SIGURNOSTI
zamislite mali dragstor koji mora imati zaštitu svaki dan dok radi
zamislite hotel
ili bilo koji biznis u bih koji još mora plaćati taj legalni reket
Mozda zbog natpisa. Kako znam mora se prouciti nesto da bi se uslo. Ne znam, ovo sam samo cuo i vidio na netu, o natpisu i ovo proucit.ljevoruki wrote:+1Black swan wrote:
a zašto je zabranjen ulazak nemuslimanima....
neka mi odgovore ovdje ako ima neko da je završio medresu ili FIN
U Tel Avivu, prisustvo policije je mnogo manje nego u npr. Istanbulu, prije par godina, ne mogu ni zamisliti kakoj je sada.Black swan wrote:u izraelu je sve skupo djelomično zbog
SIGURNOSTI
zamislite mali dragstor koji mora imati zaštitu svaki dan dok radi
zamislite hotel
ili bilo koji biznis u bih koji još mora plaćati taj legalni reket
Pa hoće ljudi da vide.Vizionar 1985 wrote: A ne kontam sto mora bit dozvoljen ulazak. Uopste.
Sta ce nemusliman tu uopste, ne kontam. I sto mora da udze, uopste. Ne kontam.
A sta ce musliman da razgleda stare crkve..Vizionar 1985 wrote:Mozda zbog natpisa. Kako znam mora se prouciti nesto da bi se uslo. Ne znam, ovo sam samo cuo i vidio na netu, o natpisu i ovo proucit.ljevoruki wrote:+1Black swan wrote:
A ne kontam sto mora bit dozvoljen ulazak. Uopste.
Podrucje Al Akse, tj. Temple Mount je sveto za jevreje, pa i za krscane, koliko i za muslimane. Uopste.Vizionar 1985 wrote:Mozda zbog natpisa. Kako znam mora se prouciti nesto da bi se uslo. Ne znam, ovo sam samo cuo i vidio na netu, o natpisu i ovo proucit.ljevoruki wrote:+1Black swan wrote:
Znaci ko i pljuje da moze i on da udze. Nema veze sto pljuje. I opet ne kontam, zar mora svako guzicu trpat svugdje.Sara03 wrote:Pa hoće ljudi da vide.Vizionar 1985 wrote: A ne kontam sto mora bit dozvoljen ulazak. Uopste.
U Izraelu se skoro pa svakodnevno dogadjaju manji ili veci teroristicki napadi, napadi na patrole i slicnohAZNADAR wrote:Da li mrzimo ili volimo neku drzavu je prejaka rijec.
Nema tu nista licno.
Jednostavno se sa nekom drzavom ne slazes, kritikujes, osudjujes,.. i nazoves to adekvatnim imenom. Politika Izraela je zlocinacka, nehumana i to je cista fakta a ne stvar mrznje ili ljubavi.
A moj razlog zasto "mrzim" Izrael je taj sto svaki teroristicki napad u svijetu iskoriste za gazenje Palestinaca i etnicko ciscenje u sjeni. Ne ruse kuce i ne pucaju na ljude obicno u vrijeme kada nema jacih vijesti - ali kada svijet bruji o terorizmu i kada vijest o nekom napadu zauzima glavne stranice - u sjeni i neprimjetno naprave neki zlocin koji prodje nezapazeno. I tako godinama malo po malo. Covjeku htio ili ne, prihvatao ili ne naum padnu konspirativne teorije.
Politika koja je imala najvece koristi od tkzv islamskog terorizma u svijetu je upravo u Izraelu.
Pa da ih volimo mozda zbog toga.
Ne znam bas. Jevreji su htjeli dic u zrak to mjesto i Al Aksu, i imaju dvije. Ona sa zlatna kupola i jos jedna, vecina ljudi mijesa to dvoje. Temple Mount ti nije Al Aksa kako znam. Evo sad gledo to je citavo podrucje. A ako je Krscanima bilo sveto sto su tu stale za konje u toj dzamiji drzali i na tom mjestu.babanovac wrote:Podrucje Al Akse, tj. Temple Mount je sveto za jevreje, pa i za krscane, koliko i za muslimane. Uopste.Vizionar 1985 wrote:
Mozda zbog natpisa. Kako znam mora se prouciti nesto da bi se uslo. Ne znam, ovo sam samo cuo i vidio na netu, o natpisu i ovo proucit.
hAZNADAR wrote:Da li mrzimo ili volimo neku drzavu je prejaka rijec.
Nema tu nista licno.
Jednostavno se sa nekom drzavom ne slazes, kritikujes, osudjujes,.. i nazoves to adekvatnim imenom. Politika Izraela je zlocinacka, nehumana i to je cista fakta a ne stvar mrznje ili ljubavi.
A moj razlog zasto "mrzim" Izrael je taj sto svaki teroristicki napad u svijetu iskoriste za gazenje Palestinaca i etnicko ciscenje u sjeni. Ne ruse kuce i ne pucaju na ljude obicno u vrijeme kada nema jacih vijesti - ali kada svijet bruji o terorizmu i kada vijest o nekom napadu zauzima glavne stranice - u sjeni i neprimjetno naprave neki zlocin koji prodje nezapazeno. I tako godinama malo po malo. Covjeku htio ili ne, prihvatao ili ne naum padnu konspirativne teorije.
Politika koja je imala najvece koristi od tkzv islamskog terorizma u svijetu je upravo u Izraelu.
Pa da ih volimo mozda zbog toga.
Pa to je jedan pogled samo. Evo vidis da neko smatra suprotno. Nece ateiste, visebozce itd. u objektima iz religioznih razloga. I opet ponavljam 'I opet ne kontam, zar mora svako guzicu trpat svugdje'.animals wrote:A sta ce musliman da razgleda stare crkve..Vizionar 1985 wrote:
Mozda zbog natpisa. Kako znam mora se prouciti nesto da bi se uslo. Ne znam, ovo sam samo cuo i vidio na netu, o natpisu i ovo proucit.
niko mu ne brani da udje, jer je to kako se kaze hram boziji..
i otvoren je za sve ljude..
tako bi trebalo da bude i dzamija..
Toffee karamela wrote:Bravo
Što se tiče bogomolja u koje se ne može ući, prihvatam da postoje i takve, njihova roba njihova butiga, imaju pravo da odrede tako. Zbog razloga samo njima razumljivim, uostalom mnogo šta u religijama je razumljivo samo vjernicima.
Ne može se ni na zapadu baš svugdje gdje biste voljeli turiti nos.
Pa tom im i kazem. Bas moraju trpat guzicu svuda. I misle da svi su taki, da dopuste to trpanje. Jbg taka i religija, vjera itd. i sta sad. Moras silom trpat guzicu na Indijanska sveta i Muslimanska sveta mjesta sva. Pa ni u Vatikanu ne dopustaju da trpas svugdje guzicu ako se ne varam. Negdje mozes okolo i slicno ali negdje ne mozes. I to je to.Vizionar 1985 wrote:Pa to je jedan pogled samo. Evo vidis da neko smatra suprotno. Nece ateiste, visebozce itd. u objektima iz religioznih razloga. I opet ponavljam 'I opet ne kontam, zar mora svako guzicu trpat svugdje'.Vizionar 1985 wrote:
Ne vjerujes, pljujes po tima itd. i ides trpat guzicu u njihove svetinje. Ja kako znam i na Indijanska sveta mjesta i groblja se ne moze Uci ko nije Indijanac. Ako se dobro sjecam. Ovo mislim na Nativne Amerikance.
Temple Mount je citavo podrucje, gdje je smjestena Al Aksa, ali i ta druga, "dome of the rock". Temple Mount je za jevreje caba, najsvetije mjesto, mjesto u pravcu kojeg se mole. Da ga zele srusiti, mogli bi to uciniti, dok kucam ovaj tekst.Vizionar 1985 wrote:Ne znam bas. Jevreji su htjeli dic u zrak to mjesto i Al Aksu, i imaju dvije. Ona sa zlatna kupola i jos jedna, vecina ljudi mijesa to dvoje. Temple Mount ti nije Al Aksa kako znam. Evo sad gledo to je citavo podrucje. A ako je Krscanima bilo sveto sto su tu stale za konje u toj dzamiji drzali i na tom mjestu.babanovac wrote:Podrucje Al Akse, tj. Temple Mount je sveto za jevreje, pa i za krscane, koliko i za muslimane. Uopste.Vizionar 1985 wrote:
Ako je sveto sto su jedni htjeli dic sve u zrak a drugi stalu za konje tu drzali. Na svetinji to ne radis, ili radis.
Pa pokusavaju mnogi. Ali direktno da to urade sta mislis sta bi bilo. Srbi na Kosovu genocid itd. uradili zbog Albanaca i Bogomolja. Sta mislis sta bi bilo da neko jednu od najstarijih svetinja srusi. 1400 godina kako se tvrdi staru.babanovac wrote: Temple Mount je citavo podrucje, gdje je smjestena Al Aksa, ali i ta druga, "dome of the rock". Temple Mount je za jevreje caba, najsvetije mjesto, mjesto u pravcu kojeg se mole. Da ga zele srusiti, mogli bi to uciniti, dok kucam ovaj tekst.
Nekoliko bagera i dva dampera bi mogli razrijesiti konflikt.listopad wrote:Citavo to podrucje je sveto koliko i Vilsonovo setaliste.
Ili ga još više razbuktati.babanovac wrote:Nekoliko bagera i dva dampera bi mogli razrijesiti konflikt.listopad wrote:Citavo to podrucje je sveto koliko i Vilsonovo setaliste.
nemoguce je biti ljubomoran na zivot u IzraeluBlack swan wrote:meni se svidio red u izraelu
mogao bih tamo zivjeti
a zidovstvo je jedina rwligija na koju bih mogao preci (pri zdravoj pameti i cistom razumu)
jedino jebe pustinja i blizina
mislim da ste ljubomorni na njihovu sredjenost i lovu
ne. brinite ima i tamo gomila sirotinje i sljakera obicnih
al se ulaze u skolovanje
ne u zlatne kalasnjikove samo
edit. ne znam otkud mi blizina mislio sam rwci vrucina valjda autokorekt
Gdje konkretno nije genocdina tvorevina na Zemlji ?BarbaDue wrote:Zato što je genocidna tvorevina, kakvu Imamo u svom dvorištu!