Da je tako napisano, ja ovu temu ne bih otvorio...Drinski wrote:A jel bi bio problem da je napisano " Mi, sarajlije..." ili samo "Mi" bez ovo "Bosnjaci"?
Jug je naša sveta strana...
- cyprus
#626 Re: Jug je naša sveta strana...
-
Patriotska_Liga
#627 Re: Jug je naša sveta strana...
Drinski wrote:
Znači daj šta god hoćeš samo nemoj Bošnjake.cyprus wrote:Da je tako napisano, ja ovu temu ne bih otvorio...Drinski wrote:A jel bi bio problem da je napisano " Mi, sarajlije..." ili samo "Mi" bez ovo "Bosnjaci"?
- Connaisseur Karlin
#628 Re: Jug je naša sveta strana...
Da,dodam,ja kao ne-Bosnjakinja ne zelim ulazak Seselju u BiH! Kreten dodik je vec najavio njegov dolazak u RS.Sad je vrijeme da drzavni aparat BiH zabrani dolazak,kao sto je uradila Hrvatska! Parolama na stadionima sigurno necete sprijeciti srpsko-cetnicke kretene u vlastitm planovima! odobrenje dolaska Seselja je dolsovno znak nemanja respekta prema poginulim borcima,civilima u BiH. Prilka za reagovanje postoji,just do it!
-
Drinski
#629 Re: Jug je naša sveta strana...
Evo i tebiPatriotska_Liga wrote:Drinski wrote:![]()
- Connaisseur Karlin
#630 Re: Jug je naša sveta strana...
Za obojicucyprus wrote:Da je tako napisano, ja ovu temu ne bih otvorio...Drinski wrote:A jel bi bio problem da je napisano " Mi, sarajlije..." ili samo "Mi" bez ovo "Bosnjaci"?
- Ajatolah_
#631 Re: Jug je naša sveta strana...
Koje izokretanje.Patriotska_Liga wrote:Znači daj šta god hoćeš samo nemoj Bošnjake.cyprus wrote:Da je tako napisano, ja ovu temu ne bih otvorio...Drinski wrote:A jel bi bio problem da je napisano " Mi, sarajlije..." ili samo "Mi" bez ovo "Bosnjaci"?
- fakat
#632 Re: Jug je naša sveta strana...
Genocid je bio usmjeren protiv Bosnjaka, etnicko ciscenje je bilo zbog Bosnjaka, po gradovimsa su pucali jer tamo zive Bosnjaci. To nicim ne umanjuje sve ostale zrtve niti cini Zelju ekskluzivno samo bosnjackim klubom, odnosno on vec JESTE bosnjacki isto koliko i sarajevski, bosanski, na koncu sportski, jedno drugo ne iskljucuje jer poruke nije rasisticka niti sovinisticka.
-
Patriotska_Liga
#633 Re: Jug je naša sveta strana...
Misliš da bi otvorio temu da je pisalo Kinezi, Englezi, stoko, mrako, bagro, djeco cvijeća, bilo šta drugo osim Bošnjaci?Ajatolah_ wrote: Koje izokretanje.
- Ajatolah_
#634 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa otvorio je temu upitavši zašto navijači Željezničara o Bošnjacima pišu sa "mi", u prvom licu, i znači li to da su Manijaci kolektivno deklarisani kao "bošnjačka" navijačka skupina (šta god to značilo)... I nije mu zasmetalo što su baš Bošnjaci - ono u smislu, joj, kud se ne deklarisaše kao HrvatiPatriotska_Liga wrote:Misliš da bi otvorio temu da je pisalo Kinezi, Englezi, stoko, mrako, bagro, djeco cvijeća, bilo šta drugo osim Bošnjaci?Ajatolah_ wrote: Koje izokretanje.
- fakat
#635 Re: Jug je naša sveta strana...
neki raniji transovi:
Ne boj se grade, mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje
Neka smo vazda puni Bosne, i neka je Bosna puna nas.

Ne boj se grade, mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje
Neka smo vazda puni Bosne, i neka je Bosna puna nas.
-
Patriotska_Liga
#636 Re: Jug je naša sveta strana...
Ali ne bi otvorio temu da je na transparentu pisalo bilo šta drugo osim Bošnjaci, zar ne? Da su se nazvali Australcima on ne bi otvorio temu.Ajatolah_ wrote: Pa otvorio je temu upitavši zašto navijači Željezničara o Bošnjacima pišu sa "mi", u prvom licu, i znači li to da su Manijaci kolektivno deklarisani kao "bošnjačka" navijačka skupina (šta god to značilo)... I nije mu zasmetalo što su baš Bošnjaci - ono u smislu, joj, kud se ne deklarisaše kao Hrvati- nego što uopće sebi lijepe nacionalnu etiketu.
- fakat
#637 Re: Jug je naša sveta strana...
Na ovoj temi o navijanju se vodi diskusija kao da iza Manijaka stoji strucni tim sociologa i politologa. U pitanju je fudbal i navijanje sa malo politike, mene samo smeta sto se toliko cjepidlaci oko jedne parole koja ne vrijedja, odnosno vrijedja neke druge faktoreConnaisseur Karlin wrote:Pogresno kontas: Bosnjaci su poceli immitirati metode ponasanja Srba i Hrvata.fakat wrote:Zanimljivo kako se pravi argument za liniju manjeg otpora – Srbi i Hrvati mogu da budu fasisti i tu se slabo sta moze promjeniti, ali umjesto toga Bosnjacima moramo dobro isprati mozak, u tri vode, moraju da paze cak i na boju klupe u parku jer se neko moze uvrijediti.
-
Patriotska_Liga
#638 Re: Jug je naša sveta strana...
Imaš takvih tema koliko god hoćeš. Kad god se negdje spomenu Bošnjaci neko otvori temu da pljuje po tome.
Ljudi jednostavno imaju averziju na pomen Bošnjaka.
- Ajatolah_
#639 Re: Jug je naša sveta strana...
Jedna sarajevska navijačka skupina ima tačno dvije realne opcije, ako se već fakat mora "izjasniti" - ili da furaju onu multi-kulti priču, ili da budu nekakav bošnjački pandan Lešinarima, Škriparima i sličnim. Suština teme je da je kipar išao na to da je u Sarajevu ova prva opcija iz prethodne rečenice, dakle famozna multi-kulti priča, default stanje jer o njoj slušamo već 20 godina, pa jedino što bi bilo vrijedno otvaranje teme je ono što nije default stanje, tj. ovo drugo. Nekakve treće opcije nisu uopće dio bh. realnosti.Patriotska_Liga wrote:Ali ne bi otvorio temu da je na transparentu pisalo bilo šta drugo osim Bošnjaci, zar ne? Da su se nazvali Australcima on ne bi otvorio temu.Ajatolah_ wrote: Pa otvorio je temu upitavši zašto navijači Željezničara o Bošnjacima pišu sa "mi", u prvom licu, i znači li to da su Manijaci kolektivno deklarisani kao "bošnjačka" navijačka skupina (šta god to značilo)... I nije mu zasmetalo što su baš Bošnjaci - ono u smislu, joj, kud se ne deklarisaše kao Hrvati- nego što uopće sebi lijepe nacionalnu etiketu.
-
Drinski
#640 Re: Jug je naša sveta strana...
Oni su Bosnjaci koji su trebali nestati, koji i dalje furaju multi-kulti pricu i koji kazu da ce biti tako postojani i u buducnosti. Moguce je da neko misli da nije moguca multi-kulti prica sa ovakvim Bosnjacima, al jbg. nismo vise zeljni da se nekome uvijek dopadamo.
-
Patriotska_Liga
#641 Re: Jug je naša sveta strana...
Ali nije razlog otvaranja teme transparent nego spominjanje Bošnjaka. Da su spomenuti na kafanskom suncobranu on bi opet otvorio temu.Ajatolah_ wrote: Jedna sarajevska navijačka skupina ima tačno dvije realne opcije, ako se već fakat mora "izjasniti" - ili da furaju onu multi-kulti priču, ili da budu nekakav bošnjački pandan Lešinarima, Škriparima i sličnim. Suština teme je da je kipar išao na to da je u Sarajevu ova prva opcija iz prethodne rečenice, dakle famozna multi-kulti priča, default stanje jer o njoj slušamo već 20 godina, pa jedino što bi bilo vrijedno otvaranje teme je ono što nije default stanje, tj. ovo drugo. Nekakve treće opcije nisu uopće dio bh. realnosti.
-
VCorp
#642 Re: Jug je naša sveta strana...
Ja želim da ti ne moraš birati bilo kakvu stranu jer ne želim da zagusti opet bilo kome. I nisam siguran iz kojeg dijela teksta misliš na to da ti ne bih vjerovao ? Pa ratovalo je i Hrvata i Srba skupa sa mnom, morao sam i ja njima povjeriti glavu kao i oni meni. Više puta sam ponovio da meni Srbi i Hrvati ne smetaju jer koliko smo mi tu i vi ste svi, ovo je vaša država. Niti bih koga protjerivao niti sa kim više ratovao ili bilo šta takvo.pemanapemani wrote:Kada pročitam ovaj tekst iz njega proizilazi da ti, recimo, ne želiš da ja stanem uz tebe kada/ako zagusti.VCorp wrote:
Možeš li ti sebi razgraničiti šta je Željo danas i šta je bio ? Da, bio je radnički klub i navijali su za njega svi, u to nema sumnje. Ali Željo to više nije kao ni Velež i mnogo drugih klubova. Željo nije takav klub kao što je bio, kao niti Manijaci jer je Željo na to natjeran miniranjem Grbavice i gađanjem stadiona istih onih koji su navijali za njega. Dakle nisu Želju promijenili Bošnjaci s ovim transparentom već neki drugi kad su se odlučili na te korake te su sebe samoisključili.
I ko na kraju ostade uz Želju ? Pa u 99 % slučajeva oni koji su bh patrioti dok na drugoj strani imaš one kojima su djedovi i očevi navijali za Želju a danas oni navijaju za neke tamo Zvezde i Partizane ne iz ljubavi prema klubovima već iz mržnje prema Bosni i svemu što predstavlja Bosnu - u ovom primjeru Željezničar.
Postoje dva Željezničara, i naravno da se svi više vole prisjećati onog slavnijeg, iz boljih vremena ali treba biti realan i pogledati gdje je drugi Željo, onaj koji se digao iz pepela rata. A taj Željo se nalazi na granici jugonostalgije i pjesme '' Hej Grbavice '', jer kako on može biti radnički klub kad radnika skoro više i nema, a i kad ih ima u banani su ? Kako mu navijači mogu biti multietnički kad je na tribini 99 % Bošnjaka koji su uz to rascijepani upravo u dva dijela, neke jugonostalgičare i mlađe za koje je '' Hej Grbavice '' simbol otpora prema srpskom fašizmu ? Ne može nekome Đilda biti samo navijačka legenda i priznati vođa kad se zna da je taj čovjek daleko više od toga, heroj grada.
Da li trebamo kriviti momke na tribinama poslije ovog transparenta ? Ja lično mislim da ne trebamo, rekli su ono što kod nas ne smije izjaviti niti jedan političar. Lično više vjerujem nekom nepoznatom Manijaku ili Hordašu s tribine da će stati uz mene kad zagusti nego bilo kojem političaru. Pozivaju nas na nacionalno jedinstvo, da ne budemo više ovce za klanje, da se sjećamo svojih žrtava i da se držimo skupa jer smo zadnji put vidjeli šta Europa i Amerika misle o nama. Realno gledajući, u danima kad se četnici postrojavaju a wanna be ustaše iskupljaju i ispipavaju teren meni se čini da takva jedna poruka može smetati samo njima. Ali neka im i smeta, to je njihov problem jer je to bila reakcija na sve što se dešavalo u zadnje vrijeme.
Jebi ga, ti meni nećeš vjerovati zbog imena i prezimena koje sam dobio i naslijedio.
Ljudima sa takvim razmišljanjem nije važno što svoj identitet vežem isključivo za BiH, posebno za Bosnu, što mi ne pada na pamet da vadim dokumente R Hrvatske, što sam svojevoljno izabrao da živim u sredini gdje su Bošnjaci većina, što bosanski smatram svojim maternjim jezikom...
Ti mi nećeš vjerovati, a neka će budala smatrati da me treba protjerati ili poslati na vječna lovišta.
Samo da napomenem, ova i slična razmišljanja su cilj genocidnog Radovana, polufašiste Dodika i njihovih sljedbenika.
Možeš li ti sebi dozvoliti da 20 godina poslije rata i dalje gledaš šta srpski i hrvatski fašisti rade od države za koju si se borio, za koju si dao i familiju i prijatelje, i zdravlje i mladosti a da ne reaguješ ? Ja govorim o tome da se taj jebeni rat zavrsio već davno a mi i dalje umjesto pomirenja među narodima imamo problem s tim da naši krvnici hoće i rade na tome 20 godina da sjebu i nas i državu. Ne mogu s ja miriti sa nekim ko docekuje Kordića kao heroja a on palio žene i djecu u kući niti mogu s tim da mi se maše zastavom RS -a pred nosom a Karadzicu presuđen genocid. Objasni mi ako mozes kako da to oprostim a svaki dan nas bodu te stvari u oči ? Kako da se mirim sa Srbima dok cijeli stadioni skandiraju Noz - zica kao da je to postapalica za djecu ? Moj narod mora sebe prvo osigurati da ne bude opet poklan, a dok se mi osiguramo neka Srbi i Hrvati dozive katarzu pa ćemo se lako dogovoriti. Za 20 godina mi ćemo biti dobra većina u Bosni, šta ako ove sve godine ponižavanja Bošnjaka dovedu do većih pizdarija ? O tome niko ne misli.
Ko misli da te treba protjerati ili ubiti onda je to kompletni kreten burazeru.
Neka je Radovanu i Dodiku cilj šta god hoće, počnu li praviti Srbi opet pizdarije onda neka sebi dobro namažu i šupke.
-
palermo
#643 Re: Jug je naša sveta strana...
Haj, ne lupaj, šta si pa ti, Betmen BošnjakPatriotska_Liga wrote:Imaš takvih tema koliko god hoćeš. Kad god se negdje spomenu Bošnjaci neko otvori temu da pljuje po tome.
-
Drinski
#644 Re: Jug je naša sveta strana...
Tacno tako.VCorp wrote:Ja želim da ti ne moraš birati bilo kakvu stranu jer ne želim da zagusti opet bilo kome. I nisam siguran iz kojeg dijela teksta misliš na to da ti ne bih vjerovao ? Pa ratovalo je i Hrvata i Srba skupa sa mnom, morao sam i ja njima povjeriti glavu kao i oni meni. Više puta sam ponovio da meni Srbi i Hrvati ne smetaju jer koliko smo mi tu i vi ste svi, ovo je vaša država. Niti bih koga protjerivao niti sa kim više ratovao ili bilo šta takvo.pemanapemani wrote:Kada pročitam ovaj tekst iz njega proizilazi da ti, recimo, ne želiš da ja stanem uz tebe kada/ako zagusti.VCorp wrote:
Možeš li ti sebi razgraničiti šta je Željo danas i šta je bio ? Da, bio je radnički klub i navijali su za njega svi, u to nema sumnje. Ali Željo to više nije kao ni Velež i mnogo drugih klubova. Željo nije takav klub kao što je bio, kao niti Manijaci jer je Željo na to natjeran miniranjem Grbavice i gađanjem stadiona istih onih koji su navijali za njega. Dakle nisu Želju promijenili Bošnjaci s ovim transparentom već neki drugi kad su se odlučili na te korake te su sebe samoisključili.
I ko na kraju ostade uz Želju ? Pa u 99 % slučajeva oni koji su bh patrioti dok na drugoj strani imaš one kojima su djedovi i očevi navijali za Želju a danas oni navijaju za neke tamo Zvezde i Partizane ne iz ljubavi prema klubovima već iz mržnje prema Bosni i svemu što predstavlja Bosnu - u ovom primjeru Željezničar.
Postoje dva Željezničara, i naravno da se svi više vole prisjećati onog slavnijeg, iz boljih vremena ali treba biti realan i pogledati gdje je drugi Željo, onaj koji se digao iz pepela rata. A taj Željo se nalazi na granici jugonostalgije i pjesme '' Hej Grbavice '', jer kako on može biti radnički klub kad radnika skoro više i nema, a i kad ih ima u banani su ? Kako mu navijači mogu biti multietnički kad je na tribini 99 % Bošnjaka koji su uz to rascijepani upravo u dva dijela, neke jugonostalgičare i mlađe za koje je '' Hej Grbavice '' simbol otpora prema srpskom fašizmu ? Ne može nekome Đilda biti samo navijačka legenda i priznati vođa kad se zna da je taj čovjek daleko više od toga, heroj grada.
Da li trebamo kriviti momke na tribinama poslije ovog transparenta ? Ja lično mislim da ne trebamo, rekli su ono što kod nas ne smije izjaviti niti jedan političar. Lično više vjerujem nekom nepoznatom Manijaku ili Hordašu s tribine da će stati uz mene kad zagusti nego bilo kojem političaru. Pozivaju nas na nacionalno jedinstvo, da ne budemo više ovce za klanje, da se sjećamo svojih žrtava i da se držimo skupa jer smo zadnji put vidjeli šta Europa i Amerika misle o nama. Realno gledajući, u danima kad se četnici postrojavaju a wanna be ustaše iskupljaju i ispipavaju teren meni se čini da takva jedna poruka može smetati samo njima. Ali neka im i smeta, to je njihov problem jer je to bila reakcija na sve što se dešavalo u zadnje vrijeme.
Jebi ga, ti meni nećeš vjerovati zbog imena i prezimena koje sam dobio i naslijedio.
Ljudima sa takvim razmišljanjem nije važno što svoj identitet vežem isključivo za BiH, posebno za Bosnu, što mi ne pada na pamet da vadim dokumente R Hrvatske, što sam svojevoljno izabrao da živim u sredini gdje su Bošnjaci većina, što bosanski smatram svojim maternjim jezikom...
Ti mi nećeš vjerovati, a neka će budala smatrati da me treba protjerati ili poslati na vječna lovišta.
Samo da napomenem, ova i slična razmišljanja su cilj genocidnog Radovana, polufašiste Dodika i njihovih sljedbenika.
Možeš li ti sebi dozvoliti da 20 godina poslije rata i dalje gledaš šta srpski i hrvatski fašisti rade od države za koju si se borio, za koju si dao i familiju i prijatelje, i zdravlje i mladosti a da ne reaguješ ? Ja govorim o tome da se taj jebeni rat zavrsio već davno a mi i dalje umjesto pomirenja među narodima imamo problem s tim da naši krvnici hoće i rade na tome 20 godina da sjebu i nas i državu. Ne mogu s ja miriti sa nekim ko docekuje Kordića kao heroja a on palio žene i djecu u kući niti mogu s tim da mi se maše zastavom RS -a pred nosom a Karadzicu presuđen genocid. Objasni mi ako mozes kako da to oprostim a svaki dan nas bodu te stvari u oči ? Kako da se mirim sa Srbima dok cijeli stadioni skandiraju Noz - zica kao da je to postapalica za djecu ? Moj narod mora sebe prvo osigurati da ne bude opet poklan, a dok se mi osiguramo neka Srbi i Hrvati dozive katarzu pa ćemo se lako dogovoriti. Za 20 godina mi ćemo biti dobra većina u Bosni, šta ako ove sve godine ponižavanja Bošnjaka dovedu do većih pizdarija ? O tome niko ne misli.
Ko misli da te treba protjerati ili ubiti onda je to kompletni kreten burazeru.
Neka je Radovanu i Dodiku cilj šta god hoće, počnu li praviti Srbi opet pizdarije onda neka sebi dobro namažu i šupke.
-
Patriotska_Liga
#645 Re: Jug je naša sveta strana...
Add foe.palermo wrote: Haj, ne lupaj, šta si pa ti, Betmen Bošnjak
-
pemanapemani
#647 Re: Jug je naša sveta strana...
@VCor
Nisam ni Srbin ni Hrvat, nego Bosanac.
Mislim da je velikosrpskoj politici u vecoj i velikohrvatskoj u manjoj, prvi cilj bio nestanak BiH, a tek onda etnicko ciscenje Bosnjaka kao naroda.
Za fasisticke ideologije je prije svega BiH "povijesno neutemeljena, zasnovana na mitu o tamo nekoj zemljici Bosni prije 1000.g.", pa tek onda Bosnjaci kao narod.
Izmedju mrznje prema BiH i mrznje prema Bosnjacima se nalazi mrznja prema "njihovim koji su ih izdali". Kladim se u 100 KM da postovalac HZHB vise voli tebe kao Bosnjaka, nego mene kao Bosanca katolickog porodicnog bacgrounda.
Onda dolazimo do toga da te neko proglasi srpskim radikalom, jer si progovorio o tome sta ti se ne svidja u vezi kluba kojeg simpatiziras otkad znas za sebe.
Nisam ni Srbin ni Hrvat, nego Bosanac.
Mislim da je velikosrpskoj politici u vecoj i velikohrvatskoj u manjoj, prvi cilj bio nestanak BiH, a tek onda etnicko ciscenje Bosnjaka kao naroda.
Za fasisticke ideologije je prije svega BiH "povijesno neutemeljena, zasnovana na mitu o tamo nekoj zemljici Bosni prije 1000.g.", pa tek onda Bosnjaci kao narod.
Izmedju mrznje prema BiH i mrznje prema Bosnjacima se nalazi mrznja prema "njihovim koji su ih izdali". Kladim se u 100 KM da postovalac HZHB vise voli tebe kao Bosnjaka, nego mene kao Bosanca katolickog porodicnog bacgrounda.
Onda dolazimo do toga da te neko proglasi srpskim radikalom, jer si progovorio o tome sta ti se ne svidja u vezi kluba kojeg simpatiziras otkad znas za sebe.
- supercali
#648 Re: Jug je naša sveta strana...
e ovo je problem sa parolom
permanentni ili kako vec ide recimo da se zove ivan i navija za zelju citav zivot
neki goran koji isto zelju prati citav zivot i neki adis koji zelju prati citav zivot
zajednicko im je sto su ili ateisti ili su katolici ili pravoslavci i onda im se tribina posere u njihova ubjedjenja koja nemaju veze sa fudbalom
da se ne lazemo bosnjaci su jednako muslimani od 93-e jer politika je tako odredila
permanentni ili kako vec ide recimo da se zove ivan i navija za zelju citav zivot
neki goran koji isto zelju prati citav zivot i neki adis koji zelju prati citav zivot
zajednicko im je sto su ili ateisti ili su katolici ili pravoslavci i onda im se tribina posere u njihova ubjedjenja koja nemaju veze sa fudbalom
da se ne lazemo bosnjaci su jednako muslimani od 93-e jer politika je tako odredila
- joint union
#649 Re: Jug je naša sveta strana...
Posto se radi o mom klubu (ne mom u smislu da ga posjedujem kao Tan, nego da ga volim kao svoga), da pojasnim:cyprus wrote:
1) Da li nakon ovoga ima smisla tvrditi da Željezničar nije bošnjački klub?
2) Da li ima smisla tvrditi da Manijaci nisu bošnjačka grupa?
3) Da li su neBošnjaci na tribini Željezničara uljezi/suvišni? Znam da ih ima u značajnom broju, zato bih volio vidjeti kako oni gledaju na ovo...
1) Naravno da ima. Manijaci jesu Zeljo, ali Zeljo nije (samo) Manijaci! Kakvu god parolu izbacili. Uostalom, kada je nastao Zeljo, a kada Manijaci, te posebno pogledaj moj nick.
2) Zasto to pitas na forumu? Ako te odgovor na to pitanje toliko zanima, svrati na tekmu, pitaj Manijake. Odgovor na to pitanje ovdje neces naci, pogotovo sto je medju onima koji ti repliciraju jako mali postotak Manijaka. Evo ja tvrdim da Manijaci nisu nikakva ekskluzivno bosnjacka grupa, ali da jesu i bosnjacka grupa, sta sad?
3) Ovo pitanje zaista, pogotovo nakon ponovnog citanja odgovora pod 1) i 2), ne zasluzuje odgovor. Da ne budem grub.
Navijaci na (pogotovo fudbalskim) utakmicama u ovoj zemlji ocito imaju pravo na mnoge stvari koje im u drugim zemljama ne bi "prolazile". Nije to fenomen samo nase zemlje, boljka je to i komsiluka, pa zar bi na osnovu kukastog krsta na terenu u Hrvatskoj sve navijace Hrvatske proglasili fasistima ili nakon "ubij, zakolji, da siptar ne postoji" na utakmici Srbija-Albanija sve navijace Srbije cetnicima? Mozemo zabijati glavu u pijesak, ali svi znamo razlog "politike" na stadionima, dogadjaji 90-ih, mladost nezaposlena i u qrcu, nedostatak adekvatne kazne za neprimjereno ponasanje na sportskim (cuj sportskim) dogadjajima i zadnja, ali niposto najnevaznija, aminovanje tog ponasanja od strane vlasti (sta mislis otkad je ona:"hljeba i igara"?). Ko se sjeca ranih 90-ih, sjetice se da su upravo navijaci bili "prva vojska" ratova u bivsoj Jugi. Veoma su iskoristivi, vec su hijerarhijski organizovani, "neisfurana" mladost/ludost/bijes kipti iz njih i kao takvi savrseni su za...
Uzimajuci u citavom tom bjesnilu (da ne spominjem parole pomenute vec stotinu puta i na ovoj temi), skoro pa benigni (da je umjesto Bosnjak stajalo Bosanac, ne bih pisao ovo "skoro pa") transparent navijaca Zelje, Manijaka kao nesto aman zaman nacionalisticki (cuj nacionalisticki nigdje veze, nacionalizam je ideologija u kojoj je nacionalni identitet presudan za formiranje i opstanak jedne suverene države, a gdje je na ovom transparentu bilo kakva ideologija?), je cisto podmetanje. Transparent je, prema meni, odgovor jedne mlade generacije na nepravdu za koju misle da im je pocinjena, i skoro sam uvjeren da je podrzavaju svi Manijaci, Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Romi itd, jer su svi zajedno isto sjebani.
- Goldenhand
#650 Re: Jug je naša sveta strana...
I I van i Goran i Adis su Bošnjaci. Ja sam ateista pa sam Bošnjak. Svako kome je Bosna prva i jedina domovina mora biti Bošnjak jer ne smijemo dozvoliti da nam dijele Bosnu.supercali wrote:e ovo je problem sa parolom