kritichar wrote:Fudo Bosna wrote:
Slusaj "braciko", ohani malo, znam ja odlicno sta je avret, i da su ove sestre upravi obezbijedile serijatski propis o avretu. Ne pravi se pametan, ja sam izucavao islamske propise svoje uzvisene vjere, obavljao namaz, znao poprilicno Kur'ana napamet, kad su mnoga gospoda, tzv daijje, ganjale zemske po Austriji, dok smo mi branili Sarajevo i Bosnu...
Meni ne trebaju daijje iz BKC da mi palamude, a najbliza mi je familija nastavni kadar u IZ, pa je smijesno da mi podastires fetve, ti ih citaj a ne slusaj ove daijje, kratkih gaca i jos krace pameti !!!
Samo ces biti gluplji i sve dalje od izvornog dina, vjeruj mi!
e jesi i izučio svaka ti čast
a i Ljevaković ti je kratkih gaća i pameti,
ništa ti ne vjerujem jer si polupao lončiće
Pa ne bih se bas slozio za pr Ljevakovica, jer da da fetwu kojom bi podrzao vase ektremne wehabijske stavove, "letio" bi sa mjesta , fetvi emina, a i sa polozaja muftije.
Jedno je ono sto ti neki profesori , koji su ograisali u wehabizam , trune u Saudiji, a sasvim drugo, ehli sunnet we dzemaat, i meshebski islam koji si duzan da slijedis kada se vratis u BIH, sa studija, citaj/wehabijskog "ispiranja" mozga, ako si slusao saudijske profe...
Vjerovatno si mislio na pr Ljakica? E to je vec tipican primjer "davije", i osobe koja javno propovjeda "mezheb " Abdul Wehaba, kao i Pezo, Golos, Kuduzovic, end "kompani"...To su braca, poodobro zrela, za dobre rukje od strane mubarek efendija sarajevskih, koji se bave lijecenjem ograjisale brace !
A koliko ste "ispranoga" mozga, najbolje se vidi iz cinjenice, da ste vi wehabije, na istom fonu /slazete se, po pitanju burkinija i hidzaba, sa francuskim rasistima, da ih u ovoj otvorenoj islamofobiji, podrzavate, a ne muslimanke, ili vjernice drugih monoteistickih vjera , vec krivite sestru na plazi, a ne policiju, koja je otvoreno ponizava, gazeci elementarna ljudska prav, naredjujuci da skine burkini...
Od ogranicenog wehabijskog mentalnoga sklopa, nazalost, nista neocekivano !