Alija Izetbegović - Odabrani citati
- madner
#626 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Nije tacno, opet izmisljate opravdanje za pogresne poteze.
- video
#627 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
To rade :madner wrote:Nije tacno, opet izmisljate opravdanje za pogresne poteze.
1. Oni sa drugih strana
2. Oni sto su se noge uFatili
3. Oni sto tada ni na mapi bilo nije.
Kakva nam je sudbina bila namjenjena, dobro smo ikako opstali
- Maraschino
#628 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Eto ti znas sa naknadnom pamecu.madner wrote:Nije tacno, opet izmisljate opravdanje za pogresne poteze.
Ja ne vidjeh nikoga u to vrijeme da se protivio ''kozojebima''.
Mene da se sada pita za njih u onim okolnostima bi dozvolio i Crnom Gruji da cetnicima i ujkama jebe mater.
Lako je sitog stomaka pametovati i analizirati bitku koja je prosla.
Da su ispostovane sve konvencije, vjerovatno da nam taj sljam ne bi ni trebao ali posto se zmirilo da brutalne zlocine koji su do tada vec pocinjeni ne biraju se sredstva da se sprijeci bioloski nestanak jednog naroda koji se razlikovao u sadrzaju gaca...a sada vi nastavite sa humanitarnim radom.
p.s. nije bilo dileme na koju cemo stranu kada su se stekli uslovi za to. Alija se zahvalio Iranu i svim drugima i uzeo Ameriku za saveznika.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#629 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
jel ikad išta Alija reko o ovoj vrućini?
- BHCluster
#630 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Ja mislim zadnje sto je spomenuo je vodosnabdjevanje.JoseMujica wrote:jel ikad išta Alija reko o ovoj vrućini?
- Streptokok
#631 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
]
onakvih boraca nismo imali, i u onaj vakat su dobro došli.Al-Batros wrote:
Ma nemoj ni ti, imali smo sasvim dovoljno ljudstva da se branimo, nisu nam trebali Arapi koji su sranja pravili i radi takvih su naši generali letali po Haagu.
- dembele
#632 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Jest Abdulah Sidran jedne prilike rekao:"Hoće li sunce u ovom gradu ikad zasjati kako treba"?JoseMujica wrote:jel ikad išta Alija reko o ovoj vrućini?
Taman kad je zasjalo on odselio u Tešanj.
-
Bazinga1234
#633 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Arapi su se jedino istakli u osvajanju Vozuce.Streptokok wrote:]onakvih boraca nismo imali, i u onaj vakat su dobro došli.Al-Batros wrote:
Ma nemoj ni ti, imali smo sasvim dovoljno ljudstva da se branimo, nisu nam trebali Arapi koji su sranja pravili i radi takvih su naši generali letali po Haagu.
- Streptokok
#634 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
ne, to je njihova najpoznatija bitka, ali nije jedina. u svakom slucaju na vozuci su odradili ono sto domaci nikad nebi.Bazinga1234 wrote:Arapi su se jedino istakli u osvajanju Vozuce.Streptokok wrote:]onakvih boraca nismo imali, i u onaj vakat su dobro došli.Al-Batros wrote:
i četnici su se jedino arapa bojali, nabili su im strah u kosti. pročitaj koju njihovu knjigu.
-
Bazinga1234
#635 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Možeš li nabrojati još neke?Streptokok wrote:ne, to je njihova najpoznatija bitka, ali nije jedina. u svakom slucaju na vozuci su odradili ono sto domaci nikad nebi.Bazinga1234 wrote:Arapi su se jedino istakli u osvajanju Vozuce.Streptokok wrote:
onakvih boraca nismo imali, i u onaj vakat su dobro došli.
- Streptokok
#636 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
da skratimo raspravu, po tvome upotrijebljeni su samo na vozući a ostatak vremena su roštiljali i ganjali trebe po bosni?Bazinga1234 wrote:[
Možeš li nabrojati još neke?
-
Bazinga1234
#637 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Nisu roštiljali i ganjali trebe nego ukaljali obraz Armije činjenjem stravičnih zločina, a nisu vojno uticali na tok rata osim u Vozući.Streptokok wrote:da skratimo raspravu, po tvome upotrijebljeni su samo na vozući a ostatak vremena su roštiljali i ganjali trebe po bosni?Bazinga1234 wrote:[
- DaysleepeR
#638 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Vozuća je inače danas jedan od najbitnijih gradova u BiH.
Da nije Vozuće, hljeba ne bi imali za jesti.
Da nije Vozuće, hljeba ne bi imali za jesti.
- Streptokok
#639 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
nije li i vozuća sama po sebi velika i značajna bitka gdje su svjesno išli da izginu?Bazinga1234 wrote:Nisu roštiljali i ganjali trebe nego ukaljali obraz Armije činjenjem stravičnih zločina, a nisu vojno uticali na tok rata osim u Vozući.Streptokok wrote:da skratimo raspravu, po tvome upotrijebljeni su samo na vozući a ostatak vremena su roštiljali i ganjali trebe po bosni?Bazinga1234 wrote:[
pred kime su ukaljali obraz? pred onima što su prije nego je iko od arapa došao napunili sve jame po bosni?
opet ti kažem, pročitaj neku njihovu knjigu o ratu pa vidi kako opisuju arape i kako su ih se bojali.
mene što se tiče, u onim okolnostima, ne vidim da je Alija napravio bilo kakvu grešku.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#640 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
bojali su se i 505.
svako ko nije gurao tutu u rikverc u ratu zna da je falilo svega ostalog za odbranu, osim ljudi.
svako ko nije gurao tutu u rikverc u ratu zna da je falilo svega ostalog za odbranu, osim ljudi.
-
Ripicipi
#641 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
nabijem ih na neku stvar, zajedno sa...Streptokok wrote:]onakvih boraca nismo imali, i u onaj vakat su dobro došli.Al-Batros wrote:
-
Bazinga1234
#642 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Nisu ih se bojali jer su bili dobri vojnici, nego jer su činili brutalne zločine .Streptokok wrote:nije li i vozuća sama po sebi velika i značajna bitka gdje su svjesno išli da izginu?Bazinga1234 wrote:Nisu roštiljali i ganjali trebe nego ukaljali obraz Armije činjenjem stravičnih zločina, a nisu vojno uticali na tok rata osim u Vozući.Streptokok wrote:
da skratimo raspravu, po tvome upotrijebljeni su samo na vozući a ostatak vremena su roštiljali i ganjali trebe po bosni?
pred kime su ukaljali obraz? pred onima što su prije nego je iko od arapa došao napunili sve jame po bosni?
opet ti kažem, pročitaj neku njihovu knjigu o ratu pa vidi kako opisuju arape i kako su ih se bojali.
mene što se tiče, u onim okolnostima, ne vidim da je Alija napravio bilo kakvu grešku.
Možeš li mi navest te famozne bitke u kojima su se istakli?
- DaysleepeR
#643 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
najveća ljaga na našoj časnoj borbi za nezavisnost je arapsko smetlje i go kriminalac koji je ovdje došao u ratu
odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja
glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja
glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
- sadie_forever
#644 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Svaki put u sebi pomislim kako smo mi gadan narod citajuci ovaj forum,pa onda skontam da je ovdje 70% Bosanaca a na popisu tek oko 1%..hvala Bogu 
- DaysleepeR
#645 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
hvala bogu pa je rezutat tih izbora da je naša lijepa Bosna u samom vrhu ekonomskog razvoja po afričkim standardimasadie_forever wrote:Svaki put u sebi pomislim kako smo mi gadan narod citajuci ovaj forum,pa onda skontam da je ovdje 70% Bosanaca a na popisu tek oko 1%..hvala Bogu
- GeeTnT
#646 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
...mudzahedini su govna, ali ovde u ovoj raspravi vise smrde cvarci...nego zanima me da li su brade krive za ekonomski "razvoj" ili su to ipak masne zvalje...DaysleepeR wrote:hvala bogu pa je rezutat tih izbora da je naša lijepa Bosna u samom vrhu ekonomskog razvoja po afričkim standardimasadie_forever wrote:Svaki put u sebi pomislim kako smo mi gadan narod citajuci ovaj forum,pa onda skontam da je ovdje 70% Bosanaca a na popisu tek oko 1%..hvala Bogu
-
hipija
#647 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Bilo je slučajeva da su se agresorski vojnici sami ubijali kada su vidjeli da će pasti u ruke borcima iz El-Mudžahida a neki zarobljeni bi se i oduzeli od straha, ili narodnim riječnikom rečeno poludjeli bi.
Psiholočki učinak samog postojanja jedinice kao što je El-Mudžahidin bio je neprocjenjiv.
Imao sam prilike da se borim zajedno sa njima na Vozući(na istoj strani
) i mogu samo reći da kuda oni prođu tu trava više ne raste.
Po defaultu dobijali su uvijek najteže zadatke i tamo gdje nije baš išlo nekim drugim jedinicama Armije BiH.
Jednu prnjavorsku brigadu koja je imala prefiks laka doslovno su olakšali jer je gotovo čitava smjena zalijepila.
Bio sam i i par dana u njihovom sjedištu u Zenici( zgrada Vatrostalnog) i ono što sam zapazio je sljedeče: red, mir, svi veseli, nasmijana lica, nema vike, galame, što bi rekli prava timska atmnosfera.
Jedino onako što mi je možda malo izgledalo prestrogo u tih par dana je što su dva novaka koji su tu došli kod njih na obuku, kaznili tako što su čitav dan stajali sa podignutim rukama u zraku, tzv. branje jabuka samo zato što su nekim lokalnim djevojkama koje su u tom trenutku prolazile cestom pored centra nešto dobacili
Psiholočki učinak samog postojanja jedinice kao što je El-Mudžahidin bio je neprocjenjiv.
Imao sam prilike da se borim zajedno sa njima na Vozući(na istoj strani
Po defaultu dobijali su uvijek najteže zadatke i tamo gdje nije baš išlo nekim drugim jedinicama Armije BiH.
Jednu prnjavorsku brigadu koja je imala prefiks laka doslovno su olakšali jer je gotovo čitava smjena zalijepila.
Bio sam i i par dana u njihovom sjedištu u Zenici( zgrada Vatrostalnog) i ono što sam zapazio je sljedeče: red, mir, svi veseli, nasmijana lica, nema vike, galame, što bi rekli prava timska atmnosfera.
Jedino onako što mi je možda malo izgledalo prestrogo u tih par dana je što su dva novaka koji su tu došli kod njih na obuku, kaznili tako što su čitav dan stajali sa podignutim rukama u zraku, tzv. branje jabuka samo zato što su nekim lokalnim djevojkama koje su u tom trenutku prolazile cestom pored centra nešto dobacili
- DaysleepeR
#648 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
sve ovo u čemu živimo prema vama je Alijin amanet, jer zaboga uradilo se više od kraja rata nego u jugi od kraja 2 svjetskog
ma predobro nam je
ma predobro nam je
- GeeTnT
#649 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
..care moj, predlazem ti da se pocnes polako "skidat" sa tih sihira..Alija i njegov amanet, qrac, palac puse jos samo gledaoci ptpc-a...DaysleepeR wrote:sve ovo u čemu živimo prema vama je Alijin amanet, jer zaboga uradilo se više od kraja rata nego u jugi od kraja 2 svjetskog
ma predobro nam je
- Streptokok
#650 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
o tome ja pričam, i kad se pogleda u kontekstu vremena kada je opstanak bio krajnje neizvjestan...hipija wrote:Bilo je slučajeva da su se agresorski vojnici sami ubijali kada su vidjeli da će pasti u ruke borcima iz El-Mudžahida a neki zarobljeni bi se i oduzeli od straha, ili narodnim riječnikom rečeno poludjeli bi.
Imao sam prilike da se borim zajedno sa njima na Vozući(na istoj strani) i mogu samo reći da kuda oni prođu tu trava više ne raste.