Ne znam zasto bi mi bilo ko na forumu ukazivao na stanje, ja sam otisao prije tri godine (znaci ne tako davno), a u svakodnevnom sam kontaktu sa prijateljima i rodbinom i cesto sam u BiH. Imam cak i poslovne odnose sa BiH. Znaci, nije 16 vijek, pa da se ne moze biti upucen u stanje u jednoj drzavi._BataZiv_0809 wrote:A sto vam toliko smeta kad vam se ukaze da ne poznajete situaciju tako dobro kako mislite?
Zasto ste napustili BiH?
- Gregor Samsa
#626 Re: Zasto ste napustili BiH?
- jeza u ledja
#627 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ne znamo "bolje", ali znamo "drukcije".palermo wrote:Dobro braćo moja, kad vi znate bolje kako je ovdjeGregor Samsa wrote:
Nista se prijatelju nije promijenilo, a ako se i promijenilo, promijenilo se na gore. Dolazim cesto, a i u kontaktu sam sa ljudima. Ne moras biti tamo da vidis sta se desava. A ljudi se mijenjaju i to je normalno, nisi ni ti isti covjek danas kao sto si bio prije dvije godine. Poenta je upravo u tome da su promjene pozitivna stvar.šta drugo da vam kažem
I ti znas nesto "drukcije" recimo o Amerikancima, sto dosta njih samih ne shvataju.
-
m_l
#628 Re: Zasto ste napustili BiH?
"Zivot je lopta sarena" by Fadil Novalic

-
Fudo387
#629 Re: Zasto ste napustili BiH?
Meni ne smeta, a tesko da ces me ubijediti kako ima nesta plaho nejasno i misteriozno u sitVaciji vam u vas._BataZiv_0809 wrote:A sto vam toliko smeta kad vam se ukaze da ne poznajete situaciju tako dobro kako mislite?
-
clarion_
#630 Re: Zasto ste napustili BiH?
Otisao zbog stabilnog socijalnog sistema, zdravstvene zastite, "postenog" okruzenja, bolje zarade itd. Pobjegao od prijave na minimalac, rada bez jasnog ugovora, placanja participacije u zdravstvu, losih puteva, silnih bogatasa, poluispravnih auta na cestama itd itd itd itd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#631 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ovo je poentajeza u ledja wrote:
Ne znamo "bolje", ali znamo "drukcije".
I ti znas nesto "drukcije" recimo o Amerikancima, sto dosta njih samih ne shvataju.
- jeza u ledja
#632 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa kazem necemo se sloziti. Ja mislim da je prvo ovo u startu "vasa" greska kad razgovarate s "nama": "ne znate vi kako je ovdje"._BataZiv_0809 wrote:A sto vam toliko smeta kad vam se ukaze da ne poznajete situaciju tako dobro kako mislite?
Znamo! Ali vi necete to da prihvatite.
Zato kad neko napise "X i Y bi moglo biti uradjeno bolje" ja bih slusao, a ne odgovarao sa "ovo je Bosna, ne moze to ovdje tako". Znamo da ne moze, ali ne prihvataj to kao normu koja se ne moze mijenjati. I Bosanci Zapadnjake mogu nauciti nekim stvarima. Razlika je u tome sto taj Zapadnjak slusa, a ne odgovara sa "ta ti znas".
-
Fudo387
#633 Re: Zasto ste napustili BiH?
Lopte igrat' i pitu razvit'jeza u ledja wrote:I Bosanci Zapadnjake mogu nauciti nekim stvarima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#634 Re: Zasto ste napustili BiH?
Opuca ti sad bas jaku generalizaciju.jeza u ledja wrote: Pa kazem necemo se sloziti. Ja mislim da je prvo ovo u startu "vasa" greska kad razgovarate s "nama": "ne znate vi kako je ovdje".
Znamo! Ali vi necete to da prihvatite.
Zato kad neko napise "X i Y bi moglo biti uradjeno bolje" ja bih slusao, a ne odgovarao sa "ovo je Bosna, ne moze to ovdje tako". Znamo da ne moze, ali ne prihvataj to kao normu koja se ne moze mijenjati. I Bosanci Zapadnjake mogu nauciti nekim stvarima. Razlika je u tome sto taj Zapadnjak slusa, a ne odgovara sa "ta ti znas".
No dobro necemo se sloziti,bolje je da se agree to disagree.
Moje misljenje je da sevremenom mijenjamo i mi i sredina. I ne treba sad ici u krajnost, traziti drasticne promjene, one se ne desavaju bas tako brzo. Ali Bosna, kao ni bilo koje drugo mjesto na svijetu,nije ista kao prije 5 ili 10 godina.
To sto citate ovdasnje vijesti i sto dodjete na odmor ne znaci bas puno, jer tu vrijede skroz drugi arsini.
-
palermo
#635 Re: Zasto ste napustili BiH?
ne vjerujem da znam,Meni je baš zanimljivo čitati tebe i Jefersona (i još par ljudi) kada pišete o izborima u americi.Naravno mogu imati svoje mišljenje o nečemu, ali da znam nešto.....ha,bio sam desetak dana u čemerici, ali malo je to za znanje....jeza u ledja wrote:
Nego, nije ti to adekvatno poređenje, ti naravno znaš mnogo više o Bosni nego ja o americi.....niko pametan neće reći da je drugačije......ali kad vi pišete o doživljaju života o Bosni dakle iz perpektive ljudi koji su više godina u inostranstvu...uvijek se isti patern javlja,i postovi počinju ličiti jedan na drugi (osim pismenosti, tu su naravno razlike
-
Bodkin
#636 Re: Zasto ste napustili BiH?
Zato sto ti se svijet toliko otvori kad si u vankuveru ili londonu da ti je pogled sirok 180 stepeni ako se uklopis u drustvo.Romanija wrote:Mene interesuje misljenje onih koji su otisli vani i koji kazu da ce se vratiti u BiH, da pojasne u par recenica zasto tako osjecaju. Ja znam, tj. znao sam neke ljude, npr. osobu iz Vankuvera, par njih ovdje iz Londona, koji su posle odredjenog vremena rekli 'nije ovo za mene' i vratili se u Sarajevo i zive sasvim pristojno dole. Ja nit' razmisljam o tim stvarima ili da mi nesto fali dole; ja sad kad se vratim u Sarajevo na par dana, kao da nikad dole nisam zivio, a otisao sam nakon rata, sa diplomom i poslom, ali ta spona kao de presjecena potpuno. Pojma nemam da li se to deilo postepeno kako su godine prolazile, ili je taj odklon od klasicnih BiH vrijednosti uvjek postojao. Mozda je i to razlog sto ljudi nalaze lako/tesko da odu/ostani ili pricaju o tome.
U bih imam osjecaj da je nekih 20 stepeni
- jeza u ledja
#637 Re: Zasto ste napustili BiH?
Aha, ok, shvatam sta hoces reci.palermo wrote:ne vjerujem da znam,Meni je baš zanimljivo čitati tebe i Jefersona (i još par ljudi) kada pišete o izborima u americi.Naravno mogu imati svoje mišljenje o nečemu, ali da znam nešto.....ha,bio sam desetak dana u čemerici, ali malo je to za znanje....jeza u ledja wrote:
Nego, nije ti to adekvatno poređenje, ti naravno znaš mnogo više o Bosni nego ja o americi.....niko pametan neće reći da je drugačije......ali kad vi pišete o doživljaju života o Bosni dakle iz perpektive ljudi koji su više godina u inostranstvu...uvijek se isti patern javlja,i postovi počinju ličiti jedan na drugi (osim pismenosti, tu su naravno razlike). Pomislio bi čovjek da mi ovdje uglavnom sjedimo u kafani, idemo sa sijela na sijelo, teferičimo i kroz stranke se borimo da napredujemo
. A boga mi nije tako, uglavnom radimo, pa onda neki uče, pa nešto kao razmišljamo, pa onda k'o biva i riješavamo neke životne probleme, pa onda opet radimo....ja nekako predmijevam da je tako i na tom zapadu
Samo nije mi bas najjasnije kakve to ima veze sa znanjem o prilikama u BiH?
A sto se tice ove moje generalizacije, vjeruj mi ja ovakve stvari vidim i u mnogim drugim zemljama. Jednostavno mi se cini da su ljudi manje produktivni. Imaju (za mene) pogresne prioritete. (I ne, ne mislim ovdje na porodicu i prijatelje, vec na bavljenje politikom, drugim ljudima, filozofiranjem o tome kako nesto ne moze, a ne o tome kako moze) Kad treba nesto uradit, ima sablon. Ne mozes van tog sablona razmisljat. Odmah te neko skida sa te putanje. Kad nesto ne ide, odmah ide objasnjenje zasto je to tako po sablonu i zasto se to nece promjeniti. Nema da se to proba mijenjati, "jer to je tako".
A naravno da generalizujem radi lakse rasprave. Onaj ko nije ovakav i treba da se pobuni i kaze nemoj mene svrstavat u neke tabore. Kamo srece da smo svi takvi.
- jeza u ledja
#638 Re: Zasto ste napustili BiH?
A ovo o tome sta jedan Bosanac moze nauciti Amerikanca, nisam mislio na ljude koji su nuzno posjetili Ameriku ili bilo koju drugu zemlju. Jednostavno prosao si kroz neka iskustva koje jedan Amerikanac nije morao proci, vidio si i naucio neke stvari koje on nije, pa makar i u maloj Bosni (u stvari pogotovo u Bosni!).
- greatful_and_dead
#639 Re: Zasto ste napustili BiH?
U nekoliko postova ovde, raja koja je vani je spomenula, pa i naglasila, mentalit kao jedan od najvećih problema u Bosni, a ustvari i razloga odlaska. Niko to nije tačno ovako napisao, ali eto ja sam stekao takav dojam. I ne samo ovde, generalno ljudi koji odu uvijek napominju mentalitet kao jedan od važnih razloga odlaska. I potpuno se slažem, odvratan mentalitet.
Ali me zanima jedna stvar, koja je izražena kod velikog broja istih tih ljudi, a to je da i pored tog stava o mentalitetu, ipak ne mogu da se odmaknu od istog. Druženje s bosancima, bosanski portali, forumi, vijesti, televizije, facebook grupe, praćenje stanja, politike itd...
Zašto? Kad si već otišao, pobjegao od mentaliteta, zašto se zadržavaš? Ne kažem da treba totalno otuđenje, ali zašto se zamarati svakodnevnicom ovde? Ne prigovaram nikome, samo me zanima taj fenomen. Od mase mojih prijatelja koji su otišli, samo za jednog znam da nema pojma šta se ovde dešava, osim reprezentacije i sličnih stvari. Niti ga interesuje. Svi ostali, samo fizički nisu tu
Podržavam odlazak apsolutno, naravno ko želi, a i sam bih se sutra ispalio. I garant ne bih pratio ništa šta se dešava.
Ali me zanima jedna stvar, koja je izražena kod velikog broja istih tih ljudi, a to je da i pored tog stava o mentalitetu, ipak ne mogu da se odmaknu od istog. Druženje s bosancima, bosanski portali, forumi, vijesti, televizije, facebook grupe, praćenje stanja, politike itd...
Zašto? Kad si već otišao, pobjegao od mentaliteta, zašto se zadržavaš? Ne kažem da treba totalno otuđenje, ali zašto se zamarati svakodnevnicom ovde? Ne prigovaram nikome, samo me zanima taj fenomen. Od mase mojih prijatelja koji su otišli, samo za jednog znam da nema pojma šta se ovde dešava, osim reprezentacije i sličnih stvari. Niti ga interesuje. Svi ostali, samo fizički nisu tu
Podržavam odlazak apsolutno, naravno ko želi, a i sam bih se sutra ispalio. I garant ne bih pratio ništa šta se dešava.
-
palermo
#640 Re: Zasto ste napustili BiH?
ma to je nešto sasvim drugo......naravno da mogu naučiti amerikanca svašta (doduše ne bih ga znao naučiti pitu razvijati), ali malo bi bilo glupo da mu ja govorim i učim ga kakav je život u americi....i kako je njemu tamojeza u ledja wrote:A ovo o tome sta jedan Bosanac moze nauciti Amerikanca, nisam mislio na ljude koji su nuzno posjetili Ameriku ili bilo koju drugu zemlju. Jednostavno prosao si kroz neka iskustva koje jedan Amerikanac nije morao proci, vidio si i naucio neke stvari koje on nije, pa makar i u maloj Bosni (u stvari pogotovo u Bosni!).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#641 Re: Zasto ste napustili BiH?
A pocesto se i tim postovima zeli prikazati nadmocnost ili sopstvena prevazidjenost tog naseg mentaliteta. Naravno postigne se suprotan efekt.greatful_and_dead wrote:U nekoliko postova ovde, raja koja je vani je spomenula, pa i naglasila, mentalit kao jedan od najvećih problema u Bosni, a ustvari i razloga odlaska. Niko to nije tačno ovako napisao, ali eto ja sam stekao takav dojam. I ne samo ovde, generalno ljudi koji odu uvijek napominju mentalitet kao jedan od važnih razloga odlaska. I potpuno se slažem, odvratan mentalitet.
- Gregor Samsa
#642 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa moja potreba da budem informisan je prije svega zato sto su mi sestra, otac, majka i jako dobri prijatelji dole. Zanima me kakvo je stanje i zanima me kako se stvari razvijaju. To je valjda potpuno normalno?greatful_and_dead wrote:U nekoliko postova ovde, raja koja je vani je spomenula, pa i naglasila, mentalit kao jedan od najvećih problema u Bosni, a ustvari i razloga odlaska. Niko to nije tačno ovako napisao, ali eto ja sam stekao takav dojam. I ne samo ovde, generalno ljudi koji odu uvijek napominju mentalitet kao jedan od važnih razloga odlaska. I potpuno se slažem, odvratan mentalitet.
To nije nikakva fanatična potreba, nego jednostavno pratim situaciju jednako kako je i pratim u zemlji u kojoj se nalazim i u cijelom svijetu. Osim toga, kontakti su tu, to sto sam otisao, ne znaci da sam prekinuo odnose s ljudima. Neki dan sam znao da konzum gori prije nego je bilo gdje objavljeno. Znaci veze postoje, a kad postoje veze postoji i neka briga i emocije za ljude do kojih ti je stalo. To su razlozi zasto nastojim biti informisan o stanju u BiH.
U isto vrijeme to ne znaci da me ta cinjenica na bilo koji nacin sputava da gradim svoj novi zivot i da ovdje budem produktivan. Jednostavno se radi o automatizmu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#643 Re: Zasto ste napustili BiH?
http://bnn.ba/vijesti/ana-babic-primila ... e-podrinja
Šta se ima dalje ukazivati? Ista ova Ana je odbila projekat promovisanja košarke u Sarajevu, a za ovo plakete uzima
Šta se ima dalje ukazivati? Ista ova Ana je odbila projekat promovisanja košarke u Sarajevu, a za ovo plakete uzima
- jeza u ledja
#644 Re: Zasto ste napustili BiH?
A pocesto i vi upravo to trazite u tim postovima - ponovo, da bi uklopili nekoga u kalup koji objasnjava vase unaprijed utvrdjene stavove._BataZiv_0809 wrote:
A pocesto se i tim postovima zeli prikazati nadmocnost ili sopstvena prevazidjenost tog naseg mentaliteta. Naravno postigne se suprotan efekt.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#645 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ima i toga naravno.jeza u ledja wrote:
A pocesto i vi upravo to trazite u tim postovima - ponovo, da bi uklopili nekoga u kalup koji objasnjava vase unaprijed utvrdjene stavove.
- greatful_and_dead
#646 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pazi, da napravimo razliku o informisan o prodici, prijateljima i slično, od informisan o tome ko sjedi u opštinskom vijeću, da li je usvojen zakon o radu, kolika je plata parlamentarcima itd... Nadam se da shvataš šta želim reći. Ja ovo govorim iz svoje perspektive, kada bi otišao, kada odem na 15 dana odavde, isključim se potpuno od svih sranja.Gregor Samsa wrote:Pa moja potreba da budem informisan je prije svega zato sto su mi sestra, otac, majka i jako dobri prijatelji dole. Zanima me kakvo je stanje i zanima me kako se stvari razvijaju. To je valjda potpuno normalno?greatful_and_dead wrote:U nekoliko postova ovde, raja koja je vani je spomenula, pa i naglasila, mentalit kao jedan od najvećih problema u Bosni, a ustvari i razloga odlaska. Niko to nije tačno ovako napisao, ali eto ja sam stekao takav dojam. I ne samo ovde, generalno ljudi koji odu uvijek napominju mentalitet kao jedan od važnih razloga odlaska. I potpuno se slažem, odvratan mentalitet.
To nije nikakva fanatična potreba, nego jednostavno pratim situaciju jednako kako je i pratim u zemlji u kojoj se nalazim i u cijelom svijetu. Osim toga, kontakti su tu, to sto sam otisao, ne znaci da sam prekinuo odnose s ljudima. Neki dan sam znao da konzum gori prije nego je bilo gdje objavljeno. Znaci veze postoje, a kad postoje veze postoji i neka briga i emocije za ljude do kojih ti je stalo. To su razlozi zasto nastojim biti informisan o stanju u BiH.
U isto vrijeme to ne znaci da me ta cinjenica na bilo koji nacin sputava da gradim svoj novi zivot i da ovdje budem produktivan. Jednostavno se radi o automatizmu.
Naravno da te ne sputava u bilo čemu, a posebno da budeš produktivan. Ne kažem da ljudi ne prate isto tako sve u državi u kojoj žive. Ali jednostavno ne vidim svrhu u stalnom zadržavanju u toku sa apsolutno svim što se ovde dešava, a želio si pobjeći od mentaliteta. Ne mislim ti lično
- HAVANA
#647 Re: Zasto ste napustili BiH?
Zasto ne mozes biti privatnik,mozes ako smijes,hoces,pokusas i poznajes materiju.Mozda i propadnes,propadaju ljudi sirom svijeta.Nema veze,i to je skola,ko hoce,moze i smije.Opet ustanes i ispocetka sa dna.Ja sam jutros ustao,uzeo nesto kod tapetara sto sam sinoc ostavio i dao mu 40km.Popio kafu s nogu,platio kao i dosta drugih ljudi sto su tu bili,svratio u pekaru i kupio kifle i perece...Cekao me covjek koji mi je nesto instalirao u vezi posla i uze mi petobanku,otisao sa kolegom da kupi kosilicu 12x93 km...Platio majstoru sto mi je zamijenio zupcasti 530km,dogovorio za sutra da mi zamijeni majstor neki termostat na frizideru,nakog arapa poslo jaranu da ih voza kombijem do mostara,uplatio cerki trening 50 km u fitnesu...I tako redom svaki dan,sve su to ljudi koji znaju svoj posao i od njih mi se niko ne zali...Moze se samo treba znati,smjeti i htjeti...Nekad upali,nekad se i propadne,jebaji ga.Ja 3 puta bio i dole,i gore...neprocjenjiva skola.Krediti,rizik,trud,red i rad,ne moze drugacije.I opet je pitanje da li ce uspjeti,borba,cijeli zivot je borba,i tamo,i ovde.Pocetak je tezi ovde,to stoji.Nije ni privatluk za svakoga,moras imati dozu ludosti u sebi.Ja ne bi radio za drugog nema para,dok ne crknem pokusavao bi sam.Neko opet voli siguricu,neko izazov i rizik.Najbolje funkcionisem pod pritiskom , moras poznavati sebe i sta hoces...Drzava je rinaka,svi mi to znamo ali trazi put.I u nesredjenom drustvu postoje prilike kojih u sredjenom nema,ima tu prostora za mnoge stvari ko ih zna vidjeti.Najbolje su prosli ljudi koje znam sto su bili vani i spojili nauceno vani,kapital i ideje sa prednostima i nedostatcima kojih ovde ima.Od proizvodnje do usluge...nekretnine,restorana,reklama,marketinskih zajebancija,web stranica...I za stranke je tacno sto kazes ,ali biraj djelatnost gdje oni nemaju upliva,gdje ih mozes izbjeci...Tesko je,jebi ga ,ali nema ne moze.Moze i mora.Ko baltazar hodaj dok ne smislis.Sa dna je svaki pocetak,i najbolji je za iskustvo.Nista nije sramota raditi dok ne naucis.Dok si mlad mozes sve.Radio kod turcina,kineza,izolaciju,krecio,svirao,cistio,prao sudje,prevlacio auta,renoviro stanove za trgovce nekretninama...i gledao,ucio,pratio,radio za njih ko da je moje.Poslije nastavio i bilo je moje.Pao,propo,usto,zaduzio se,ko beba ,cas se smijo ,cas haman plako...Mozda opet propadnem,jebaji ga, ali tesko...Talozi se znanje i pale senzori sa godinama.Sve moze ali jedno ne.Kukanje.Od tog hajra nema.Poduzmi nesto,otidji ako nista,sto da ne.Velkoski wrote:Znam je ja... I bolje da ne govorim svoje mišljenje o ovoj 'državi' i općenito društvu ovdje.
100% je ono tačno što je nick iznad napisao da ti jednostavno ne daju 'gore' dok te kakva strankica ne pogura. Elem, privatnik ne mo'sh bit', budžetlija ne mo'sh bit', ostaje ti jedino da budeš nekome rob pet-šest glava mjesečno.
- jeza u ledja
#648 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa taj neko ko to radi ocigledno nije htio pobjeci od mentaliteta.greatful_and_dead wrote:
Naravno da te ne sputava u bilo čemu, a posebno da budeš produktivan. Ne kažem da ljudi ne prate isto tako sve u državi u kojoj žive. Ali jednostavno ne vidim svrhu u stalnom zadržavanju u toku sa apsolutno svim što se ovde dešava, a želio si pobjeći od mentaliteta. Ne mislim ti lično
-
palermo
#649 Re: Zasto ste napustili BiH?
Što bi se reklo život, jal tamo jal ovdje, neka su pravila univerzalnaHAVANA wrote: Zasto ne mozes biti privatnik,mozes ako smijes,hoces,pokusas i poznajes materiju.Mozda i propadnes,propadaju ljudi sirom svijeta.Nema veze,i to je skola,ko hoce,moze i smije.Opet ustanes i ispocetka sa dna.Ja sam jutros ustao,uzeo nesto kod tapetara sto sam sinoc ostavio i dao mu 40km.Popio kafu s nogu,platio kao i dosta drugih ljudi sto su tu bili,svratio u pekaru i kupio kifle i perece...Cekao me covjek koji mi je nesto instalirao u vezi posla i uze mi petobanku,otisao sa kolegom da kupi kosilicu 12x93 km...Platio majstoru sto mi je zamijenio zupcasti 530km,dogovorio za sutra da mi zamijeni majstor neki termostat na frizideru,nakog arapa poslo jaranu da ih voza kombijem do mostara,uplatio cerki trening 50 km u fitnesu...I tako redom svaki dan,sve su to ljudi koji znaju svoj posao i od njih mi se niko ne zali...Moze se samo treba znati,smjeti i htjeti...Nekad upali,nekad se i propadne,jebaji ga.Ja 3 puta bio i dole,i gore...neprocjenjiva skola.Krediti,rizik,trud,red i rad,ne moze drugacije.I opet je pitanje da li ce uspjeti,borba,cijeli zivot je borba,i tamo,i ovde.Pocetak je tezi ovde,to stoji.Nije ni privatluk za svakoga,moras imati dozu ludosti u sebi.Ja ne bi radio za drugog nema para,dok ne crknem pokusavao bi sam.Neko opet voli siguricu,neko izazov i rizik.Najbolje funkcionisem pod pritiskom , moras poznavati sebe i sta hoces...Drzava je rinaka,svi mi to znamo ali trazi put.I u nesredjenom drustvu postoje prilike kojih u sredjenom nema,ima tu prostora za mnoge stvari ko ih zna vidjeti.Najbolje su prosli ljudi koje znam sto su bili vani i spojili nauceno vani,kapital i ideje sa prednostima i nedostatcima kojih ovde ima.Od proizvodnje do usluge...nekretnine,restorana,reklama,marketinskih zajebancija,web stranica...I za stranke je tacno sto kazes ,ali biraj djelatnost gdje oni nemaju upliva,gdje ih mozes izbjeci...Tesko je,jebi ga ,ali nema ne moze.Moze i mora.Ko baltazar hodaj dok ne smislis.Sa dna je svaki pocetak,i najbolji je za iskustvo.Nista nije sramota raditi dok ne naucis.Dok si mlad mozes sve.Radio kod turcina,kineza,izolaciju,krecio,svirao,cistio,prao sudje,prevlacio auta,renoviro stanove za trgovce nekretninama...i gledao,ucio,pratio,radio za njih ko da je moje.Poslije nastavio i bilo je moje.Pao,propo,usto,zaduzio se,ko beba ,cas se smijo ,cas haman plako...Mozda opet propadnem,jebaji ga, ali tesko...Talozi se znanje i pale senzori sa godinama.Sve moze ali jedno ne.Kukanje.Od tog hajra nema.Poduzmi nesto,otidji ako nista,sto da ne.
- Connaisseur Karlin
#650 Re: Zasto ste napustili BiH?
jeza_u_ledjajeza u ledja wrote:A pocesto i vi upravo to trazite u tim postovima - ponovo, da bi uklopili nekoga u kalup koji objasnjava vase unaprijed utvrdjene stavove._BataZiv_0809 wrote:
A pocesto se i tim postovima zeli prikazati nadmocnost ili sopstvena prevazidjenost tog naseg mentaliteta. Naravno postigne se suprotan efekt.
ljubmora je snazna emocija koju je tesko potisnuti