je sa onom ekipom koja vec na Zemlji ima dvorce, aute, zlatne case, sva moguca pica, svu mogucu hranu? Kako ce njima biti bolje?
ako pricamo o vjernicima bogatasima, njima ovo sto su imali je teska bijeda sadasnje stanje na osnovu sta ce imati kad udju u Raj, ako zasluze.

nije isto ovdje uzivati i uzivati u Raju, ovdje uzivanje je prolaznog karaktera, odusevljenje blijedi brzo, dok tamo prvo pocetno odusevljenje i dalje traje, da nista drugo samo ovo razlika je ogromna.

druga stvar, tamo je intezitet uzivanja veci i jaci, tamo su strasti vece nego ovdje pa tako i u zivanja su prikladna strastima, kad uzivas ovdje u necemu pomnozi to sa x100 eh tako nekako bi bilo u Raju.
sve te stvari ima zamjena za to i daleko bolja

hoces da probas zene ovdje, strpis se, tamo te cekaju zene ljepotice, od koji pamet zastaje, do ludila dovode :D tijelo od ogromne ljepote i seksiplnost ima transparentnost, providnost na neki nacin. Pa sam razmisljao zasto providnost, shvatio sam da zene ovdje koje se oblace sa providnim materijalima, daleko seksipilnije izgledaju i izazovnije nego onaj koji to prekriju skroz.
KOjeg muskarca ne napali providna suknja , mrezasta odjeca kroz koje se vidi tijelo, najlonke, itd itd sto pokriva a otkriveno, to muskarce dovodi do ludila :D
I jos nesto opisuju se kako ce imati okrugle grudi koje nece visiti dole , nesto poput silikonskog izgleda grudi.

znaci zene u Raju nemaju menstruacije niti trudnoce u koliko nezele trudnocu), nema ruznih miris iz tijela, nego je znoj od mirisa. A jacina orgazma je 100 puta jace nego na zemlji.

sta bi vise volio onda da sveras ovuda pa zaradis dzehennem, ili da strpis se imas zenu sa kojom se seksas, dobijes nagradu za to na sudnjem danu jer si seksao svoju zenu i jos te nagradi jos boljim seksom u Raju, pa izaberi druze.

isto tako vazi za alkhol, ovdje kad ga pijes, ima negativnih efekata od njega, mahmuranje, glavobolja, gubitak razuma, povracanje, tamo kad pijes pica i vina nece biti negativnih posljedica nego samo uzivanje.

tako i za sve ostalo.
Covjek se na sve navikne i uvijek hoce vise
to je karakteristika ovog svijeta da je PROLAZNO uzivanje. dok tamo nije, ako tamo uzivas voziti auto, nema zasicenja, eh sad mi je dosadno ,ne niposto.
Niko ne prica o autima, avionima, kompjuterima, VR naocalama.
sve to sto sad ima, moze se imati u Raju

dokaz za to imamo u hadisu, gdje jedan covjek kad udje u Raj, za nas ukus, to ce biti banalna stvar sto ce traziti u Dzennetu da radi, na koju ce se i Allah cuditi sto ce mu to, ali cemu dati ipak to, i jos vise nego na zemlji.
covjek ce traziti, da sije biljke, pa ce mu Allah dati biljke koje ce izrasti i biti jako visoke, da ga jos vise odusevi to.

sta nama ovaj hadis, kaze, to je ako covjek bude trazio i banalne stvari u dzennetu ako ima zelju za tim, dobit ce.

recimo tebi zelja VR, ali tamo VR nije kao ovaj, nego sta mislis, stavis VR tamo i imas bas osjecaj da si tu, da to nije VR nego stvarnost, savrsenija verzija VR:a

itd itd
Towelie

#639 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

:D
Image
Dope_Man

#640 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Dope_Man »

Ma tacno je prelako zamisliti Muhameda kako sjedi, okruzen nekim siromasima koji nemaju nista, gladni i zedni, mozda jednu kamilu i dvije koze u najboljem slucaju, i prica im sve ovo. Pa kaze:

M: Ako poslusate sto vam govorim, i budete zivjeli kako vam kazem, dobicete u drugom zivotu svega, ma sve sto vam dusa pozeli.

S: I hrane???

M: Ma hrane kakve god pozelis, sto puta slasnija i ukusnija od bilo cega sto si ovdje probao.. I ZLATNE KASIKE da jese njima :D

S(vec usta mokra od pomisli na hranu): I svjeze vode????

M: Najsvjezije vode kakvu ne mozes zamisliti, da te okrijepi kao poslije rada po cijeli dan na suncu.

S(extaza): A mlijeka.. neceg slatkog?

M: Pih.. rijeke meda i mlijeka ce teci da popijes kada god zelis.

S (svrsavanje usljed zamisljanja svega toga)..

S2 (voli kamile jahati, ima jednu staru ragu): A hoce li tamo kamila biti?

M: Kamila i konja kakvih pozelis.. ti imas onu staru ragu.. bog ce ti dati deset najboljih kamila tamo.. 100 ako pozelis, da jases danima ti samo zamisli pijesak, a bog ce uciniti da si u hladu..

Itd... I dalje ti Smrle ne rece koji ce nam Q hrana u raju s obzirom da nema potrebe da hranimo tijela koja svakako bozijom magijom ostaju ziva i mlada vjecno. Niko tamo nece umrijeti od gladi.
Last edited by Dope_Man on 01/03/2017 11:30, edited 1 time in total.
kerima1

#641 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by kerima1 »

Opis dzeneta je sve ono sto je ovdje zabranjeno muslimanima, tamo ce ko moci mijenjati zene,piti vino.. ma ja.
Towelie

#642 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

kerima1 wrote:Opis dzeneta je sve ono sto je ovdje zabranjeno muslimanima, tamo ce ko moci mijenjati zene,piti vino.. ma ja.
Najsladje je zabranjeno voce. :D
Smrcak15

#643 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Dženet je samo šarena laža za sitnu buraniju, ovi bogati ionako imaju dženet ovdje. U dženetu možeš 72 djevice maksimalno, a neki mužijaci na Zemlji guze na hiljade vrhunskih ženki u životu. Šta je njemu nekakvih 72. hudnica, ako dospije u raj, ništa. Sad će Smrle reći, al' bog će mu isčupati zasićenje i ubrizgati vijagru, pa će stalno osjećati nagon i potenciju. :D
hvaliti se da imas seks sa sa 100 ovakvih
Image

sa jednom ovakvom
Image

jer razlika je veca izmedju zene koja udje u dzennet i one koja je sad trenutno na zemlji nego izmedju te dvije gore.

tako da to nije za pohvalit kako je vise ovdje se rokao naspram tamo.
kerima1

#644 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by kerima1 »

Towelie wrote:
kerima1 wrote:Opis dzeneta je sve ono sto je ovdje zabranjeno muslimanima, tamo ce ko moci mijenjati zene,piti vino.. ma ja.
Najsladje je zabranjeno voce. :D
:lol:
Smrcak15

#645 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote: Itd... I dalje ti Smrle ne rece koji ce nam Q hrana u raju s obzirom da nema potrebe da hranimo tijela koja svakako bozijom magijom ostaju ziva i mlada vjecno. Niko tamo nece umrijeti od gladi.
vec sam ti danas odgovorio , necitas jarane sta ti pisem, to je ocito
zforumas

#646 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by zforumas »

ako pricamo o vjernicima bogatasima, njima ovo sto su imali je teska bijeda sadasnje stanje na osnovu sta ce imati kad udju u Raj, ako zasluze.
Znaci opet diskriminacija, oni ce imati vise nego sto su imali a i na Zemlji su imali vise

hoces da probas zene ovdje, strpis se, tamo te cekaju zene ljepotice, od koji pamet zastaje, do ludila dovode :D tijelo od ogromne ljepote i seksiplnost ima transparentnost, providnost na neki nacin. Pa sam razmisljao zasto providnost, shvatio sam da zene ovdje koje se oblace sa providnim materijalima, daleko seksipilnije izgledaju i izazovnije nego onaj koji to prekriju skroz.
KOjeg muskarca ne napali providna suknja , mrezasta odjeca kroz koje se vidi tijelo, najlonke, itd itd sto pokriva a otkriveno, to muskarce dovodi do ludila :D
I jos nesto opisuju se kako ce imati okrugle grudi koje nece visiti dole , nesto poput silikonskog izgleda grudi.

znaci zene u Raju nemaju menstruacije niti trudnoce u koliko nezele trudnocu), nema ruznih miris iz tijela, nego je znoj od mirisa. A jacina orgazma je 100 puta jace nego na zemlji.

sta bi vise volio onda da sveras ovuda pa zaradis dzehennem, ili da strpis se imas zenu sa kojom se seksas, dobijes nagradu za to na sudnjem danu jer si seksao svoju zenu i jos te nagradi jos boljim seksom u Raju, pa izaberi druze.
A eto meni je to onako slutty, bas me ne pali to providno, mrezasto, sta ja znam. Ja vise volim da polako skidam i otkrivam sta se krije ispod odjece.
isto tako vazi za alkhol, ovdje kad ga pijes, ima negativnih efekata od njega, mahmuranje, glavobolja, gubitak razuma, povracanje, tamo kad pijes pica i vina nece biti negativnih posljedica nego samo uzivanje.
Ovi negativni efekti su samo ako se mijesa pice i ako se pije nekvalitetno. Bezbeli i meza je jako bitna.

dokaz za to imamo u hadisu, gdje jedan covjek kad udje u Raj, za nas ukus, to ce biti banalna stvar sto ce traziti u Dzennetu da radi, na koju ce se i Allah cuditi sto ce mu to, ali cemu dati ipak to, i jos vise nego na zemlji.
covjek ce traziti, da sije biljke, pa ce mu Allah dati biljke koje ce izrasti i biti jako visoke, da ga jos vise odusevi to.

sta nama ovaj hadis, kaze, to je ako covjek bude trazio i banalne stvari u dzennetu ako ima zelju za tim, dobit ce.

recimo tebi zelja VR, ali tamo VR nije kao ovaj, nego sta mislis, stavis VR tamo i imas bas osjecaj da si tu, da to nije VR nego stvarnost, savrsenija verzija VR:a
Znaci spominje se sijanje ali se ne spominju neke moderne stvari. Sta je falilo bar jednom spomenuti kompjutere. Evo recimo ja bih volio da znam da cu gore imati priliku da svaki dan cackam nesto po CAS serveru, da se malo igram po Active Directory, da pregledam SCEP izvjestaje i sl.
A nisam jedini...
Vise ljudi se bavi racunarima nego sijanjem bilja
Smrcak15

#647 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:

Znaci opet diskriminacija, oni ce imati vise nego sto su imali a i na Zemlji su imali vise

A eto meni je to onako slutty, bas me ne pali to providno, mrezasto, sta ja znam. Ja vise volim da polako skidam i otkrivam sta se krije ispod odjece.
Ovi negativni efekti su samo ako se mijesa pice i ako se pije nekvalitetno. Bezbeli i meza je jako bitna.

Znaci spominje se sijanje ali se ne spominju neke moderne stvari. Sta je falilo bar jednom spomenuti kompjutere. Evo recimo ja bih volio da znam da cu gore imati priliku da svaki dan cackam nesto po CAS serveru, da se malo igram po Active Directory, da pregledam SCEP izvjestaje i sl.
A nisam jedini...
kako?
pa dobijes onako kako ti pase, nemoze biti situacija, da ti se nesvidja, znaci bit ce onako po tvojoj zelju ako dospijes tamo,

A nisam jedini...
jeli vidis zasto ovo nema logike, hajde malo ba prokontaj majka mu stara

pa evo da je spomenuo tacno kompijuter, sta mislis dali bi ljudi i muhamemd u tom vremenu razumjeli sta je to tacno?

zamisli se dobit ce te kompijuter u dzennetu :lol: a niko ne razuimije sta , gdje tu mudrost matere ti???

zamisli ja hocu Tebe da postaknem za dzennetom pa ti obecam jednu stvar zove se "Znj" , joj jarane da znas kako je dobra ova stvar "Znj" prava uzivancija.

hoce li te to imalo podstaket za vecom zudnjom, nece, jer nema spredstavu sta je to, nikakvu referncu da se referia sta bi to moglo biti. eh tako isto je za kompijuter u njihovo vrijeme.
Dope_Man

#648 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Dope_Man »

Oprostices Smrle, tek sad sam vidio izmedju tvog nacina citiranja. Stvarno bi trebao prestati citirati cijeli posta, pa onda pojedinacno. Postovi su nepotrebno veliki i konfuzni. Ali do mene je. A odgovor.. i nije bas neka filozofija. Ovdje zadovoljavamo potrebu, zato nam je dobro, gore nema potrebe pa, gledano bioloski, ne bi ni imali motivaciju da jedemo, ali eto nek ti bude da je zbog uzivanja.
zforumas

#649 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by zforumas »

Cekaj Smrle, sad sam sebi skaces u stomak.

Sta je znacilo Mumetu i raji to sto je on spomenuo Veneru, 7 univerzuma, nagib Venere i sta sve jos ne..?

Ta raja, kao i ti, vjeruju u sve sto tamo pise. Isto ti je ili da je spomenuo kompjuter ili sto je spomenuo 100 puta jaci orgazam.

I uostalom, sam tvrdis da je Kur'an svevremenski, pa mog'o je malo i nama obecavati, kad vec imamo voca i sokova u izobilju. A ne samo Mumetu i raji...
Dope_Man

#650 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Dope_Man »

Smrcak15 wrote: jeli vidis zasto ovo nema logike, hajde malo ba prokontaj majka mu stara

pa evo da je spomenuo tacno kompijuter, sta mislis dali bi ljudi i muhamemd u tom vremenu razumjeli sta je to tacno?

zamisli se dobit ce te kompijuter u dzennetu :lol: a niko ne razuimije sta , gdje tu mudrost matere ti???

zamisli ja hocu Tebe da postaknem za dzennetom pa ti obecam jednu stvar zove se "Znj" , joj jarane da znas kako je dobra ova stvar "Znj" prava uzivancija.

hoce li te to imalo podstaket za vecom zudnjom, nece, jer nema spredstavu sta je to, nikakvu referncu da se referia sta bi to moglo biti. eh tako isto je za kompijuter u njihovo vrijeme.
Ne mora kompjuter, ili bilo sta sto nije postojalo u 7. stoljecu. Ali je mogao spomenuti, s obzirom da ti rece da je knjiga za cijeli svijet, da ce biti kengura za Aboridzane da prave burek, da ce moci Maye jesti kukuruza koliko im volja, ili poruciti Vikinzima da ce imati snijega i ledenih glecera za sankanje samo ako predju na islam.. ali ne spomenu nista sto ljudi u arabiji nisu vidjeli ili culi za to. Kao sto rekoh, mogao je jednostavno reci: ''I cudom cete se cuditi kada vidite daleke zemlje u kojima sam stvorio X, Y i Z'' gdje je X, Y i Z mogao samo opisati konkretno, bez davanja imena stvarima o kojima arapi ne znadose nista.

I kako da ja, koji volim skijanje, budem siguran da ce biti snijega gore.. ah da ''bice svega bolan, i sve ce biti lijepo'' pokriva pretty much bilo koji scenario.. ali eto specificno je morao navesti arapske stvari, a ostale ne.
Locked