Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Dozer

#626 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

exliberal-ex wrote: Dozeru

raspravljao sam par puta sa tobom i mozda se nismo uvijek slagali ali postovao sam tvoje misljenje ako ni zbog cega onda sto se nismo vrijedjali

da ti odgovorim malo, kazes da su srbi bili teroristi, nigdje u svijetu ( mislim u normalnim drzavama ) se pobunjenici iliti terorist kako vi volite nazivat srbe neosudjuju na strijeljanje po kratkom postupku...nigdje, to nisu radili ni englezi sa ira, ni italijani sa svojim brigadama, ni spanci pa na kraju krajeva ni izraelci koji tretiraju palestince ko zadnju stoku rijetko idu na te radikalne postupke.
Niam siguran sta si ovime htio reci, ali koliko vidim i ja sam rekao da se to nije smjelo desiti, tj. da nisu smjeli biti pobijeni...
sa druge strane da se samo jedan dio srpskog zivlja pobunio (recimo istocna hercegovina) a da je su ostali djelovi ostali mimo toga ja bih mozda rekao da su bili pobinjenici ali ....opet kazem ali nema tog pravila gdje se zarobe i pobiju...mozda ti mislis da je to tako ispravno ali nije...
pored toga kao sto kazes legitimna vlada, iz koje su izasli svi srpski predstavnici, je razgovarala/pregovarala sa tim istim pobunjencima sto im je dalo legitimet koji je i ovjencan u priznaju postojanja rs
Za ubijanje - vec sam rekao, i fakat ne bih vise da se ponavljam... Nisu smjeli i trebali biti pobijeni, i tu je tacka. Ne znam na koji nacin jos da ovo kazem...
Sto se "pobunjenika" tice, mozemo mi sada naglabati do besvijesti da li su bili "pobunjeni Srbi" (kako ih je, inace, cijeli svijet tada okarakterisao), ili ne, ali cinjenica je da kada se bilo ko, bilo koji dio stanovnistva u nekoj drzavi pobuni protiv legalne i legitimne drzavne vlasti, taj dio stanovnistva se tada karakterise kao "pobunjenici". Njihova naknadna djela ih dalje mogu karakterisati kao teroriste ili ilegalce. U slucaju BiH i Srba, koji jesu bili pobunjenici pa ma koliko se to nekome svidjalo ili ne, istovremeno su radi svojih oruzanih aktivnosti postali i teroristi.
Sto se legitimiteta tice, taj legitimitet su, de facto, dobili tek s Daytonom. Drugi par rukava je to sto su Alija i SDA, a sto je danas vise nego jasno, imali neke druge talove i ideje, pa su i tada ulazili u razgovore i pregovore s pobunjenicima i teroristima cime su im davali odredjenu politicku tezinu. Ima tu masa faktora koji se moraju analizirati i koji su dio ovog "paketa", ali o tome na nekoj drugoj temi.
sto se tice skorpiona , rekao sam da nisam pogledao snimak, nisam imao ni zelje ni zivaca da gledam psihopate koje ubijaju nevine ljude, ja sam mislio da su zarobili vojnike u povlacenju zato sam ih naveo, u svakom slucaju streljali su zarobljenike sto ih u neki ruku svrstava zajedno sa ovim slucajem...htjeli to priznat ili ne...
Drasticna je razlika izmedju zarobljenika koji su zarobljeni nakon pucanja, koji su bili u uniformama i s oruzjem u rukama, i jos u vojnom vozilu (transporteru), i maloljetnih civila koji su izvuceni iz svojih kuca i pobijeni samo radi svog imena i prezimena, i eventualne vjere. Takve dvije stvari se ne mogu porediti na bilo koji nacin, jbg...
i na kraju, za Dedu znam licno jer su mi prijatelja i radnog kolegu tu muci i tukli do besvjesti, znam i ko je naredio njegovo hapsenje, tip sto je bio zamjenik centralnog zatvora, prije rata bio pomocnik ministra za pravdu, nesjecam se imena ali lik je jos pred ocima, nako malecki zut sav zgoljav...e on je poslao tu ekipu da ga uhapsi na kosevskom i odveden je u rs gdje su ga tukli danima ( sam se hvalio da je poslao ekipu da uhapse cetnika)...nakraju je pusten na foru jer smo poslali druge prijatelje sto su bili u mupu i oni su trazili njegovo pustanje sto je nakraju i uradjeno...
Ovdje si ili nesto debelo fulio, ili se ti i ja nikako ne razumijemo....
1. Na cijoj strani je bio Dedo - Bosnjackoj ili Srpskoj?
2. Ako je bio na Bosnjackoj, zasto je onda cetnika vodio u "rs"? (moguce da ja ne kontam sta je ovdje "rs")
govorim isto iz svog iskustva jer sam i ja hapsen i tucen po lokanim zatvorima za koje mnogi kazu da nisu postojali, govorim isto iz svog iskustva jer su meni clanovi familije ubijeni i nestali u sred grada...
Ovo sad vec zahtijeva i neke detalje:
1. Gdje su uhapseni?
2. Ko ih je uhapsio?
3. Imena?
4. Ko te tukao, kada i gdje tacno?
Bez ove 4 stavke, izvini, ali vrlo je tesko dalje diskutovati. Ono sto ti ja licno mogu samo reci na ovo jeste - ako se to zaista desilo, meni je zao, i to se nije trebalo desavati.
zato sam i napisao u mom komentaru da se mnogim srbima koji pisu na ovom forumu spocitava da lazu i izmisljaju....nejebem ni ja sto pisu tamo neke karne iz lukavice ili pala ali ako vam neko ko je prezivio cijeli rat u sarajevu to napise...ja prvi kazem da nije poginulo /ubijeno 5000 srba ...li da su srbi ubijani...jesu
Tacno. I ovo, koliko ja znam, niko ne spori. Bar ja ne. Ali, isto tako je cinjenica da sve to nije bilo organizovano, planski i sistematski kako je to radjeno na drugoj strani, nego se radilo o lokalnim "komandantima" koji su se dokazivali, ili radi najobicnije pljacke. I mislim da se ovdje mozemo sloziti.
ps

jos samo jedna informacija , do tebe je dali ces mi vjerovat
tog kolegu su kad su ga izvukli na foru iz rs su odvezli na drugu lokaciju ( vjerovao ili ne na trg pere kosorica jer nisu mogli nazad na kosevo gdje bi ga ovaj opet povalio) i tu je bio sklonjen dok mu te iste kolege/poznanici iz mupa ( sve bosnjaci) nisu sredili /krivotvorili dokumente pa je izasao kao medicinska evakuacija.

srecom svi su prezivjeli i gledao sam slike prije godinu kad su se nasli prvi put poslije rata....uvijek je bilo ljudi na svim stranama samo sto mi previse posvecujemo paznje kukolju
Nema razloga da ti ne vjerujem. Znam i ja za slucajeve po Grbavici i Nedzaricima gdje su Srbi spasavali Bosnjake, a neki su radi toga i ubijeni. Ljudi su ljudi, stoka je stoka. Tu se nema sta ni dodati, ni oduzeti. I upravo radi ovoga ja nikad nisam ljude gledao kroz prizmu imena, etnije, nacije i/ili vjere, nego upravo samo po tome da li su ljudi ili hajvani. Tako je bilo, takav sam i dan danas, i takav cu i umrijeti.
Nazalost, kako i sam kazes, stoci se i danas posvecuje daleko vise paznje nego ljudima. Ali, s obzirom da nas sve stoka predvodi, nije tesko zakljuciti zasto je to tako.
uglavnomja

#627 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: Nema razloga da ti ne vjerujem. Znam i ja za slucajeve po Grbavici i Nedzaricima gdje su Srbi spasavali Bosnjake, a neki su radi toga i ubijeni. Ljudi su ljudi, stoka je stoka. Tu se nema sta ni dodati, ni oduzeti. I upravo radi ovoga ja nikad nisam ljude gledao kroz prizmu imena, etnije, nacije i/ili vjere, nego upravo samo po tome da li su ljudi ili hajvani. Tako je bilo, takav sam i dan danas, i takav cu i umrijeti.
Nazalost, kako i sam kazes, stoci se i danas posvecuje daleko vise paznje nego ljudima
. Ali, s obzirom da nas sve stoka predvodi, nije tesko zakljuciti zasto je to tako.

:thumbup:
KENJAC

#628 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Izbriso interviju Zorana cegara jerr nema veze sa ovom temom ? Ma sta se mi ovdje zajebavamo ? Aj vam prijatno !
Last edited by KENJAC on 09/01/2017 13:22, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#629 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

opet te puca nervoza. ajd prijatno.
Dozer

#631 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

Ako bi covjek Kenjca sudio po njegovim postovima, vjerovatno bi vrlo brzo dosao do zakljucka da se covjek ujutro sam na sebe izdere i posamara na ogledalu....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#632 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by JoseMujica »

meni sve nešto pada na pamet šta bi bilo da smo mi balavci sa šesnes mjesto ponesi zastavu dragane vikiću pjevali ponesi aktovku bakire izmetbegoviču, jal senaide memliču :? na šta bi naši životi ličili da smo mjesto budaletina što su poturale svoja leđa za nekakve šuplje ideale slavili logističare, trgovce i ine pozadinske mračnjake proteklog rata :?

jebo me otac ako ne bi milioneri bili :skoljka:
Dozer

#633 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

Otprilike...
Al' - nasankase nas, jbg...

Sreca u nesreci je sto su to mogli samo jednom. Jadna im je majka ako pokusaju opet.
stakasa

#634 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by stakasa »

Dozer wrote:Otprilike...
Al' - nasankase nas, jbg...

Sreca u nesreci je sto su to mogli samo jednom. Jadna im je majka ako pokusaju opet.
A podes li ikad od toga da mozda nisi u pravu? Da sada imaju vecu podrsku nego 92-e
exliberal-ex

#635 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

Dozer wrote:
govorim isto iz svog iskustva jer sam i ja hapsen i tucen po lokanim zatvorima za koje mnogi kazu da nisu postojali, govorim isto iz svog iskustva jer su meni clanovi familije ubijeni i nestali u sred grada...
Ovo sad vec zahtijeva i neke detalje:
1. Gdje su uhapseni?
2. Ko ih je uhapsio?
3. Imena?
4. Ko te tukao, kada i gdje tacno?
Bez ove 4 stavke, izvini, ali vrlo je tesko dalje diskutovati. Ono sto ti ja licno mogu samo reci na ovo jeste - ako se to zaista desilo, meni je zao, i to se nije trebalo desavati.
zato sam i napisao u mom komentaru da se mnogim srbima koji pisu na ovom forumu spocitava da lazu i izmisljaju....nejebem ni ja sto pisu tamo neke karne iz lukavice ili pala ali ako vam neko ko je prezivio cijeli rat u sarajevu to napise...ja prvi kazem da nije poginulo /ubijeno 5000 srba ...li da su srbi ubijani...jesu
Tacno. I ovo, koliko ja znam, niko ne spori. Bar ja ne. Ali, isto tako je cinjenica da sve to nije bilo organizovano, planski i sistematski kako je to radjeno na drugoj strani, nego se radilo o lokalnim "komandantima" koji su se dokazivali, ili radi najobicnije pljacke. I mislim da se ovdje mozemo sloziti.

Samo par stvari da objasnim posto skrecemo opasno sa teme
Spomenuo sam u mom pisanju Dedu koji je imao stab u kafani RS, sipadova zgrada ispod karingtonke, nadam se da je sad jasnije.
On je taj psihopata koji je hapsio jer je imao taj insitut za istrazivanje genocida ili tako nekako mu je ime bilo.

Sto se tice 4 stavke imas pp
KENJAC

#636 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Sta je ovo ? Tajac . Reklo da se tema usutka ? Reklo , pa izbrisalo ! Nikad mi nece biti jasno zasto se ta neka sila mracna u svim narodima i svim vremenima oslovljava u srednjem rodu ?
Doslo sinoc i odvelo ga ! Prijavilo ga pa ga odvelo. Uhapsilo ga!
... Shvatio sam. Shvatam i tebe Chmoljo. Naredilo ! Ne mozes ni ti protiv vjetrenjaca !
Ja sam vec dobio poruku da slucajno sta ne komentarisem na MILF !
Chmoljo

#637 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

ti stvarno, ali stvarno imaš problema. de stani pred ogledalo, dogovorite se kako da nastupite, pa onda otipkaj nešto.
KENJAC

#638 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Chmoljo wrote:ti stvarno, ali stvarno imaš problema. de stani pred ogledalo, dogovorite se kako da nastupite, pa onda otipkaj nešto.
S kim bolan da se dogovorim. Ko mi? De mi objasni da bar znam u ovim dugim hladnim nocima. Sta bolan misterije pravis , urote.. Cuj dogovorite se. Jebo me svak ako nisi Srbin. Ko ? Ja i Vatikan. Jel tebi bolan jasno da ima neko koga nepravda zulja. Jednostavno ! Jel ti jasno da ima neko ko svojom glavom razmislja. Mozda pogresno , ali razmislja.
Cmoljo moj dobri ! Poslije onog tvog blama na Ukrajini , mi nismo na istoj talasnoj duzini. Da bi sebe od te noci opravdo izmisljas gomile gluposti. Sam si pao sam si se ubio. Nemam ja veze sa tvojim blamom.
Interesovalo me sve u vezi ovog dogadjaja. Htio sam da povezem neki mozaik ( mozda sasvim netacan, ne znam) i to je to ! Jel neki problem.
Haj molim te nadji neku uvredu moju. Neku laz ! Neki opipljiv elemenat za ovo brisanje svega i nazva mene histericnim , paranoicnim ... sta ja znam kakvim. Sta ti je bio ne jadan . Nisam te ja vuko za nos da se na Ukrajini nako izblamiras. Prodji me se , proso sam te se! Nema teme dje par pudlica me ne izvrijedja a ti sutis. Suti , nije problem. Forum sam svakako shvatio kao nesto za gubljenje vremena. Ima ovdje dosta ljudi sto ih interesuje ova tema a i ne javljaju se. Ti si bolan sporedan. Isto ko i ja. Cuj Chmoljo protiv KENJCA. Daj ba smijesni smo ! Jebo kenjca. Banuj ga za stalno. Cuj , glavni svjedok da izjavu sta se desavalo , a ti kazes , pobriso sam nebitno i van teme!
Chmolji moj. Mirno spavaj. Ne stoji iz Kenjca nikakva Crna Ruka ni SPC. Nema "vi" ! Kenjac je sam. Sam samcat !
Chmoljo

#639 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

pošto si opet nahisterisao i napravio konstrukcije koje odgovaraju samo tvom mozgu ovo
Chmoljo wrote:ti stvarno, ali stvarno imaš problema. de stani pred ogledalo, dogovorite se kako da nastupite, pa onda otipkaj nešto.
se odnosilo na tebe i drugog, podvojenog, tebe. kontaš? ogledalo, koga možeš vidjeti u ogledalu? Vatikan, crnu ruku? ili možda, ne znam, sebe? pričaš podvojeno. pričaš kao neko kome je potrebna pomoć. kakvi Vatikani i crne ruke :lol: kako se to može vidjeti ako staneš pred ogledalo?!

e sada, kada si pročitao naputak za uporabu posta, vrati se na svoj i hajd sad opet istrabunjaj nešto. ako si u stanju ovakve gluposti nalupati od dvije prostoproširene rečenice, šta bi tek od jednog pasusa uradio... :roll:

bitan ti intervju Čegara? pa postavi ga opet. nije izbrisan sa interneta. na poslu ne stižem čitati šta sve nalupate (poput ovoga što si ti sada na primjer) pa ode i neki post koji možda nije trebao. pa nisam Čegara izbrisao, paranoiče :lol:

a taj neki blam, očito tebe pogađa čim spominješ. ja se takvih stvari ne sjećam. šta ću ti ja.
KENJAC

#640 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Joj sto ne mogu na jerende kora. Ok , shvatili smo se !
dudlov

#641 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dudlov »

https://www.youtube.com/watch?v=VBIbLXV ... e=youtu.be.

zoran čegar u emisiji centralni zatvor o draganu vikiću
dudlov

#642 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dudlov »

Bancho

#643 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bancho »

dudlov wrote:https://www.youtube.com/watch?v=VBIbLXV ... e=youtu.be.

Sve sto je Cegar reako je ziva istina, a interesanto je da je novinar koji razgovara sa Cegarom (Darko Doslo) bio pripadnik VRS.

U ovoj emisiji (televizija IS) se sa svojim gostom ala rambo prisjecaju ratnih vremena...
Edin H.

#644 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Edin H. »

dudlov wrote:

Ako se Zoka kandiduje glasam za njega da bude clan Predsjednistva.. :izet:
pirpa

#645 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

Prije dva mjeseca podignuta je optužnica za ratni zločin u Velikom parku. Optuženi su, pored dvojice izvršilaca, ali ne i trećeg Nedžada Herende!, Jusuf Pušina i Dragan Vikić koji su u trenutku izvršenja zločina bili pomoćnik ministra policije MUP-a Republike BiH i komandant specijalne jedinice unutar ovog ministarstva. Da li su oni, stvarno odgovorni za ovaj ratni zločin?

U gotovo zaboravljenom pismu pripadnika specijalne jedinice MUP-a RBiH, kojeg su davne 2000.godine uputili medijima, a koji su potpisali, pored ostalih, Dragan Vikić, Kemal Ademović i nekolicina njihovih saboraca, napisano je da “odgovorno tvrdimo da Nedžad Herenda nikada nije bio pripadnik specijalne jedinice MUP-a BiH, naprotiv, bio je pripadnik Službe državne bezbjednosti MUP-a BiH pod nazivom "Ševe", koja je bila izravno odgovorna rukovodiocu SDB-a BiH i ministru MUP-a. Ovom prilikom pozivamo bivšeg načelnika CSB-a Sarajevo i također bivšeg ratnog ministra policije Bakira Alispahića da javnosti objasni vlastitu ulogu i odgovornost budući da je znao za zločin u Velikom parku, a nije ga procesirao i istražio te kaznio vinovnike iako su i on i njegovi prethodnici bili iscrpno obaviješteni od zapovjednog kadra specijalne jedinice "Bosna" za počinjeni zločin nad zarobljenim vojnicima u Velikom parku u Sarajevu. Umjesto toga Bakir Alispahić je ključnog krivca Nedžada Herendu zadržao u službi državne bezbjednosti i radno angažovao u svojoj bližoj radnoj sredini.“

S obzirom da je u trenutku izvršenja zločina u Velikom parku, Alispahić bio načelnik Centra službi bezbjednosti Sarajevo, on je bio direktno odgovoran da obezbjedi područije zločina u Velikom parku, sačuva dokaze te podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Alispahić ništa od ovoga nije učinio osim što je, očito, spletkama uspio da svoju odgovornost podmetne Jusufu Pušini i Draganu Vikiću.

Kasnije kao ministar MUP-a Alispahić je, kako tvrde bosanski specijalci, upoznat o zločinu u Velikom parku a jednog od počinitelja ovog zločina, Nedžada Herendu, držao je u svojoj “najbližoj radnoj sredini” te mu bio direktno nadređen. Upravo ovdje leži i Alispahićeva odgovornost za politička ubistva koja su počinjena dok je on bio ministar MUP-a a za šta se vodi istraga koju je Alispahić pokušao zaustaviti na razne načine, pa čak i pokušajem uticaja na tužioce.

Sasvim je sigurno da će suđenje Vikiću i Pušini, pokazati svu prljavu igru Alispahića u najmeštanju bosanskih specijalaca kao odgovornih za zločine koje su počinile “Ševe” kao teroristička grupa kojom se direktno koristio Alispahić zbog čega on i dalje ne odgovara pred bh.pravosuđem što dovoljno govori da politika i novac i dalje utiču ko će a ko neće biti optužen.

Bakir Alispahić je, inače, nekada direktni a danas skriveni vlasnik novinske agencije Patria preko koje baca medijsko blato u oči. I dalje je član Crne američke liste sa koje ga je američka administracija odbila skinuti. Za vrijeme bliskosti SDA-u iz budžeta raznih nivoa uzeo je gotovo 15.000.000KM na ime unaprijed dogovorenih poslova što je čin direktne korupcije.
Dozer

#646 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

A tu cifru, kao i ko zna koliko jos, klepio je uz znanje i odobrenje SDA, o cemu Bakir I., kao tadasnji savjetnik predsjednika BiH, inace vlastitog oca, sigurno ima i moze reci puno vise.

Recimo, bilo bi interesantno cuti ko je "ukrao" drogu i novac zaplijenjene u raznim racijama pred sam rat, a u vrijednosti od oko 14.000.000 DEM. Sve to je '94 poslano u HR "na unistavanje", da bi negdje usput bilo "oteto".
Zaista bi bilo prelijepo saznati ko je uopste smislio ovu idiotsku "operaciju" usred rata, mada to nije tesko pretpostaviti, kao sto uopste nije tesko pretpostaviti da ta operacija nije ni postojala, nego je ovo sumanuto obrazlozenje bilo samo supljak za naivne, dok je lova zavrsila u poznatim dzepovima, a droga prodana za masne pare. Lova od toga je, naravno, zavrsila u istim dzepovima

Tako onda dolazimo i do pocetnog kapitala danasnjih uspjesnih biznismena poput Alispahica, koji ima multimilionske biznise (AC Quatro, Patria, kafa, itd.), a za cije pokretanje su mu takodjer trebali milioni.
Logicno, tal u svemu danas sigurno imaju i ratni pokrovitelji, bez kojih se taj kapital nije ni mogao maznuti.

Medjutim, ne ocekujte da se iko upetljan pojavi na ovom sudjenju, iako ce sigurno biti pozivani ako do sudjenja dodje, jer bi se tako zakotrljalo jedno ogromno klupko sacinjeno od SDA smeca, spletki, talova, kradje stotina miliona, dogovora i trgovine s agresorima, razmjena teritorija, zavaljivanja stotina boraca s ciljem produzavanja rata, klepanja ratnih i poratnih donacija, itd.
pirpa

#647 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

spominjao sam vec tu prljavu rabotu u vezi droge na ovoj temi ...

Image
Image
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... h/1950.pdf

dobro sam ja rekao da smo preuzeli politiku od Dobrice Cosica da nam je laz postala drzavni interes...
Dozer

#648 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

A znamo i kako Stambolic zavrsi... Pa onda Leutar... Itd.
pirpa

#649 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

.
Last edited by pirpa on 10/09/2017 23:17, edited 1 time in total.
il dottore

#650 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by il dottore »

pirpa wrote:spominjao sam vec tu prljavu rabotu u vezi droge na ovoj temi ..
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... h/1950.pdf

dobro sam ja rekao da smo preuzeli politiku od Dobrice Cosica da nam je laz postala drzavni interes...
Sta je ovdje sporno?
Ovo i Nijaz Durakovic postao islamista?
Post Reply