Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Locked
SaraFina

#626 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

seln wrote:
SaraFina wrote:
Maraschino wrote::lol: :lol:

@seln, naklon do poda...izdominirao si i ofirao sve dusmane ove jebene i napacene zemlje. :thumbup:

Ovdje se ne radi o drugacijem misljenju nego licemjerstvu pojedinih forumasa.

Svako ima svoje zelje pa valjda trebaju i Bosanci/Bosnjaci imati svoje. Jedna od njih trebala bi biti i ova izmedju svih ostalih...pa dokle se stigne.
Svakim danom smo svjedoci nekih novih ''zahtjeva'' iz Mostara i B.Luke pa valjda i Sarajevo ima svoje. :D

Ili BiH sa ekonomskim regijama ili nista ne dirati pa dok se boje ne rastope.
Moja želja nije da Hrvati nestanu s lica zemlje, a ni iz BiH. To što tebe možda seln zastupa ovom temom, vaša je zajednička mokra želja.
Tema degradira cjelokupan hrvatski korpus u BiH i blago rečeno neprimjerena je.
Nije u pitanju Čović, Ljubić i HDZ nego svi Hrvati u BiH i poziv na harangu i iživljavanje.
Da se bumerang selnu ne obije o glavu u USA ili tebi. .. Možda meni. ...
Kako mozes toliko lagati? Je li te bar mrvu sram?
Nadji mi post gdje sam napisao da Hrvati trebaju nestati sa lica zemlj ili iz BiH.
Nema ga. Nula. Niente. Ali kolektivna dreka "objektivnih" forumasa je bas markantna. Jer, za boga miloga, kako smije Bosnjaci formulisati politicke zahtjeve.
Nikad me nije interesovala nacionalnost ljudi, ali u tvom slucaju sam zbilja radoznao. Ako nisi Bosnjakinja, onda ok, potpuno si na liniji onih drugih.
Ako jesi... onda si paradni primjer "kuhanja zabe", gdje su Bosnjaci medijskim i politickim terorom dovedeni u situaciju da se pravdaju jer postoje kao politicki korpus.
Svaki uhljup moze na ovom forumu kenjati o podjeli, o trecem, o referendumu... ali ova tema je strasna! uzasna! horor! da se najezis!
Ako nisi clan HDZ, uclani se, pred tobom je velika karijera.
Ti ovom temom predvodiš harangu... htio ti to priznati ili ne. I to ne harangu na HDZ i Dragana Čovića i njegove maksimalističke zahtjeve. ..nego harangu na nekog Antu, Miju, Krešu. .. anonimce, koji možda pišu ovdje na forumu i čitaju ga. Ja sam prije svega insan, pa se shodno tome svrstavam na stranu obespravljenih i potlačenih. Obzirom da ti ne definiraš kako želiš potlačiti političku opciju i neboluznu politiku Dragana Čovića, nego udaraš direktno na dostojanstvo i opstanak običnog čovjeka Hrvata u BiH uskraćujući mu neboluznim palamudjenjem ljudska i politička ustavom zagarantirana prava. ... smatram da je tema dno. I to je moje pravo. Obzirom da je ovo javni forum i da sam i sama otvarala bezbroj tema, ti meni ne možeš uskratiti povlasticu da iskažem svoje mišljenje.
U harangi na političku opciju koju zastupa HDZ imao bi moju potpunu podršku. No u harangi na običnog čovjeka hrvatske nacionalnosti nemaš.
A ova tema jeste upravo to.
Last edited by SaraFina on 03/02/2017 08:30, edited 2 times in total.
SaraFina

#627 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
seln wrote: Ah, Miss Liberty pokazuje pravo lice...
:thumbup: konto sam da joj neko nije hakno konto ......
Ja srbima i hrvatima sve isto zelim kao sto oni zele meni ni manje ni vise
Hoćeš doći iz Švabije kad se bude " konstitutivnost " ukidala i " mijenjao " ustav?
Možeš shvatiti valjda da je jedno napadati nepoželjnu političku opciju, a nešto sasvim drugo čitav hrvatski korpus.
ultima_palabra

#628 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by ultima_palabra »

Zašto se ne zaključa ovo?
SaraFina

#629 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

Da pojedinci mogu iskaliti negativne frustracije izborom Donalda izivljavajući se na narodu valjda..:D
Hafis

#630 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Hafis »

Sabah hajros dijasporo!
Ima li kakvih pomaka od sinoč? Jeste li blizu kakove rezolucije...barem proglasa?
Meni se ćini da če trebati na teren.
Fino se odjavite sa socijale par mjeseci i dolje medžu ljude i samo djelovanje i djelovanje. Nema ništa od ćućanja internetu.
Last edited by Hafis on 03/02/2017 08:33, edited 1 time in total.
seln

#631 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

ultima_palabra wrote:Zašto se ne zaključa ovo?
Zasto bi?
seln

#632 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Hafis wrote:Sabah hajros dijasporo!
Ima li kakvih pomaka od sinoč? Jeste li blizu kakove rezolucije...barem proglasa?
Meni se ćini da če trebati na teren.
Fino se odjavite sa socijale par mjeseci i dolje medžu ljude i samo djelovanje i djelovanje. Nema ništa od ćućanja internetu.
I opet cu citirati Alfonsa: dobro je dok nas potcjenjujete.
ultima_palabra

#633 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by ultima_palabra »

seln wrote:
Zasto bi?
Zato što nema smisla, sa moralne i praktične strane.
mO k3

#634 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:
mO k3 wrote:
seln wrote: Ah, Miss Liberty pokazuje pravo lice...
:thumbup: konto sam da joj neko nije hakno konto ......
Hoćeš doći iz Švabije kad se bude " konstitutivnost " ukidala i " mijenjao " ustav?
Možeš shvatiti valjda da je jedno napadati nepoželjnu političku opciju, a nešto sasvim drugo čitav hrvatski korpus.
nisi procitala temu procitala si uvodni post od selna i poslije sta sam ja napisao nisi ..... zasto moras ti uvijek ici pred rudu , uvijek biti najglasnija ...
pitas mene hocu li iz njemacke doci ?? hoces li ti iz austrije doci i stati na stranu majoriziranih, ligitimnih ??

reko sam u posto prije ja zelim srbima i hrvatima sve ono sto oni meni zele
seln

#635 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

SaraFina wrote:
seln wrote:
SaraFina wrote: Kako mozes toliko lagati? Je li te bar mrvu sram?
Nadji mi post gdje sam napisao da Hrvati trebaju nestati sa lica zemlj ili iz BiH.
Nema ga. Nula. Niente. Ali kolektivna dreka "objektivnih" forumasa je bas markantna. Jer, za boga miloga, kako smije Bosnjaci formulisati politicke zahtjeve.
Nikad me nije interesovala nacionalnost ljudi, ali u tvom slucaju sam zbilja radoznao. Ako nisi Bosnjakinja, onda ok, potpuno si na liniji onih drugih.
Ako jesi... onda si paradni primjer "kuhanja zabe", gdje su Bosnjaci medijskim i politickim terorom dovedeni u situaciju da se pravdaju jer postoje kao politicki korpus.
Svaki uhljup moze na ovom forumu kenjati o podjeli, o trecem, o referendumu... ali ova tema je strasna! uzasna! horor! da se najezis!
Ako nisi clan HDZ, uclani se, pred tobom je velika karijera.
Ti ovom temom predvodiš harangu... htio ti to priznati ili ne. I to ne harangu na HDZ i Dragana Čovića i njegove maksimalističke zahtjeve. ..nego harangu na nekog Antu, Miju, Krešu. .. anonimce, koji možda pišu ovdje na forumu i čitaju ga. Ja sam prije svega insan, pa se shodno tome svrstavam na stranu obespravljenih i potlačenih. Obzirom da ti ne definiraš kako želiš potlačiti političku opciju i neboluznu politiku Dragana Čovića, nego udaraš direktno na dostojanstvo i opstanak običnog čovjeka Hrvata u BiH uskraćujući mu neboluznim palamudjenjem ljudska i politička ustavom zagarantirana prava. ... smatram da je tema dno. I to je moje pravo. Obzirom da je ovo javni forum i da sam i sama otvarala bezbroj tema, ti meni ne možeš uskratiti povlasticu da iskažem svoje mišljenje.
U harangi na političku opciju koju zastupa HDZ imao bi moju potpunu podršku. No u harangi na običnog čovjeka hrvatske nacionalnosti nemaš.
A ova tema jeste upravo to.
Naravno, ti imas pravo na misljenje, cak i ako je to misljenje kompletna glupost.
Zapravo, nije glupost kao takvo, vec je vise nacionalno izjasnjavanje.
Ja udaram na dostojanstvo hrvatskog covjeka? Cime to?
Trazim li da se ukine nacija, da se zatvore crkve, da se zabrani hrvatski jezik, kultura?
Nista od toga.
Ako dostojanstvo hrvatskog covjeka lezi u jednom politickom instrumentu koji je nametnut ratom, onda je do tog dostojanstva, nije do mene.
seln

#636 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

ultima_palabra wrote:
seln wrote:
Zasto bi?
OK, to sa prakticne, o tome se moze diskutirati... ali zasto sa moralne?
SaraFina

#637 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

Udaraš seln. .. Direktno. Koristeći djikansku retoriku i primjenjujući neko verbalno nasilje.
Dobronamjerno ti kažem.
mO k3

#638 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Udaraš seln. .. Direktno. Koristeći djikansku retoriku i primjenjujući neko verbalno nasilje.
Dobronamjerno ti kažem.
hoces reci da je @seln ekstremist??
SaraFina

#639 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
SaraFina wrote:
mO k3 wrote: :thumbup: konto sam da joj neko nije hakno konto ......
nisi procitala temu procitala si uvodni post od selna i poslije sta sam ja napisao nisi ..... zasto moras ti uvijek ici pred rudu , uvijek biti najglasnija ...
pitas mene hocu li iz njemacke doci ?? hoces li ti iz austrije doci i stati na stranu majoriziranih, ligitimnih ??

reko sam u posto prije ja zelim srbima i hrvatima sve ono sto oni meni zele
Pročitala sam sve. U prvi mah nisam reagirala misleći da tema obzirom na naslov neće potrajati. Medjutim, kasno sinoć vidim da je aktivna i dalje. Teško razočarenje, pa zato osjetih poriv da odreagiram.
To što ti nekom želiš iz njemačke perspektive nema veze sa bosanskom stvarnošću. I oper vam kažem. .. ne provodite harangu na HDZ i političku opciju koju zastupaju nego provodite harangu na cjelokupan hrvatski korpus.
SaraFina

#640 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
SaraFina wrote:Udaraš seln. .. Direktno. Koristeći djikansku retoriku i primjenjujući neko verbalno nasilje.
Dobronamjerno ti kažem.
hoces reci da je @seln ekstremist??
LOL

Kaj si ti neki mu odvjetnik? Moke ne idi dalje bitte :)
mO k3

#641 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

@sarafina znas kako uvijek postoji prvi put i prvi put kazem jednom zensku lazes!!!
pitam te ponovo hoces li doci iz austrije digunuti tu debelu goozoo :mrgreen: i doci braniti majorizirane , legitimne???
mO k3

#642 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

kunstutuvnost ce se onda ukinuti kada hrvati dobiju treci , znaci nikada a mozda ni tada , ali tema je uspjela i pokretacu cestitam na experimentu jer je kroz postove kao sto je sarafina i ostali dokazano da mi bosnjaci nismo toliko fasisti i da cemo uvijek stati na stranu pravde !!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#643 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
seln wrote:
Zasto bi?
Veliki brat se odmarao :D
seln wrote: Cuo sam tvoje cijenjeno misljenje, hvala najljepsa...
a sad odjebi sa teme.
seln wrote: Kojoj drzavi? Onoj za koju si maloprije rekao da je ne jebes ni 2% i da je zakidas gdje stignes?
Zacepi lazljivu labrnju, jebo te Boban.
seln wrote: Jebem ja drzavu kojoj se neko kao ti smije zvati covjekom.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» seln

2 mjeseca

inače,

Image

Image

i to je to...
Locked