NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

Putnik ali stvarno

#626 Re: NATO...DA ili NE

Post by Putnik ali stvarno »

belfy wrote: cek' malo. ovdje pricamo o konkretnoj temi. dakle da li treba ici u NATO savez ili ne. valjda se onda treba drzati nekih smjernica da ne bi otisli u pricu o odrzavanju auta i gdje ga najbolje ili najjeftinije servisirati.

ja sam tebi prvi put postavio pitanje koje si rekao da je previse direktno i pitao me pitanja na koja sam odgovorio. ja sam nakon toga postavio konkretna pitanja da dalje raspravljamo, dok ti nastavljas u neodredjenom pravcu. niti sam ja dobio odgovor prvi put, niti drugi put. dok sam prvi put dobio nova pitanja za odgovoriti, a sada dobijam nova pitanja bez da dobijem iti jedan odgovor.

to nije razgovor prijatelju. to je propitivanje, a ja ovo ne vidim kao ispit. pa bih te zamolio da barem das odgovore na pitanja koja i ja postavih tebi. a to su ova:
"nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u? i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ispravan?" hvala.
Pokusavamo da pricamo, kada kazes da nisam odgovorio, prihvatam, evo odgovora.

Predsjednistvo i Savet ministara se slazu oko pridruzivanju Nato. Zasto se slazu ? Nemam pojma, verovatno da podele neki novac.

Koji je sledeci stepen koji treba preispitati da znamo koji od DA / NE odgovora je ispravan ? Prvi stepen je i moje prvo pitanje na koje mi
nisi odgovorio, a to je da ponovim :

Navedi mi bilo kakav smisleni, konkretni i svrsishodni, korisni rezultat tog Predsjednistva.
KENJAC

#627 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Tepih , trotoar , A6 , A8 ... ima toga , samo vi cetnici necete da vidite !
KENJAC

#628 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

pici wrote:sjeĆal se ko kad je rista džogat prizivo Čekamo NA TO pa on ne doČeka :mrgreen:
Kad smo kod cekanja Nato-a, sjeca li se ko prvih cetiri godine rata kako se ceko Nato? Evo ga Nimic uplovio , evo Avaksi kruze , evo doslo naoruzanje u Ploce ..... I onda neko pametan skonta da je to to ! I dobro se sjecam prica , barem po Sarajevu , tipa " jebem im mater milu , navlacili nas ovdje , fol izdrzite , eto nas stizemo ..... Mogli smo ovako prije tri godine zavrsit rat !!! Ko je bio u Sarajevu tada , to zna odlicno ! I prodje dvajes godina , a vi istu pricu !
Kako god hocete !
red evil

#629 Re: NATO...DA ili NE

Post by red evil »

Mogli protivnici ulaska u NATO da kažu ijedan valjan razlog zašto ne treba da uđemo?
belfy

#630 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote:
belfy wrote: cek' malo. ovdje pricamo o konkretnoj temi. dakle da li treba ici u NATO savez ili ne. valjda se onda treba drzati nekih smjernica da ne bi otisli u pricu o odrzavanju auta i gdje ga najbolje ili najjeftinije servisirati.

ja sam tebi prvi put postavio pitanje koje si rekao da je previse direktno i pitao me pitanja na koja sam odgovorio. ja sam nakon toga postavio konkretna pitanja da dalje raspravljamo, dok ti nastavljas u neodredjenom pravcu. niti sam ja dobio odgovor prvi put, niti drugi put. dok sam prvi put dobio nova pitanja za odgovoriti, a sada dobijam nova pitanja bez da dobijem iti jedan odgovor.

to nije razgovor prijatelju. to je propitivanje, a ja ovo ne vidim kao ispit. pa bih te zamolio da barem das odgovore na pitanja koja i ja postavih tebi. a to su ova:
"nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u? i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ispravan?" hvala.

Predsjednistvo i Savet ministara se slazu oko pridruzivanju Nato. Zasto se slazu ? Nemam pojma, verovatno da podele neki novac.

Koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo koji od DA / NE odgovora je ispravan ? Prvi stepen je i moje prvo pitanje na koje mi

Navedi mi bilo kakav smisleni, konkretni i svrsishodni, korisni rezultat tog Predsjednistva.
pa vec si sam odgovorio sa ovim "ako se slazu onda zele da podijele neki novac" (tvoje rijeci). dakle, prema tome sto si sam rekao slijedi da tu ima nekog novca koji moze da se raspodijeli i da je to konkretno i svrsishodno. osim ako ti ne mislis da trebamo novac. da li to zelis da kazes?
Acid25

#631 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

red evil wrote:Mogli protivnici ulaska u NATO da kažu ijedan valjan razlog zašto ne treba da uđemo?
Trude se evo već 26 stranica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#632 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

KENJAC wrote:
pici wrote:sjeĆal se ko kad je rista džogat prizivo Čekamo NA TO pa on ne doČeka :mrgreen:
Kad smo kod cekanja Nato-a, sjeca li se ko prvih cetiri godine rata kako se ceko Nato? Evo ga Nimic uplovio , evo Avaksi kruze , evo doslo naoruzanje u Ploce ..... I onda neko pametan skonta da je to to ! I dobro se sjecam prica , barem po Sarajevu , tipa " jebem im mater milu , navlacili nas ovdje , fol izdrzite , eto nas stizemo ..... Mogli smo ovako prije tri godine zavrsit rat !!! Ko je bio u Sarajevu tada , to zna odlicno ! I prodje dvajes godina , a vi istu pricu !
Kako god hocete !
al stigošHe kadli tadli... jošH se koju godnu kasnije obrušHiše na matiCu... :bih:
KENJAC

#633 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

pici wrote:
KENJAC wrote:
Kako god hocete !
al stigošHe kadli tadli... jošH se koju godnu kasnije obrušHiše na matiCu... :bih:
:? Mozda mi je nesto promaklo ? Kad stigose? Gdje ? A ovo oko matice , to nisam upucen, to je inozenstvo za mene. Mozda Zoltan Dani , Vojvodjanski pekar , zna vise. Pitaj njega .
LBVIEW

#634 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:
Kako god hocete !
Cuj,NATO nekog navlacio,moglo se ranije zavrsiti rat i sl.
Koje budalastine ti ovdje prosipas,jednostavno za ne povjerovati-cudo da nisi ustanovio kako je isti vojni savez zapoceo i rat i zlocine;a ne Srbi.
Btw.,postao si dosadan s tim upozorenjima/savjetima. :D
seln

#635 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

Acid25 wrote:
red evil wrote:Mogli protivnici ulaska u NATO da kažu ijedan valjan razlog zašto ne treba da uđemo?
Trude se evo već 26 stranica.
Ma razlozi su prosti ko pasulj tetovac:
-NATO je kontra matushke Rossije
-NATO ih je ometao u sprovodjenju genocida
Cisto ljudski, razumijem njihove motive, ali to nije racionalno, vec emotivno.
Primjer: Ameri i ostali buduci NATO saveznici su 1945 pretvorili dobar dio njemacke u rusevine. Ipak se Njemacka (onaj dio koji je imao srece) odlucio za NATO, jer su alternativa bili Rusi.
Ko se dvoumi oko toga sta je bolje, neka progoogla DDR.
ze kalanga

#636 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Boletus edulis

#637 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Kad pregledam sta nam misle mnogi "republikanci" i kad vidim njihove postove i sajtove tacno pozelim jos koji mjesec belaja i rokanja pa kom opanci kom obojci.Ili bos ili hadzija.Samo bi sad bilo gore nego 1992,ne bi nijedan cumez ostao citav.
Putnik ali stvarno

#638 Re: NATO...DA ili NE

belfy wrote:

Koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo koji od DA / NE odgovora je ispravan ? Prvi stepen je i moje prvo pitanje na koje mi

pa vec si sam odgovorio sa ovim "ako se slazu onda zele da podijele neki novac" (tvoje rijeci). dakle, prema tome sto si sam rekao slijedi da tu ima nekog novca koji moze da se raspodijeli i da je to konkretno i svrsishodno. osim ako ti ne mislis da trebamo novac. da li to zelis da kazes?
Opet nisi odgovorio na pitanje, izgleda da nema spremnosti za smislen razgovor.

NE U NATO ZBOG NESPOSOBNOSTI ZA SMISLEN RAZGOVOR :D
seln

#639 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

ze kalanga wrote:
Uvek mi izmami osmeh na lice. :D
KENJAC

#640 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

ze kalanga wrote:
Ja , i kad je ovo bilo ? Poslije koliko godina rata?
Acid25

#641 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

seln wrote:Uvek mi izmami osmeh na lice. :D
Smiješ se što su tukli po nejači... :twisted:
Sam se banuj 7 dana. :!: :!:
KENJAC

#642 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

I samo bih da dodam jedan , nadasve , prijateljski savjet. Tice se Vladimira. Nemojte ga ljutit ! Nesto nije dobre volje ovih dana !
....a vi kako hocete !
Acid25

#643 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

Image
Boletus edulis

#644 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Bog visoko Rusija daleko
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#645 Re: NATO...DA ili NE

Post by japin_mutapi »

oho vam se od vladimira
belfy

#646 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

belfy wrote:
Putnik ali stvarno wrote: Pokusavamo da pricamo, kada kazes da nisam odgovorio, prihvatam, evo odgovora.

Opet nisi odgovorio na pitanje, izgleda da nema spremnosti za smislen razgovor.

NE U NATO ZBOG NESPOSOBNOSTI ZA SMISLEN RAZGOVOR :D
znaci ako se tebi odgovor ne svidja, a sam si naveo isti, onda nema spremnosti za smislen razgovor!? :?
pa nismo djeca hebemu.
ova zadnja recenica je takodjer nema smisla. oni su smisleno razgovarali i napravili dogovor. dakle - smislenog razgovora ima.
osim ako ne mislis na ovaj nas razgovor u kojem ti zelis da presijeces isti samo da bi opet rekao "NE NATO-u", jer je tebi besmisleno... to je valjda smislen razgovor, jel tako?
belfy

#647 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Acid25 wrote:Image
:D :thumbup:
ušće

#648 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:
Izvor. Pa nećemo valjda tražiti izvor za opštepoznate stvari, majka mu stara. Toga koliko hoćete, ukucate pokolj Srba u Višegradu u 2SR i samo će Vam se reći. P
KENJAC

Ili vecina ima kompjuter Comodor 64 ili imaju neke selektivne pretrazivace ili se jednostavno prave ludi ?
Ali nije to tema. Tema je prednosti i mane ulaska u NATO .
Zašto lažete i jedan i drugi ...Sad lijepo u te svoje napredne PC spravice ukucate pokolj i jednoh i drugog naroda u Istočnoj Bosni, kažite šta ste dobili i pokušajte biti ljudi i izviniti se za napisanu laž...
Putnik ali stvarno

#649 Re: NATO...DA ili NE

belfy wrote: Navedi mi bilo kakav smisleni, konkretni i svrsishodni, korisni rezultat tog Predsjednistva.
znaci ako se tebi odgovor ne svidja, a sam si naveo isti, onda nema spremnosti za smislen razgovor!? :?
pa nismo djeca hebemu.
ova zadnja recenica je takodjer nema smisla. oni su smisleno razgovarali i napravili dogovor. dakle - smislenog razgovora ima.
osim ako ne mislis na ovaj nas razgovor u kojem ti zelis da presijeces isti samo da bi opet rekao "NE NATO-u", jer je tebi besmisleno... to je valjda smislen razgovor, jel tako?[/quote]

belfy, cemu da zacatavamo pa toga je previse na forumu.

Tvoj odgovor na plavo, dace neki smisao. Sve ostalo je potpuno besmisleno.

Ovaj pokusaj samo pokazuje da u BiH ne postoji volja za smislenom komunikacijom. Bez toga - nece pomoci ni NATO.

Nosioci ideje, zapravo samo zele nastavak sukoba i dalje srozavanje sopstvene zemlje, sto i nije niti BiH izum, niti retkost.

Ali nema tu nekog hajra.
KENJAC

#650 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

ušće wrote:
ze kalanga wrote:
Izvor. Pa nećemo valjda tražiti izvor za opštepoznate stvari, majka mu stara. Toga koliko hoćete, ukucate pokolj Srba u Višegradu u 2SR i samo će Vam se reći. P
KENJAC

Ili vecina ima kompjuter Comodor 64 ili imaju neke selektivne pretrazivace ili se jednostavno prave ludi ?
Ali nije to tema. Tema je prednosti i mane ulaska u NATO .
Zašto lažete i jedan i drugi ...Sad lijepo u te svoje napredne PC spravice ukucate pokolj i jednoh i drugog naroda u Istočnoj Bosni, kažite šta ste dobili i pokušajte biti ljudi i izviniti se za napisanu laž...
Nemoj bolan da ulazimo u rasprave sto samo mrznju izazivaju. Meni to nije cilj . Ja niti iko moj u bilo kakvom zlocinu nije ucestvovao. Nemoj vrijedjat ni omalovazavat tudje zrtve. Moj je cilj da vise nikad zrtve ne bude! Ja sam ovaj zadnji rat prosao bez gubitaka u porodici i volio bih da je svako bio te srece. Nije samo jedna majka plakala. Ovako , mrznjom, samo izazivamo nove pokolje. To nikom nije cilj. Nisu samo Bosnjaci stradalnici. Pogledaj kroz istoriju , uvijek je manjina najebala. Bilo gdje i bilo koja. Niko te ne tjera da volis komsiju, al barem nemoj mu prozore razbijat !
A evo , nadjoh ovaj link i to jako jako brzo. Pa .....rekoh ako te interesuje!
http://pressrs.ba/info/vesti/ne-zaborav ... 31-05-2012
Da je ko mene pitao , nikad nicija majka nebi zaplakala. I moja velika zelja je da ovaj zadnji rat bude bas zadnji. Barem kod nas! Ali .....male su sanse da se moje zelje ostvare.
Locked