Kakva religija, o cemu buncas.Hakiz wrote:Pa, ne znam šta da ki kažem. Možda, budući da sam ateist, seks ne smatram nečim što je pitanje života ili smrti, to jeste, moj moral ne proističe iz religijskog morala, pa mislim da je mnogo nemoralnije, na primjer, stranim siromašnim radnicima kada sa Filipina i iz slinih mjesta dođu da rade u SA ili UAE uzeti pasoš, plaćati ih bijedno, a kada požele da odu iz tog pakla ne dati im da odu (uzeo si im pasoš pa zavise od tebe i možeš ih tretirati ka roblje), dakle, mnogo je nemoralnje to nego se seksati sa nekim za novac.Avetinho wrote:
Hakize, za njihovo dobro, nadam se da nemas zenskih clanova porodice. Vjerovatno nemas, jer malo ko ko ima zensku djecu ili sestre bi dopustio sebi da zastupa ovakve odvratne ideje.
Da odmah riješimo dilemu, govorim o ženama i muškarcima koji sami odluče da to rade. Ne govorim o ljudima koje kriminalci preprodaju kao roblje, to je nemoralno.
Bilo bi lijepo kada bi svi mogli da sjedimo za kompjuterom, crtaćim stolom, za nekim muzičkim instrumentom itd i tako zarađujemo.
Ali, svijet nije takav. Neko mora da uđe u kanalizacionu cijev i da je očisti, neko mora da rizikuje život da bi izvukao zarobljene u plamenu, neko mora da prodaje tijelo.
Uostalom, kako je većina ljudi na planeti religiozna otkako moderni čovjek postoji, svijet u kojem neko mora da prodaje svoje tijelo da bi preživio je posljedica religijskog morala.
Tako da ne idemo u priču o moralu na taj način. Licemjerno je.
Nemas, dakle, zenskih u porodici.