Ma nije ICG sveta krava pa da određuje sudbine i volje narodima na ovom prostoru, trebamo izaći iz tih gabarita i prestati biti robovi nekih ideja ljudi koji ne žive na ovim prostorima. Po meni ova zemlja ima kapaciteta da sam nađe najbolje rješenje, ICG, PCG, GDH, PRD, SMRD i sve ostale institucije mogu pomoći savjetodavnim metodama tipa da li su te neke norme u skladu sa zakonima EU, ljudskim pravima i slično a nikako da određuju unutrašnje uređenje.Lincoln-Burrows wrote:Ma nisam htio trolat temu, jasno je svima što misliš i da aludiraš da BiH budeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne znam, meni izgleda kao da ne razumiješ čim nisi u stanju obrazložiti svoj stav zašto smatraš da je dodatna federalizacija model rješenja? Jbg.ili nemaš argumenta ili ne razumiješ ono što piše.
Nego kada je unitarizacija pokušana, 1992?
uređena kao RS t.j. unitarna država.
Rekao sam ti da sam za federalizaciju prema prijedlogu ICG.
Drugim riječima federalna država ima svoje fedralne jedinice koje imaju jednaki status i to je jednakopravnost.
Sada imamo federaciju u federaciji iliti big shit, trba za početak ukinuti FBiH.
Sad ćeš ti o ukidanju kantona i eto nas u ćorsokaku
Ukidanje F.BiH ili kantona ili RS-a je legitimno i legalno za raspravu samo je pitanje šta nam je alternativa? F.BiH je federacija kantona i nije mi baš jasno kako se misli ukinuti federacija a ostaviti kantone?