Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Connaisseur Karlin

#626 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Connaisseur Karlin »

KatarinaKosaca wrote:Ahaaaa, dakle vjersko naseljavamje preko katolicke crkve je legalno i ne podlijeze kritici, a ovo je mimo klera , pa je nelegalno. Sta cekas...brzo dokaze tuzilastvu
katolicka crkva je pomogla imigrantima da dodju u SAD,bez obzira na religijsku pripadnost :)

Ja jos niam vijdjela nijedna primjer u SAD,da je Islamska Zajednica pomogla nemuslimanima izjbelgicama iz BiH :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#627 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

:mrgreen: Bas su zlocesti....
and

#628 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Connaisseur Karlin wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ahaaaa, dakle vjersko naseljavamje preko katolicke crkve je legalno i ne podlijeze kritici, a ovo je mimo klera , pa je nelegalno. Sta cekas...brzo dokaze tuzilastvu
katolicka crkva je pomogla imigrantima da dodju u SAD,bez obzira na religijsku pripadnost :)

Ja jos niam vijdjela nijedna primjer u SAD,da je Islamska Zajednica pomogla nemuslimanima izjbelgicama iz BiH :D
vjerovatno bi vrlo rado pomogla da su bili u situaciji kao muslimani :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#629 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

KatarinaKosaca wrote::mrgreen: Bas su zlocesti....
da,zato imamo temu o zlocestim Arapima :D :lol:
Connaisseur Karlin

#630 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

and wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

vjerovatno bi vrlo rado pomogla da su bili u situaciji kao muslimani :mrgreen:
zelis reci da katolici civili nisu bili ugorzeni u BiH tokom rata ,opa,a tako se ispoljavaju zakljuci :D

napisao si jednu jako veliku dehumanizirajucu glupost :)
animals

#631 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Ma jebo Arape..
problem je sto na svaku kritiku Arapa, blo gdje u Evropi,
Bosnjaci se nadju pogodjeni i ugrozeni..
ili kad se kritikuje invazija Azilanata, odmah se jave Bosnjaci da te nazovu islamofobom,
i mrziteljem muslimana..napises nesto protiv Hamasa, odmah si islamofob..
kakve veze ima kritika Arapa sa Bosnjacima, nece mi nikad biti jasno..
kritikujte vi Poljake koliko hocete, zaboli me..
necu vas nazvati krscanofobima..
Connaisseur Karlin

#632 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

animals wrote:Ma jebo Arape..
ili kad se kritikuje invazija Azilanata, odmah se jave Bosnjaci da te nazovu islamofobom,
meni je najbolje,kad Bosanjaci kritikuju dolazak Arapa,a niko ih ne nazove islamofobima :D :lol:
KatarinaKosaca

#633 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

Posto ona ne zna sta prica(na forumu nacionalno izjasnjavanje nije obavezno :mrgreen: ) necu joj odgovoriti. Ali posto ti, ohoho jako dobro znas sto pises tebi hocu. Jednom sam ovdje banovana jer sam napisala «jebe mi se za tog Arapcinu». Ne sjecam se vise ni u kom kontekstu. Sa razlogom, potpuno ksenofobna izjava. Ali, ne razumijem zasto je toliko.tesko razumjeti da dok ti ljudi nikom nista ne rade, a ne rade, ja.necu i odbijam mrziti radi mrznje.i potpuno bi isto bilo da su Danci ili Poljaci. Sto se mene tice, bas isto. A sad svjesno u to uplitati IZ a hvalisati KC koja nije ni u SAD ni u Irskoj useljavala na svoju ruku nego po odlukama vlada i odredjenim kriterijumima, jeste po svim parametrima cista islamofobija.
Last edited by KatarinaKosaca on 09/09/2016 17:38, edited 1 time in total.
animals

#634 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:
Posto ona ne zna sta prica(na forumu nacionalno izjasnjavanje nije obavezno :mrgreen: ) necu joj odgovoriti. Ali posto ti, ohoho jako dobro znas sto pises tebi hocu. Jednom sam ovdje banovana jer sam napusala «jebe mi se za tog Arapcinu». Ne sjecam se vise ni u kom kontekstu. Sa razlogom, potpuno ksenofobna izjava. Ali, ne razumijem zasto je toliko.tesko razumjeti da dok ti ljudi mikom nistabne rade, a ne rade, ja.necu i odbijam mrziti radi mrznje.ci potpuno bi isto bilo da su Danci ili Poljaci. Sto se mene tice, bas isto. A sad svjesno u to uplitati IZ a hvalisati KC koja nije ni u SAD ni u Irskoj useljavala na svoju ruku nego po odlukama vlada i odredjenim kriterijumima, jeste pi svim parametrima cista islamofobija.

Ajd mi objasni samo jedno..
to, sta ja znam jako dobro..
i koji je to moj razlog sto pisem ovako..
KatarinaKosaca

#635 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

Znas sta pises. Nisi udrobio «zlocestu IZ»«dobru KC», i nacionalnost forumasa. U odnosu na nju kao Hegel :mrgreen: Mada i nije kak'a zasluga, al' hajd'......
Connaisseur Karlin

#636 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

KatarinaKosaca wrote:
Posto ona ne zna sta prica(na forumu nacionalno izjasnjavanje nije obavezno :mrgreen: ) necu joj odgovoriti. Ali posto ti, ohoho jako dobro znas sto pises tebi hocu. Jednom sam ovdje banovana jer sam napisala «jebe mi se za tog Arapcinu». Ne sjecam se vise ni u kom kontekstu. Sa razlogom, potpuno ksenofobna izjava. Ali, ne razumijem zasto je toliko.tesko razumjeti da dok ti ljudi nikom nista ne rade, a ne rade, ja.necu i odbijam mrziti radi mrznje.i potpuno bi isto bilo da su Danci ili Poljaci. Sto se mene tice, bas isto. A sad svjesno u to uplitati IZ a hvalisati KC koja nije ni u SAD ni u Irskoj useljavala na svoju ruku nego po odlukama vlada i odredjenim kriterijumima, jeste po svim parametrima cista islamofobija.
IZ nije nikad pomagala nemuslimanima poput katolicke crkve u SAD,a nisu nista bolji ni iz sprske pravoslavne crkve. Zelim opet podvuci,Katolici su jedini putem svojih organizacija pomagali muslimmanima i oaobama iz mjesanih brakova,a to ni IZ ni Pravoslavne institucije nisu radile :-D
To nije islamofobija,to su cinjenice i KC zasluzuje moje postovanje :) KC nije uvijek u pravu,ne postujem Vatikan,ne interesiraju me relgijski konflikti i lopovluk svih relgijskih institucija,ali treba podvuci tcne podatke o jednom lijepom dijleu istine o KC :-D
animals

#637 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:Znas sta pises. Nisi udrobio «zlocestu IZ»«dobru KC», i nacionalnost forumasa. U odnosu na nju kao Hegel :mrgreen: Mada i nije kak'a zasluga, al' hajd'......
Ja kritikujem sve..
ide mi strasno na zivce naziv republika Srpska..
i ne krivim toliko Dodika za to, nego HDZ i SDA, jer su oni to potvrdili..
nervira me vjecna vladavina tri strankke u BIH,.
nervira me svasta..nervira me vladavina veliki koncerna u Evropi..
jer vlade su samo paravan..
ali ja tu ne mogu nista promjeniti..
KatarinaKosaca

#638 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

animals wrote:
KatarinaKosaca wrote:Znas sta pises. Nisi udrobio «zlocestu IZ»«dobru KC», i nacionalnost forumasa. U odnosu na nju kao Hegel :mrgreen: Mada i nije kak'a zasluga, al' hajd'......
Ja kritikujem sve..
ide mi strasno na zivce naziv republika Srpska..
i ne krivim toliko Dodika za to, nego HDZ i SDA, jer su oni to potvrdili..
nervira me vjecna vladavina tri strankke u BIH,.
nervira me svasta..nervira me vladavina veliki koncerna u Evropi..
jer vlade su samo paravan..
ali ja tu ne mogu nista promjeniti..
eto, tu se slazemo
tataćusak

#639 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by tataćusak »

Zna li neko kako je raditi u ovim njihovim firmama kao sto su Gulf nekretnine i slicne firme. Kakve su plate, uslovi rada, prijava i tako to
@mba

#640 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by @mba »

vama srbalijama samo farme koza i cuvajte koze, nije za vas turizam jos ste vi plitki za to, samo koze cuvajte pravite sir i kajmak, sve cu odkupiti ja licno, i prodati dalje! :thumbup:
Fudo Bosna

#641 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

"srbalije" :-) su : vecina Bosnjaka Ilidze, Senad Hadzifejzovic, akademik pr.dr. Esad ef Durakovic, bivsi ambasador, novinar i publicista Zijo Dizdarevic..., i mnoge druge bosnjacke i ostale patriote koje vide gdje ova prodaja zemlje vodi, moja malenkost i moje kolege koje smo vam cuvali kuce i straznjice dok ste vi , koji podrzavate prodaju Bosnjackog uglavnom teritorija, ali i ostatka BIH Arapima, plandovali po zapadu i izvukli straznjice, ili i sada seruckate iz dijaspore i pitate se sta ima veze, ako nam djeca ostanu bijeda, roblje, bez grunta, u sopstvenoj Domovini !
Za bolju buducnost

#642 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Za bolju buducnost »

Za sve one koji smatraju da je prodaja zemljista i naseljavanje arapskih drzavljana u Bosni i Hercegovini pozitivno, onda molim vas pitajte Google kako je izgledao zivot u npr. Iranu ili Afganistanu 1960-70 tih godina, a kako to izgleda danas? Da li zaista zelite da Bosna izgleda kao danasnji Iran ili Afganistan za narednih 10-15 godina i kakvu vi to buducnost zelite za svoju dijecu, unucad i praunucad? Mislim da svaki normalan covjek sa zdravim umom i razumom zeli sve najbolje za svoju dijecu i porodicu.
Fudo Bosna

#643 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Za bolju buducnost wrote:Za sve one koji smatraju da je prodaja zemljista i naseljavanje arapskih drzavljana u Bosni i Hercegovini pozitivno, onda molim vas pitajte Google kako je izgledao zivot u npr. Iranu ili Afganistanu 1960-70 tih godina, a kako to izgleda danas? Da li zaista zelite da Bosna izgleda kao danasnji Iran ili Afganistan za narednih 10-15 godina i kakvu vi to buducnost zelite za svoju dijecu, unucad i praunucad? Mislim da svaki normalan covjek sa zdravim umom i razumom zeli sve najbolje za svoju dijecu i porodicu.

Naravno da ne mislim da je prodaja grunta moje Domovine strancima ista pozitivno, ( pa naravno i Arapima, iako sam Bosnjak/musliman,ali nije mi Arap preci od Bosanca i moga topraka), ali Iran i Bosna danas, (ne mislim na demokratske , religijske i slicne razlike), su neuporedivi , na stetu Bosne ako ih poredimo.

Iran je 20 godina ispred nas, nisam bio ali gledao sam slike i videa mojih prijatelja koji su isli kao turisti: na hiljade studenata, dobre ceste, stotine osvojenih sopstvenih proizvoda, uredni i cisti gradovi, i sl, ( Iran , Turska, Malezija...i druge nearapske drzave, su, kao islamske zemlje), po kulturi , radnim navikama, uredjenosti drzave, kao Njemacka u odnosu na Balkan, u poredjenju sa Arapima, koji nemaju radne navike i sopstvenu pamet i zive dobro, iskljucivo zbog nafte...mislim na zalivske Arape, koji najvise kupuju nasu zemlju.

Da ne kazem da je to mentalitet i islamski pravac/mezheb , potpuno stran bosanskim muslimanima, za razliku od Turaka, koji su nam, i vjerski i kulturoloski gledano, puno blizi ...

P.S.
Da rezimiram. Arapu kao investitori, da. Arapi kao turisti da. Arapi kao kupci, ovo malo zemlje, pa da ovdje doseljavaju, ne, veliko "hvala!"
crazy_diamond

#644 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Fudo Bosna wrote:
Za bolju buducnost wrote:Za sve one koji smatraju da je prodaja zemljista i naseljavanje arapskih drzavljana u Bosni i Hercegovini pozitivno, onda molim vas pitajte Google kako je izgledao zivot u npr. Iranu ili Afganistanu 1960-70 tih godina, a kako to izgleda danas? Da li zaista zelite da Bosna izgleda kao danasnji Iran ili Afganistan za narednih 10-15 godina i kakvu vi to buducnost zelite za svoju dijecu, unucad i praunucad? Mislim da svaki normalan covjek sa zdravim umom i razumom zeli sve najbolje za svoju dijecu i porodicu.

Naravno da ne mislim da je prodaja grunta moje Domovine strancima ista pozitivno, ( pa naravno i Arapima, iako sam Bosnjak/musliman,ali nije mi Arap preci od Bosanca i moga topraka), ali Iran i Bosna danas, (ne mislim na demokratske , religijske i slicne razlike), su neuporedivi , na stetu Bosne ako ih poredimo.

Iran je 20 godina ispred nas, nisam bio ali gledao sam slike i videa mojih prijatelja koji su isli kao turisti: na hiljade studenata, dobre ceste, stotine osvojenih sopstvenih proizvoda, uredni i cisti gradovi, i sl, ( Iran , Turska, Malezija...i druge nearapske drzave, su, kao islamske zemlje), po kulturi , radnim navikama, uredjenosti drzave, kao Njemacka u odnosu na Balkan, u poredjenju sa Arapima, koji nemaju radne navike i sopstvenu pamet i zive dobro, iskljucivo zbog nafte...mislim na zalivske Arape, koji najvise kupuju nasu zemlju.

Da ne kazem da je to mentalitet i islamski pravac/mezheb , potpuno stran bosanskim muslimanima, za razliku od Turaka, koji su nam, i vjerski i kulturoloski gledano, puno blizi ...

Jesam li ja fudo srbalija sto ovaj dolazak arapa vidim kao odlicnu priliku za napredak bh ekonomije, jasno kazem da mi arapi nisu simpaticni, i da njihov odnos prema poslu,bogu,kulturi itd mi se gadi ajmo reci, ali, ono sto mene u svemu tome interusuje su PARE Fudara moj, pare,pare pokrecu svijet,politiku i nogomet...

Eh sad, ono sto je meni kao nekom ko zeli brzi napredak koji najbrze raste upumpavanjem novca sa strane a da nije zaduzivanje klasicno, vama zabrinutim je puno, uhvatili ste se carsije,ilidze i vrela i jos par atrktivnih mjesta,treba proci federacijom fudaro moj i vidjeces da na preostalih 95 posto teritorije gdje zive bosnjaci i gdje imaju grunt crnog arapina ne mozes vidjeti za lijeka kad bi ti zatrebo. Par hiljada ljudi u sezoni nije nista, normalno ako se setkaju u upadljivoj nosnji na nekom manjem prostoru imas dojam da ih je milion doslo.

Sto bi ja bio sad zabrinut zbog njih, sta ce nam to oteti i uciniti nas robljem. Robljem nas nisu ucinili oni koji su dolazili do zuba naoruzani, polomila je zubalo cetvrta vojna sila u evropi, sad ce nas ko fol arapi dokusuriti, hoce al u k

Samo pamet u glavu, pare u bosnjacke dzepove i mudro s tim parama, to je najbolji recept za opstanak i razvoj

Meni je zao sto se sad ne nude japanci nego bas arapi koje ne sevdisem, al jbg priliku je blupo propustiti zbog emocija, nek su lijeni i bahati,to znaci da ce vise potrositi,kazes vecinom srednja klasa njihova dolazi, odlicno,to znaci da nemaju opet toliko para da sve pokupuju i da zive ovdje, mjesec u vrh glave i back to work
Fudo Bosna

#645 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Turizam i investivije pokrecu svijet, a , da Bog da, pa bio proklet onaj ko im omogucava prodaju zemlje i naseljavanje ne samo u Sarajevu nego u srednjoj Bosni, ili bilo gdje jos, a kupuju svugdje gdje Bosnjaci zive, ne trebalo im, (sta su uradili za Palestinu, sta za Sirijske izbjeglice-nista), haram bilo ko im pomaze od Bosanaca u kriminalu, da kupe zemlju, haram mu do zadnjeg , 9 - tog koljenja, haram mu bilo, jer izdaja / Domovine je veliki grijeh , a ljubav prema Domovini, znak imana za Bosnjaka/ vjernika , ali patriotizam i buducnost za bosansku djecu i svakog Bosanca patriote , bez obzira na vjeru i naciju !

Turista bujrum, uzivaj i trosi, investitor bujrum, a da mi uzimas zemlju bosansku i naseljavas se, haram ti.bilo, salj i te pare Palestincima , pomazi i primaj Sirijske izbjeglice, manje trosi pare na luksuz, u sopstvenu straznjicu , u kockanje na zapadu, zene i provod !
Last edited by Fudo Bosna on 10/09/2016 05:57, edited 1 time in total.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#646 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote: P.S.
Da rezimiram. Arapu kao investitori, da. Arapi kao turisti da. Arapi kao kupci, ovo malo zemlje, pa da ovdje doseljavaju, ne, veliko "hvala!"
e jebi ga @fudo: sad si i ti 2:1 za Arape..
a mene neki dan zalijepi: sto sam imo isti skor ko i ti
Fudo Bosna

#647 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Fudo Bosna wrote: P.S.
e jebi ga @fudo: sad si i ti 2:1 za Arape..
a mene neki dan zalijepi: sto sam imo isti skor ko i ti

Netacno, ili sam pogresno shvacen? U tim sam postovima kao i sada i kao svaki Bosanac bio za investicije u Bosnu , za turiste u Bosni, ali protiv prodaje zemlje i naseljavanje stranih drzavljana.

Osvrnuo sam se i na tekst akademika Durakovica i sa tim se tekstom, moja malenkost slozila, ( u pogledu negativnih implikacija, da nas naseljavaju ljudi koji imaju razlicitu kulturu, dolaze kupovati grunt iskljucivo ili najvise na "bosnjacki dio", a meshebski smo razliciti, mi hanefije, oni hanbelije ili wehabije), a normalno da podrzavam turizam i investicije...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#648 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Nisi ti bio ni za sve investicije. Arape si opisao i kao lose poslodavce u svim ostalim biznisima. Kad bi nakarikali sve tvoje kriterije: tesko da bi iko od Arapa mogao pokrenuti bilo kakav biznis u BIh.
Eo ti jedan primjer za kojeg znam da ti ne bi dozvolio a radi se o drevnom i elementarnom biznisu u kojeg arapi investiraju jako mnogo po svijetu: stocarstvo ..
danas nema rentabilnog biznisa u stocarstvu - bilo da su mlijecne ili tovne farme- ako farmer nema sopstveno zemljiste za proizvodnju hrane za stoku.
Po jednom govecetu treba oko 10 duluma=1 ha. Farma mlijecnih krava koja je ujedno i reporo centar za tovne farme nije rentabilna ispod 800 grla. Uz mlijcnu farmu obavezno ide i tovna od oko 400 grla. Ovakva farma sto u stocarstvo sto u poljoprivredi na prizvodnji silaze i sjena zaposljava ko 100 ljudi a indirektno na preradi mlijeka, mesnicama itd jos oko 600-800 ljudi
Bi li ti nekom Arapu dozvolio da kupi 12000 duluma zemlje za proizvodnju stocne hrane, da napravi mlijecne i tovne farme i da zaposlo 700-900 ljudi? Po tvom dosadasnjem pisanju: ne bi. Ili im ne das zemlju ili bi ih optuzio da su robovlasnici.
tzipiripi

#649 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by tzipiripi »

Fudo Bosna wrote:"srbalije" :-) su : vecina Bosnjaka Ilidze, Senad Hadzifejzovic, akademik pr.dr. Esad ef Durakovic, bivsi ambasador, novinar i publicista Zijo Dizdarevic..., i mnoge druge bosnjacke i ostale patriote koje vide gdje ova prodaja zemlje vodi, moja malenkost i moje kolege koje smo vam cuvali kuce i straznjice dok ste vi , koji podrzavate prodaju Bosnjackog uglavnom teritorija, ali i ostatka BIH Arapima, plandovali po zapadu i izvukli straznjice, ili i sada seruckate iz dijaspore i pitate se sta ima veze, ako nam djeca ostanu bijeda, roblje, bez grunta, u sopstvenoj Domovini !
Stavio sam video na temi o referendumu evo i ovdje jer priča i o arapima

Fudo Bosna

#650 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:Nisi ti bio ni za sve investicije. Arape si opisao i kao lose poslodavce u svim ostalim biznisima. Kad bi nakarikali sve tvoje kriterije: tesko da bi iko od Arapa mogao pokrenuti bilo kakav biznis u BIh.
Eo ti jedan primjer za kojeg znam da ti ne bi dozvolio a radi se o drevnom i elementarnom biznisu u kojeg arapi investiraju jako mnogo po svijetu: stocarstvo ..
danas nema rentabilnog biznisa u stocarstvu - bilo da su mlijecne ili tovne farme- ako farmer nema sopstveno zemljiste za proizvodnju hrane za stoku.
Po jednom govecetu treba oko 10 duluma=1 ha. Farma mlijecnih krava koja je ujedno i reporo centar za tovne farme nije rentabilna ispod 800 grla. Uz mlijcnu farmu obavezno ide i tovna od oko 400 grla. Ovakva farma sto u stocarstvo sto u poljoprivredi na prizvodnji silaze i sjena zaposljava ko 100 ljudi a indirektno na preradi mlijeka, mesnicama itd jos oko 600-800 ljudi
Bi li ti nekom Arapu dozvolio da kupi 12000 duluma zemlje za proizvodnju stocne hrane, da napravi mlijecne i tovne farme i da zaposlo 700-900 ljudi? Po tvom dosadasnjem pisanju: ne bi. Ili im ne das zemlju ili bi ih optuzio da su robovlasnici.
.

I to se uklapa u ove zadnje postove, zato i pisem o mentalitetu, uvijek bi u BIH, kada su npr islamske zemlje u pitanju npr, vise volio poslodavca iz Turske , ( jer su poslovniji, imaju radne navike, imaju sistem radnickih prava i osjecaj drzavnosti, jer su iz zemlje, koja je maltene milenijum, Drzava, uredjen pravni sistem), nego npr poslodavca iz Katara ili Sauda, ( jer se nece drzati striktno ugovora, radnika u sopstvenoj drzavi drze kao slugu ili roba, navikao je na lose placanje i nikakva radnicka prava), ali u konacnici, BOLJE I ARAP INVESTITOR ILI ARAP TURISTA, NEGO ARAP KUPAC ZEMLJE KOJI CE OVDJE DOVUCI WEHABIZAM, ZIVJETI, PA MAKAR I "SAMO" SEST MJESECI , NE CIJELU GODINU, I POKUPOVATI NAJKVALITETNIJI GRUNT .

Ali u konacnici izmedju opcije Arap investitor, turista i buduci sugradjanin, apsolutno biram samo prve dvije opcije kao pozeljne.

Da dao BIH da organizuje stocarstvo ali uz strogu klauzulu , uz suvlasnistvo sa Bosancem, tako uvjetuju i u Dubajiu npr, i klauzulu o sankciji ako prestane sa biznisom a pocne naseljavati Arape/fizicka lica i praviti im kuce !
Locked