Ma kakav Melenchon, potpuni ludjak. On i Marina a pogotovo njihovi militanti su dvije strane iste medalje
Elem kako god izbori su u nedelju a ponedeljak je ne radni zbog praznika. Idealno za proteste
Pa Melenchon je reko da ako EU ne pristane na pregovore oko reorganizacije Fr treba raspisati referendum i napustiti istu. I kakvo je to pitanje. Ova dva zla su glasovima ljudi izabrana u drugi krug. Super su vam ta liberalna shvatanja demokratije koja vaze samk dok je vas kandidat u igri.listopad wrote:I Francuzima je bise dokurcilo biranje izmedju zla i navodno manjeg zla. Macron nije nista manje zlo od ove desnicarke. Njegova pobjeda ce samo ojacati FN. Prava alternativa Le Pen i neoliberalnom ekstremisti Macronu je bio Mélenchon, ali su mu lazni socijalisti podmetnuli nogu sa Hamonom. Francuska je stub EU i ovo sto se tamo zbiva je veoma opasno. Bez Britanaca se moze, oni nikada i nisu bili dio Europe, jer umisljaju sebi da su nesto posebno i da su jos uvijek imperija. No bez Francuza nema ni EU. Macron je kandidat Merkelove i finansijske oligarhije. Upravo takvi su odgovorni za ovaj uspon ekstremne desnice u cijeloj Europi. Jedino rjesenje je sada mozda da se sprijeci Le Pen i odmah nakon toga ide na ulice. Kakva je ovo demokracija u kojoj ljudi mogu birati samo jos izmedju dva zla?
Ako je vjerovati neoliberalima, pozicije klasicne socijaldemokracije nisu samo utopija nego cak ekstremizam. Ako se recimo otvoreno protivis privatizaciji zeljeznice ili zdravstva, proglasit cete radikalom.vazi wrote:Ne mislim tako.. Mélenchonov program je utopija
Extremna desnica nece odnijeti pobjedu nigdje u EU bez revolucije i krvi a to nikom ne treba.
Jesi li se malo zapitao zasto ljudi EU sve vise dozivljavaju kao monstruma koji ih sve vise gura u bijedu i koji im sve vise daje osjecaj da ih se nista ne pita? Dospjeli smo do faze u kojoj je Njemacka uspostavila totalnu hegemoniju. Pomocu kljucnih EU institucija diktira politiku i ekonomiju u citavoj EU. Grcku su ugusili. Citava je drzava zavrsila na pijaci, a kupci su uglavnom njemacke korporacije. Njemacka ostvaruje rekordni izvozni suficit sto je moguce samo zahvaljujuci eksportu nezaposlenosti (sto direktno utice na trziste rada u Francuskoj) i naravno prosirenjem sektora niskih placa. Njemackim kapitalistima je super dok se oko njih sve urusava. Najvece zrtve ove politike se naziva rasistima i iste tako jos vise gura u narucje ekstremne desnice. Ne glasuju ti ljudi, mahom radnicka klasa, za FN i slicne zato sto su rasisti. To je jedna vrsta samoobrane sto je nedavno napisao i francuski sociolog Didier Eribon. Nemaju vise kome da se obrate, jer ih je lazna ljevica izdala i prodala, pa se sada svete svim tim multikulti-trzisnim salon-ljevicarima koji misle da su hidzabi i javni toaleti za transgender osobe vaznije teme od nezaposlenosti ili pseudo-zaposlenosti preko ublehaskih leasing firmica gdje radis tjedan dana pa ti frajer kaze da mu vise ne trebas dok iduce godine.insomnia78 wrote:Pa Melenchon je reko da ako EU ne pristane na pregovore oko reorganizacije Fr treba raspisati referendum i napustiti istu. I kakvo je to pitanje. Ova dva zla su glasovima ljudi izabrana u drugi krug. Super su vam ta liberalna shvatanja demokratije koja vaze samk dok je vas kandidat u igri.
fosna2014 wrote:

Sta kazu suradnici. Za koga ce glasati?insomnia78 wrote:No nije to tema. Samo ti ukazujem na to da je i Melenchon spominjao moguci izlazak iz nje.
Sve su to, manje vise politicarske predizborne suplje. Marina prima pofinu platu od te iste EU. Jebat ih
Odo ja spavati. Valja u pet ustati za poslom. Kolega slomio nogu u najgorem mogucem periodu a kod mene sef ne vjeruje u slabosti trzista rada
Nisu baš mailovi nego je Macron navodno ilegalno obrtao pare preko kajmanskih osrtva i neko slikao te papire. Sve i da je ovaj leak istinit ne znam koliki će to utjecaj imati kod francuza.Ajatolah_ wrote:Opet mailovi...U tom cirkusu još mediji, koliko sam upratio, ne smiju izvještavati o ovome jer bi narušili dvodnevnu predizbornu šutnju.
Mozda se varam, ali zar nisu Srbi prije deceniju i kusur mozda jace popisali se na to FRA - SRB prijateljstvo kada su poskidali sve simbole nekog prijateljstva te ih pobacali ili unistili?vazi wrote:Tako nekako...insomnia78 wrote:Pa da nadaju se raspadu EU kao vidu osvete sto su ih nabubali zbog Kocoba. Osim toga kontaju iskoristiti val islamofobije na kojem vec jase FN u korist svojih ciljeva. A i stara i duga je ljubav izmedju tate LP i Karadzica, Seselja i bratije
Tradicionalno Srbi i Francuzi piske u istu tikvu
Znas, postoji nesto sto se zove predizborna sutnja.Pandakonda wrote:Emmanuel Macron hacked emails: French media ordered by electoral commission not to publish content of messages
http://www.independent.co.uk/news/world ... 21111.html
Ovi se baš svim silama trude da Macron dobije
Pa nije predizborna za citav svijet ko da ih neko drugi ne bi objavio do sadPandakonda wrote:Nisu baš mailovi nego je Macron navodno ilegalno obrtao pare preko kajmanskih osrtva i neko slikao te papire. Sve i da je ovaj leak istinit ne znam koliki će to utjecaj imati kod francuza.Ajatolah_ wrote:Opet mailovi...U tom cirkusu još mediji, koliko sam upratio, ne smiju izvještavati o ovome jer bi narušili dvodnevnu predizbornu šutnju.
Ma došlo je do to francuza nego ja samo govorim da li će to napravit veliku prevagu u glasaju.insomnia78 wrote:Pa nije predizborna za citav svijet ko da ih neko drugi ne bi objavio do sadPandakonda wrote:Nisu baš mailovi nego je Macron navodno ilegalno obrtao pare preko kajmanskih osrtva i neko slikao te papire. Sve i da je ovaj leak istinit ne znam koliki će to utjecaj imati kod francuza.Ajatolah_ wrote:Opet mailovi...U tom cirkusu još mediji, koliko sam upratio, ne smiju izvještavati o ovome jer bi narušili dvodnevnu predizbornu šutnju.
Ma ne mozes tome vjerovati. Isto ko sto su kod nas 90-tih svi glasali za "reformiste" i ko sto i dan danas niko ne glasa za SDAfosna2014 wrote:Sta kazu suradnici. Za koga ce glasati?insomnia78 wrote:No nije to tema. Samo ti ukazujem na to da je i Melenchon spominjao moguci izlazak iz nje.
Sve su to, manje vise politicarske predizborne suplje. Marina prima pofinu platu od te iste EU. Jebat ih
Odo ja spavati. Valja u pet ustati za poslom. Kolega slomio nogu u najgorem mogucem periodu a kod mene sef ne vjeruje u slabosti trzista rada