BMW Blog BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#626 Re: BMW Blog BiH
Fali niža cjena beže Babiću. 
- amar1994
#627 Re: BMW Blog BiH
fali joj da se ne proizvodi nikako , ne znam , sve , najvise zadnji dio koji je losa kopija GLE i previse stakala sa strane , takodje mi je nejasna konzola , podsjeca me na sony linije s kraja 90tih , to je moje misljenje , nekom se mozda svidja , x6 ljepotan za ovoBullet Tooth Tony wrote:Sta fali ovoj X4ci amare ?
na stranu mehanika i kvalitet
-
Revolver
#628 Re: BMW Blog BiH
Ukusa? Stila? Odmjerenosti?Bullet Tooth Tony wrote:Sta fali ovoj X4ci amare ?
-
jefferson
#629 Re: BMW Blog BiH
Previse se bakcete oko snage. Imao sam 330i na posudbi dok su rjesavali SCR katalizator na X5, i masina je vrhunska kao i program mjenjaca. Ostalo me podsjeca na Lexus. Previse mekan ovjes u bilo kojem rezimu, a volan je katastrofa (mislim na povrat informacija, osjecaj).
Dvije stvari od tri (redni sestak) koje su BMW cinile BMW su uspjeli sjebati ne bil pokupili kupce Lexusa, Mercedesa, Audija. Da je napraviti auto za svacije ukuse.
Ako ne rjese volan na novoj trici to ce vec biti jeben problem za tradicionaliste. Vec su svakako pali sa prvog na drugo mjesto u SAD, a ako ne rjese vjes i volan na novoj trici, i Lexus ce ih usiti.
Dvije stvari od tri (redni sestak) koje su BMW cinile BMW su uspjeli sjebati ne bil pokupili kupce Lexusa, Mercedesa, Audija. Da je napraviti auto za svacije ukuse.
Ako ne rjese volan na novoj trici to ce vec biti jeben problem za tradicionaliste. Vec su svakako pali sa prvog na drugo mjesto u SAD, a ako ne rjese vjes i volan na novoj trici, i Lexus ce ih usiti.
-
promaha
#630 Re: BMW Blog BiH
iskreno ne mogu govoriti o trenutnoj trici jer je nisam vozio, al vozio sam C klasu, trenutnu generaciju, i za nju iako je u pitanju električni volan ne bih bas rekao da je pretjerano los.
Za moj ukus je bolji nego stari hidraulicni u mercedesima koji su uglavnom bili lišeni svih mogućih povratnih informacija
Za moj ukus je bolji nego stari hidraulicni u mercedesima koji su uglavnom bili lišeni svih mogućih povratnih informacija
-
jefferson
#631 Re: BMW Blog BiH
Mercedes je uspio koliko toliko pogoditi volan.promaha wrote:iskreno ne mogu govoriti o trenutnoj trici jer je nisam vozio, al vozio sam C klasu, trenutnu generaciju, i za nju iako je u pitanju električni volan ne bih bas rekao da je pretjerano los.
Ovaj trenutni X5, F15 je uzas sa ovjesom i volanom. F30 trica LCI je ko malo dotegnuta sli nista posebno.
Vidjet cu kakav bude novi X5. Ako bude isto sranje kao F15, kupit cu ovdje sa ove strane bate Dodge Durango. Neki dan ga vozio. Bolje na cesti se ponasa od F15, i bolji osjecaj na volanu. Ovo sto BMW sad radi je sramota, i stici ce ih.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#632 Re: BMW Blog BiH
Za tebe je Stelvio 
-
jefferson
#633 Re: BMW Blog BiH
Ma jok ba. BMW je uspio odrazti motor/mjenjac kombinaciju fakat extra. Ali volan i ovjes? Ja fakat ne znam sta se s njima desava of F serija.mali_milojica wrote:Za tebe je Stelvio
Da ne govorim o ostalim bezpotrebni komplikacijama.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#634 Re: BMW Blog BiH
Stelvio 2.0 sa 280 KS i ZF 8brz mjenjač (isti kao kod BMW). A volan i ležanje kao kod običnog auta. Probaj ako ništa.jefferson wrote:Ma jok ba. BMW je uspio odrazti motor/mjenjac kombinaciju fakat extra. Ali volan i ovjes? Ja fakat ne znam sta se s njima desava of F serija.mali_milojica wrote:Za tebe je Stelvio
Naravno QV je svijet za sebe
-
kidney
#635 Re: BMW Blog BiH
Što je to u SAD-u odjednom BMW postao udoban dok je ovdje F30 najtvrđi u klasi.jefferson wrote:Previse se bakcete oko snage. Imao sam 330i na posudbi dok su rjesavali SCR katalizator na X5, i masina je vrhunska kao i program mjenjaca. Ostalo me podsjeca na Lexus. Previse mekan ovjes u bilo kojem rezimu, a volan je katastrofa (mislim na povrat informacija, osjecaj).
Doduše F30 je "mekan" naspram E90. No tu se brkaju neke stvari. Tvrd i mekan nemaju puno veze sa upravljanjem, to je samo jedna od varijabli.
Volan je kombinacija prednjeg ovjesa i programiranja serva. Pa Giulia ima isti servo kao F30.
A drugi ne koriste taj mjenjač?jefferson wrote:Ma jok ba. BMW je uspio odrazti motor/mjenjac kombinaciju fakat extra. Ali volan i ovjes? Ja fakat ne znam sta se s njima desava of F serija.mali_milojica wrote:Za tebe je Stelvio
-
jefferson
#636 Re: BMW Blog BiH
Koriste, ali ne koriste isti program. U BMW ZF8 je skoro kao DSG, u Audiju je vec, hajmo reci, pitomiji.kidney wrote:Što je to u SAD-u odjednom BMW postao udoban dok je ovdje F30 najtvrđi u klasi.jefferson wrote:Previse se bakcete oko snage. Imao sam 330i na posudbi dok su rjesavali SCR katalizator na X5, i masina je vrhunska kao i program mjenjaca. Ostalo me podsjeca na Lexus. Previse mekan ovjes u bilo kojem rezimu, a volan je katastrofa (mislim na povrat informacija, osjecaj).
Ako ne rjese volan na novoj trici to ce vec biti jeben problem za tradicionaliste. Vec su svakako pali sa prvog na drugo mjesto u SAD, a ako ne rjese vjes i volan na novoj trici, i Lexus ce ih usiti.Doduše ne bi bio ni prvi ni zadnji koji ima jednu postavku ovjesa za američko tržište, a drugo za europsko.
Doduše F30 je "mekan" naspram E90. No tu se brkaju neke stvari. Tvrd i mekan nemaju puno veze sa upravljanjem, to je samo jedna od varijabli.
Volan je kombinacija prednjeg ovjesa i programiranja serva. Pa Giulia ima isti servo kao F30.
A drugi ne koriste taj mjenjač?jefferson wrote:Ma jok ba. BMW je uspio odrazti motor/mjenjac kombinaciju fakat extra. Ali volan i ovjes? Ja fakat ne znam sta se s njima desava of F serija.mali_milojica wrote:Za tebe je Stelvio
Jesil vozio ZF8 u Hyundaiju? Kao da nisu isti mjenjaci u BMW, Audiju i Hyundaiju.
Druga stvar, kakvo veze tvrd/mekan ovjes imaju sa upravljanjem? Ko je sta rekao u vezi toga? Ja sam rekao da je BMW promasio upravljanje totalno. Tj. otkako se presaltao na elektricni servo (doduse u M5 i M3 je ostavio hidrauliku, s razlogom).
Ja generalno govorim za BMW< vozio sam F10, F15 i F30 u Evropi, ista stvar.
Da, poredeci sa E90, E60 ili E70, koji su, hajmo reci, analogni.
Vidjet cemo sta ce biti sa G serijama. 5-ica je bolja od F10 verzije, ovaj B58 je fakat masina i po, i uobicajno, klasa iznad Audija i mercedesa (osim sto me fakat nervira ono BMW-ovo insistiranje na senzorima za mjerenje ulja, umjesto sipke. Npr MB V6 bi-turbo dolazi sad sa sipkom za ulje), mjenjac je vrhunac, ali daleko od E60. Vise vozi kao sedmica nego petica. Budemo vidjeli sta ce uraditi sa tricom.
- ElRe
#637 Re: BMW Blog BiH
Meni je aktuelni G30 auto br 1 koje bih kupio da imam novca, 530D
Još kada bi se mogao kombinovati G30 i enterijer od F10 meni ne bi bilo boljeg vozila. Ne svidja mi se kako su ukomponovali tablet

https://www.youtube.com/watch?v=KZEyEiFSmAM
Na drugoj strani kod nove E klase je previse kiča. Kako ce izgledati novi A6 cemo vidjeti, ali sa A4 Audi se nije proslavio.
Još kada bi se mogao kombinovati G30 i enterijer od F10 meni ne bi bilo boljeg vozila. Ne svidja mi se kako su ukomponovali tablet

Na drugoj strani kod nove E klase je previse kiča. Kako ce izgledati novi A6 cemo vidjeti, ali sa A4 Audi se nije proslavio.
-
jefferson
#638 Re: BMW Blog BiH
F10 je sto se tice enterijera boli glava. Tu nema price. Podsjeca me na nikada prevazidjeni E39.ElRe wrote:Meni je aktuelni G30 auto br 1 koje bih kupio da imam novca, 530D![]()
Problem je volan, ovjes a boga mi i tezina.
- ElRe
#639 Re: BMW Blog BiH
jefferson wrote: F10 je sto se tice enterijera boli glava. Tu nema price. Podsjeca me na nikada prevazidjeni E39.
Problem je volan, ovjes a boga mi i tezina.
Kazu da je G30 puno bolji u voznoj dinamici i upravljivosti. Nisam probao, samo slusao na ytb
E39 i E46 modele BMW nece izgleda nikada vise ponoviti.
-
jefferson
#640 Re: BMW Blog BiH
Bolji je. Vozio sam 540i, ali je daleko od E60 a da ne govorim E39. Jednostavno previse je "otudjenosti" od ceste.ElRe wrote:jefferson wrote: F10 je sto se tice enterijera boli glava. Tu nema price. Podsjeca me na nikada prevazidjeni E39.
Problem je volan, ovjes a boga mi i tezina.![]()
Kazu da je G30 puno bolji u voznoj dinamici i upravljivosti. Nisam probao, samo slusao na ytb
E39 i E46 modele BMW nece izgleda nikada vise ponoviti.
Medjutim, onaj B58 je tornado na cesti.
Ja kontam mozda za godinu dvije naci dobro ocuvan E39, pa ga uzeti, ono cisto za gust.
- ElRe
#641 Re: BMW Blog BiH
Kolega ima E46, sa predjenih cca 450k km, 320D motor. Ocuvan je maksimalno, ali i maksimalno ulaze u auto. Nedavno je narucio novi volan i rucicu mjenjaca iz BMWa. Prosle godine zamijenio šajbu originalnom iz BMW, podizace stakala. Gume uvijek Dunlop, Michelin, ranije Goodyear, pločice i diskove iz BMWa... Cak i metlice brisaca naruci kod Tomica. Nakon 15 godina još uvijen nema ni traga korozije.
-
jefferson
#642 Re: BMW Blog BiH
Ma kada odrzavas BMW po JUS-u, oni mogu zgaziti brdo km.ElRe wrote:Kolega ima E46, sa predjenih cca 450k km, 320D motor. Ocuvan je maksimalno, ali i maksimalno ulaze u auto. Nedavno je narucio novi volan i rucicu mjenjaca iz BMWa. Prosle godine zamijenio šajbu originalnom iz BMW, podizace stakala. Gume uvijek Dunlop, Michelin, ranije Goodyear, pločice i diskove iz BMWa... Cak i metlice brisaca naruci kod Tomica. Nakon 15 godina još uvijen nema ni traga korozije.
Evo kod mene E70 35d sa M57 motorom, nikad nista na motoru i mjenjacu. Jedino sto zeza ponekad je ovaj SCR sistem, a to nema veze kako odrzavas auto, jednostavno BOSCH je tu zezno stvar (i ne samo na BMW-u).
-
kidney
#643 Re: BMW Blog BiH
Hyundai ne koristi ZF.jefferson wrote: Koriste, ali ne koriste isti program. U BMW ZF8 je skoro kao DSG, u Audiju je vec, hajmo reci, pitomiji.
Jesil vozio ZF8 u Hyundaiju? Kao da nisu isti mjenjaci u BMW, Audiju i Hyundaiju.
Druga stvar, kakvo veze tvrd/mekan ovjes imaju sa upravljanjem? Ko je sta rekao u vezi toga? Ja sam rekao da je BMW promasio upravljanje totalno. Tj. otkako se presaltao na elektricni servo (doduse u M5 i M3 je ostavio hidrauliku, s razlogom).
Vidjet cemo sta ce biti sa G serijama. 5-ica je bolja od F10 verzije, ovaj B58 je fakat masina i po, i uobicajno, klasa iznad Audija i mercedesa (osim sto me fakat nervira ono BMW-ovo insistiranje na senzorima za mjerenje ulja, umjesto sipke. Npr MB V6 bi-turbo dolazi sad sa sipkom za ulje), mjenjac je vrhunac, ali daleko od E60. Vise vozi kao sedmica nego petica. Budemo vidjeli sta ce uraditi sa tricom.
Audi za neka vozila je imao ZF, a za neka Aisin sa 8 stupnjeva prijenosa. No čak i kada je bio ZF to je bio onaj ZF 8HP55A kakav koristi samo Audi.
Postoje najmanje dva proizvođača koja koriste iste mjenjače kao BMW. Nisi ih naveo.
Što se upravljanja tiče izgleda da je to jako subjektivna stvar. F30 i brži kroz zavoje i udobniji od E90, a fanovi opet ne vole taj osjećaj...
Neće ga hidraulika spasiti. I opet sam naveo Alfu koja ima isti servo modul kao BMW pa Alfu svih hvale. Gdje je problem?
BMW Serije 3 sada po prvi puta treba dobiti istu platformu kakvu ima Serija 5.
-
kidney
#644 Re: BMW Blog BiH
ElRe wrote:Meni je aktuelni G30 auto br 1 koje bih kupio da imam novca, 530D![]()
Meni ovaj u videu ima zanimljivu unutrašnjost. Jako dobru rekao bih.
Što se tiče novoga A4, jako dobra unutrašnjost. Postigli su napredak.
-
jefferson
#645 Re: BMW Blog BiH
O cemu ti bolan? Hyundai Genesis koristi ZF mjenjac, kao i Hyundaijev automatki mjenjac. Sta je ba ovo? Ko zna nabrojati vise proizvodjaca koji koriste ZF? Jaguar, Bentley, RR itd. Kakve veze to ima. ZF ce prodati mjenjac bilo kome ko je spreman da plati. Honda koristi 9 brzinski ZF mjenajc, FCA koristi isti mjenjac. Dodge koristi ZF mjenjac, evo neki dan sam vozio Dodge Durango R/T sa 8HP70. Sve su to izvedenice istog mjenjaca (a npr. 6HP je Hyundai koristio 100% identican kao BMW E60). Ne mozes 8HP55 is Audija sa 3.0T motorom ugraditi u Dodge Durango SRT sa 6.4 V8 motorom (8HP90). A kad vec tvrdis da su to neki modeli Audija, to su A4 i A5 (americko trziste) te svi ostali veci modeli za sva trzista na svijetu. Ne ubacujes Aisin u A8 koji kosta 100,000+ eura.kidney wrote:Hyundai ne koristi ZF.jefferson wrote: Koriste, ali ne koriste isti program. U BMW ZF8 je skoro kao DSG, u Audiju je vec, hajmo reci, pitomiji.
Audi za neka vozila je imao ZF, a za neka Aisin sa 8 stupnjeva prijenosa. No čak i kada je bio ZF to je bio onaj ZF 8HP55A kakav koristi samo Audi.
Postoje najmanje dva proizvođača koja koriste iste mjenjače kao BMW. Nisi ih naveo.
Što se upravljanja tiče izgleda da je to jako subjektivna stvar. F30 i brži kroz zavoje i udobniji od E90, a fanovi opet ne vole taj osjećaj...
Neće ga hidraulika spasiti. I opet sam naveo Alfu koja ima isti servo modul kao BMW pa Alfu svih hvale. Gdje je problem?
BMW Serije 3 sada po prvi puta treba dobiti istu platformu kakvu ima Serija 5.
BMW nikada nije bio najbrzi od 0-100, uvijek je bio osjecaj u voznji. Naravno da fanovi ne vole taj osjecaj, nije ovo pubertetsko izdrkavanje ko je brzi od semafora do semafora ili ko ce brze doci do Bjelasnice. F30 335i ce oduvati E90 335i. Manje trosi, brzi je, eto i udobniji (za to ima Lexus i Mercedes), ali dzaba, pera mu ne moze odbiti upravo kroz krivine. Kako znam? Zato sto sam upravo u F30 335i proveo izuzetno puno vremena. Auto koje na spojnici mosta potone, vrati se i onda ponovo malo potone nije auto za krivine. Moj Tiguan to ne radi. Da je to samo taj auto, pa hajde, greska, nego sve jedan F30 koji sam vozio, od 320i, 320d, 328d, do 340i sa B58 motorom. F30 mozda moze bolje vrijeme napraviti kroz krivine na stazi, u stvarnom svijetu, nema sanse. AMG je npr. uvijek imao vece motore, brzi je bio do 100km/h itd, pa jel ga to cinilo boljim autom od M modela?
Sto se tice serva, kakve to veze ima? Stvar je u programu koji je jedinstven za svaku komaniju. I ZF 8 kao sto sam rekao imas u brdo kompanija, pa se program razlikuje drasticno. Isto je npr. kod Aisina gdje u VW Atlasu, Touaregu salta ko lud, u Toyoti mu treba sekunda da skonta u rucnom modu hocel-nece (namjerno tako programiran).
-
kidney
#647 Re: BMW Blog BiH
Prvo bih te zamolio da odvajaš misli u paragrafe. Ovo je jako nečitljivo.jefferson wrote: O cemu ti bolan? Hyundai Genesis koristi ZF mjenjac, kao i Hyundaijev automatki mjenjac. Sta je ba ovo? Ko zna nabrojati vise proizvodjaca koji koriste ZF? Jaguar, Bentley, RR itd. Kakve veze to ima. ZF ce prodati mjenjac bilo kome ko je spreman da plati. Honda koristi 9 brzinski ZF mjenajc, FCA koristi isti mjenjac. Dodge koristi ZF mjenjac, evo neki dan sam vozio Dodge Durango R/T sa 8HP70. Sve su to izvedenice istog mjenjaca (a npr. 6HP je Hyundai koristio 100% identican kao BMW E60). Ne mozes 8HP55 is Audija sa 3.0T motorom ugraditi u Dodge Durango SRT sa 6.4 V8 motorom (8HP90). A kad vec tvrdis da su to neki modeli Audija, to su A4 i A5 (americko trziste) te svi ostali veci modeli za sva trzista na svijetu. Ne ubacujes Aisin u A8 koji kosta 100,000+ eura.
BMW nikada nije bio najbrzi od 0-100, uvijek je bio osjecaj u voznji. Naravno da fanovi ne vole taj osjecaj, nije ovo pubertetsko izdrkavanje ko je brzi od semafora do semafora ili ko ce brze doci do Bjelasnice. F30 335i ce oduvati E90 335i. Manje trosi, brzi je, eto i udobniji (za to ima Lexus i Mercedes), ali dzaba, pera mu ne moze odbiti upravo kroz krivine. Kako znam? Zato sto sam upravo u F30 335i proveo izuzetno puno vremena. Auto koje na spojnici mosta potone, vrati se i onda ponovo malo potone nije auto za krivine. Moj Tiguan to ne radi. Da je to samo taj auto, pa hajde, greska, nego sve jedan F30 koji sam vozio, od 320i, 320d, 328d, do 340i sa B58 motorom. F30 mozda moze bolje vrijeme napraviti kroz krivine na stazi, u stvarnom svijetu, nema sanse. AMG je npr. uvijek imao vece motore, brzi je bio do 100km/h itd, pa jel ga to cinilo boljim autom od M modela?
Sto se tice serva, kakve to veze ima? Stvar je u programu koji je jedinstven za svaku komaniju. I ZF 8 kao sto sam rekao imas u brdo kompanija, pa se program razlikuje drasticno. Isto je npr. kod Aisina gdje u VW Atlasu, Touaregu salta ko lud, u Toyoti mu treba sekunda da skonta u rucnom modu hocel-nece (namjerno tako programiran).
Genesis ne koristi ZF 8HP.
ZF 9HP se koristi od strane JLR-a i Honde, a FCA ga proizvodi sam uz izmjene. Uz to FCA ima patent sa kojim bi uklonili jedan od dva dog clutcha što očekujem u serijskoj proizvodnji ako već i nisu implementirali kod MY2019 Cherokeea.
Aisin na Touraegu i Atlasu nema veze jedan sa drugim.
Podcjenjuješ F30. Na stari će lijepo ostaviti E90. I to je poanta. I brži i udobniji od E90. Pa gdje ćeš bolje.
Uopće nisam spominjao vrijeme 0-100 km/h. Nepotrebno širiš priču.
Što se ZF 8HP tiče. Možeš kupiti program, možeš sam raditi. Neki kupe samo dio programa rada od ZF-a, a neki sve. I nije da samo na BMW-u dobro radi.
-
jefferson
#648 Re: BMW Blog BiH
Kakve veze ima jel Aisin u Tuaregu i Atlasu u potpunosti isti (jedan ima poprecan a drugi uzduzni motor) s onim sto sam ti htio reci? Bolje znas od mene da tacni detalji se mogu naci na internetu.kidney wrote:Prvo bih te zamolio da odvajaš misli u paragrafe. Ovo je jako nečitljivo.jefferson wrote: O cemu ti bolan? Hyundai Genesis koristi ZF mjenjac, kao i Hyundaijev automatki mjenjac. Sta je ba ovo? Ko zna nabrojati vise proizvodjaca koji koriste ZF? Jaguar, Bentley, RR itd. Kakve veze to ima. ZF ce prodati mjenjac bilo kome ko je spreman da plati. Honda koristi 9 brzinski ZF mjenajc, FCA koristi isti mjenjac. Dodge koristi ZF mjenjac, evo neki dan sam vozio Dodge Durango R/T sa 8HP70. Sve su to izvedenice istog mjenjaca (a npr. 6HP je Hyundai koristio 100% identican kao BMW E60). Ne mozes 8HP55 is Audija sa 3.0T motorom ugraditi u Dodge Durango SRT sa 6.4 V8 motorom (8HP90). A kad vec tvrdis da su to neki modeli Audija, to su A4 i A5 (americko trziste) te svi ostali veci modeli za sva trzista na svijetu. Ne ubacujes Aisin u A8 koji kosta 100,000+ eura.
Genesis ne koristi ZF 8HP.
ZF 9HP se koristi od strane JLR-a i Honde, a FCA ga proizvodi sam uz izmjene. Uz to FCA ima patent sa kojim bi uklonili jedan od dva dog clutcha što očekujem u serijskoj proizvodnji ako već i nisu implementirali kod MY2019 Cherokeea.
Aisin na Touraegu i Atlasu nema veze jedan sa drugim.
Podcjenjuješ F30. Na stari će lijepo ostaviti E90. I to je poanta. I brži i udobniji od E90. Pa gdje ćeš bolje.
Uopće nisam spominjao vrijeme 0-100 km/h. Nepotrebno širiš priču.
Što se ZF 8HP tiče. Možeš kupiti program, možeš sam raditi. Neki kupe samo dio programa rada od ZF-a, a neki sve. I nije da samo na BMW-u dobro radi.
Naravno da i drugi proizvodjaci imaju dobre programe. Svako sebi stima mjenjac uz podrsku ZF-, Aisina, Allisona itd. FCA npr. proizvodi pod licencom i 8HP.
F30? Previse se bakces brojevima koje vrijeme ostvaruje. Mozda je znacajno u prici izmedju djece od 18 godina, ali neko ko kupuje takvo auto to mu nije prioritet. Na kraju, Mazda Miata nije najbrzi roadster na svijetu, ali je jedan od najboljih za voziti.
Hyundai i 8HP? To je moja greska. Mjenjao sam tekucinu na starijem Genesisu sa 6HP pa sam mislio da i novi dolazi sa ZF. Sta ima veze, nista ne sprecava Hyubdai da ga sutra kupi.
Sto se tice paragrafa, jbg, nemoj onda citat. Puno se zamaras detaljima nebitnim za diskusiju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#649 Re: BMW Blog BiH
Nešto puši, k'o hdi.basicm wrote:
- basicm
#650 Re: BMW Blog BiH
Vidis kad su svabe tu tehnologiju koristili, ovi tvoji tek sadkonektovan wrote:
Nešto puši, k'o hdi.