Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Amazonka27

#626 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Amazonka27 »

freeme1 wrote:
Amazonka27 wrote:
Dozer wrote:Samo... sto je neko formirao misljenje na osnovu rekla-kazala, a neko jer je nesto licno gledao, prisustvovao, osjetio i cuo. Ko tu onda moze bolje znati?
Lik se maksuzije registrovao za ovu temu i trololola... Nasjedoh i ja jednom i onda sam vidjela datum registracije i pravac.

Elem, samo da dodam da ni jedan IB-ovac koji je bio na slobodnoj sarajevskoj teritoriji se nije borio sa domaćinima, nego isključivo sa IB borcima na njihovom ratištu. U toku napada nije se moglo računati na njihovo pojačanje.
Kojeg napada kada @dozer tvrdi , a bio je tu i osjetio, da je vec u jesen 1991 sve bilo dogovoreno, ko je sta jamio, cije ce sta biti, tj granice su se vec , po njemu, tada znale. Pa ko je to Sarajevo i sarajlije napadao kada se znalo unaprijed sta ce sarajlije da odbrane :lol:
samo da se razumijemo, ja nisam to tvrdio , vec onaj koji je bio tu i osjetio pa ako on govori istinu, a ja ne vjerujem da laze jer je bio tu i osjetio, ko vas je to napadao a sve bilo unaprijed dogovoreno ? Sto ce vas iko iz IB da brani kada vas niko prema tome nije ni napadao :-)
jesil ti ikad vidio kartu KS? znas li da je Igman padao? Znaš li za Golo Brdo? Znaš li za tri napada na Koščan? Što bi branili? Zato što im porodice nisu bile u Foči, Kalinovniku, Jeleču isl...nego tu - na slobodnoj sarajevskoj teritoriji. Išli tu u školu, tu primali humanitarnu i tu išli doktoru...tu su spavali kada dođu sa Grepka ili gdje su već išli.
Dozer

#627 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Mogao bi
Chmoljo wrote: :D
zraknuti ciji je ovaj sreco klon. A posto je kloniranje na klixu zabranjeno... mozda da iz IB malo zrakne i stanje u SZB :D
Last edited by Dozer on 31/08/2016 11:33, edited 4 times in total.
freeme1

#628 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Amazonka27 wrote:
jesil ti ikad vidio kartu KS? znas li da je Igman padao? Znaš li za Golo Brdo? Znaš li za tri napada na Koščan? Što bi branili? Zato što im porodice nisu bile u Foči, Kalinovniku, Jeleču isl...nego tu - na slobodnoj sarajevskoj teritoriji. Išli tu u školu, tu primali humanitarnu i tu išli doktoru...tu su spavali kada dođu sa Grepka ili gdje su već išli.
Sto to meni govoris, @dozer koji je bio tu i osjetio tvrdi da je sve bilo dogovoreno vec 1991, pa ja tebe pitam , ko vas je onda napadao ako je vec sve bilo unaprijed dogovoreno ? Ili nije bilo dogovoreno pa onda ovo sto @dozer tvrdi nije istina ili je istina ali onda te pitam ko je napadao, ustvari kako te neko moze napadati ako se unaprijed zna sta ce ko da " odbrani " i " zauzme/oslobodi " i sta je tu pojacanje od ovih IB moglo da odigra bilo kakvu ulogu ?
Dozer

#629 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Ako ista u zivotu mrzim, a toga je zaista malo, onda su to ljudi koji nisu u stanju shvatiti ono sto procitaju, ili namjerno izbace neki dio kako bi vodu navukli na svoj mlin, pa onda iz toga izvlace neke svoje licne zakljucke koji su po pravilu pogresni, i onda jos u to pokusavaju ubijediti onoga na koga se referisu :roll:
freeme1

#630 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Dozer wrote:Ako ista u zivotu mrzim, a toga je zaista malo, onda su to ljudi koji nisu u stanju shvatiti ono sto procitaju, ili namjerno izbace neki dio kako bi vodu navukli na svoj mlin, pa onda iz toga izvlace neke svoje licne zakljucke koji su po pravilu pogresni, i onda jos u to pokusavaju ubijediti onoga na koga se referisu :roll:
Jesi li tvrdio da je sve vec unaprijed bilo dogovoreno u jesen 1991 ? Jesi. I kakav onda treba zakljucak da se iz toga izvuce ? da su vam alija i radovan unaprijed dogovorili sta ces " odbraniti " kada treba kupiti politicke poene " svi su oni isti " a kada treba isticatu svoju hrabrost, znanje i patriotizam " mi smo odbranili sarajevo , ja sam bio tu i ja znam " . Pusti to, ili je bio dogovor i onda znaci da si "odbranio " ono sto ti je Radovan dopustio ili nije. Ali to je tipicno,mjenjas e prica od teme do teme, od toga da li se treba pljuvati po politicaraima ili isticati svoju hrabrost ,niti se zna jel se poslo ili doslo, ali neka se zna da se ima para za Australiju :run:
Amazonka27

#631 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Amazonka27 »

freeme1 wrote:
Amazonka27 wrote:
Sto to meni govoris, @dozer koji je bio tu i osjetio tvrdi da je sve bilo dogovoreno vec 1991, pa ja tebe pitam , ko vas je onda napadao ako je vec sve bilo unaprijed dogovoreno ? Ili nije bilo dogovoreno pa onda ovo sto @dozer tvrdi nije istina ili je istina ali onda te pitam ko je napadao, ustvari kako te neko moze napadati ako se unaprijed zna sta ce ko da " odbrani " i " zauzme/oslobodi " i sta je tu pojacanje od ovih IB moglo da odigra bilo kakvu ulogu ?
ti sam sebi ba upadas u riječ...postaviš pitanje i sam na njega odgovoriš. Ti misliš da je Sarajevo samo ovo kuda tramvaju idu? Ti misliš da su Ilidža i Hadžići imali dovoljno četalja da sve sami odrade? Pa eto ta tvoja junački odbranjena Zenica je donirala svoje četnike Ilidži i Hadžićima...i baš ti "zeničani" su najgore stvari radile nad civilima, zauzimali napuštene muslimanke stanove i naravno pljačkali. Otkud oni tu? Pa ranije dogovoreno. Kako su Hadžići pali bez i jednog metka? Raniije dogovoreno...sta te briga za tako malo mjesto? Pa jebi ga, tu se samo nalazio remontni zavod i kasarna žunovnica sa ogromnim naoružanjem...
freeme1

#632 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Dozer wrote:
Amazonka27 wrote: Lik se maksuzije registrovao za ovu temu i trololola... Nasjedoh i ja jednom i onda sam vidjela datum registracije i pravac.

Elem, samo da dodam da ni jedan IB-ovac koji je bio na slobodnoj sarajevskoj teritoriji se nije borio sa domaćinima, nego isključivo sa IB borcima na njihovom ratištu. U toku napada nije se moglo računati na njihovo pojačanje.
Ocigledno je SDA branilac, pa se malo prikacio da brani njihove planetarno poznate "organizacijske sposobnosti" :lol:
Nisam branilac SDA vec ljudi koji su se uspjeli da organizuju sticajem okolnosti u razlicitim dijelovima Bisne i Hercegovine , za razliku od sarajlija, koji ni tada a ni danas ne znaju jesu li posli ili dosli. Pogledaj samo ovu temu , takvi kao ti ponavljat eistu pricu kao sto se vrtila i 1991, jer ni tada niste znali ko ste, sta ste, jel vam Sarajevo od Marin Dvora pa do Kozije Cuprije ili samo Bosna. Kao ni danas i nije to do SDA , to je do vas.
Dozer

#633 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

:thumbup:
P.S. Marijin dvora. Zena se zvala Marija, ne Mara :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#634 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Ako ista u zivotu mrzim, a toga je zaista malo, onda su to ljudi koji nisu u stanju shvatiti ono sto procitaju, ili namjerno izbace neki dio kako bi vodu navukli na svoj mlin, pa onda iz toga izvlace neke svoje licne zakljucke koji su po pravilu pogresni, i onda jos u to pokusavaju ubijediti onoga na koga se referisu :roll:
a sto se ti, svega ti, objasnjavas sa nekim djetetom iz bijelog svijeta koji crpi info sa interneta i to mu se sve pobrka?
freeme1

#635 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Amazonka27 wrote:
ti sam sebi ba upadas u riječ...postaviš pitanje i sam na njega odgovoriš. Ti misliš da je Sarajevo samo ovo kuda tramvaju idu? Ti misliš da su Ilidža i Hadžići imali dovoljno četalja da sve sami odrade? Pa eto ta tvoja junački odbranjena Zenica je donirala svoje četnike Ilidži i Hadžićima...i baš ti "zeničani" su najgore stvari radile nad civilima, zauzimali napuštene muslimanke stanove i naravno pljačkali. Otkud oni tu? Pa ranije dogovoreno. Kako su Hadžići pali bez i jednog metka? Raniije dogovoreno...sta te briga za tako malo mjesto? Pa jebi ga, tu se samo nalazio remontni zavod i kasarna žunovnica sa ogromnim naoružanjem...
Pa tako recite onda i budite konsekvetni. Bio dogovor, " odbranili " ono sto je Alija dogovorio sa Radovanom i gotovo. A ne citavo vrijeme, malo dogovor, malo herojstvo, malo politicari , malo sarajevska raja...dogovor i kapak a ne " nisu nam IB-ovci dolazili u pojacanje ".
Amazonka27

#636 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Amazonka27 »

freeme1 wrote:
Amazonka27 wrote:
Pa tako recite onda i budite konsekvetni. Bio dogovor, " odbranili " ono sto je Alija dogovorio sa Radovanom i gotovo. A ne citavo vrijeme, malo dogovor, malo herojstvo, malo politicari , malo sarajevska raja...dogovor i kapak a ne " nisu nam IB-ovci dolazili u pojacanje ".
ko ti imO?
Hadzi Lojo

#637 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Hadzi Lojo »

Kao sto u globalu nismo bili dalekovidi 91 izgleda nismo ni danas, onda smo prepustili onolike magacine TO, danas smo opet slijepi pored ociju i cekamo na MZ da rijesi problem referenduma.
Recite da sam lud, ali ja mislim da nam svasta sipaju u vodovode, jer nemoguce je da u citavom narodu nema neko sposban da vidi da je ovo brutalna izdaja na svim nivoima kako 91 tako i sada.
KatarinaKosaca

#638 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KatarinaKosaca »

freeme1 wrote:
Nisam branilac SDA vec ljudi koji su se uspjeli da organizuju sticajem okolnosti u razlicitim dijelovima Bisne i Hercegovine , za razliku od sarajlija, koji ni tada a ni danas ne znaju jesu li posli ili dosli. Pogledaj samo ovu temu , takvi kao ti ponavljat eistu pricu kao sto se vrtila i 1991, jer ni tada niste znali ko ste, sta ste, jel vam Sarajevo od Marin Dvora pa do Kozije Cuprije ili samo Bosna. Kao ni danas i nije to do SDA , to je do vas.
Evo sad za ban SELJACICU. JEBALO TE SARAJEVO I SVE SARAJLIJE U TAJ PAPANSKI KOMPLEKS dosta vas je vise, bolan, vidili da prolazi pa tema postala pkjuvacina na Sarajevo i Sarajlije, a izgubite se u njemu seljacici
freeme1

#639 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

KatarinaKosaca wrote:
a sto se ti, svega ti, objasnjavas sa nekim djetetom iz bijelog svijeta koji crpi info sa interneta i to mu se sve pobrka?

Neka su djetetu objasnili oni koji su bili tu da je sve bio dogovor i da Sarajevo prema tome niko nije ni napadao jer su granice bile poznate prije toga, meni dovoljno.
A sada nastavite sa istom onom pricom kao i 1991: "nece komsija na komsiju, nece dati NATO/USA, nema ko da se bori, to su sve politicari zakuhali da pljackaju",pravite mitinge i koncerte za mir i ismijavajte one sa brda i sela jer Sarajevo je velegrad u kojem je gradska raja... ta se politika super pokazala :thumbup:
freeme1

#640 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

KatarinaKosaca wrote:
freeme1 wrote:
Evo sad za ban SELJACICU. JEBALO TE SARAJEVO I SVE SARAJLIJE U TAJ PAPANSKI KOMPLEKS dosta vas je vise, bolan, vidili da prolazi pa tema postala pkjuvacina na Sarajevo i Sarajlije, a izgubite se u njemu seljacici
Ko ima kompleks vidi se bas po ovom forumu, ime ste mu promjenili samo da vas ne podsjeca gdje ste i odakle ste tako da nastavi da budes primjer toga :sax:
Dozer

#641 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Pravi primjer provincijskog kompleksasa :lol: :lol: :lol:

Kaca, neka te :D
freeme1

#642 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

KatarinaKosaca wrote:Da je palo Sarajevo, ne bi bilo BIH IMBECILU. Tvoje selo bi spasilo drzavu i dezerterstvo i socijalna pomoc vani. To je spasilo BIH...
Kako ce pasti kada vam @dozer, koji je bio tu i osjetio, tvrdi da je sve bilo dogovoreno ko ce sta da jami vec 1991? Ko ce da vam napadne grad kada su se po njemu, sarajliji per ekselans , vec unaprijed dogovorile granice ?

Kao sto sam i ranije primjetio, niti znate jeste li posli ili dosli, ko vas je napadao ili da li vas je napadao i ti si, @dozer i sva ta sarajevska raja koja nam soli pamet kao i 1991 ste najbolji primjer toga. Tek kada sami sa sobom rascistie ko ste, sta ste da li vam je stalo do tog Sarajeva i same Bosne i Hercegovine, da li su vam blizi oni srbi koji su vas ubijali sa Vraca ili Meho iz Kozarca, Janje, Srebrenice, Stoca, Jajca ovoj zemlji a i tom Sarajevu nema hajra. pa vi uzivajte u vasem gradu, eto vam ga. a do tada ponavljajte kao i 1991: nece komsija na komsiju, nema ko da se bori, to su samo politicari zakuhali da pljackaju....
KatarinaKosaca

#643 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KatarinaKosaca »

Ma, doci ces ti iz bijelog svijeta da nas branis, sto puske vidio nisi...hajd @cmoljo banuj me vise. Ubi ovolika kolicina drskosti
Dozer

#644 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

I klonaaa Cmoki, i klona (a mojne Kacu, isprovocirana :D )
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#645 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» freeme1

trajno

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» KatarinaKosaca

hefta

teško katarinu iznervirati :D
Dozer

#646 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:

Meni, al' fakat, nikad nece biti jasno kako neko ko je u neko vrijeme bio premlad, ili nije bio ni rodjen, ili nije bio prisutan necemu - moze o tome pricati kao da sve zna, konta, razumije... Takvi mentalni sklopovi mi fakat nikad nece biti jasni...
Last edited by Dozer on 31/08/2016 12:07, edited 1 time in total.
kolegione

#647 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kolegione »

freeme1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Da je palo Sarajevo, ne bi bilo BIH IMBECILU. Tvoje selo bi spasilo drzavu i dezerterstvo i socijalna pomoc vani. To je spasilo BIH...
Kako ce pasti kada vam @dozer, koji je bio tu i osjetio, tvrdi da je sve bilo dogovoreno ko ce sta da jami vec 1991? Ko ce da vam napadne grad kada su se po njemu, sarajliji per ekselans , vec unaprijed dogovorile granice ?

Kao sto sam i ranije primjetio, niti znate jeste li posli ili dosli, ko vas je napadao ili da li vas je napadao i ti si, @dozer i sva ta sarajevska raja koja nam soli pamet kao i 1991 ste najbolji primjer toga. Tek kada sami sa sobom rascistie ko ste, sta ste da li vam je stalo do tog Sarajeva i same Bosne i Hercegovine, da li su vam blizi oni srbi koji su vas ubijali sa Vraca ili Meho iz Kozarca, Janje, Srebrenice, Stoca, Jajca ovoj zemlji a i tom Sarajevu nema hajra. pa vi uzivajte u vasem gradu, eto vam ga. a do tada ponavljajte kao i 1991: nece komsija na komsiju, nema ko da se bori, to su samo politicari zakuhali da pljackaju....
Mislio sam se ispaliti ako bude rat iz čisto političkih razloga ("duga priča") ali vidim da si se ti ražalostio nešto pa ću da te razveselim i kažem ti otvoreno.
POVEDI NAS freeme1 TI SI NAŠ VOĐA :)

P.S. Znam da je zabranjeno komentarisati rad administracije, ali propade mi šaljivi komentar :(
Last edited by kolegione on 31/08/2016 12:08, edited 2 times in total.
Amazonka27

#648 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Amazonka27 »

imal kakav moderator da nije iz Sa...da ne bude da ga je Sarajlija opet zajeb'o :D
Fudo387

#649 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:

Meni, al' fakat, nikad nece biti jasno kako neko ko je u neko vrijeme bio premlad, ili nije bio ni rodjen, ili nije bio prisutan necemu - moze o tome pricati kao da sve zna, konta, razumije... Takvi mentalni sklopovi mi fakat nikad nece biti jasni...
Sto opet nije razlog da se ti istog momenta nacrtas i pocnes im smajlijima, sto zutim sto zelenim, objasnjavati kako veze nemaju i da si ti licno svjedocio pregovorima iza kulisa, bitkama, predbitkama i cemu sve ne.
Dusa ti zakuhat'.
Novak20

#650 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Novak20 »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote::lol: :lol: :lol:

Sto opet nije razlog da se ti istog momenta nacrtas i pocnes im smajlijima, sto zutim sto zelenim, objasnjavati kako veze nemaju i da si ti licno svjedocio pregovorima iza kulisa, bitkama, predbitkama i cemu sve ne.
Dusa ti zakuhat'.
Meni fakat nije jasno da ovakva tema egzistira pored tri - četiri u koje se može strpati. Pojavi se tek registrovan lik sa četiri posta, napiše RAT i krenu priče od Kulina bana do današnjih usranih dana. Nigdje veze....
Locked