TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amcho_79 wrote:
Eh,pomognes jednom sada bi svi.Nista probaj sam se opisati a,ja cu korigovati ako nesto nije ok :lolSto se tice godina,uzmi grah iz kuhinje razbaci i mozda pogodis.Probaj sa kasikama ako nece grah da kaze
mi makar graha jedemo, a ne gljive ludare ko neki :D
amcho_79

Post by amcho_79 »

mIRCerka,je meni luckasta,bas onako ima lucidne poteze,osdusevljen sam tvojom izjavom,divim ti se.
VOLIM TE
senada

Post by senada »

mIRCerka wrote:
amcho_79 wrote:
Eh,pomognes jednom sada bi svi.Nista probaj sam se opisati a,ja cu korigovati ako nesto nije ok :lolSto se tice godina,uzmi grah iz kuhinje razbaci i mozda pogodis.Probaj sa kasikama ako nece grah da kaze
mi makar graha jedemo, a ne gljive ludare ko neki :D
...imaju i popularnije nekada podvrste...sada su glavne vrste u vrhu piramide BH pameti ..... glavne face u avliji a i sire... pred njihovim urodjenim IQ padaju i ludare i grah..
amcho_79

Post by amcho_79 »

Senada ti si kapacitet
senada

Post by senada »

kakav komplimenat.. u ovo vrijeme vladavine (pomracenih) umova... moj napucani ego puca...

ne sreco, ja sam jedna stara oronula, nepismena nana, vjeruj mi na rijec :)
kekec

Post by kekec »

mosor1 wrote: Aj sad mene opisi, zivota ti. Usput, koliko je tebi godina?
A zasto to pitas mosore?
Vidis da i njemu, sike-u i slicnim jos pelena sa prkna visi. :D
Balavurdija koja pojma nema o zivotu, odnosno
koja sve "zna", ali iz prica starijih ili iz clanaka koje
pisu danasnji sveznalci, kojima je "nacio" prva i glavna
vodilja u zivotu. :roll:
Sike_

Post by Sike_ »

Cika Kekece, da vas pitam nesto....
mostarac

Post by mostarac »

Malo je u Tita bilo zatvora koliko nam je trebalo, premalo. Recimo da je bilo onoliko koliko je trebalo onda bi jedna budala kao sto je amcho79 zavrsio na plocicama nekog zatvora u samom startu, a ne bi se rodio da nam siri smrad oko nas.
Vulugarno jesam napisao, ali nije bolje ni zasluzio.

Eh da, za siketa isto vazi :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

mostarac wrote:Malo je u Tita bilo zatvora koliko nam je trebalo, premalo. Recimo da je bilo onoliko koliko je trebalo onda bi jedna budala kao sto je amcho79 zavrsio na plocicama nekog zatvora u samom startu, a ne bi se rodio da nam siri smrad oko nas.

jel to zato sto blate djelo i lik voljenog nam predsjednika????
mostarac

Post by mostarac »

Salko sto je u vodu skako wrote:
mostarac wrote:Malo je u Tita bilo zatvora koliko nam je trebalo, premalo. Recimo da je bilo onoliko koliko je trebalo onda bi jedna budala kao sto je amcho79 zavrsio na plocicama nekog zatvora u samom startu, a ne bi se rodio da nam siri smrad oko nas.

jel to zato sto blate djelo i lik voljenog nam predsjednika????
za neke bi stvarno bilo bolje da su abortirani nego sto su se rodili. ucinili bi uslugu covjecanstvu :D
stickitout

Post by stickitout »

vidi vidi sto se razbuktala Alijina omladina, sve tetka do tetke, sto ih salje mila SDA da laju ko kere jakobsfelda :D nevjerovatno je da je Tito ipak ostavio tako jak pecat na svoje zatvorenike da mu nikad nisu halalili, ma ni mrtvom mu ne daju mira.
Draga djeco da vam Tita nije bilo ne bi bilo ni Alije.
E tu je fakat Mr Broz napravio zajeb, trebo je lijepo 1948. sve zasrat pa bi se svi zvali Pjotr i duvali u Ruske gajde. Bilo bi nam sad po Bosanskim munarama zvona posvuda.

Sjecam se 1989. budim se na plazi, neki jos spavaju, neki budni donjeli kafu, dernecilo se cijelu noc a neka zena nam nosi kanister vode i punu korpu svijezih smokvi. Kaze gospodja, ali vas je lipo slusat bilo sinoc, kako lipo pivate i kako ste veseli i sretni, evo se lipo okrijepite pa veceras opet.

Sad ne mogu ni da zamislim pjesmu na moru bez da izbije belaj a o spavanju na plazi ne bih smio ni pomisliti.....

Dok je Tita bilo svugdje smo svi bili dobro dosli a sad na zalost ni u svojoj rodjenoj zemlji niko nije prispio ako ne daj boze zivi u recimo Svedskoj, ne daju Bosanci Bosancima na svoje a tek na plazi u sad tudjoj zemlji.....zaspaces al u k.......

a vi djeco vadite vize, vrijedjajte zemljake i pljujte po Titu....ocigledno pametnijeg posla nemate....a da i jadni radnici bez posla su sad placeni neradnici......da nije tragicno i istinito zajebali bi Monty Paytona sa surealizmom :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

A da tebi nije bilo Alije, sada bi ti truhnuo u nekoj masovnoj grobnici ispod neke svetosavske crkve!!

Poslije tara i bitke, svi su generali!!
Cleen

Post by Cleen »

Kad covijek gleda demonstracije u Rusiji u znak sjecanja na Staljina ili Lenjina pomisli, kako su ovi ljudi ostali nazadni. Pomisli kako su ti ljudi ostali zamlaceni i kako su jednostavno na margini 21 stoljeca. Isto to bi se moglo reci za ove Titoiste. Zive u oblacima proslosti. Kad god se nadu uvrijedeni izvade maramice i pocnu brisati suze za Titom i za onim starim vremenima. Pocnu da hvale stara vremena ..... Moja preporuka tim nostalgicarima bi bila da odu u Banja Luku ili Bijeljinu ili Trebinje ili Visegrad ili Focu ..... pa da tamo pricaju svoje price o bratstvu jedinstvu, Titu, radnim akcijama .... Ili mozda da odu u Beograd, Kragujevac, Krusevac, Sumadiju .... pa da tamo pricaju o proslim vremenima. Bilo bi to zaista interesantno. Kako li bi samo bili docekani, da li sa kamenicama, nozevima ili mozda topovima.
Hajde ljudi, de vise se opametite i shvatite da je to sve proslost od koje nema nikakve koristi, ama bas nikakve koristi. Trosite energiju na pametnije stvari, borite se za svoja prava i za svoju buducnost...
Jara

Post by Jara »

Ko o čemu, ja o pasošu, ali TITIN PASOŠ se ne zaboravlja...

Večernji list", Zagreb,4.2.2005.

"No, manje je poznato da i cijeli niz bošnjačkih političara posjeduje hrvatske putovnice. Dobili su ih na različite načine. Hrvatskim državljanima žele poslati uglavnom zato da bi mogli lakše putovati po Europi. Naime, s bosanskohercegovačkom putovnicom potrebna je viza za većinu europskih zemalja
Oni to neće lako priznati, no većina ih ima hrvatsko državljanstvo. Prije svih predsjedatelj Vijeća ministara Adnan Terzić, koji je rođen u Zagrebu i koji mi je to osobno priznao. No, i mnogi drugi Bošnjaci, poput reisa-ul-uleme Mustafe Cerića, imaju hrvatsku putovnicu tvrdi Dolić
. "

Jaka je to demokratija kad premijer i vjerski poglavar imaju pasoše druge države, jer sa onim zemlje u kojoj su visoki funkcioneri, ne mogu slobodno da putuju... jaka je to Titina diktatura u kojoj ni "običnim" građanima, a kamoli premijeru i vjerskom poglavaru, nije bilo na kraj pameti da traže pasoše druge zemlje...jer, imali su najbolji pasoš na svijetu...
E, komandante...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Al-aqsa wrote:A da tebi nije bilo Alije, sada bi ti truhnuo u nekoj masovnoj grobnici ispod neke svetosavske crkve!!

Alija je spasio i ca pola miliona ljudi iz Bosanske krajine!
Hvala mu najljepsa na tome!

Nadam se da me nikad niko nece spasavati kao sto je on to radio!
trinaesti

Post by trinaesti »

ko se to majke ti naputovao u titino doba s tim pasošem???,... i gdje se to matere ti putovalo???...
serete ko grlice,...
sve što je "obični" građanin mogao da vidi bilo je trst, česka, eventualno w. njemačka (najčešće trbuhom za kruhom),...
ako je tako bilo dobro što su najčešći pečati u pasošima bili oni na odlasku i na povratku iz gastarbajterskog života, gdje su naši ljudi radili za male pare,...
zašto su uopšte išli ponavljam trbuhom za kruhom kad je titina juga bila raj na zemlji???
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Znam da on nije tema.
Ali za one koi jesu u grobnicama ne mozes kriviti Aliju. Za njih su krivi Mladic, Karadzic i Sloba i njihova ideja o Velikoj srbiji. Nije Alija pobio nase ljude, ili ces i ti kao srbi da su muslimani sami sebe gadjali...

Kako smo se uspjeli braniti i odbraniti sa golorukom armijom a na spram 4 vojne sile u europi JNA???????????????

Neki govore da se moglo putovati. hahahahhahaha Nisu oni nama davali da ulazimo u Europu jer nas vole. Nego da bi nas sto vise privukli i pridobili kapitalizmu a odvoili od komunizma!
trinaesti

Post by trinaesti »

vodenjak ti nisi normalan ili se praviš lud.
kako je to Alija odgovoran za ubijanje ljudi u bosanskoj krajini? da nije možda on napravio keraterm?
uostalom kakve veze ima Alija sa temom: tito?
ovdje se priča o diktatoru.
stickitout

Post by stickitout »

Al-aqsa wrote:A da tebi nije bilo Alije, sada bi ti truhnuo u nekoj masovnoj grobnici ispod neke svetosavske crkve!!

Bolan ima li tebi ista izmedju tih usiju?!
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Tito je legenda, sa mnogim greskama!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stickitout wrote:

Bolan ima li tebi ista izmedju tih usiju?!
ima konac da mu drzi ushi na glavi :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Jesu li vam to jedini argumenti...
stickitout

Post by stickitout »

trinaesti wrote:ko se to majke ti naputovao u titino doba s tim pasošem???,... i gdje se to matere ti putovalo???...
serete ko grlice,...
sve što je "obični" građanin mogao da vidi bilo je trst, česka, eventualno w. njemačka (najčešće trbuhom za kruhom),...
ako je tako bilo dobro što su najčešći pečati u pasošima bili oni na odlasku i na povratku iz gastarbajterskog života, gdje su naši ljudi radili za male pare,...
zašto su uopšte išli ponavljam trbuhom za kruhom kad je titina juga bila raj na zemlji???

Ja sam se naputovao s tim pasosem po cijeloj Evropi!!! Balkanijade, Univerzijade, trka sam se navozao po skoro svakoj zemlji Evrope. U Italiji svaki mjesec, Milano, Torino, Firenca, Rim, Sicilija. U Francuskoj nebrojeno puta, Austrija, Grcka, Turska, Spanija od Ljoret de mara do Galicije, Svica...... ma jebo to, nit se ja hocu hvalit nit bi ti vjerovao sve da ti slike posaljem. Mnogo je bilo ljudi koji su putovali, to sto su tvoji samo do Trsta mogli dobacit pa te kljukaju kompleksima to je tvoj problem. Bavi se sportom, budi kvalitetan.....mozda i dobijes sengen na 6 mjeseci......tako je to sad. Onda je to bilo u stilu, "ajmo raja do alpa da gledamo tour de France uzivo, da vidimo legende kao sto su Delgado, Fignon, Lemond......."......
trinaesti

Post by trinaesti »

tito i Alija. ne mogu se porediti u mnogo stvari.
jedna od njih je što je tito od sebe stvorio kult u koji su ovce povjerovale, pa se ni dan danas čudom ne mogu načuditi da je tito umro. da nije besmrtan i da je ipak samo doživotni predsjednik, a ne vječni.
kažem ovce, jer radu pjevaju: čobane vrati se.
treba biti bolestan pa vjerovati da je jedan čovjek mogao držati na okupu 6 republika. ipak se tu radi o mnogo više faktora. što vanjskih što unutrašnjih.
da je međunarodnoj zajednici bilo u interesu da nema jugoslavije odmah nakon II svjetskog rata, ne bi je ni bilo.
tito je bio mason. njegova grobnica dovoljno govori o tome. tada je bio interes da jugoslavije bude. 90-tih tog interesa nije bilo. naprotiv, interes je bio da jugoslavije nestane.
zato danas imamo američke trupe na terenima balkana, i vojne baze veličine gradova. i oni odatle nikad neće otići.
trebalo je još jedno žarište da bi se oprale velike količine novca, da bi se oslobodilo starih lijekova, starih konzervi. sve smo to pojeli, zajedno sa svim govnima ovog svijeta. zašto?
jer je tito napravio sistem po pravilima tih velikih sila. masona, nekog drugog, nebitno.
svo to lažno bratstvo i jedinstvo popucalo je kao od šale. jer ga zapravo nikad nije ni bilo. bila je to umjetna država, održavana kreditima, održavana do momenta kad zatreba.
(četo bora čorba fino je reko: ova se država vještački održava!)
zatrebalo je baš onda kad sam ja trebao da počnem da uživam.
i zato tito truhni u paklu, jer sve si ovo ti zakuhao. zauzvrat imao si lagodan život. rekli su ti da će se sve to sranje desiti poslije tvoje smrti. pristao si. zašto da ne? zašto da jedan bravar ne uživa u kubama, zašto da ne pijucka viski sa sofijom loren? zašto da se ne voza mercedesom, da plovi galebom. zašto da mu ne ustaju kad naiđe, da mu ne mašu dok prolazi bulevarom bratstva i jedinstva.
šepo ledeni sreća pa si imao dosta ovaca. kojima nije trebao vuk. poklale su se same. međusobno.
trinaesti

Post by trinaesti »

stickitout, jesul ti mama i tata bili u partiji? :)
Post Reply