Brexit

Post Reply
Thorgerson

#626 Re: Brexit

Post by Thorgerson »

Kod ovih referenduma, glasanja, uvijek se sjetim Ramba i toga da bi se prvo trebalo provjeriti obrazovanje osobe, iq, je li normalna ili nije, e onda izvoli i zaokruzuj.

A ne das mu olovku i jos da zaokruzi. Pa da barem eto upise, ma jok ni to, znaci ne moras nista znati, mozes bit tup ko daska al ces potrefit odgovorit.
Kikibombona

#627 Re: Brexit

Post by Kikibombona »

Sljedece kvale...

Bosna i Hercegovina

vs

Engleska i Vels

:D

Dosta su Briti radili sranja po svijetu. Prizeljkujem raspad Britanije. Englezi ce tada, sa manje uticaja nego imaju sada, biti manje kurceviti, na zadovoljstvo cijele planete.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#628 Re: Brexit

Post by Truba »

vidite kako umjetnost imitira stvarnost koja imitira umjetnost...mada boneli ne možeš nazvati umjetnošću ali imali su blistavih momenata

Image

Image

Image
Šveđanin

#629 Re: Brexit

Post by Šveđanin »

Negativno i po meni ipak neocekivano.

Negativno za samu Britaniju, za EU, za Bosnu.
tututuuuu

#630 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:
upravo je ovom odlasku UK jezicac na vagi koji je prevagnuo bila puknuta Merkel i njena politka "Welcome" prema migrantima a onda ih je zeljela drugim uvaljivati. I evo posljedice. Vidilo se nezadovoljstvo diljem EU ovoj politici prema migrantima. Mislim da nisu ludi da prave vise takve greske. uz to Turska je zemlja i s drugim problemima od tek pukog broja stanovnika i jeftine radne snage koja bi dosla u Europu. Turska nema sanse. Ono sto bi se vise trebali pitati i brinuti kakve sanse sad i BiH ima. Sve ce biti teze i teze uci u EU a uz to znamo svi kako je BiH disfunkcionalna drzava.
U Evropi je vidljiviji problem Poljaka nego imigranata. Brexit je vise posljedica toga a imigranti su samo dobar PR jer lakse je strasiti ljude sa "anamo onima tamo".
nisu Poljaci problem, to su pravila EU. Da su mnogim Britima smetali je istina, al kao sto rekoh migranti su bili ti koji su bili ona kap sto je prelila casu. To je bilo vidljivo po komentarima po britanskim medijima. Kako god mislim da ce EU biti bolje ovako a UK ce vjerujem shvatiti da ovo nije vise doba imperije i Comonweltha. Jos ako im Skoti i Irci odu koji najvaljuju referendume... Vrlo lako bi se moglo dogoditi da Skotska i Irska dju u EU kao posebne zemlje a da Englezi ostanu sami. To bi mislim bas bila pravda.
tandmand

#631 Re: Brexit

Post by tandmand »

arzuhal wrote:Slijedi škotski referendum, ali prije njega onaj u RS-u, o Danu UZP-a...
Nije nikako dobro.
Kako god okreneš, valja nama opet pod njemački šlem. :mrgreen:
Bodkin

#632 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve je regulisano zakonom...ako neko ispunjava taj zakon ne vidim šta je problem? Dakle imaš puno pravo da u svojoj kući/zemlji kažeš ne želimo ljude sa plavim očima ali onda nemaš pravo zemlji gdje žive ljudi sa plavim očima reći da trebaju biti tolerantni prema ljudima sa smeđim očima. Kontaš? Eto ne znam jesam li mogao plastičnije i neutralnije pojasniti. :oops: Generalno problem ove politike je što ne nudi rješenje i izlaz već svoju snagu bazira na strahu od drugih a istorija nas uči da je to vrlo loše i pogubno.
Glupost. Boli kurac engleze za arapima i slicnima i njihovim zakonima. Nije da englezi hoce u arabiju ili pakistan nego obrnuto. I nema tu zakona sa izbjeglicama danas i imigrantima. Vecina su ilegalni u UK i evropi
Toliko ih boli kurac da govore da ovi pobrojani uzimaju njihova radna mjesta, način življenja...itd. :oops: Jebo majku ja ne znam je li svi desničari prepisiju jedni od drugih ove jeftine političke pamflete. Nebitno ko želi gdje ali ako se pozivaš na demokratiju, da si bastion slobode u Evropi, onda je vrlo bitno šta radiš u vlastitom dvorištu i kako tretiraš druge i drugačije. Desničari to što trenutno nude u Evropi je ideološki sušta suprotnost tekovina od 1945. godine i mnogo bliže nekim Blisko-istočnim teokratijama i režimima nego tradiciji Evrope. Osim ako oni pod "kršćansku tradiciju Evrope" ne shvataju slogane tipa white power, Arbeit macht frei i slične. :oops:
Lupas jarane. Tvoje tvrdnje da evropa treba da otvori granice su gluposti. Ti i tvoj crno bijeli svijet gdje imas samo desnicare i valjda napredne. I jedni i drugi shvataju vaznost ogranicene imigracije danas, a ti bi da naprimaju svega iz azije i evrope. Upravo ga politika je i dovela desnicare na vlast
Freamon Lester

#633 Re: Brexit

Post by Freamon Lester »

1. Velika Britanija je imala povlasteni status unutar EU. Nisu bili dio eurozone, nisu bili dio Sengena.
2. Sjedista velikih firmi iz ostatka EU-a su bila u Londonu zbog toga sto je London finansijski centar. To je sad proslost.
3. Penzioneri koji svakako ne rade i socijalni slucajevi su odlucili da nece vise da im siromasni Poljak uzima posao koji oni svakako nece da rade jer da hoce ne bi Poljak niti dosao.
4. Skotska svakako izlazi iz Velike Britanije
5. Sjeverna Irska ce postati poligon nestabilnosti cak i u nekim zlokobnim razmisljanjima i predmet vojne intervencije.
......

I na kraju prica o imigracije je samo pokazatelj kako je socijalni slucaj u svakom slucaju poprilicno niskog intelektualnog kapaciteta. Velika Britanija nije dio Sengena i ako se neki Sirijac ilegalno zalomio onda je to propust njihove granicne sluzbe. Sami su imali mogucnost uticati na tokove unutar EU. Penzioner englez je motiviran Poljacima i istocnim evropljanima na takvu odluku. Medjutim vecina njih je sasvim dovoljno u Engleskoj da su postali ili ce postati drzavljani pa ce ih u svakom slucaju zadrzati.
Last edited by Freamon Lester on 24/06/2016 13:51, edited 1 time in total.
Grean

#634 Re: Brexit

Post by Grean »

tututuuuu wrote:
nisu Poljaci problem, to su pravila EU. Da su mnogim Britima smetali je istina, al kao sto rekoh migranti su bili ti koji su bili ona kap sto je prelila casu. To je bilo vidljivo po komentarima po britanskim medijima. Kako god mislim da ce EU biti bolje ovako a UK ce vjerujem shvatiti da ovo nije vise doba imperije i Comonweltha. Jos ako im Skoti i Irci odu koji najvaljuju referendume... Vrlo lako bi se moglo dogoditi da Skotska i Irska dju u EU kao posebne zemlje a da Englezi ostanu sami. To bi mislim bas bila pravda.
Irska je vec dio EU a ako mislis na Sjevernu Irsku to malo teze, to ti je poput naseg RS-a, nemaju svoje misljenje vec iskljucivo prate London. Neka je englesko pa makar i naopako.

A Poljaci su ti koji uzimaju posao a ne imigranti.
statixx

#635 Re: Brexit

Post by statixx »

Pola ovih sranja u EU ne bi se desilo da svijet nije dopustio krvoprolice u Siriji i jacanje ISIL-a. Umjesto sto su trenirali ljevicu primajuci izbjeglice trebali su biti odlucniji i sprijeciti masakar i zlocine.
madner

#636 Re: Brexit

Post by madner »

The empire on which the sun never sets :D
Bodkin

#637 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:
Irska je vec dio EU a ako mislis na Sjevernu Irsku to malo teze, to ti je poput naseg RS-a, nemaju svoje misljenje vec iskljucivo prate London. Neka je englesko pa makar i naopako.

Poljaci koji uzimaju poslove su oni neobrazovani. Dakle ti britanci koji se zale ne bi ni radili te poslove
Freamon Lester

#638 Re: Brexit

Post by Freamon Lester »

I na kraju. Ako imate kakvih slobodnih novaca ulazite u zemljista i poslovne prostore u i oko Frankfurta. :izet:
ST11

#639 Re: Brexit

Post by ST11 »

Grean wrote:Ako pitas Madjare oni smatraju da su njima svi cupnuli, priije svih Rumunija, Srbija, Slovacka, Ukrajina.

Madjari imaju jednu posalicu, da su jedina zemlja u svijetu koja je susjed sama sebi jer su im sve komsije uzele dio teritorije. Inace to je osnovna podloga za jaku desnicu i profasisticke ideje koje su dobro ukorijenjene u Madjarskoj.
Ne znam za ostale drzave, ali Madjari su taj dio Slovenije okupirali i nisu rekli, kao Hitler za Gor/Kor/Šta, da ga opet pripajaju natrag svojoj zemlji.
Grean

#640 Re: Brexit

Post by Grean »

ST11 wrote:
Grean wrote:Ako pitas Madjare oni smatraju da su njima svi cupnuli, priije svih Rumunija, Srbija, Slovacka, Ukrajina.

Madjari imaju jednu posalicu, da su jedina zemlja u svijetu koja je susjed sama sebi jer su im sve komsije uzele dio teritorije. Inace to je osnovna podloga za jaku desnicu i profasisticke ideje koje su dobro ukorijenjene u Madjarskoj.
Ne znam za ostale drzave, ali Madjari su taj dio Slovenije okupirali i nisu rekli, kao Hitler za Gor/Kor/Šta, da ga opet pripajaju natrag svojoj zemlji.
Zbog svih tih prica ko je kome sta uzeo je i bitna EU jer Evropa je jedno bure baruta, bez obzira sto mnogi misle da je to civilizacijski daleko odguralo da bi bilo rizika za neke sukobe.

Ali ne kontaju to oni koji nisu prosli kroz ono sto smo mi na Balkanu.

Btw, evo skotska ministrica vec najavljuje da je sasvim realno da se ponovi referendum o ostajanju Skotske u Britaniji sa obzirom da je 62% Skota glasalo za ostanak u EU dok je 55% glasalo za ostanak u Britaniji 2014. Po njoj sad se situacija mijenja i kaze da su oni Evropljanima porucili da je skotski narod za EU.
Ajatolah_

#641 Re: Brexit

Post by Ajatolah_ »

Image
tututuuuu

#642 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Freamon Lester wrote:1. Velika Britanija je imala povlasteni status unutar EU. Nisu bili dio eurozone, nisu bili dio Sengena.
2. Sjedista velikih firmi iz ostatka EU-a su bila u Londonu zbog toga sto je London finansijski centar. To je sad proslost.
3. Penzioneri koji svakako ne rade i socijalni slucajevi su odlucili da nece vise da im siromasni Poljak uzima posao koji oni svakako nece da rade jer da hoce ne bi Poljak niti dosao.
5. Sjeverna Irska ce postati poligon nestabilnosti cak i u nekim zlokobnim razmisljanjima i predmet vojne intervencije.
......

I na kraju prica o imigracije je samo pokazatelj kako je socijalni slucaj u svakom slucaju poprilicno niskog intelektualnog kapaciteta. Velika Britanija nije dio Sengena i ako se neki Sirijac ilegalno zalomio onda je to propust njihove granicne sluzbe. Sami su imali mogucnost uticati na tokove unutar EU. Penzioner englez je motiviran Poljacima i istocnim evropljanima na takvu odluku. Medjutim vecina njih je sasvim dovoljno u Engleskoj da su postali ili ce postati drzavljani pa ce ih u svakom slucaju zadrzati.
gube trziste od pola milijarde ljudi, i to bogato trziste. Sad kad im skrkaju carine na uvoz. Sa sjetom ce pricati o Poljacima. :wink:
Last edited by tututuuuu on 24/06/2016 14:04, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#643 Re: Brexit

Post by Truba »

ja mislim tresla se gora rodio se miš :D
Bodkin

#644 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Freamon Lester wrote:I na kraju. Ako imate kakvih slobodnih novaca ulazite u zemljista i poslovne prostore u i oko Frankfurta. :izet:
:thumbup:
Bodkin wrote:Ocekujem da ce frankfurt prici ili prestici london kao evropsko finansijsko srediste u buducnosti
Freamon Lester

#645 Re: Brexit

Post by Freamon Lester »

tututuuuu wrote:
Freamon Lester wrote:1. Velika Britanija je imala povlasteni status unutar EU. Nisu bili dio eurozone, nisu bili dio Sengena.
......

gube trziste od pola milijarde ljudi, i to bogato trziste. Sad kad im skrkaju carine na uvoz. :wink:
Plus sto Velika Britanija uvozi resurse i hranu, dakle ono sto mora, a EU uvozi gotove proizvode od njih koje ce svakako jeftinije moci naci, a njihova proizvodnja vise nece biti sticena unutar EU. I tako Britanac ce samo danas morati skoro 10% platiti hranu skuplje u odnosu na juce, a i proizvodnja njihovih gotovih proizvoda ce biti znatno skuplja pored novih barijera koje ce se naci ispred njih.
Drvosjeca iz Dejcica

#646 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Lupas jarane. Tvoje tvrdnje da evropa treba da otvori granice su gluposti. Ti i tvoj crno bijeli svijet gdje imas samo desnicare i valjda napredne. I jedni i drugi shvataju vaznost ogranicene imigracije danas, a ti bi da naprimaju svega iz azije i evrope. Upravo ga politika je i dovela desnicare na vlast
Ma to je samo izgovor, imigracija i izbjeglice su samo loš izgovor. Desnica je u usponu daleko prije izbjegličke krize. Tješiti se time da je to sve zbog imigracije i izbjeglica mogu samo naivni, neupućeni ili oni koji podržavaju tu desnicu i koji razmišljaju po njihovoj matrici. Ja sam davno rekao da Evropa ima problem sama sa sobom i tada su me napadali, evo pokazalo se da sam na žalost bio u pravu. Jebote od onakve države, mislim na VB, napraviše zemlju slučaj u rangu sa Ruandom i BiH. :roll: Bravo!

A zapamti šta ti kažem ova desnica će sada napraviti neko sranje, nove Foklande ili neki "napad" islamista na Britaniju, druge opcije nemaju...možda jedino da odstupe i javno priznaju da samo zajebaju narod i Evropu jer druge alterantive i puta nemaju. :oops:
tututuuuu

#647 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:

Da, S. Irska. Kako god zadovoljni nisu. Ko uzima posao nije ni bitno. Branni ti migrante iako ih ja ne napadam. Ja ti kazem sta je percepcija i da je to prelilo casu desnicarima. I ne samo migranti, vec njemacka politika koja se gledala najvise odgovornom za tu krizu.
hrle1976

#648 Re: Brexit

Post by hrle1976 »

Šveđanin wrote:Negativno i po meni ipak neocekivano.

Negativno za samu Britaniju, za EU, za Bosnu.
Ocekivano, cak sam ocekivo da ce Skoti vecinom glasati za EU, jer se igraju da dobiju referendum o nezavisnosti. Negativno za Britaniju? Ta kraljevina je stara ko Grcka. Nista se nebrinem za njih. Za Bosnu nije nikako negativno, jer Engleska je najvise kocila 2004, 2007 i 2013 kad su novi ulazili. Dlaku u jajetu su kod svakog gledali.

Sve u svemu ocekivano.

Ocekujem 100% referendum o istom u Nizozemskoj i Danskoj. Te mozda u Francuskoj. Sto se skeptika iz istoka tice definitivno Ceska i Madzarska.
Last edited by hrle1976 on 24/06/2016 14:11, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#649 Re: Brexit

Post by Freamon Lester »

Bodkin wrote:
Freamon Lester wrote:I na kraju. Ako imate kakvih slobodnih novaca ulazite u zemljista i poslovne prostore u i oko Frankfurta. :izet:
:thumbup:
Bodkin wrote:Ocekujem da ce frankfurt prici ili prestici london kao evropsko finansijsko srediste u buducnosti
Ma to je logika. Frankfurt ce zbog DAX-a postati finansijski centar EU, a to vuce sjedista kompanija koja su sad u Londonu zbog finansijskog trzista. Kako god Njemacka zestoko profitira dugorocno, a Frankfurt posebno.
Freamon Lester

#650 Re: Brexit

Post by Freamon Lester »

Sto se tice posljedica po BiH mislim da ce one biti posebno izrazene po RS jer su izgubili znacajnog saveznika unutar EU.
Post Reply