Potrefilo te aa........a koje pravio genocid i zlocine krajem 20 stoljeca?ili to treba zaboraviti?.......i nije lijepo sto pises sa rezervnog profila.Marx25 wrote: Kako samo lazes.Pa ti i slicni tebi trebali bi bit manji od makova zrna zbog svih svojih komentara i podrzavanja non stop bolesnih islamskih umova koji unose nered u ovom 21 stoljecu konstantno.Nije te stid pisati da 99 posto vas to ne podrzava,pa jel ti stvarno mislis da je neko glup i corav..
Teroristicki napad u Berlinu
- spreca
#626 Re: Teroristicki napad u Berlinu
- spreca
#627 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nema nikakve ali ako je to islamski terorizam onda imamo i krscanski terorizam......nepratis....samo se nalijepis na ono sto vidis i sto ti zasmeta....jedan koji vise ne pise na ovom forumu je postavio slike sa odrezanom rukom pa je to bilo samo napominjanje njemu na ne tako davnih dogadjaja koje su cinili sljedbenici njegove vjereBodkin wrote:Kakve veze ima 92-95 ima sa 2016 i napadom kamionom u berlinu za koji se sumnja da je islamsista napravio?spreca wrote:Kad o ovome pocne neko kao Kurconja koji zna dobro sta se je desavalo 92-95 i on sad nekome nesto govori sa podsmjehom , odmah ti je jasno sta pacijent balezga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa to ja pitam ovog DeduKurcojujer on je to prvi spomenuo kao dokaz zatucanosti, fundamentalizma...itd?
-
sha_ba
#628 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Spreča Hajd u kafanu 
-
radostan dan
#629 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu
jel provjerena ova čokoladica?howdy wrote:HAVANA wrote: Cirkus dede mi. [emoji38] E cuj nece moci.Ko ce mi zabranit?Jeo jedem jescu,pio pijem picu.Ovooo je moja kuca zivio sam tu,ovo je mojjaaa draga volio sam njuuu...![]()
Kome smeta sta ja jedem,pijem i kako zivim,nabijem ga na kurac.Nije me cetnik otjero odavde, pa nece ni galamdzije bradate s mozgom ko zrno rize.A nema ni njih nesta,urijetko ih i srest.Ima smradova dosta sto na osnovu religije ubiru politicke poene i stvaraju prostor za pljacku.U biti sve se vrti oko para,kakva svinjetina,alkohol...picka materina.Samo pare,pare,pare...a oni vide put do njih preko politickih i religijskih tema,vjecitog dizanja tenzija i plasiranja informacija koje ce zaokupiti glupe glasace dok oni pljackaju.Jebo im bog mater.I njima i njihovoj politici.
-
Bodkin
#630 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)spreca wrote:Nema nikakve ali ako je to islamski terorizam onda imamo i krscanski terorizam......nepratis....samo se nalijepis na ono sto vidis i sto ti zasmeta....jedan koji vise ne pise na ovom forumu je postavio slike sa odrezanom rukom pa je to bilo samo napominjanje njemu na ne tako davnih dogadjaja koje su cinili sljedbenici njegove vjereBodkin wrote:
Kakve veze ima 92-95 ima sa 2016 i napadom kamionom u berlinu za koji se sumnja da je islamsista napravio?
To vi ne kontate.
- Alfons Kauders
#631 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ma jok.Bodkin wrote:Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)spreca wrote:Nema nikakve ali ako je to islamski terorizam onda imamo i krscanski terorizam......nepratis....samo se nalijepis na ono sto vidis i sto ti zasmeta....jedan koji vise ne pise na ovom forumu je postavio slike sa odrezanom rukom pa je to bilo samo napominjanje njemu na ne tako davnih dogadjaja koje su cinili sljedbenici njegove vjereBodkin wrote:
Kakve veze ima 92-95 ima sa 2016 i napadom kamionom u berlinu za koji se sumnja da je islamsista napravio?
To vi ne kontate.

- KB9
#632 Re: Teroristicki napad u Berlinu
ovih dana imam vise posla pa mi forum i zivot na mrezama ispasta
koji je rasplet ovog dogadjaja ako neko moze da me informise malo bolje?
- Alfons Kauders
#633 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ne znam, Svabe nemaju osumnjicenog...KB9 wrote:ovih dana imam vise posla pa mi forum i zivot na mrezama ispastakoji je rasplet ovog dogadjaja ako neko moze da me informise malo bolje?
Srbi i Hrvati po defaultu misle da je terorista Bosnjak.
Dakle stanje redovno.
- spreca
#634 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bodkin wrote:Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)spreca wrote:Nema nikakve ali ako je to islamski terorizam onda imamo i krscanski terorizam......nepratis....samo se nalijepis na ono sto vidis i sto ti zasmeta....jedan koji vise ne pise na ovom forumu je postavio slike sa odrezanom rukom pa je to bilo samo napominjanje njemu na ne tako davnih dogadjaja koje su cinili sljedbenici njegove vjereBodkin wrote:
To vi ne kontate.
-
Bodkin
#635 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Alfons Kauders wrote:Ma jok.Bodkin wrote:
Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)
To vi ne kontate.
- KB9
#636 Re: Teroristicki napad u Berlinu
uzasan kraj godine za nasu dijasporu, prvo valja bit protjeran iz amerike a sad i iz njemacke hamanAlfons Kauders wrote:Ne znam, Svabe nemaju osumnjicenog...KB9 wrote:ovih dana imam vise posla pa mi forum i zivot na mrezama ispastakoji je rasplet ovog dogadjaja ako neko moze da me informise malo bolje?
Srbi i Hrvati po defaultu misle da je terorista Bosnjak.
Dakle stanje redovno.
-
Bodkin
#637 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nisu krscani pravili zlocine nego srbi u ime srba. Isto kao sto nisu krscani pravili zlocine u WW2 nego ustase, nacisti i ostali.spreca wrote:Bodkin wrote:
Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)
To vi ne kontate.![]()
pa ima bolan ....pa pun internet ti je kako popovi krste i prscu vodicom svoje heroje koji ucinise sta ucinise....a ucinise na izmaku 20 stoljeca nezapamcene zlocine i genocid od posle pobjede nad fasizmom.
-
Haman2
#638 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Italijanski biskup dao izjavu koja je potresla planetu: Iza napada u Berlinu i Ankari ne stoji islam, već ovi ljudi
Iako se na prvi pogled stvari čine drugačijim, ubistvo ruskog ambasadora u Ankari i napad kamionom u Berlinu nemaju nikakve veze sa religijom, već sa ekonomijom, tvrdi generalni sekretar italijanske biskupske konferencije.

Jučer je napadač na jednoj izložbi iz pištolja usmrtio ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, uzvikujući "Allahu akbar" prilikom napada.
Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, došlo je do napada kamionom na božićni market u Berlinu, za koji njemačke vlasti i policija vjeruju da se radi o terorističkom činu.
Međutim, ugledni italijanski biskup Nunzio Galantino, u razgovoru za Corriere della Serra, tvrdi kako jučerašnji napadi nisu motivisani religijom, već novcem.
"Ovi napadi se svode na sebičnost i opresiju. Ratovi odgovaraju onima koji su na vlasti i koji imaju novca, ratovi su idealni za one koji trguju oružjem. Na kraju, najveću cijenu svega plati obični narod", rekao je Galantino.
Galantino tvrdi da se ovdje ne radi o sukobu civilizacija, odnosno ratu kršćanstva i islama.
"Ne, ovo nije sukob civilizacija. Uopšte ne vjerujem da se radi o tome. Ovaj sukob potiču oni kojima sukob odgovara, a već sam rekao kome to može odgovarati", rekao je italijanski biskup, pa dodao:
"Vulgarnost i agresivnost u govorima stvaraju klimu koja iz ljudi izvlači najgore. Ovo je udar na naš mirni suživot. Pogledajte šta pišu mediji, a pogotovo šta se piše na socijalnim mrežama. Mržnja se širi poput virusa i moramo tome stati u kraj", zaključio je Galantino.
http://forum.klix.ba/posting.php?f=3&t= ... mode=reply
Iako se na prvi pogled stvari čine drugačijim, ubistvo ruskog ambasadora u Ankari i napad kamionom u Berlinu nemaju nikakve veze sa religijom, već sa ekonomijom, tvrdi generalni sekretar italijanske biskupske konferencije.

Jučer je napadač na jednoj izložbi iz pištolja usmrtio ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, uzvikujući "Allahu akbar" prilikom napada.
Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, došlo je do napada kamionom na božićni market u Berlinu, za koji njemačke vlasti i policija vjeruju da se radi o terorističkom činu.
Međutim, ugledni italijanski biskup Nunzio Galantino, u razgovoru za Corriere della Serra, tvrdi kako jučerašnji napadi nisu motivisani religijom, već novcem.
"Ovi napadi se svode na sebičnost i opresiju. Ratovi odgovaraju onima koji su na vlasti i koji imaju novca, ratovi su idealni za one koji trguju oružjem. Na kraju, najveću cijenu svega plati obični narod", rekao je Galantino.
Galantino tvrdi da se ovdje ne radi o sukobu civilizacija, odnosno ratu kršćanstva i islama.
"Ne, ovo nije sukob civilizacija. Uopšte ne vjerujem da se radi o tome. Ovaj sukob potiču oni kojima sukob odgovara, a već sam rekao kome to može odgovarati", rekao je italijanski biskup, pa dodao:
"Vulgarnost i agresivnost u govorima stvaraju klimu koja iz ljudi izvlači najgore. Ovo je udar na naš mirni suživot. Pogledajte šta pišu mediji, a pogotovo šta se piše na socijalnim mrežama. Mržnja se širi poput virusa i moramo tome stati u kraj", zaključio je Galantino.
- spreca
#639 Re: Teroristicki napad u Berlinu
a cetnici po istocnoj bosni uzimali krv u dobrovoljnih dvalaca krvi..........de ba kako te nije sramota ...........imas li i trunku savjesti dok lazes.......a usta te zabole pricajuci o islamskom terorizmu.Onaj u Zvorniku je vehabija/terorista samo zato sto je ubio ubicu svog ocaBodkin wrote:
Nisu krscani pravili zlocine nego srbi u ime srba. Isto kao sto nisu krscani pravili zlocine u WW2 nego ustase, nacisti i ostali.
-
aratet
#640 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ne naravno.spreca wrote:a cetnici po istocnoj bosni uzimali krv u dobrovoljnih dvalaca krvi..........de ba kako te nije sramota ...........imas li i trunku savjesti dok lazes.......a usta te zabole pricajuci o islamskom terorizmu.Onaj u Zvorniku je vehabija/terorista samo zato sto je ubio ubicu svog ocaBodkin wrote:
Nisu krscani pravili zlocine nego srbi u ime srba. Isto kao sto nisu krscani pravili zlocine u WW2 nego ustase, nacisti i ostali.
- sunceKOtepsija
#641 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bodkin wrote:Nemamo krscanski. Imamo irski, baskijski,albanski, srpski. Niko nista u ima krscanstva nije pocinio u zadnjih 100 godina.(mozda par izolovanih ali ja ne znam za njih)spreca wrote:Nema nikakve ali ako je to islamski terorizam onda imamo i krscanski terorizam......nepratis....samo se nalijepis na ono sto vidis i sto ti zasmeta....jedan koji vise ne pise na ovom forumu je postavio slike sa odrezanom rukom pa je to bilo samo napominjanje njemu na ne tako davnih dogadjaja koje su cinili sljedbenici njegove vjereBodkin wrote:
To vi ne kontate.
Sta ima "izolovani":lol:

Cak i procionisticki "Der Spiegel" je pisao o Busovoj "Bozanskoj misiji"

- SmokingMan
#642 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ma ne kontamo,zato smo došli da nam ti preneseš dio svog "skrivenog znanja".
- Alfons Kauders
#643 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ne vrijedi jer nemas odgovora i ti to dobro znas.Bodkin wrote:Alfons Kauders wrote:Ma jok.Bodkin wrote:
To vi ne kontate.
ne vrijedi odgovora i ti to dobro znas
Jer vidis, mene su 4 godine pokusavali ubiti ovi i njima slicni. Ne radi politike, vec zato sto nisam katolik ni pravoslavac. Jedini koji me nisu pokusavali ubiti su muslimani, mada nisam ni musliman.
Dakle to je subjektivno, stvar perspektive. Ja cu, na osnovu vlastitog zivotnog iskustva, uvijek imati odredjeni stav prema tim ljudima, taman da zivim 300 godina. I iskreno me zaboli kita za njihovim misljenjem o meni, jer ga znam.
Ja sam sefe mrznju krscanstva i hriscanstva iskusio na svojoj kozi. Neces mi sad govoriti da vjera nije imala nista s tim, jer jeste, a ima i danas. To je moj licni stav, da ne bude zabune. A ako ti smatras da vjera nije igrala nikakvu ulogu npr. u NDH ili cetnickim pokretu, ne znam sta da ti kazem.
-
broj dva
#644 Re: Teroristicki napad u Berlinu
---Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, ako dođe do toga što prizivaš cijeli dan na forumu muslimani sigurno neće ko Jevreji u Evropi sjediti skrštenih ruku moj Hrle. Ti eto daj da ti se djeca i žena jebu okolo, da se drogiraju i da piju, ja svojoj to ne dozvoljavam.hrle1976 wrote:Ti nisi na tekucem. Nebitno zbog koga, islam je izgubio kreditibilost medju Europljanjima, sta misli treca generacija Alziraca u Francuskoj, niko njih ne benda 2%. Moderna Europa nevjeruje u Boga i te prazne stvari, nevjeruje u zatucanost bilo koje vjere. Moderna Europa ima druge moralne mjere. I ako islam ne prihvati sve sto ide, jeste da se cerka seksa skim hoce i kad hoce, da se pije, jede svinjetina, slavi Bozic parama, da se gleda golotinja i sl. Jednostavno ako ne poprimi norme modernog zivota timljudi ce biti na meti kao zidovi primjerice tokom Hikmeta. Ovo kamion tamo vamo je samo da ubrza proces a on bi za koju godinu sam po sebi dosao na tu tacku. Ti misli kako hoces ali ja sam sahita vec 35 godina i mogu svaki potez izracunati unaprijed.Bodkin wrote:
To nije odgovor na moje pitanje. Stotine hiljada muslimana odraslo i umrlo u evropi bez problema.
Znaci nije problem islama i evrope nego danasnjih kozojeba i nekih autoriteta koji im tumace vjeru.Ta tvoja priča je toliko retrogradna i nakaradna da nisi svjestan kakve gluposti evo cijelo poslijepodne baljezgaš.
Bilo bi fino sa nekom reformacijom/modernizacijom islama ali ako su jebacina alkohol komercijalizacija i svinjetina najbitnije civilizacijske vrijednosti, ono cemu bi trebalo teziti onda je to veoma nakaradan pogled na civilizaciju.
Sahisto koliki ti je ELO ? Kad vec pricas o racunanju poteza unaprijed...
-
broj dva
#645 Re: Teroristicki napad u Berlinu
---Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
Komplet Islam ? Svih milijardu + muslimana ?
Ili je to samo u tvojoj glavi ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#646 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Vrlo dobro konstatovao.Haman2 wrote:Italijanski biskup dao izjavu koja je potresla planetu: Iza napada u Berlinu i Ankari ne stoji islam, već ovi ljudi
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 21/12/2016 10:58, edited 2 times in total.
- SEYOboy
#647 Re: Teroristicki napad u Berlinu
da vam nije bilo juge i bosnje bi se vecinski isto ponasali kao i muslimani na bliskom istoku
- Drvosjeca iz Dejcica
#648 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Da nije bilo Yuge Srbi bi i dalje živjeli po planinama i u grad u opancima silazili.SEYOboy wrote:da vam nije bilo juge i bosnje bi se vecinski isto ponasali kao i muslimani na bliskom istoku
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#649 Re: Teroristicki napad u Berlinu
siđimo u gradove da bijemo gadove
- spreca
#650 Re: Teroristicki napad u Berlinu
kako god bi se bosnje ponasale , nebi bi to ni nalik bilo na "cetnicke mirotvorce i humanitarce"SEYOboy wrote:da vam nije bilo juge i bosnje bi se vecinski isto ponasali kao i muslimani na bliskom istoku