Ma jok, samo sto je istrajanje na bosanskom po tebi velikobosnjacko dusebriznistvo._BataZiv_0809 wrote:Joj kad krenes dokazivati tezu stvarima koje niko nije osporio![]()
Eto tacno ne znam sta da ti vise napisem na ovaj post a da nije sto puta vec napisano.
To je moj jezik i tvoja zloupotreba u svrhu licnog obracuna sa mnom, mi ga nece uciniti stranim. Dzabe krecis.
P.S. "svojina" je izraz na srpskom jeziku, hrvatska i bosanska varijanta je "vlasnistvo"
A rekao sam milion puta da je sve ovo isti jezik koji ima danas tri imena. I to je nasa specificnost koju niko ne moze promijeniti, koja je jednostavno takva buduci da nemamo zajednicki naziv za ovaj jezik niti je moguce da se ikada desi. Mogu sad pojedini gramaticari izmisljati razlike i praviti varijante,.. opet ne mogu sastaviti ni 100 razlika u fondu od najmanje 100 000 rijeci. Pa skontaj procenat dovoljan za fonetski i gramaticki originalni jezik. Nije mi poznato da li je greska u pismenom radu na bosanskom i hrvatskom ako neko napise "svojina", ili "vlasnistvo" na srpskom.
Ako jeste - onda tvoja fantazija o zajednickom jeziku i reformi ima jos manje sanse - gdje sam sebi skaces u stomak.