Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
-
sandzokan
#626 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ovim majmunima koji pišu komentare ˝može se desiti svakom˝ i ˝pješaci ne znaju da prelaze cestu˝ od srca želim da dočekaju da neko njihov završi na haubi. Jebomajku kakvih skotova ima....mi, kao društvo, zaslužujemo mnogo gore od stanja kakvo je trenutno.
- MOSALJOZE
#627 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Najbolje bi bilo da se suzdrzite od bilo kakvog komentara,a klixu neka je na sramotu sto je dopustio komentare.
- pussysmoke
#628 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 00:23, edited 1 time in total.
- Ja_Ja
#629 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Nigdje u svijetu to ne ide bas tako, siguran sam da nije tako ni kod nas. Postoji ogroman niz okolnosti koje se uzimaju u obzir i zato sam malo i skeptican da je tip o kome si ti pricao tek tako zavrsio iza resetaka. Brzina, prvenstvo prolaza, intoksikacija, itd.itd.. to su sve faktori koji se gledaju. Nisi ti prekrsio zakon udarajuci nekog ukoliko neko iznenada prelazi preko ceste gdje nema pjesackog, a ti vozis postujuci sve zakonske odredbe. Ne kazem da ovaj Efendic nije kriv vec da ne moze biti kriv po automatizmu "zgazio ga je, kriv je."pussysmoke wrote:Kada zgaziš pješaka i usmrtiš ga prekršio si zakon.Ja_Ja wrote:Postoje i slicni slucajevi u kojim ljudi nisu ni dana odlezali. Licno poznajem covjeka koji je usmrtio pjesaka, pod slicnim okolnostima i nije odlezao ni dana. Sve to zavisi od situacije do situacije. Nisam siguran da neko treba da robija za nesto za sto se utvrdi da nije bilo namjere, niti su prekrsena bilo koja pravila.
Kao sto sam ranije napisao, znam covjeka koji je prije 3 ili 4 godine udario i usmrtio pjesaka u Sarajevu. Pjesak je prelazio ulicu na dijelu koji nije namjenjen za prelazak, ovaj ga nije vidio, vozio je po propisima, udario ga i covjek je podlegao. Osim psihickog stresa koji tip i dan danas osjeca i ne moze se pomiriti da je nekom zivot ugasio, nije bio zakonski gonjen, osim sto je morao da prodje kroz redovnu proceduru utvrdjivanja krivice i svih okolnosti koje su dovele do nesrece. Cak ni familija covjeka koji je podlegao nije htjela da podnosi tuzbu.
- cyprus
#630 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ja koliko vidim masa ljudi na internetu (ne znam da li su svi SDA botovi) je skočila da ga brani, a da pojma nemaju koje su okolnosti... Šta ako je zaista njegova krivica 1/1?
Možda se zaista najbolje suzdržati i od osuda i od podrške dok ne dobijemo više informacija o tome kako se to tačno desilo...
Možda se zaista najbolje suzdržati i od osuda i od podrške dok ne dobijemo više informacija o tome kako se to tačno desilo...
- arzuhal
#631 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Za mene je to strašna stvar... S jedne strane smrt čovjeka, tragedija za porodicu, a s druge, ako si iole normalan čovjek, trauma za cijeli život, a grižnja savijesti u ovisnosti od vlastite krivice...A tu se nekako - čovjek suočen sam sa sobom - nikada stvar ne može izvagati...
Uglavnom, nikada to nikome ne bih poželio, ni dušmanu...Ne d'o Bog nikome...Porodici saučešće i sabur želim...
Uglavnom, nikada to nikome ne bih poželio, ni dušmanu...Ne d'o Bog nikome...Porodici saučešće i sabur želim...
- Dope_Man
#632 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
To je tacno, ali fora je ko si i kakve veze imas. Znam klinca koji cesto divlja s auto, kazni i cuda se dobro naplacao, udario jednom pjesaka prije par godina, udario opet prije oko godinu, usmrtio tad covjeka. Eno ga zeza se oko kuce, posljedice nikakve jer porodica ima love koliko god treba za podmazati gdje god treba. A oni jos nemaju nikakvo ''ime'' ili status, samo puno love.pussysmoke wrote:Kada zgaziš pješaka i usmrtiš ga prekršio si zakon.Ja_Ja wrote:Postoje i slicni slucajevi u kojim ljudi nisu ni dana odlezali. Licno poznajem covjeka koji je usmrtio pjesaka, pod slicnim okolnostima i nije odlezao ni dana. Sve to zavisi od situacije do situacije. Nisam siguran da neko treba da robija za nesto za sto se utvrdi da nije bilo namjere, niti su prekrsena bilo koja pravila.
-
PM72
#633 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
ko zna,možda ga SDA poslije ovog odbaci ko kurton,mali se pomamio i otrgnuo kontroli iz centrale,on sluša samo Husu...
- mayab
#634 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Bio kriv ili ne, bilo mu namješteno ili ne
,odležao ga ili ne, kako god, u normalnoj državi se daje ostavka....
-
PM72
#635 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
pošto nismo normalna država on će danas izaći iz pritvora a ako centrala nanijeti da ga podrži-da je satr'o kolonu ljudi naći će opravdanje i izgovor kako nije kriv
- perfekcionista1
#636 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Zao mi covjeka rahmetli. S druge strane Semir je nacelnik kojeg bi pozelio u svom gradu, mozda i najbolji ikad. Ne vidim trun zlobe i lopovluka kod njega, tako da je ovim vrlo moguce njegov politicki uspon do daljneg zaustavljen
-
PM72
#637 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
jarane,ti ili nisi odavde ili si na kazanu kod njega jer bi njegove lopovluke i Saša Matić primjetio...perfekcionista1 wrote:Zao mi covjeka rahmetli. S druge strane Semir je nacelnik kojeg bi pozelio u svom gradu, mozda i najbolji ikad. Ne vidim trun zlobe i lopovluka kod njega, tako da je ovim vrlo moguce njegov politicki uspon do daljneg zaustavljen
- Haris.ba
#638 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Evo, "prigodno" baš. Nekoliko dana ranije šestoaprilsku dobi osoba koja je učestovala u saobraćajnoj sa smrtnim posljedicama.perfekcionista1 wrote:tako da je ovim vrlo moguce njegov politicki uspon do daljneg zaustavljen
Relativno je to.
Od političara mi naumpade Čačić iz Hrvatske.
Bitno je samo da nije pobjegao nakon nesreće, nije vozio pod alkoholom, ili objesno. A svako ko ima vozačku razumije da mu se isto može desiti svaki put kad sjedne u auto.
- Ludzak
#639 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Toni Cetinski usmrtio pješaka pa je na slobodi, a ne neki SDA poltrončić.
- Ludzak
#640 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Šta hoćeš kažeš?Cherry-Cherry wrote:Valja živjeti s tim . Grozno i tužno
Da ovi SDA poltroni imaju grižnju savjest?
Imaju, ali samo u slučajevima da su podjelili pare od svojih dzepova.
-
dječak sa šibicama
#641 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Djura ce ti oprostiti sto te... ubio
rip za nesretnog pjesaka
rip za nesretnog pjesaka
- pussysmoke
#642 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
.
- perfekcionista1
#643 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
ako je kriminalac bio bih sretan da izneses jake argumente pa da mi otvoris ocipussysmoke wrote:Žalosno je to što se pojedini kriminalci kod naroda provuku kao dobri ljudi, pa ih onda brane i oni koji nisu upoznati sa njihovim djelima. Žalosno je to što je zgazio čovjeka i ubio ga, ali voze i drugi ljudi i to deset puta više nego on, po deset puta gorim uslovima, pa ne gaze ljude. S obzirom da je bila subota, pretpostavljam da je Semir bio sa hanumom, pa nije angažovao vozača koji ga inače vozi.perfekcionista1 wrote:Zao mi covjeka rahmetli. S druge strane Semir je nacelnik kojeg bi pozelio u svom gradu, mozda i najbolji ikad. Ne vidim trun zlobe i lopovluka kod njega, tako da je ovim vrlo moguce njegov politicki uspon do daljneg zaustavljen
-
PM72
#644 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
završiće to Sema,on je u stranci koja zavali komplet narod a jedan insan gore dole je njima samo "kolateralna" šteta.smio bi se u život kladiti da su policajci za vrijeme uviđaja primili nekoliko poziva da ga malo "pripaze" pa će i on njih...
- Kejn
#645 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Trebamo prvo vidjeti šta je razlog. PM-u se naprimjer povratnici Bošnjaci bacaju pod haubu srpskih automobila u manjem entitetu. Ako se Bošnje tako ponašaju u PC-u što se drugačije ne bi ponašale i u Zagrebačkoj ulici. Ja znam dosta ljudi koji su udarili pješaka i koji nisu dana odležali jer nije bilo njihovom krivicom.
Dakle prvo da se utvrde činjenice. Ako je zaista kriv onda nek odgovara.
- pussysmoke
#646 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
.
-
PM72
#647 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
čuj to? bacaju se pod haube? znam da sami sebi pale vozila-što je i dokazano-ali to za haube?Kejn wrote:Trebamo prvo vidjeti šta je razlog. PM-u se naprimjer povratnici Bošnjaci bacaju pod haubu srpskih automobila u manjem entitetu. Ako se Bošnje tako ponašaju u PC-u što se drugačije ne bi ponašale i u Zagrebačkoj ulici. Ja znam dosta ljudi koji su udarili pješaka i koji nisu dana odležali jer nije bilo njihovom krivicom.
- kmirsad
#648 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
+1arzuhal wrote:Za mene je to strašna stvar... S jedne strane smrt čovjeka, tragedija za porodicu, a s druge, ako si iole normalan čovjek, trauma za cijeli život, a grižnja savijesti u ovisnosti od vlastite krivice...A tu se nekako - čovjek suočen sam sa sobom - nikada stvar ne može izvagati...
- shbc
#649 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Istina je da se moze svakome desiti da mu nesavjestan pjesak izleti pod auto, iako vozac nije uradio nista pogresno. Medjutim, odluka o hapsenju nacelnika sarajevske opstine nije mogla doci tako lako. Moralo je biti i njegove krivice da bi se tuzilastvo i policija usudili na ovakav potez. Tako da nesto cisto sumnjam da je on u potpunosti nevin ovdje.
-
neki
#650 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
S takvim komentarima i “od srca” željama nisi nista bolji od “majmuna”..sandzokan wrote:Ovim majmunima koji pišu komentare ˝može se desiti svakom˝ i ˝pješaci ne znaju da prelaze cestu˝ od srca želim da dočekaju da neko njihov završi na haubi. Jebomajku kakvih skotova ima....mi, kao društvo, zaslužujemo mnogo gore od stanja kakvo je trenutno.
Ne znam kako vas sve na ovoj temi nije sramota davati bilo kakve komentare dok se ne rasvijetle okolnosti i uzroci nesreće..
Jedan život je zauvijek prekinut a drugi uništen, a na površinu izlazi najjadniji ljudski poriv kroz ovakve komentare..