Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
It_is_a_Leclerc wrote:Evo - Na zvaničnoj stranici OI smo ubrojani u osam zemalja koje bi mogle osvojiti prvu medalju na igrama (a nećemo, treba to reći otvoreno)
It_is_a_Leclerc wrote:Evo - Na zvaničnoj stranici OI smo ubrojani u osam zemalja koje bi mogle osvojiti prvu medalju na igrama (a nećemo, treba to reći otvoreno)
Albanci izgleda cijene borilacke vjestine. Saban Trstena je osvajao medalje u hrvanju i cini mi se jedan u boksu.
Od Bosnjaka u individualnim sportovima niko nikad nije osvojio medalju.
Last edited by sinuhe on 07/08/2016 22:32, edited 1 time in total.
Djevojka je u Londonu nastupala za Albaniju , ako nisi znao.
Sada u Riu , njena druga borba je bila sa curom sa Mauricijusa Christianne Legentil koja je nju pobijedila u šesnaestini finala u Londonu i tako je Majlinda ostala bez medalje na prošlim OI.
Majlinda je opravdala svoje prvo mjesto u svijetu i kvalitet u judou. Nije tip sportiste koji samo bljesne na par takmičenja i nestane sa scene.
Ne sumnjam da će još uspjeha imati.
Last edited by MAN-lion's coach on 07/08/2016 22:37, edited 2 times in total.
cyprus wrote:Majlinda Kelmendi (Kosovo) - džudo, do 52 kg
Znači, "južna srpska pokrajina" u dva dana uspjela ono što mi nismo u 25 godina Čestitke
Treba dodati da je Majlinda jedna od najboljih svjetskih dzudasica na svijetu koja je osvojila sve sto se moze osvojiti u svijetu osim olimpijske medalje koju ce sad sigurno dobiti. Ima zlata da moze zlataru otvoriti:)
cyprus wrote:Prva exYu medalja na ovoj Olimpijadi će biti za KOSOVO
PS Preteče me hrasno
Ma ja, tamo se ulaže u sport, proteini, bla, bla...
To, to
Znas li ti kolko je kanta Whey-a?
[emoji23][emoji23][emoji23]
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Slučajevi poput Mejlinde su izuzetci i prava rijetkost... I u Mozambiku se zadesila jedna Marija Mutola, Liberija je imala Georgea Weaha itd. Ima još primjera, ali opet postoji masa malih i siromašnih država koje još nisu dočekale svoju Majlindu... Tu nažalost spada i naša... Možda to bude Tuka...